- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
sulaco55
kezdő
Üdv Urak! ZTE ONT-t hozott a szerelő bekötéskor (mellesleg 6 éves az ONT!), a CATV LED folyamatosan piros.
Jó ez így? ONT bridge módban van, tv-k működnek, a netre nehezet csatlakozott fel, saját routert használok TP-Link Archar C6 1200. -
sulaco55
kezdő
A TP-Link Archer C6 1200 router elég jó az 1000-es nethez, vagy cseréljem le? Kb 40000 Ft-ot szánok rá. Magyar menüst szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz sulaco55 #103854 üzenetére
Szerintem jó az, de ha cserélni szeretnél, itt tudnak segíteni: Milyen routert?
-
nrg_52
addikt
-
BlackJack21
tag
válasz sulaco55 #103856 üzenetére
Szerintem nem jártál rosszul, a Fiberhome-ra sokkal több panasz van. Amennyiben bármi panasz van a ZTE-vel, akkor úgyis cserélni fogják.
A mai viszonyok között lehet választani, hogy vársz egy új ONT-re, de mire sikeresen legyártják, elrothad az optikai kábel is, olyan hiány van, vagy beéred egy használt, de jól működő eszközzel. -
ubbconfig
aktív tag
válasz cecil #103843 üzenetére
Ez szerintem szerelője válogatja, a legegyszerűbb neki az oszlopról bejönni a házhoz légkábelen, minthogy behúzószállal szenvedjen egy földbe rakott, számára ismeretlen nyomvonalon futó csőben, ahol a padlóból kijövő optikával még házon belül el kell mennie a rendezőig.
Ő mint szolgáltató a lehető legrövidebb távon, egy faláttöréssel megy be a lakásba és lerakja az eszközt. Persze lehet van az a pénz, amiért kedvez neked és "egyedi" megoldásra is hajlandó
A homlokzatra tett szerelődobozzal viszont tuti nem lősz mellé... -
Borisz76
veterán
válasz ubbconfig #103862 üzenetére
Azért ez így nem teljesen fedi a valóságot....
Nálam utcáról padlásra megy be , onnan végig csövezve a célhelyig.
A szerelőknek csak be kellett húzni.
Meg is dícsértek, hogy előre gondolkodtam és előkészítettem mindent.
Nekik sem mindegy , hogy egy adott címen 3-4-5 órát szöszölnek mert ide kérik az ONT-ot...oda is kéne koax meg amoda is....
Nálam 45 perc alatt végeztek mindennel.
Otthoni hálózat és internet megosztás fórumban írtam róla.
Nem fogadtak el pénzt ! Behúzásban segítettem is.Ha elő van készítve a csövezés és behúzó szál is van benne , akkor az a legjobb mert a tulaj gondolkodott....előre. Nagy eséllyel házon belül is meg van oldva az optika elvezetése.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
ubbconfig
aktív tag
válasz Borisz76 #103863 üzenetére
Erre írtam, hogy szerelője válogatja, garancia semmire sincs, jövőbelátók meg pláne nem vagyunk. Így az alapján bíztatni bárkit, hogy persze nyugodtan húzz a föld alá 15 méter gégecsövet, behúzószállal, meg padlóból állj ki az optikával házon belül, és minden úgy lesz ahogy Te akarod, kedves ügyfél, az necces tanács. Azért, mert nálad így volt. Lehet nála is így lesz, de nem biztos.
Ha lehetne ezt előre egyeztetni -ahogy a topiktárs is szerette volna, de lepattant - akkor persze az a legjobb megoldás. De ezért írtam, hogy ha neki megfelel a szerelődobozos verzió is, és biztosra akar menni, akkor ezen kár vekengeni, odateszi, szerelők jönnek, behúzzák, elmennek.
/Engem spec hullára nem zavar, hogy a házam falán az eresz alatt jön be lengőkábelen a net. A lényeg, hogy házon belül rend van, strukturált hálózattal, kiállásokkal, riasztórendszerrel, koax-al, UTP-vel. / -
-
mikk2000
őstag
válasz sulaco55 #103856 üzenetére
Én újat kaptam, erre árad belőle az égett szag, és a diginek még jár a pofája, hogy ha nem teljesen hibás, akkor nem cserélik. Persze még nem voltam benn náluk hogy lebasszam a társaságot. Szóval addig örülj, amíg működik, tök mindegy hány éves. Amúgy is ha gyorsabb wifi kell, akkor saját router kell általában.
-
veterán
Sziasztok,
alap wifi routert kértem a digitől, mert vettem saját routert ez még nincs csatlakoztatva az alap digi készülékhez, viszont ahogy átköltözünk be lesz üzemelve.
A problémám , hogy van loxone okosház rendszer, ami állandóan elszáll ha elmegy a net. Próbáltam most a digi ügyfélkapumon modem üzemmódra állítani az eszközt hát ha jobb lesz de egyelőre nem oldotta meg a problémát. Tudnátok 5letet adni hogy lehetne beállítani , hogy a loxone ne szálljon el ha van egy net kimaradás ? Azt hallottam bridge üzemmódba kéne állítani a routert ez lenne a modem üzemmód? A digi fiókomba belépve vagy router vagy modem üzemmódra tudom állítani. Nekem az lenne a jó a loxone miatt ha állandó IP címem lenne és nem változna, vagy ezzel az ügyfélszolgálathoz kellene fordulnom ?
u.i: JA és a loxone most ugye vezetékesen csatlakozik a digis routerhez.Köszi
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
mikk2000
őstag
válasz Sn00k #103871 üzenetére
Tegyük helyre a dolgokat; nem lehet annyira "okos" ez a loxika, ha már attól fejreáll ha elmegy a net. Ilyen rendszerre én még a wc öblítést se bíznám, nemhogy az egész házat. Ha ez a loxika rendszer gyártója nem tudja megoldani ezt a problémát, akkor szereljen le mindent és adja vissza a pénzt, te meg keresel egy működőképeset, ha már annyira "okosat" szeretnél.
-
nagyúr
válasz Sn00k #103874 üzenetére
Akkor Neked egy olyan router kell, amibe tudsz tenni mobilnet SIM-et, vagy USB mobilnet stick-et backup netnek a DIGI mellé.
De nekem az a véleményem, hogy egy lakossági net soha nem lesz 100% rendelkezésre állású és egy okosház rendszernek fel kell készülve lennie egy esetleges offline működésre is.
Pl. kapu-, garázsajtó is mozgatható áramkimaradás esetén.[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz Biga123 #103876 üzenetére
Mert a legtöbb ilyen esetén a cloud-os működést sokkal rentábilisebb rövid és hosszútávon is választani, mint a portnyitós LAN-os DDNS-es - hozzáértést igénylő - megoldást. Arról nem is beszélve, hogy mennyi értékes adatra tehet így szert a gyártó.
Egyre kevesebb eszköz képes LAN-on üzemelni, gondolom ennél is ez a sajnálatos helyzet áll fenn, ha pedig így van, valóban kellemetlen a netmegállás. Én csak Google Home-ot látok rendszeres üzemben, pár csodakonnektorral meg robotporszívóval, mindig érdekes látvány amikor megáll a net, és semmivel nem lehet kapcsolatba lépni, mert nem tudnak LAN-ról működni.
üdv, adika4444
-
Garashan
újonc
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy az öcsémnél digis optikai internet van Békéscsabán. Már egy ideje bajlódik vele, hogy naponta többször összeomlott neki a net. Gondolta gyenge a routere és vett egy másikat.
A felállás: Digi részéről valamelyik fiberhome, öcsém részéről ASUS RT-AX58U. A probléma ugyan úgy fenn áll. Gondolnak egyet az eszközök és megáll az internet. Ha minden igaz, csak az asus újraindítása segít a problémán.
A fiberhome bridge módban volt, default 192.168.1.1 (vagy 192.168.0.1 már nem emlékszem) IP címmel. A routernek a saját IP címe is ugyan ez volt. Ezt most átállíttattam az öcsémmel. Saját tapasztalat, hogy hiába van az első eszköz bridge módban, néha összeakadhat a következő eszközzel, ha annak ugyan az az IP címe.
Hogy ez megoldotta-e a problémát az a napokban kiderül.
Ha nem, akkor még visszaolvasva a fórumot van egy-két ötletem.
Nekem idehaza egy MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN routerem van. Esetleg tudjátok-e, hogy melyik SFP modult kell hozzá megvenni, ami rádugható direkt a digi optikai kábelére? Ergo kikerülve a Fiberhome csoda eszközét. Én az ország másik felében lakok, így nem igazán tudom szemügyre venni a csabai infrastruktúrát
A terv az, hogy valamikor lemegyek Csabára és viszem magammal a routert, de jó lenne, ha addigra meglenne hozzá a modul is. Gondolom ott se lehet minden sarki boltban Mikrotik eszközöket venni.
Egyáltalán ez az elgondolás megoldható-e a digi rendszerén? -
Borisz76
veterán
válasz Garashan #103879 üzenetére
A Digi által adott ONT ( akár router akár Bridge módban ) de benne kell hogy legyen a rendszerben....ergó : Nem tudod kiiktatni !
Tehát a Mikrotik-es SFP modulos elgondolásod - akármennyire is tetszetős és logikus lépés lenne - sajnos nem életképes.
A Digi által adott ONT Bridge módban is lehet szar.....Tapasztalat.
3 db zsír új ONT járt nálam 2 hét alatt....és a rendes üzemet egy használt , más típussal sikerült elérni.
Az ONT-ot állítsd vissza Router módba és tesztelj , mérj , pingelj.
A szakadást látni fogod.....sőt ha ezután hívod az ügyfélszolgálatot és kéred a "vonal" vizsgálatát, ellenőrzését a diszpécser azonnal látja HA SZAKADOZIK a "vonal".
Erre már lehet hivatkozni, hogy cseréljék a hibás szolgáltatói ONT-t.
Ha meglesz a csere , akkor az újat is tesztelni kell.
Ha jó és nem szakad , akkor mehet Bridge módba.
Onnantól pedig a saját routered fog PPPoE betárcsázni.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Cyberfaust
csendes tag
Üdv Uraim!
A véleményetek szeretném kikérni, hogy mennyi esélyt láttok egy ONT csere kivitelezésére a DIGIvel és milyen "varázsszavakat" használjak az ticket nyitás közben, hogy ne akadékoskodjanak nagyon? Esetleg tippet, hogy mit tekergessek az eszközeimen, hogy megoldjam a helyzetet?A problémám, - mint másoknak is a fórumon ezzel a cuccal - hogy szakadozik a net. A kiépítés /hibajelenség a következő:
Fiberhome ONT csoda-2 db ASUS router ( AX55 és AC57). FTTH 1000.
A szolgáltatói eszköz, ha router módban van és a 2 ASUS AP-ként utánakötve: Stabil netkapcsolat, sehol egy szakadás. De nem tudok portátírányítást és semmi mást sem tenni ( Korábban beléptem a Fiberhomehome-ba és a megváltoztattam a default pass/username-et, de már tudom, hogy hiba volt ).
A cég nem hajlandó/nem tudja visszaállítani az eszközt a gyári állapotába remote és a reset gomb az eszközön - mint tudjuk - nem működik, nem áll vissza a default pass/username.
Ha a szolgáltatói eszközt bridge-be teszem és az ASUS 1 a router majd az Asus 2 az AP- Kezdődnek a problémák. A PPPoE kapcsolat felépül, sebesség rendben, majd 1 óra alatt kb 2-3 alkalommal 15-45 mp re elmegy a net majd újraépül. AZ ASUSban természetesen kilöttem az opciót, hogy tesztelje a kapcsolatot ( írták a router fórumán, hogy ez lehet oka a szakadásnak) de bármit varázsolok, nem lesz stabilabb. Volt router csere is, de TP Link is csinálta ezt ( 2 féle is volt).
A lakásban 6 eszköz kapja Lan-on a netet ( Asztali PC, Laptop, 2 NAS, nyomtató, TV )és van néhány Wifi eszköz is fellógatva a hálózatra. Torrent fut a háttérben kb 500 megosztott tartalom 20 kapcsolat engedélyezve, sebessége korlátozva, de ott is bármit állítok ( Sebesség limit, szálak száma), nem lesz stabilabb. Egyedüli megoldás volt ( akkor csak 2-3 óránként ment el) ha lelőttem a torrent-et.
A Digi ügyfélszolgálatot kerestem már több alkalommal. Az első alkalommal látták Ők is a hibát ( Bridge módban), ekkor a hölgy valamit kapcsolgatott és akkor azt mondta most jó lesz- és jó lett. Másnap láttam, hogy átállította router módba az ONT-ot. Más alkalmakkor amikor hívtam az ÜFSZ-t ( visszatéve az ONT-ot brigebe) már nem látták a hibát, de az ASUS logja egyértelműen rögzítettet a kapcsolatszakadást. Jelenleg Router módban van az ONT, de mint mondtam nekem ez nem felel.
Szóval: Mint mondjak a DIGInek, hogy cseréljék a cuccot?Köszi a tanácsokat előre is
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.
-
Inhouse
őstag
válasz Sn00k #103867 üzenetére
Próbáltam most a digi ügyfélkapumon modem üzemmódra állítani az eszközt hát ha jobb lesz de egyelőre nem oldotta meg a problémát.
Majd kicsit később:
Esetleg az megoldást jelenthetne ha az én általam vásárolt WiFi routert össze kapcsolnám a digis routerral[modem üzemmodban van]majd az én routerem lenne osszekapcsolva kábellel a loxoneal?
Elsőre mit is csináltál, hogy nem igazán lett jobb, hogy másodjára ugyanazt szeretnéd csinálni, csak bizonytalan vagy benne, hogy megoldás lenne-e?Üdv Inhouse
-
ruzsass
tag
válasz Cyberfaust #103882 üzenetére
Úgy jelentsd be a net szakadozást, hogy eleve ONT cserét kérsz és akkor eleve azzal jönnek ki, mert sajnos most nem kapnak újakat csak másoktól lecserélteket. AFiberhome-ot említsd meg hogyazt nem kérsz mert azzal jön a szakadozás. Én az utcán kaptam el a DIGI-s szerelőt és ezt a módszert ajánlotta és így nekem szó nélkül cserélték pedig előtte már vagy 3-szor jeleztem nekik az állandó 25 percenkénti megszakadást ők is látták de ráfogták az én routerembe. Ezután volt router csere illetve jeleztem hogy máshol ez a router más ONT-vel simán szakadás nélkül megy ezt már hajlandóak voltak elfogadni és szó nélkül berögzítette a kérésemet telefonon és a kijövő szerelő sem akadékoskodott már.
[ Szerkesztve ]
-
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok,
Remélem hamarosan nálunk is élesedik a Digi optika a házban, mert már tavaly behúzták. Terveznék váltani Telekomról (eleve Digit-t akartam anno, de nekem már nem jutott 500-as port csak 100-as plusz nagyon sokára vállalták volna ami meló miatt nem volt opció). Az a kérdésem, hogy érdemes-e +250-ért az AX-es routert kérni még akkor is ha egyébként bridge modeban akarnám a használni? A +250 szerintem nem tétel, cserébe ahogy láttam nagyon sokan panaszkodnak ezekre a fiberhome csodákra még bridge modeban is itt, így nekem megérné ha elkerülhetném ezt a csoda terméket. Az AX-es mennyire jó? Megbízhatóbb mint ez a fiberhome? Előre is köszi! -
Cyberfaust
csendes tag
válasz .:ZS:. #103887 üzenetére
Sztem az nem helyette lenne, hanem mögè. FTTH esetén az Ont bridgeben majd a bérelt ax router router módban, esetleg az ont routerben és a bérelt pedig ap ként mögé. Én így tudom elképzelni. FTTB nél meg sztem nincs ont, ott csak a routerbe megy a kintről bejövő utp, de javítsatok ki, ha tévednék.
[ Szerkesztve ]
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.
-
.:ZS:.
senior tag
válasz Cyberfaust #103888 üzenetére
Köszi!
FTTB-ről nincs szó, csak optikáról. Viszont az hasznos info, hogy az AX-es nem ONT. Én abban a hitben voltam, hogy az is ONT és router egyben csak tudja a WiFi6-ot. Akkor nem fogom pluszba megrendelni az AX-est es reménykedem, hogy ne szar ONT-t kapjak
Szerk: Az összefoglaló szerint az AX is ONT és a Digi oldala alapján FTTB-hez nem is kérhető. Így kérdésem továbbra is fenn áll. Megéri ez a Huawei bridge modeban?[ Szerkesztve ]
-
Garashan
újonc
válasz Borisz76 #103880 üzenetére
Pedig már örültem, hogy ki lehet iktatni a Digi ONT-ját De akkor nem veszek SFP modult.
A Digis ONT bridge módban volt, úgy volt szar. Ma át lett tetetve router módba.
Egyelőre marad a teszt.
A problémát nem oldotta meg, hogy másik IP alhálózatba került az ONT és a router, amíg az ONT bridge módban volt. (TP-link esetében láttam olyat régebben, hogy hiába volt bridge módban ha ugyan azt az alhálózatot adtuk meg neki, akkor szar volt). -
veterán
-
NomadND1
senior tag
Az fél éve beharangozott 2.5Gbps-ről van bármi hir?
-
őstag
válasz Dragon3000 #103897 üzenetére
Én nem hiszem, hogy a "jelenlegi helyzet" miatt nem indult be még az előrendelési lehetőség se. A Digi ~ugyanakkor jelentette be Romániában a bevezetést, mint Magyarországon. Aztán jött a 4iG, felvásárolta a Digi magyar hálózatát, amiből következik, hogy a román anyacégnek már semmi köze a magyar hálózathoz. Romániában (megkésve bár, de) elindultak a telepítések, Magyarországon pedig nem. Ebből véleményem szerint az a logikus következtetés, hogy a 4iG miatt torpant meg a projekt, de az nem világos, hogy be akarják-e vezetni az új csomagokat a közeljövőben, vagy hosszú időre jegelték a témát. A Digi Facebook oldalán akárki kérdez rá ezekre a csomagokra, csak kikerülő választ kap.
Ne legyen igazam, de szerintem a Telekomnál hamarabb lesznek ilyen csomagok.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Dragon3000
veterán
válasz proradeon #103899 üzenetére
A jelenlegi helyzetet a háborús hatásokra értettem, minden ára elszáll és nem kizárt az sem, hogy nem tudnának értelmes áron beszerezni megfelelő ontokat illetve a mennyiség is kérdéses. Szerintem idén egyik szolgáltatótól se várható a jelenleginél gyorsabb megoldás (Telekom minek foglalkozzon ezzel, amíg nekik van gyorsabb is, mint a konkurenciának).
A digi biztos, hogy jóval előbb elkezdte a fejlesztéseket elvégre kezdetben decemberi indulást terveztek BP-n, gondolom ott a legtöbb fejlesztés meg is történt, mert ezek hosszú ideig tartanak, nem hiszem, hogy megéri parlagon hagyni ezeket a fejlesztéseket, de hát ez van.
A facebook lényegtelen, olyan mint az ügyfélszolgálat vagy a szerelők, ők nem abba a részbe tartoznak, akikkel ilyen fontosabb dolgokat megosztanának, ezért van a mellébeszélés.
Ha mégis bevezetik idén és nem elszállt árakkal, akkor jól járunk, ha mégsem, akkor használjuk tovább a gigabites netet.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Crypto Trade
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Weblap készítés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest