- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
Sziasztok!
Tegnap kötötték az 1000-es netet (eddig 500-as volt). Ugye várni kell éjfélig, hogy aktíválódjon.
Ma reggel kihúztam az ONT-ból (Huawei HG8247H) az áramcsatit fél percre, meg újraindítottam a saját routerem (Asus AC65P). Semmi.
Az ONT-ot el sem érem a szokásos címen.
Mit csinálok rosszul? QoS nincs bekapcsolva, meg semmi ilyesmi.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
adika4444
addikt
válasz Viktor77 #104601 üzenetére
Lehet nem adta még le a szerelő a munkalapot. Hívd fel az ÜFSZ-t vagy várj egy újabb reggelt, talán holnapra már rendeződik.
Bridged módban futó ONT-ra nem lehet rácsatlakozni, az teljesen normális. Illetve nekem a ZTE F668-ra sikerül, ha adok magamnak egy IP-t a 192.168.1.0/24-ből és rákötöm a LAN1-re, de az user/digi páros nem enged be.
üdv, adika4444
-
MODERÁTOR
Szerintem lassan el lehetne engedni ezt a témát, két nap talán elég volt rá.
-
p2pp
őstag
Sziasztok!
Felújítás zajlik.............. Öngólt rúgtam. 😀
Tegnap sikeresen elfúrtam az optikai kábelünket.
Kábel elég hosszú még így is.
"Csak" hegeszteni kellene rá új csatit.
Mire számíthatok összegszerűen.[ Szerkesztve ]
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
crue
őstag
Hasonlóan jártam tavasszal, csak nálam létra lábával lett széttiporva a kábel.Kijött a szerelő, kérdezte mikori bekötés, mondtam kb 5 éves. Erre azt mondta, akor jól bírta és újra hegesztette ingyen. Jó fej volt. Igaz, nálam a feszítős kábel és a pigtail közötti hegesztés szakadt meg, nem volt látványos sérülés.
-
adika4444
addikt
Hali!
Bejön bárkinek ez a link?
http://82.135.234.195:8000/ehr.mp3A probléma: Kb. két éve ismerem ezt a streamet, azóta rendszeres, hogy 1--2 percekre megáll és nem érem el. Eddig nem tulajdonítottam jelentőséget a dolognak, hát bárhol lehet gond. Most viszont utánamentem némileg a dolognak, és DIGI hálóból ez az IP-cím elég régóta nem érhető el, pár napja is volt ilyen, akkor több, mint 48 óra után oldották meg. Más szolgáltatón át teljesen jó.
A kérdés, hogy DIGI-ről valakinek ez bejön? Illetve ilyen jellegű gondot lehet vajon jelezni valami olyan helyen, ahol foglalkoznának vele?
üdv, adika4444
-
Borisz76
veterán
válasz adika4444 #104608 üzenetére
Digi optika van nálam is.
Aszatli gép , Win10 , 64 bites oprendszer.
Google Chrome böngésző.Első kattra bejött és elindult a zene.
2. és további próbára viszont már nem jött be.Edge böngészőben elsőre bejött és szólt is.
2. próbára is megy....[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Ma reggel 3:30 óta se net, se telefon, se tv, kompletten lehalt nálunk a digi. Helyileg Bátonyterenye, Nógrád megye. Nem találtam semmi infót róla, valaki tudja, mi lehet a baj?
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Mr Bond 007 #104617 üzenetére
Most megy.
-
Vistaboy
veterán
válasz Mr Bond 007 #104618 üzenetére
Már itt is jó.
Gondolom, volt egy kis gond odabent.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Gabson730
tag
-
veterán
Sziasztok,
Van egy digi 1000es netem, illetve tp-link deco x60 mesh hálózat.
A problémám hogy wifin keresztül elég karcsú szinten jön a net konkrétan 100 mb/s körül néha alatta. Vezetékesen meg 900 körül ami teljesen OK. Van egy fő deco, illetve 4 kiszolgáló ami által szépen le van fedve jel erősség szinten a házunk. Wifi6ot tudja a deco és 5ghz re van állítva a sima 2,5ghz ki is kapcsoltam. Hiába nézem a speedtestel a tableteket , telefonokat de nem nagyon présel nagyobb sebességet ki magából. Van valakinek ötlete mit lehetne megpróbálni?U.i. még azt elfelejtettem mondani ugye a fő deco egy tp-link archer ax1500(összes portja gigabites) van összekötve amit a digitől kaptam az pedig egy ONT eszközzel.
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
Borisz76
veterán
válasz Sn00k #104622 üzenetére
ONT akkor Briodge módban és a "betárcsázást" azaz a PPPoE kapcsolatot a tp-link archer ax1500 végzi.
A saját routeredre pedig vezetékkel vannak kötve egyéb dolgok is amik hozzák a megfelelő sebességet ...csak a tp-link deco x60 mesh hálózat lassú 100 Mbit -s tempót produkál.
100 Mbit....kb 10 MB/s )Ebből kb nekem az első tippem :
a két eszköz közötti kábel lesz a ludas.
Azaz a saját router és a mesh cumó közötti kapcsolat a hibás.
Próbáld ki másik kábellel.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
peterxxx
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni egy problémával kapcsolatban..
Eredetileg úgy nézett ki az internet kapcsolatom, hogy bejött a lakásba a net kábel a Digi által biztosított ZTE ZXHN H298N routerbe, onnan be a saját routerembe majd tovább mindenfele..
Annyit változtattam, hogy a saját routerembe megy be mostmár a net közvetlenül (WAN port) és így kikerülve a Digi eszközt osztódik mindenfele tovább.. ez tökéletes is lenne így csak van egy kis probléma.. van Digi vezetékes telefon előfizetés is amit csak a Digi által biztosított eszközbe lehet bedugni, mert csak azon van RJ11 "phone" port.
Kicsit laikus vagyok ezen a téren így úgy gondoltam, hogy majd a saját routerem egy sima UTP kábellel összekötöm ZTE-s Digi cuccal, amibe belemegy a telefon is és vígan működni fog így a teló, de sajnos nem. (DHCP-t is kizárólag már a saját routerből biztosítom, természetesen a Digi eszközt is látom a gépről)
Hogy lehet a saját routerből a telefont is működésre bírni? kell valami RJ45-RJ11 konverter az egyik portból és akkor teljesen száműzni tudom a Digi eszközt? a net részhez értek valamennyire (beállítások, pppoe kapcsolat, stb.), de a teló kifogott rajtam..
Köszi!!
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz peterxxx #104625 üzenetére
Nem adhatják ki a szolgáltatók a vezetékes telefonvonalak VoIP beállításait, mert meg kell akadályozniuk azok előfizetők általi hordozását. Magyarul ha saját eszközben ezeket tudnád állítani, akkor a budapesti hívószámod is vihetnéd mondjuk Sopronba. Nomadikus (Magyarországon 21-es körzetszámú) számok esetén szoktak VoIP adatokat kiadni.
-
veterán
válasz Borisz76 #104623 üzenetére
kicseréltem a kábelt de nincs változás. a fő deco az ugye a ház közepén van ahogy megyünk a garázsba a folyosón a mennyezetben egy szerelő nyílás mögött, szóval eléggé el van dugva. Ha a közelében vagyok és az adott eszköz rá van csatlakozva ott 300-400 -al jön a net az teljesen OK, de amint a házban valamelyik kiszolgálóra csatlakozik ott már 100-150 körül mozog. Most azt próbáltam ami a dolgozóban van deco abba bedugtam UTP kábelen keresztül a falból a netet, hát ha változik valami de nem lett jobb...
u.i: Nem tudom egyáltalán van értelme egy dolgozóban lévő kiszolgálóba vezetékes netet dugni javulhat tőli a wifi sebesség ?
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
peterxxx
csendes tag
válasz 4Grider #104626 üzenetére
Szia! Köszi a választ, értem. Annyi kérdés lenne még, hogy ha a telefon továbbra is a Digi routerébe csatlakozik az a router meg össze van kötve az enyémmel (viszont a WAN kábel meg az enyémbe megy) akkor, lehet valahogy működésre bírni a telót? vagy mindenképp a WAN kábelnek is a Digi routerébe kell ehez mennie?
-
westcoastog
veterán
Sziasztok! Nem tudom már mit tegyek. Koaxos Digi net, 100/8-as csomag. Hosszú szép éveken keresztül 108/8 megabittel száguldott, míg pár hete meg nem szakadt a net. Megjavult de iszonyat alacsony volt a sebesség, kiderült cmt modem központ csere volt 1000 modemesről 200-asra. Azóta búcsút inthettem a 108/8-as sebességnek. Az elején 2-5mbit, 10-30 és társai voltak.
Szerelők többször voltak már kint, szenvedtek vele elvileg a központban is, közben a cisco modemem megdöglött, kilett cserélve egy thomsonra nagy szenvedések árán, közben már néha mértem 80-as sebességet is egyszer kétszer, de minden mérés más sebességet mutat, egy ideig tartotta a 60-as sebességet, de nem képes egy konstans sebesség tartására a rendszer, most éppen 944-es pinget mértem 2,5mbit letöltési sebességgel, majd modem újraindítás után már 20/8 10-es pinggel. De most mértem 54-et, következő mérésre 39,8. Évekig maximumon jött a 100-as csomag, de közben egy értéket nem tud tartani. Járt már így valaki? -
Lackooo84
nagyúr
válasz westcoastog #104631 üzenetére
A diginek nincs 100/8-as csomagja, te valami más szolgáltatónál vagy...
The Truth is out there...
-
MODERÁTOR
válasz Lackooo84 #104632 üzenetére
Inviteltől átvett DVB-C területen lehet.
westcoastog
Ezzel inkább próbálkozz az Invitel (TV, internet, telefon) topikba, ott jobban tudnak segíteni. -
iMaverick
addikt
válasz Lackooo84 #104632 üzenetére
Amíg még koax-on jött az "áldás", 8/2 volt a legnagyobb, amit a Digi adott.
Egyszer volt egy eset, hogy valamit mókoltak (szerintem valami teszt féle lehetett): ráböktem egy nagyobb (pár száz megás) fájlra és baromi gyorsan lekapta. Én meg fogtam a fejem, hogy biztos elrontotta a letöltést, sz@r lesz a fájl. És nem volt az... WTF?
Akkor gyorsan kerestem egy speedtest oldalt, ráindítottam és képzelhetitek az elképedést, amikor a "mutató" 100/2-es netkapcsolatot jelzett. Én meg már majdnem elkezdtem pezsgőt bontani, hogy mekkora királyság lesz ezentúl.
Aztán visszaálltunk a 8/2-re...
Ezek után volt nagy királyság, hogy az FTTB-t átugorva rögtön FTTH lett, ezáltal meg ugye 1000/200, majd 1000/300 a sebesség.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
-
ubbconfig
aktív tag
válasz CharlieDrop #104638 üzenetére
Azért 3 "érpár", mert az egyik maga a feszítőszál, de egybe van öntve, ergo merevnek kell lennie, mert azt feszítik ki az oszlop és a ház között (ez lehet akár 15-20 méter is).
A "rugalmas optikai kábel" alatt mit értesz? Hogy hajlik? Azt a DIGI-s is tudja, bár derékszögbe egyik sem szereti, ha behajlítják -
Phobion
őstag
Sziasztok
Net kimaradás esetleg másnál is tapasztalható most?
Már bejelentettem, modemet távolról elérik.Na érdekes, visszállt a kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
Digi dns megint kuka. Vissza google-re.
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
TeeJay
félisten
válasz Klaus Duran #104642 üzenetére
google és cloudflare DNS és sosincs gondom
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
CharlieDrop
veterán
válasz ubbconfig #104639 üzenetére
Sőt, látom a 3-ból 1 el van vcágva gondolom az a merevítő.
De az optikai kábel az ilyesmi, vagy is, egy kábel, az "érpárok" a szigetelésen belül vannak az optikai szál meg bazi vékony.
Diginél nem volt ilyen vékony szál, láthatólag. (amúgy lehet így van, csak a bekötés végét pont nem láttam)
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
ubbconfig
aktív tag
válasz CharlieDrop #104644 üzenetére
Valami ilyesmi a DIGI-s kábel:
-
zelikocc
senior tag
válasz TeeJay #104643 üzenetére
Itthon én is ezeket használom és sokkal jobb.
Arra tudsz (vagy valaki tud) esetleg megoldást, hogy telefonon (iPhone) hogy lehetne beállítani a Google DNS-ét? (Digi Mobil mobilinternet)
A cloudflare-nek van valamilyen megoldása, amivel VPN-ként kapcsolódik rá talán, de nem a legstabilabb és kicsit idegesítő hogy mindig úgy kell rá kapcsolódni.
Jobb lenne ha csak be lehetne írni, mint a WiFi-nél...
Bár arra talán jó, ha elszáll a DIGI-é, akkor be tudom kapcsolni és működik ideiglenesen.. -
Sziasztok!
Digi bekötötte az 1000-es netet, És kaptam hozzá Huawei optiXstar HG8147X6 modemet.
De itthon eddig egy TP-Link Archer AX10-et használok.
Kérdésem: van vmi értelme, hogy a TP-Linket is használjam a Huawei mellé, vagy elég a Huawei modemet használni?
Semmi extra használat nincs: 1-1 asztali pc/tv/xbox net kábellel, a többi pár laptop + telók wifin csatlakoznak netre. Pár szobás panel lakásban.[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
MODERÁTOR
válasz FireFox1996 #104648 üzenetére
Üdv!
Lehet értelme. Egyrészt a saját felügyeletű tűzfal sosem hátrány, amibe nem tud boldog boldogtalan belekotorászni, és akár a tudtodon kívül bármit állítgatni. Másrészt nem tudom ez milyen, de voltak olyan DIGI-s eszközök, ahol a LAN portok egymástól el voltak szeparálva, azaz például egy NAS-t sem lehet elérni, másik kábeles klienssel.
-
Dragon3000
veterán
válasz Intruder2k5 #104649 üzenetére
A legfontosabbat kihagytad, előfordulhat, hogy a digis eszköz visszaáll alapállapotba, ha valamit variál a digi, így elvesznek a beállítások és lehet előröl kezdeni az egészet, ami bridge módban nem fordul elő.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Rendszergazda topic
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest