- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
iMaverick
addikt
Írja a kolléga, hogy "Elég kezdetleges/gagyi az LAN/WLAN, amit egy ilyen ócsó szolgáltató eszköz normálisan kiszolgál..."
Erre (mertem) írni, hogy pl. nálunk nincs baj, nem érzem "gagyinak". (A teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy az ONT gigás port-ján azért lóg egy 1043-as TP-Link, mint AP + switch.)
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
-
BIZ0906
aktív tag
Valami csoda történt a XIV.ker Füredi utcában mert már az említett nvidia oldaláról 5-6 mb/s-el tölti a drivert amit tegnap még 500-600kb/s-el valamit matattak amikor éppen jöttem mentem remélhetőleg előre fejlesztettek FTTH-ra
-
BIZ0906
aktív tag
válasz Lackooo84 #71304 üzenetére
Jah én még 100/100-as csomagba vagyok kivárok már hogy mit hoz a jövő ezek után stabilitás most úgy tűnik jó mert már a Twitch is most éppen 2 stream-et néztem forrás beállításban 1080p 60fps és nem volt pufferelés akadás nélkül ment miközben online játszottam. E már csoda
-
WaterWave
veterán
válasz nyikszi #71308 üzenetére
Áremelés,, mert elötte kb ők fizettek hogy intenetezz.. olyan olcsó volt, és most se drágább a többi szolgáltatóhoz képest.
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
nyikszi
őstag
válasz WaterWave #71310 üzenetére
Jajj, ne gyere már ezzel a süket dumával Még hogy ők fizettek! Persze. Ne a többihez mérd, már többször le lett írva, mi a francnak hozod fel megint ezt a hülye dumát, hogy olcsóbb a többihez képest? És? Verseny van vagy mi a fene. Máshol olcsóbb elmegyek oda. Nem vagyok elégedett, akkor elmegyek egy harmadik helyre. Ez mindennel így van, nem csak a nettel/tv-vel/telefonnal.
Laccoss, kösz, elhiszem, tényleg nem vitaindítónak szántam.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Koenig92
csendes tag
válasz nyikszi #71308 üzenetére
Sziasztok!
Én a legtöbb amit mértem az 920mbit/s volt lefele fel általában 300 feletti
Átlagba azt mondanám hogy 600-800 között mozog, soha nem tudtam olyat letölteni ami 900mbittel jött volna, mert addig letöltötte
Szóval ezért az árért teljesen jó a sebesség.Amilyen gépem van hozzá:
i7 4790
32gb ddr3 ram
512 m2 ssdEgy ssd 8gb rammal már el lehet érni 800-900mbitet szerintem
Csak a neve Szilárd nem a halmazállapot
-
wwenigma
Jómunkásember
-
WaterWave
veterán
válasz nyikszi #71311 üzenetére
Ember.. mihez legyen olcsóbb ha nem a versenytársakhoz..?
Vagy mégis mennyivel kéne olcsóbban adnia? 1780 még kinyöghető volt a 3300ft meg már nem?
Komolyan agyrém egyesek felfogása...
Ha meg drága az se baj, akkor fogod magad szépen bemész és felmondod a szerződést, itt még a hűség se köt ennyiért.. Előveszel egy könyvet és művelődsz... Neked is jó, mert nem kell ilyen drágán fizetned egy szolgáltatásért... Nekünk is jó, mert nem foglalod a sávszélt.[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
pw12345
aktív tag
válasz WaterWave #71238 üzenetére
Pont, azoknál az előfizetőknél számít leginkább, hogy megvan-e a kínált sebesség, akik nem érnek rá, mert van magánéletük és örülnek, ha olykor ledöglenek a gép elé. Ergo, arra a fél-1-2 órára, amíg hulla fáradtan net közelébe tudnak jutni, elvárhatnák, hogy ne a % számlálót, szintjelző sávot, pörgettyűt kelljen figyelniük,
az érdemi szörfölés helyett.Hallgatom, itt olvasom ezt a mérési, kötési, szopási mizériát. Szerény véleményem szerint a Digi és így a fogyasztók is ráfaragtak ezzel a "lenyomjuk a konkurenciát, most Invitelt veszünk, FTTH átállunk, Gb-re emelünk, miközben nem bírja az elosztóhálózat, Spílert veszünk, közben mobilt indítunk, több szolgáltatással, talán 1x 5G-n, meg még a lónak egy bizonyos részét, a ffffülét is elindítjuk, koncepciótlanul, emberhiánnyal, trehányul, kapkodva, gányolva, bréhelve", kb. így bukta az MS a Win mobilt. Digis skacok: ez így nem megy.
Mint tök laikus, ajánlanám, hogy, ahol originál Digi B hálózat van és faxán hozza az 500-1000 Mb-et, egyelőre nem kellene baxtatni, amíg máshol rohad.
Kivéve, ahol már bevitték 3 éve az ajtóig az optikát, ott miért nem húzzák be, azon a fél méteren?
Ha már H átállás, először talán ott kellene rendbe tenni, ahol a B is döglődik, szakad, pixelesedik, recseg, még Samuel Morse adta át, amire ráhúzták, gyanús, modemnek csúfolt, C64 tápra emlékeztető dobozok lógnak tyúkbeleken, a fél háztömb, meg a fél utca nincs bekötve és, akkor az Invitel területeken uralkodó káoszról, meg a félkész mobil hálózatról nem esett szó. Amíg ezt rendbe teszik, addig lenne idő a Gb-et elbíró infrastruktúra kiépítésére is a háttérben. Ehelyett össze-vissza taknyolnak, működő 1000-es B-ket rohasztanak le, más meg
a 2 éve arra járt üzletkötő beígérte digis kocsit várja a sarkon, vagy a PocokNettől örökölt, acél, koaxos madzagon csordogáló 10Mb helyére reméli az optikát. Röhej.
Mindegy, majd elválik, hogy amikor/ha végeznek az átállással megfekszik a rendszer, sebességlimites lesz, vagy, addigra felfejlesztik. Ez még minimum 2 év, mire kiderül.
Arra nem vennék mérget, hogy az átállást nem követik, drasztikus szankciók, áremelések, az, addigra avuló technológia, újabb váltása, mobil fejlesztésre átcsoportosítás miatti anomáliák, egyéb, előre láthatatlan pofára esés, pl. net áfa emelés, EU-s szankciók, egyéb szabályozás.
Vaaagy cégfúzió (lásd ED-EMAG), kivonulás miatti átadás (pl. Digi feladja, UPC, egyéb cég megspórolja a fejlesztést, átveszi a kész hálót) okán kitörő xarvihar. Jön a TréPC, lesz sírás, rívás nyöszörgés, jajveszék. Bármi lehet, nem lepődnék meg már semmin.(#71258) Siriusb És az állomány méret is kisebb volt, kevésbé szemetes a programkód, meg a kábel másik vége is lassabb.
Ja, hát ezzel az érveléssel 50 éve 3,60 volt a kenyér, most is annyi, csak a végén van a tizedes vessző 360,00
20 éve i7 árú PII gépeken futottak az FPS-ek, most meg már nem, felháborító.Hogy érdemi téma is legyen, akinél már H van, az optika túlvégén vörös LED pislákol, mint az audionál, vagy valami infrás szemét, hogy ne is lássam, van-e pilács?
-
WaterWave
veterán
válasz pw12345 #71318 üzenetére
Nem tudom, nálunk 1 éve dobták be, magyarán 2o18 elején, hogy elhozzák újpestre a gigabitet, de még nem sikerült, ellenben 1oo megás net az atomfix..
Van aki méricskéli 1o percenként a sávszélt, hogy az elfogadható sávban maradjon, ellenben engem ez nem érdekel... Engem az érdekel, hogy az otthoni és kinti környezetemet kiszolgálja... Sajnos a 4k-hoz már kevés a 100 megás net, viszont még így is elélek vele. Nasomat kiszolgálja, az otthoni wifis környezetet maximálisan ellátja, és ennyi.
Örülnék már a gigabitnek, mert nem mindegy hogy másfél óra egy 4k-s film vagy csak 15 perc, de ameddig én meg ti, azaz a digisek kevesebbet fizet/fizetnek egy olyan szolgáltatásért ami máshol drágább vagy más feltételekkel van (ping, husegido) addig sztem mindenki maradjon csendben...
Vagy ott a másik véglet, ha valakinek ez probléma meg nem tud ezzel együtt élni, akkor átmehet máshova. t-com szívesen várja a 2 gigás internetezőket, csak más feltételekkel• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
-
pw12345
aktív tag
válasz PeterPH #71320 üzenetére
Ez király, akkor még, azt sem fogom látni, mitől vakultam meg. Mobil kameráján látszik legalább, mint a távkapcsoló LED-je?
(#71319) WaterWave Amíg a működőt nem xarják el nálam, addig én nem csesztetem őket. Egyébként meg magukat is túlvállalták. T 2Gb, aha, és van, ahol már realizálták is ezt, vagy csak laborban tesztelik, meg majd 1x lesz valamikor, valahol, mint a rákgyógyszer, meg a fúziós reaktor mobilban?
-
nyikszi
őstag
válasz wwenigma #71314 üzenetére
Én általánosságban írtam! Pl. kenyér vagy műszaki cikk vagy akármi. Egyébként a Flip is olcsóbb, akinek nem kell a nagy feltöltési sebesség, meg nem foglalkozik egyéb dolgokkal (pl. a beltéri a TV-hez). De én mindennek ellenére a Digi-t ajánlom bármelyik ismerősömnek. Én is meg vagyok elégedve a szolgáltatással, de az áremelés akkor is érzékenyen érint. Biztos van akit nem érdekel, mert neki megemelték a fizetését 18-30%-kal, nekem viszont nem.
#71322 DonMaster: 125 mb? Nem 125 MB-ot akartál írni? De mondom, elhiszem, tényleg csak érdekelt, mert amiket ide linkeltek emberkék, azon egyiken se volt 1024 Mb/s. Persze, én is tudom van veszteség, csak ha én a 100-on mérek 100-at, akkor feltehetőleg lehet az 1000-en is 1000.
#71317 WaterWave: Lásd fent.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
sfdrakex
nagyúr
válasz nyikszi #71323 üzenetére
Százalékos arányban nagy az áremelés. De 1000 Ft tényleg ennyire számít? Nem keresek én sem milliókat havonta, gyerekeim is vannak, de 1-2-5 ezer Ft, sajnos szinte semmi. Egy fagyizás a családdal 3-4 ezer Ft. Iszol 2 sört valahol az is 1 ezres minimum. 1 doboz cigit nem veszel már ennyiért.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
woodworm
veterán
válasz DonMaster #71322 üzenetére
A torrentkliens által kijelzett érték ugyanolyan mérési hiba, mint a speedtesté.
A linkelt leírás jól szemlélteti, hogy miért nem lehet a hasznos átvitel több ~940 Mbitnél. Mellé még jön, hogy a szabvány decimális prefixumokat, a torrentkliens pedig bináris prefixumokat használ. Tehát a torrent kliensben minden 113 MB/s feletti érték kérdőjeles. -
petakpa1
őstag
Aki mostanában köttetett be új előfizetésként FTTH technológiás területen diginetet és digitv-t az meg tudná írni, hogy pontosan milyen eszközöket kapott?
Összefoglalót megnéztem, de kicsit elvesztem benne + van egy olyan érzésem is, hogy nem teljesen naprakész az épp most kiadott eszközök vonatkozásában.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
válasz 4Grider #71331 üzenetére
Köszi!
Esetleg típusokat is tudnál írni? Viszaolvastam itt kicsit, és tegnap azt írta egy kolléga, hogy fiberhome an5506-02-fg eszközt kapott. Ez akar lenni az ONT?
Az ONT egy olyan eszköz amibe üvegszál megy be RJ45-ön meg kijön az internet ip v4 vagy 6? Amire aztán ráköthetek egy saját router ami szétosztja a netet vezetékes és vezeték nélküli eszközeim felé?
Jól látom, hogy az an5506-02-fg eszköz valójában egy alap router is egyben? Ki tud szolgálni két vezetékkel rákötött pc-t + wifin is több klienst?
FTTH receiver meg azt csinálja, hogy bemegy az üvegszál koaxon pedig kijön a digitális kábeltv adás? Koaxot ha elosztom egy 3-as splitterrel akkor 3 tv-n is nézhetem a digitális adást?
Analóg adást ad ki esetleg?"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
varso
tag
válasz petakpa1 #71330 üzenetére
FTTH területeken a jellemző eszközök:
ONT (Internet+VOIP)
- Huawei területen: EchoLife HG8121H (1 db Gigabit Ethernet, 1 db Fast Ethernet - csatlakozó + WiFi)
- ZTE területeken: ZTE F660V1
- (A FiberHome-ról fogalmam sincs, hogy hol adnak, milyet!)Ezeket az eszközöket használhatod Routing üzemmódban, vagy bridge üzemmódban, amit a GE portba csatlakoztatva a saját routereddel érhetsz el! Ilyenkor az ONT csak hídkapcsolatot tart fent!
FTTH Receiver: (KábelTV) Analog+Digital :
-LUSTER TBN100B
-DIGI FWR-8610RWA kábeltv-nél DVB tunerrel tudod fogni a digitális adásokat! Ha ilyesmi nincs benne a TV-ben akkor a szolgáltató ad STB-t! Természetesen az analóg adásokat tudod majd fogni a DVB-C NÉLKÜLI TV-ben is!
Valószínű, hogy olyan eszközt fogsz kapni ami a szerelőnél jelenleg kéznél van!
Az ONT területek legfőképpen a szomszédságból tudod megtudni! Kisebb városoknál pedig a városból!
Ha gondolod akkor április végén leírom, mert hozzánk akkor fogják bekötni a DIGI FTTH-t
Remélem segítettem!
[ Szerkesztve ]
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
nyikszi
őstag
válasz DonMaster #71324 üzenetére
http://www.e-nyelv.hu/2011-07-05/kbit-kb-mb-gb/ Írd már le helyesen vagy írd ki és akkor nem lesz probléma az értelmezéssel. Még mindig nem világos mit akarsz írni
#71325 Jorus: Kösz Csak azt nem értem, hogy akkor én hogy mértem 100-at a 100-as nettel? Na mindegy, egyébként ha nem a garantált minimum lenne sok embernél, akkor nem is rugóznának ezen. Ha nálunk egyszer lesz FTTH és 500-at fog adni, az tökéletes lesz.
#71326 sfdrakex: Nem dohányzom. Sört szoktam inni kettőt. Évente Kávézni ellenben szoktam, de kell valami az életben És pontosan erről van szó, az 1000-es, az évente 12000 Ft, inkább odaadnám a Fiamnak. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz nyikszi #71334 üzenetére
Mit nem ertesz mbits es mb/s. Melyik reszerol vilagitsalak fel hogy miert mas . tok egyertelmu melyikreszet nem erted???
Pl digi 1000mbits az 125mb/s. Egyebb felvilagositast? 80mbits az egyenlo 10mb/s. Ertheto??
Kis nagybetutol fuggetlenul ertheto hogy melyikmi.Ez az 1000 az evente 12e hagyjuk mar en 1000evre szamolom akkor abbol vennek egy alap tesla-t . hu hogy ba+ .
[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
MODERÁTOR
válasz nyikszi #71334 üzenetére
"Csak azt nem értem, hogy akkor én hogy mértem 100-at a 100-as nettel?"
Ez csak egy módon történhetett, hogy bár a neted 100-as volt, de minden eszköz Gbit-es. Így még akár kicsit több is lehet mint 100Mbps. De ha csak egy 100Mbps sebességre képes eszköz is van a körben, akkor már ~94Mbps az elérhető maximum.
-
bobalazs
nagyúr
Hali srácok,
Nem olvastam a topikot mostanában, mióta duplázták meg a feltöltési sebességet a 100/50es csomagban?
-
nyikszi
őstag
válasz Intruder2k5 #71336 üzenetére
Aha, kösz, értem! Nem mintha méricskélném, de amikor lassúnak tűnik, akkor rámérek. mondjuk úgy egy évben 1x-2x
Bobalazs, jó régen
Donmaster, inkább hagyjuk. Ha neked nehezedre esik a shift-et lenyomni, akkor én most miért kellene, hogy megértselek? Egyetemen ilyen miatt simán bukovári van/volt. (Nem várok választ rá.)
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz DonMaster #71335 üzenetére
Amit írsz az helyesen írva 125 MB/s, és 1000 Mb/s. Jah, és az 1 Gb/s az 1024 Mb/s, nem 1000 amúgy, de ez már neked mindegy, úgy se érted.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
wexford881
csendes tag
válasz wexford881 #71129 üzenetére
Erre a kérdésre valaki? Még aktuális. [link]
-
DonMaster
addikt
válasz Livius #71339 üzenetére
1000mbits mert nem ertheto ?? Otvam benne hogy bit ben nem byte ban van szamolva a 125mb/s nincs bits de nyeltan nacizhatsz csak nem kene ilyen alap dologba bele kotni.
Kerlek vilagosits fel hogy az 1000mbits az mennyi es mi is???
Itt csak te nem erted de nagyon nem . bit az azt jelenti hogy bit ben 8bit 1byte es igy tovabb 1000mbits az 125mb/s. 1000 mbits osztva a bit ek szamaval ami 8 es igy kijon a 125mb/s erted??? Ennel a szintnel lejebb magyarazoba nem megyek . es ahogy irtak 1000 a valtoszam sokmindennel pl netsebesseg hattertarnal is.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz woodworm #71343 üzenetére
A mbits es mb/s. Szerinted nem kulonbozu???? Aki nem erti abban lehet csak zavart okozni. Hhavissza olvasol irtamhogy kis es nagybetuktol fuggetlenul irom . parhsz el fejebb.
De ha ebbe kotunk bele ha nagybetuvel irom pl MBITS ES MB/S. Az elso attol meg bitben lesz benne van a nevebennem? A tobbit meg jozan paraszti eszel kiszamolja hogy ha az 1000 = 125el akkor miben szamoltam akinek ez nem megy avval nagybaj van de ilyen alap dologba belekotni ...nah mindegy .legyen akkor zavar az eroben
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz mcfly82 #71345 üzenetére
Mbits az a megabits az mb/s az megabyte/s
Gondolkozni nem art. A semmibe kotottbele ennyi nemgondolod hogy ertelmetlenul tette? Mondatkornyernezetben ahol hasznaltam tokegyertelmu amugy milibit se ahogy milibit se letezik csak nalatok
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kilobit
Mutassatok egy hivatalos oldalt ahol van milibit vagy milibyte nem mega nem kilo nem sima bit hanem milibit .
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz DonMaster #71347 üzenetére
https://bit-calculator.com/hu/
Atvaltas valaki felvilagosit hogy a milibit az mennyi bit vagy mennyi byte? A google nem talalja es elvileg a bit nel nincs kisebb 8bit az meg 1byte es igy tovabb de milibit az nincs.
De ha megis akkor kerlek irjatokle hogy hol es hogyan kel hasznalni .
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz DonMaster #71348 üzenetére
Először is menj vissza kb 10. osztályba és tanuld meg az SI mértékegységeket a fizika órán, aztán meg menj vissza kb 11. osztályba és valami emelt faktos infóórán tanuld meg normálisan hogy az SI ben használt prefixumokat hogyan hasznosították tovább a számítógépes bit alapegység használatára. Jelenleg a mb/s-el egy nem létező mértékegységet írsz le már órák óta, mivel igen, a bit milibe már tovább nem osztható, de abban vagy a legnagyobb hülye egyszerűen, hogy nem érted azt, hogy a nagy és kis betű különbsége kurvára számít a prefixumok és a byte vagy bit rövidített írásnál. Jah és nagy S-et sem írhatsz a secundumnak, az kérlek szépen az elektromos vezetőképesség mértékegysége "siemens" néven.
Jah és azt se ártana megtanulnod, hogy valójában egy nagyságrend váltás az 1024-es szorzót jelent a bit és byte mértékegységeknél, nem pedig csak 1000-et. Sok sikert az eddig elmaradt tudás pótlására.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
woodworm
veterán
válasz DonMaster #71348 üzenetére
Linkelsz egy oldalt és nem nézed meg, hogy a bitet mindig kis b-vel, a Byte-ot mindig nagy B-vel rövidítik rajta? Ha szerinted sincs millibit, akkor vajon miért érezzük zavarónak, ha azt írod?
Megfejtem bárki helyesírását, átugrom a mondatkezdés, tagolás és befejezés hiányát, de egy szakmai fórumon, ahol adott szituációban a kis és nagy betűk használatában nagyságrendbeli különbség van, nem tudom elfogadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest