- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
-
Flashget
félisten
válasz quailstorm #60751 üzenetére
DVB-C tuner és másik DVB-C tuner között is van különbség.
Samsung tévék tesztelésénél vagy asztali tunereknél ez mindig hamar kiderült, ha ugyanarra a koax végpontra kötöttük.Realme GT Master Edition
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Lackooo84 #60714 üzenetére
Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy mióta erre az üzenetükre visszaírtam, hogy tuti nem nálam van hiba, majd szerelőt akartak kiküldeni, én meg mondtam neki, hogy felesleges, mert random jelentkezik a hiba, azóta nem tapasztalok adás kimaradást.... Érdekes... Akkor mégsem a tévének erős a jel ugyi?
The Truth is out there...
-
quailstorm
nagyúr
válasz ElektrikusDE #60710 üzenetére
Kiderült hogy át lettem verve és mégis ilyen, mint ami a szétszedtemben van.
A helyzet a következő:
LG TV-t már túllövi az antennaerősítő.GTMEDIA boxon 60-65%-ból csinál 95% jelerősséget a jó csatornáknál. Dunánál csinál a 7-ből 9-16%-ot. Szakadás és glitchhatár még mindig.
Úgy néz ki a GTMEDIA box 121MHz-en nem akar már nagyon működni...
-
törölt tag
Nagyieknal kikerult az izaura tv a kinalatbol. Mik a lehetosegek szerzodes bontasra? Nem erre szerzodtek.
-
-
bksgbr
tag
-
Nimda
addikt
Hozzánk is nemsokára jönnek megbolygatni a jól működő rendszert. 2 szoba, elosztóval, + router a gépre lan kábellel, minden más wifi. Szóval nem egy bonyolult kábelezés.
Kérdésem, ugye optikát húznak be, és ezért hoznak saját készüléket is. Így az enyém kuka, ami nem gond, mert gyakorlatilag ugyanazt tudja majd. Nekem WR1043N típus van.
Valószínűleg át kell kábelezni a koax részt, mert ha jól tudom, a digis készülék fogja ezentúl szétosztani, így egy szakaszon nem kell koax. Az optika mennyire rugalmas? Az ajtófélfán át lehet vezetni (kábé S alakban)? Vagy készüljek arra, hogy teljesen máshol fog tanyát verni a készülék?
A másik, gondolom kötelesek mindent ugyanúgy működőképessé tenni, ahogy azelőtt volt. Ne nekem kelljen már megint toldani, foldani, csak mert máshol, vagy másképpen lesz elhelyezve a kábelezés.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Igen, aztán ha kell az 5 GHz is, akkor veszel másikat.
Az ONT-ből jön ki a koax, az UTP és a telefonkábel, áramot igényel a készülék.
A koaxot az első elosztóig kell elvinned, az UTP-t a routerig és minden maradhat a régiben.
Másnap aktiválódik az 1000-es sebesség, de amíg a szerelő ott van, mindent tesztelj le (tv, telefon, internet).Ha érted, akkor már elavult.
-
Nimda
addikt
-
nagyfejü
őstag
Mi ez a xarság a digi től???
A tv kiirta hogy uj csatornát talált. Lefuttattam a keresőt. És!!!!Mi ez az össze-visszaság?????A csatornák random módon! Ki találta ezt ki????? -
Cr00py
senior tag
Üdv.
Én is bele futottam a mai csatornaváltoztatásokba. ( Debrecen )
Egy régebbi Philips tv van. Nyomtam egy újrahangolást, Kiválasztottak a Finn-t. A műsorújság kinézete totál megváltozott, és teljesen más, külföldi csatornákat mutat, ami nekem nincs is. FTTH, kábeles tv van.
Bármi ötlet? A hagyományos műsorújság pedig sokszor nem is működik. Próbáljam meg a Finn helyett a Magyart?
A gond az, hogy akkor nem írja ki keresésnél, hogy Digi Debrecen. Ha Finn-en keresek akkor pedig ott van.
Régen is szenvedtem ezzel, de már nem emlékszem, hogy hogyan sikerült. -
M_AND_Ms
veterán
-
Bubaaa
aktív tag
Na ezért nem állítottam be magyarországot,hanem finnországot hangoláskor. Így lehet törölni a nem kívánt csatornákat,és a maradékot sorba tenni. Így nem kavar be a frissítés,igaz ki is van kapcsolva. Majd ha akarom,akkor én frissítem!
-
levin70
tag
válasz Cr00py #60777 üzenetére
[digi.hu/sites/default/files/ASZF/modositasok_listaja_2021.07.01]
7. Az ÁSZF „E” Mellékletébenfeltüntetettcsatornakiosztásaz alábbiak szerint módosul:
-Budapest analóg csatornakiosztásában megszűnik az XV TV. A csatorna a digitális kínálatban továbbra is elérhető.
-Debrecen analóg csatornakiosztásában megszűnik a Digi Infó csatorna.
-Változik a digitális csatornakínálat Debrecen ellátottsági területén, ezentúl aDDigiInvi kiosztások érvényesek ezeken a településeken.Az eddigi egyéni digitális kiosztás megszűnik.[ Szerkesztve ]
Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.
-
BoneDragon
veterán
En ma hazaertem 6 korul es nem volt adas, azota sincs. Kereso lefuttatasa utan csak analogot talalt. Mas tapasztalt ilyet?
-
douggutaby
tag
Sziasztok,
Digi az előfizetésem, de kicsit általánosabb a kérdésem.
Gond lehet az koaxnak ha nagy távolságra húzom ki? kb 35-40m-re egy koax elosztótól kötöttem rá tv-t. Jelerősség kb 70% minőség is a körül, de néha leesik a minőség és gyakran (kb 5-20 percenként) pedig szétesik a kép pár másodpercre.
Gond lehet a távolság? Esetleg nem jól raktam fel a csatlakozót a végére és azért zajos? Lehet megtörtem mikor kihúztam, vagy eleve rossz volt mikor megvettem? Vagy ezt így nehéz megállapítani? Arra gondolnék, hogy ha kábel belső magját szakítottam volna meg akkor rosszabb lenne a helyzet.
Elosztóig biztos minden ok, mert másik (rövidebb) kábelre kötött tv-nél semmi gond, jelerősség is magas.Köszi ha tudtok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz douggutaby #60788 üzenetére
Távolság nem lehet probléma, minden más igen amiket felsoroltál, meg koax kábel minősége sem mindegy, 3x árnyékolt a megfelelő.
Nekem 20 méter után is 100/100% FTTH, egy 3-as osztó után.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Cr00py
senior tag
válasz levin70 #60780 üzenetére
Igen, ezt tudom.
Hajnalban nem volt adás, ezért ilyenkor mindig megnézem a weboldalt, hátha tervezett karbantartás van, és amiatt nem jó. Ezt találtam.
Eddig nem is lenne baj, fejlesztenek. A leírás alapján újra hangoltam a csatornákat, ahogyan írták is, mert össze-vissza volt minden.
A legtöbb, főleg analóg csatornát viszont szinte lehetetlen megtalálni, mert auto kereséssel talál kb 1000-t ( van amiből több is van. ) illetve még a csatorna nevét sem írja ki sok esetben.
Egy örökkévalóság sorba rendezni sajnos.
Persze tudom, hogy ez inkább a tv hibája. Van egy másik LG is, ahol csak egy auto keresést csinálok, és az magától sorba is rendezi, be is számozza 1-től.
Na most a philips ezt ismét össze-vissza teszi. 27-től kezdődik, és jó pár szám ki is marad.
Ezt még el is viselném.. de a műsorújság egy katasztrófa lett.
Próbálok majd keresni egy képet a régiről, illetve lefotózom az újat.
Valamit biztosan változtattak, mert teljesen más design-t kapott, és nem is magyar. Ugyan találtam pár magyar csatornát is köztük, de 90%-ban valamilyen orosz, lengyel csatornákat mutat. ( nem is értem, hisz gondolom ez a tv sw-től függ, nem? )
Smart tv, viszont ez még nem androidos. Ilyen van egész pontosan. -
kungzi
veterán
Hali. Akinek Philips tv-je van, tudna nekem ajánlani olyan progit Windows-ra, amivel a csatornalistát sorrendbe tudom rakni? Köszönöm
-
Watt25
veterán
válasz Cr00py #60790 üzenetére
Tisztázzuk. Nem tudom, mit értesz az alatt, hogy megváltozott a design, de azt ugye nem gondolod komolyan, hogy a Digi-nek bármi köze is lenne ahhoz, hogy a TV-d milyen dizájnnal jeleníti meg az EPG-t. (Arról nem is szólva, hogy a Digi biztos, hogy nem küld nem magyar nyelvű EPG-t.) Erősen ajánlom, hogy ülj le szépen a tévéd használati utasitásával egy kanapéra és szólj, ha végigolvastad...
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
levin70
tag
válasz kungzi #60791 üzenetére
[philips_lcd_led_tv-k] itt lehet,hogy tudnak segiteni.
Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.
-
cheesemcfart
újonc
Sziasztok,
Elnézést ha újonc kérdés, de olyan problémám van hogy a régi tévémet lecseréltem egy 65colos Samsung Q80Tre és a koax kábelen az összes HD csatorna akadozik es a jelerősség lemegy időnként 0-ra is. Nagyjából folyamatosan akadozik, a hang meg a kép is beszakad pár mpként.A régi 38colos büdzsé LG tévémmel nem voltak ilyen problémák és semmi sem változott a koax kábelezésben, úgyhogy nem nagyon értem mi okozhatja. Kerestem rá már megoldást a neten de nem találtam semmit. Van valami ötletetek?
-
4Grider
nagyúr
válasz cheesemcfart #60797 üzenetére
Ha ftth, akkor az első tipp ilyenkor MINDIG a túl erős jelszint. Csillapító megoldja.
Ha nem ftth, akkor a második tipp, a sz@r kábelezés. -
Cr00py
senior tag
válasz Watt25 #60794 üzenetére
Pedig de, nem vagyok bolond. Itt egy video. Az elején mutatja az epg-t.. na nálam is pont ugyanígy néz ki. Előtte pedig a puritán menühöz passzoló verzió volt Kb ilyen .
Én semmit nem állítottam. Hajnalban vettem észre, hogy nem jó az adás. Digi oldalán láttam a karbantartást, mint már korábban is írtam. Reggel csak nyomtam egy újrahangolástm, mert a karbantartást követően össze vissza voltak számozva a csatornák, és a nevük sem stimmelt. ( az 1-es csatornahelyen nálam az M1 HD volt, 2-n az M2 HD és így tovább.. na most ezek után a Spektrum volt az 1-es helyen, a neve viszont M1 HD maradt ) A hírnél javasolták, hogy a csatornák újrahangolása szüksége, amit én meg is tettem. Ennek eredményeképp megint össze-vissza pakolgatott mindent ( ez a tv baja, tudom ).. és ekkor változott meg az epg is Legelső alkalommal mikor rányomtam a műsorfüzetre a "frissítést" követően akkor percekig csak egy szürke háttér volt, középen pedig egy "Betöltés folyamatban... ". felirat fogadott. Meg is lepett, hisz ilyet még korábban sosem írt.
Akkor még egyszer. Ilyen tv-ről van szó pontosan. Nincs internethez csatlakoztatva. Sem wifi-n, sem kábelen. Mivel ez még a régi rendszert használja, így már a "smart" része nem támogatott, és nem is működik. Ezért vettem hozzá egy appletv-t. Azzal van használva.
nem is igazán a "design" része az ami zavar.. változott..( vajon mitől? ) nem nagyon izgat.. de az epg-ben megjelenő információk sajnos nem túl relevánsak számomra, lévén külföldi csatornákat mutat. -
Watt25
veterán
válasz Cr00py #60799 üzenetére
A válaszom lényege nem változik: ennek a problémának nem lehet köze a Digi kábeltévé szolgáltatáshoz.
Sarokpontok:
1. Az EPG csak adatot (szöveget) tartalmaz, nem befolyásolhatja a dizájnt.
2. Az EPG szövege a Digi kábeltévé hálózatán magyar.
3. Az EPG azokat a csatornákat tartalmazza, amely csatornákat be lehet fogni.Ha te nem ezt tapasztalod, azt neked kell kideríteni, hogy mi az oka. Ha sikerül, írd meg, mert érdekel.
Esetleg még van egy elhanyagolható esélye annak, hogy helyi probléma (vagyis ott van ez a gond, ahol laksz, máshol az országban nincs), de az eddigi tapasztalatunk az, hogy ilyen nem szokott lenni. Ha gond van az EPG-vel, akkor az egész országban gond van.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest