- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
Nem néztem több címmel, akkor lehet, hogy a terheltség alapján nézik, illetve adott területen hány ügyfelet érhetnének el, ha mindenhol elérhető lenne a korlátlan mobilnet ilyen olcsón, akkor mindenki feléjük mozdulna, amit nem biztos, hogy mindenhol elbírna a hálózatuk.
#103150 Sdi
Nem tudom, hogy te milyen oldalakra jársz, mert nálam a torrent külön gépen megy, minden mást a nagy gépen csinálok, amivel nem érem el a havi 500GB forgalmat. -
cof
veterán
válasz Dragon3000 #103152 üzenetére
Nem értem én sem ezt a megkülönböztetést. A garantált sebesség amúgy is 0 Mb/s mobilnet esetén.
Viszont nem fordulnának hozzájuk tömegesen mert ez nem hagyományos mobilnet, azért a routerből biztosan nem fogod állandóan kivenni a SIM kártyát mikor mész el otthonról.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
-
cof
veterán
válasz Dragon3000 #103154 üzenetére
De akkor miért mondod, hogy mindenki feléjük mozdulna. Digi mellett pl. eszem ágában nem lenne még 4000 Ft-ért sem előfizetni itthonra. Max. ha valaki megrendeli a lakcímére aztán viszi magával a nyaralóba, de itt meg ugye már tök más lenne a lefedettség és a terhelés számok ha a nyaraló meg 40 km-re van.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Dragon3000 #103156 üzenetére
Jó de itt ahol nem, pl. nálam is van Digi akkor miért van csak adatkorlátos csomag? Nincs összefüggésben ezek alapján azzal amire te gondolsz.
Azért ne gondoljuk hogy a Digi ennyire alultervezte a hálózatot hogy tömegesen előfordulóan nincs hely. Kb. 5 alkalommal olvastam a topikban ilyet mióta itt vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
lalus8706
tag
Sziasztok,
Ősz környékén költözünk az új házikónkba, ezért előzetesen tájékozódtam, milyen szolgáltatók és szolgáltatások közül lehet majd válogatnunk. A kutakodás során derült ki, hogy tavaly a Digi a település ezen részére is kiterjesztette a hálózatát. Felmentem az oldalukra, beírtam az utcát... talált. Utca 99 számig elérhető a szolgáltatás, viszont mi a 101 számot fogjuk kapni... Kellemetlen.
Nos, a kérdéseim az alábbiak.
- Vajon van esélyem meggyőzni a szolgáltatót a további terjeszkedésre? (2 háztartás lesz a telken, nem csak mi.) Ha igen, kit keressek? A call centerrel már beszéltem, de ilyen téren nem tűntek túl kompetensnek...
- Szomszéd telekről vagy a telek elől meg tudja oldani a szolgáltató valahogyan a bekötést? (Bocsánat, lehet, hogy nagyon hülye kérdés, de lövésem sincs, hogy lég- vagy földkábel van stb.)Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
-
Calogero
addikt
válasz lalus8706 #103158 üzenetére
Az oldaluk nem mindig pontos. 2 plusz felhasználó nem biztos megér nekik a bővítés.
A szomszéd telket csak akkor használhatják, ha annak tulajdonosa(i) hozzájárulnak írásban.Ha a szomszéd nem adja a hozzájárulását, de te tudod bizonyítani hogy másképp nem lehet nálad szolgáltatás, akkor bíróság is megadhatja a hozzájárulást. De ez nagyon nehéz, és hosszú idő.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz lalus8706 #103158 üzenetére
Általában fekete de relatíve vékony , merevítőszálas az optika amit húznak....
Nézd meg , hogy a szomszéd házába melyik villanyoszlopról megy be a kábel....hiszen általában a Digi a már meglévő infrastruktúrát használja.
Emiatt nagy eséllyel lesz a villanyoszlopon a digi kábele.Nos ha meg van az oszlop, akkor az is lehet , hogy onnan simán ki tudják neked is húzni !
HA mégsem , akkor " B " terv és állítasz egy oszlopot az udvarodra és ennek segítségével lehet oszlopról - oszlopra majd a házba bevinni a kábelt.
Itt ahol lakom : Ház , járda , árok , villanyoszlop a sorrend kifelé.
Szerencsém van pont itt áll a ház előtt.
A szembe szomszédom is kérdezte, hogy milyen a Digi szolgáltatása.
Mondtam neki a kezdeti nehézségek ellenére rendbetették és már több hónapja semmi gond. Ezen felbuzdulva Ő is váltani akart a Digi-re de nem akarták neki bekötni mert az út felett nem lett volna meg a minimum magasság ami a forgalom miatt kell. ( Az ő háza a telek közepén kb....és alacsony. )
Ekkor jött az ötlettel, hogy saját villanyoszlopot állít és úgy már megoldható a dolog.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
lalus8706
tag
Köszi mindenkinek az infókat. Ezek alapján azért mutatkozik némi fény az alagút végén. :) Üdv.
-
Borisz76
veterán
válasz Inhouse #103162 üzenetére
Most kinéztem az ablakon és meglestem :
Igen , arról az oszlopról megy tovább két másik családi házhoz is az optika. A kép "tetején" lévő kábel a "bemenő" és a másik kettő megy tovább.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Inviteltől megörökölt Zte zxhn 108l modem/router kombón nem tudjátok véletlenül, hogy engedélyezi-e a DIGI a HTTP port megnyitását mondjuk 50k feletti porton, hogy kívülről is elérjem? (Fix IP elvileg adtott. )
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Perillustris
senior tag
Jó estét,
Tegnap óta a Digi hálózatát használva nem tudok levelet küldeni és fogadni a céges postafiókkal (IMAP), sem PC-n, sem telefonon. Pénteken még nem volt gond. Mobilneten mindkettő továbbra is problémamentes. A levelező szerveren semmilyen módosítás, változtatás nem történt.
Mobilon nincs hibaüzenet, csak rögtön kiírja, hogy sikertelen a küldés, PC-n szinte azonnal megjelenik ez:
Bármi ötlete van valakinek ezzel kapcsolatban?Az ügyfélszolgálatnak írtam, de első körben elhajtottak, hogy a céges levelezésünkre nem látnak rá. Persze válaszoltam, hogy ez egyértelmű, de az is, hogy kizárólag a Digin lógva nem megy.
Pingelés és tracert eredménye:
DNS-szerver átállítása nem segített.
Perillustris
-
xabolcs
őstag
válasz Perillustris #103165 üzenetére
telnet megy az adott szerver adott portjara?
Valoszinuleg nem ugyanazt a levelezo szervereket hasznaljuk, de az en IMAP szerverem 993-as portjat, es az SMTP szerverem 587-es portjat gond nelkul eleri a Thunderbird.
Nekem is DIGI net van.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
MageRG
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Wifi6 routert és rádugtam a digis router GE portjára. Kikapcsoltam a digis Huawei wifi-jét, de mindig visszakapcsolja magát idővel.
Ez mitől lehet?
Elvileg a konfig mentve van, mert kínomban megváltoztattam az SSID-t az meg látszik hogy más."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
őstag
válasz MageRG #103173 üzenetére
Ha az ont router módban van, akkor a szolgáltató bármikor átírhatja a beállításokat.
Ha bridge módban van, akkor a te routered csatlakozik fel, de akkor abban be kell állítani a felhasználó neved és jelszavad, amit a DIGI adott. Bridge módban ezek nélkül tényleg nincs net, a felülete meg ki van kapcsolva, hísz ilyenkor csak egy médiakonverter. -
balage06
tag
Sziasztok! Teljesen új Digi előfizetőként lenne szükségünk egy kis segítségre: saját routerrel, bridge módban szeretnénk használni az ONT-t, elsőre egy notebookon lett kipróbálva (és konfigurálva a PPPoE) ott azóta is működik, viszont az ASUS routeren a felhasználónév és jelszó megadása után nincs internet (státusz: leválasztva). Van esetleg valakinek ötlete, mi lehet a gond?
-
4Grider
nagyúr
válasz balage06 #103176 üzenetére
A leggyakoribb probléma az szokott lenni, hogy nem jelentkezel ki a számítógépen a pppoe kapcsolatról, így az - ugyanazzal a felhasználói névvel és jelszóval - egy ideig másik eszközön nem fog tudni felépülni. 5-10 perc után már működni szokott másik eszközön a bejelentkezés, vagy szabályosan bontsd el a kapcsolatot.
-
MageRG
addikt
Gőzöm sincs miért kapcsolgatja vissza a wifit a szolgáltató.
Talán jogosan gondoltam ha engedik hogy buheráljam, akkor nem bírálják felül. Elcseszni ígyis-úgyis tudom (pl. átírom a jelszót), azt meg nem javítja meg ha visszakapcsolgatják a wifit.
Life hack: auto wifi shutdownt be lehet állítani egész napra, azt meg nem piszkálják (eddig).
Értem én, hogy az én anyámat, hogy miért nem olvasok összefoglalót.
De:
1. Nem innen indultam, nem azt akartam hogy bridge módba kapcsoljam, így nem is tudtam hogy ilyenkor nem aktív a management felület.
2. PPPoE usr/pass ki tudja hol van, a szolgáltató dobozában nem látszik router módban. Így a bridge mód lehet hogy jó lenne, de a hajamra kenhetem.
Peace."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
picimitch
tag
Sziasztok!
FTTH, Fiberhome ONT, ASUS RT-AX58U (up-to-date merlin stable)
ONT 1-es LAN portjáról megy a kábel az AX58U WAN portjába.
Eleve bridge-be kértem az ONT-t tavaly bekötéskor, mikor átköltöztem másik városrészbe. Az addig teljesen jól működő konfiggal azóta napi 5-6 szakadás. Decemberben vettem meg az ax58u-t mondom hátha a régi TP-link adta fel a harcot. Nyilván nem így történt, sőt, most ott tartok, hogy akár napi 10-szer is szakad, olyankor fél perc halál. Az internet detectiont már kikapcsoltam az ASUS-on, nincs érdemi javulás. A helyzet iróniája, hogy egy nagyobb infós cégnél kvázi rendszerüzemeltetőként kezdtem dolgozni, home office van, és ilyenformán ez az állapot tarthatatlan.
Mivel a telefonos ügyfélszolgálat szerint mindaddig user error, ameddig nem az ő eszközük építi a kapcsolatot, így végül beláttam, hogy kénytelen vagyok tesztelni, ha szeretnék elérni valamit.
ONT-t router módba tettem, plusz kapott új IP-t, hogy megfeleljen az eddigi hálózatomnak. AX58U ment AP módba, beállítottam az eddig használt fix IP-t. ONT wifi off, így az 5G wifit továbbra is a routerem tolja, a legfontosabb eszközöknek pedig gyorsan beállítottam az eddig használt IP címeiket (PC, NAS). UPNP az ONT-n BE, valami tetű lassú a Fiberhome felülete, nem fogok a portokkal sz@rakodni.
A lényeg, hogy órák óta megy, ha esetleg van is szakadás, akkor azonnal vissza tudja építeni, mert azóta nem észleltem semmi gondot. Szerintetek én nézek be itt valamit, vagy ez egy ilyen misztikus lakás, hogy csak így fog menni a net? Nyilván szeretném kihagyni (illetve adott esetben kicseréltetni) a digis eszközt, mert a saját router ezerszer jobb, és mindent normálisan be lehet állítani. Szerintetek hol lehet a hiba, vagy milyen irányban kéne elindulnom?[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz picimitch #103181 üzenetére
Az ügyfélszolgálat látja a saját eszközét router módban....és látja ha szakad és újrakapcsolódik.
Ha naponta többször csinálja, akkor hívhatod őket.
Cseréljék ki.Nekem a 4. készülék lett jó ! Új bekötés volt.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Bacusuz
addikt
válasz picimitch #103181 üzenetére
Nálam is hasonló volt a hiba, NAS és Asus router + sok szakadás.
Az eredeti lezárt hibára hivatkozva kértem ONT cserét és végül egy ZTE ont oldotta meg most már betonstabil, router építi fel a PPPOE kapcsoatot és az ONT bridge módban van.
Sajnos sokkal több Fiberhome van nekik készleten mint ZTE legalább is az én körzetemben ahonnan a műszakis kollegák jöttek.
Ja és ez nem egyedülálló hiba volt mert nekem is fórumtárs adta a tippeket aki hasonló cipőben járt...ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
picimitch
tag
válasz Borisz76 #103182 üzenetére
Köszi igen, azért is mókoltam át ideiglenesen, hogy legyen bizonyíték, hogy a Fiberhome a hunyó. Viszont most valamiért stabilabb így, nem is értem. Konkrétan várom hogy szakadjon, mert akkor bejelenthetem, és kaphatnék valami normális eszközt én is, amivel bridge-ben is minden szép lehet.
Bacusuz: az a vicc, hogy egy digis szerelőt "lerohantam" a ház előtt a bajommal, mondta, hogy a Fiberhome-al sokat szívnak, próbáljam meg bejelenteni helyi ügyfélszolgálaton, ne telefonon (Dunaújváros), ott nem fognak elhajtani, és ha szerencsém van kaphatok másik eszközt. -
picimitch
tag
válasz Bacusuz #103185 üzenetére
Telefonon engem simán elhajtottak, látják a sok szakadást, de mivel ez nem az ő mac címük ami kapcsolódik, így nem érdekli őket. Ezért álltam neki most átpiszkálni az egészet, de így meg nem akar szakadni, egyelőre vakarom a fejem, hogy érjem el a cserét
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődésképpen kérdezném, ha a digi már az utcában szereli fel az optikát az oszlopokra akkor kb mikor várható a szolgáltatás indulása? Jelenleg magenta van csak a faluban, épp ezért nincs konkurencia, de jó lenne.
Tegnap a nejem mondta, hogy ott voltak egész nap, bár azt nem tudta megmondani, hogy optikához vagy kábeltv-hez húzták a kábelt.
Köszi[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
4Grider
nagyúr
válasz Flowtation #103188 üzenetére
Jellemzően 1-2 hónap szokott lenni, de volt olyan rész is, ahol plusz egy év volt.
Optikán jön egyben a net, telefon, tv, a lakásokban választják szét a fényből őket. -
Calogero
addikt
Változó....
A mi utcánkban is fent volt az oszlopon az optika meg dobozok is, de csak másfél év múlva lehetett szerződést kötni. A használatba vételi engedélyre kellett várni. -
Inhouse
őstag
Nálunk a kábelezés késő ősszel történt. Tavaszig semmi nem történt. Akkor jöttek és méregette két technikus. Aztán még 2-3 hónap eltelt és megjelent a címünk a digi oldalán. Rá 1-2 hétre meg már jöttek az ügynökök, hogy kössük be.
Egyébként inkább érdemes bemenni az ügyfélszolgálatra a kötéshez, mert ott egyből mondtak egy közeli és konkrét időpontot. Akkor jöttek is és csinálták. A kollégám az ügynökön keresztül kötötte és majdnem 2 hét telt el, amíg le se adták neki, aztán még vagy 2 hét múlva kapott egy időpontot rá pár hétre.Üdv Inhouse
-
Yahhher
aktív tag
Szia. Nálunk ez így nézett ki: látszólag minden kész augusztusban, bekötés októberben.
Üdv B.
-
Flowtation
őstag
Köszi srácok! Akkor ez végül is nem rossz eredmény. Kíváncsi vagyok, mert az árak elég jók, remélem a szolgáltatás színvonala is jó vagy legalább olyan mint a T.
-
l.skywalker
félisten
Változott tegnap valami a hálózatban?: Destiny 2-vel játszottam online amikor olyan éjfél körül kidobott, azóta azt írja, hogy Servers not Available. A megfelelő helyen utánanézve azt tapasztaltam, hogy főleg román Digi-s játékosoknak van hasonló problémájuk.
Én exInviteles optikain vagyok.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
4Grider
nagyúr
válasz Flowtation #103194 üzenetére
A kábeles T-től jobb a Digi, az optikaitól nem. Ha utálod a boxokat (és van minden tv-dben dvb-c tuner), akkor jöhet be leginkább a Digi.
-
Calogero
addikt
válasz Dragon3000 #103191 üzenetére
Nem is biztos hogy mindig a DIGI hibája a bekötés elhúzódása
Nálunk két épület között kellett optikai hálózatot kiépíteni. A két épület kb 200 méterre van egymástól, de van közte egy 4 sávos út is. A kiépítés utáni hónapokat vártunk mire megkaptuk a használatba vételi engedélyt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól.
-
Flowtation
őstag
válasz 4Grider #103196 üzenetére
Annak örülnék, ha egy eszközzel (és távirányítóval) kevesebb lenne. Viszont most ip tv van, azt a diginél hogyan oldják meg? Koaxot kell behúzni? Azt viszont nem szeretném, mert tavaly volt felújítás, LAN van mindenhol, de koax nincs.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Flowtation #103198 üzenetére
A tv tunerje a koax bemenetről működik. Koax
a boxtólaz onttól van.
Felújításnál mindig gondoskodunk koaxról is, mert nem biztos, hogy az iptv a jövő (bár valószínű).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Seed szerver topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OLED TV topic
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest