Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    válasz Sárpac #12535 üzenetére

    Bocs, de csak most jutottam gép elé.

    Szóval, nem néztem az AH-n az STR-es Fury-k árait, így nem vitatkozom, elhiszem, de mégis baromira furcsállom. Hogy miért?

    Mire jó a Fury? Valljuk be őszintén, egyetlen olyan tulajdonsága van, a másik fegyver sebességét is növelő hatása, ami miatt kiemelkedő cuccnak számít. Sebzésben és egyéb tulajdonságokban jóval olcsóbban találni hasonló vagy jobb darabokat. Ergo, azoknak jó, akik két fegyverrel harcolnak. Nekik viszont nagyon jó.

    Az árakat általában a kereslet-kínálat viszonya határozza meg alapesetben. Ezt még én - egy közgazdaságtani analfabéta - is tudom.

    Miért írtam le mindezeket?

    Mert a fentiek alapján az Int-es Fury-knak kellene a legkevesebbet érnie. Varázslók és vicsdokik nem harcolnak két fegyverrel, nem profitálnak a fegyver legvonzóbb tulajdonságából, nekik nem túl csábos egy Fury alapból (legalábbis, aki keres közülük, ugyanazon áron sokkal jobb/hasznosabb fegyvereket találhat).

    Az Str-es Fury-kat a barbárok használják. Vannak kétfegyveres barbik, de sokan Skornoznak vagy pajzs+fegyver kombót használnak. Utóbbinál pedig ugyanaz a helyzet, mint a varázslóknál és dokiknál... Ergo, a barbárok csak egy adott hányada keresi a fury-t.

    Dex-es fury? DH ugye kiesik, ám 100 szerzetesből 99 bizony két fegyverrel szaladgál. Aki meg nem, azok is szinte kivétel nélkül átváltanak erre egy idő után. Akkor meg az egyik kézbe a Fury bizony top választásnak tűnik, hiszen hiába van a fear hatás, ami esetleg idegesítő lehet, de a másik fegyver közvetlen tuningolása túl nagy csábítás.

    Arra akarok csak tehát kilyukadni, hogy vszg. a dex-es fury-kra van a aleginkább kereslet a három típus közül, elvileg tehát ezeknek kellene a legdrágábbnak lenniük. A valóság persze néha mutathat mást, de én akkor is igencsak furcsállom, hogy egy ugyanolyan str-es darab 4-szer annyiba kerüljön, mint az elvileg több ember által keresett dex-es. (És szerintem még akkor is többen keresik összességében, ha barbárral amúgy esetleg jóval többen játszanak, mint monkkal).

    Nem kötekedésből írtam, szóval peace meg respect :K , de nekem akkor is baromi furcsa és nehezen elképzelhető az, amit írsz.

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák