Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
válasz Magnum_ #52594 üzenetére
Még majd próbálkozok vele a holnapi nap folyamán , meg csatolok is egy képet hogy mire / hogy gondolok (sose voltam a szavak embere :\).. Addig úgyse nagyon fog mozogni a laptop
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Vartanus
őstag
válasz motifator #52600 üzenetére
Köszönöm a válaszaitok
A helyzet az hogy van egy relative erös asztali gépem amibe nemsokára érkezik erösebb AMD/Intel proci igy nekem tényleg csak másodlagos a noti fontos a hordozhatoság(munka és melette egyetem okán) és megbizhatoság. Viszont 130nál semiképp sem tudok többet rászánni.(kell a pénz ezer más helyre is )
Akkor az Inspiron(régebbi 5521 újabb 5558) dacára hogy Dell (és mondjuk a hulladék Acer,Lenovo, Asus X gyenfébb HP 15 höz kppest sokkal jobb minöségü,támogatottságu)nem ajánlott?
Én tudom hogy a Latitude az igazi de sajnos sehogy nem tudok rászánni többet a 130 is már a nagyon nagyon végsö határ.Akkor inkább ne is vegyek notit?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Dhampir
félisten
válasz Magnum_ #52602 üzenetére
Lásd motifator hozzászólását.
(#52607) AxBattler
Még előny is lehet, ha nem kell nagyobb teljesítmény. Ellenkező esetben nehéz ügy, ki kell várni egy jó ajánlatot.
-
Vartanus
őstag
Magamra és ti információtokra reagálva:
E6520-as gépek vannak már 90K-nál azok akkor már ajánlottak?
Multimédiás felhasználásra mennyivel gyengébb(ha),az i7 2620M, nVidia NVS 4200M egy új Inspiron 5558 i3 4005U+920M duótól?Ezekben az E6520-asokban van M2 SSD (vagy mSATA) slot? USB 3.0-ból sem láttam.
-
MurdR
veterán
válasz Vartanus #52610 üzenetére
Ne hasonlítsd össze a Latitude és az Inspiron szériát. Köszönőviszonyban sincsenek egymással...
Összehasonlításokat pedig neten is találsz, azt szerintem más is onnan nézné Neked. Beírod gugliba hogy NVS4200M vs 920M és egy rakat oldalt fel fog sorolni. Nézz rá a notebookcheckre, ott pl rangsorolva vannak a GPU-k is.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
morfondőr
őstag
válasz Vartanus #52610 üzenetére
Én 110k-ért vettem pár hónapja egy teljesen felújított E6430-as gépet itt a hardveraprón, aminek a burkolata teljesen új (én húztam le a fóliát róla), új gyári akksival (7-8 óra kb netezéssel), új gyári töltővel és makulátlanul kitakarítva belül is. Ha egyszer veszel egy valóban üzleti gépet, nem is fogsz másban gondolkodni. Ezek úgy össze vannak rakva, hogy használtan is jóval kisebb az esélye a meghibásodásnak, mint egy konzumer gépnél (persze ha nem traktor után volt kötve a használat alatt).
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
oszi666
őstag
Sziasztok!
Egy e6430-as Dellnek, i5-3340m processzorral, 1600*900 kijelzővel, 87wH akkuval meddig kellene bírnia ha chrome-on netezek (avast engedélyezve van bővítményként), de pl mobilarenát, indexet olvasgatok, tehát nem indavideo meg fhd youtube? minimum fényerőn, nem világító billentyűzet. A háttérben fut a posta szolgáltatás, meg egy avast, elvileg ennyi. Win10 rendszer. Nekem max feltöltéssel kb 4-5 óra alatt lemerül. A feladaktezelő szerint kb 1-10% között ingadozik a processzor igénybevétele. Az aida szerint 22% az elhasználódás mértéke, azért az elég sok, nem? A dell battery szerint az akku állapota kiváló (excellent) A win10 battery reportja szerint:
DESIGN CAPACITY 86,580 mWh
FULL CHARGE CAPACITY 67,466 mWh
szóval akkor tényleg eléggé el lehet használódva.
Azt jól gondolom, ha esetleg kellene vennem majd később új akkut, akkor az utángyártottat el kell kerülni messzire igaz?
Előre is köszi a választ![ Szerkesztve ]
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
Vartanus
őstag
Na akkor kialakult jelenleg ha nem futok aprón jobb ajánlatba e kettő közül kéne választanom:
E6520 i7 2620m+nVidia NVS 4200M+4GB RAM 85-90K 1-2 hó gari
másik opció
E6420 i7 2670QM+HD Graphics 3000+4GB RAM 101K 3-4 hó gari
A kérdés az hogy általános multimédiás/sulis felhasználáshoz kell-e a 4 magos i7 (néztem bencheket de nem egyértelmű ezért a kérdés. Másrészt ha néha játszok valamint driver supportot nézem melyik a jobb?
Illetve ha órákat kell gépelni a 14" vagy a 15" lehet jobb,vagy egyforma? Nem volt még közelemben sosem 14-es csak 15,6-os és 10,1-es.
-
somasz
Topikgazda
válasz Vartanus #52620 üzenetére
Játékra nem ajánlott egyik sem.
A 6420 melegedni fog a QM procival, ha csak az inteles hűtő van benne.
14-est könnyebb hurcolni, sokkal. Gépelni pontosan ugyanolyan mindkettő, kivéve a numpadot.
Ha tudod, ne HD kijelzővel vedd, 6420-ban HD+ és 6520-ban FHD panellel keresnék gépet.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
haxxika
senior tag
2 magos i7 van az E6440-emben, a Visual Studio az atom procival is elment. Amire neked kellene arra egy i5 is bőven elég lenne. Ha ilyen áron veszel gépet, akkor úgy tudom maradt még a keretből. Vegyél egy Caddy-t és bele egy SSD-t, garantáltan felgyorsul a rendszer, esetleg még + 4gb ramot. Járt már a kezeim között aktív használatban 10,1; 13,3; 14,0; 15,6-os gép, de eddig a 13-14es lett a legjobb hurcolhatóság és gépelés szempontjából. Én ezt ajánlom jobban (E6420-E6430-E6330), szerintem jobban kézre esik. Kicsit szokni kell a gépelést és használatát, de azután meg másikat már nem fogsz szeretni.
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
-
Tompie
őstag
Hali!
A Dell Latitude E6530 laptopomban most egy ilyen - Micron 16KTF51264HZ-1G6M1 - memória van.
Akarok venni mellé még 4GB RAM-ot.
A másik memóriánál mire kell figyelni? Az is 1.35V-os legyen? CL11? 2 soros legyen? 1600MHz?
Vagy mi a lényeg ami(k) mindenképp ugyan olyan legyen mint a mostani?
Illetve egy RAM-nál mennyire fontos a hosszú távú garancia? ,mert használtban gondolkodom.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
f3nd3r
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlása előtt állok. Sokan ajánlották, hogy várjak vele, mert nyáron szokták kiadni június,július környékén az újabb modelleket. Erről mit tudnátok mondani? az inspiron széria érdekelne. Ha jól tudom tavaly júniusban adták ki az inspiron 15 5000-eket. Esélyes, hogy most nyár vagy nyár végén jönnek újak?
-
Vartanus
őstag
válasz f3nd3r #52633 üzenetére
Szia!!
Én is épp vásárlás előtt állok. Hasonlóan mint te, javaslom nézd vissza az elmúlt 20-30hszt ahol a kollégék elmondták miért érdemes az Inspiron széria helyett egy régebbi használt, de jó állapotú Latitude notit venni.
Miután megnézegettem párat, elolvastam pár cikket és láttam képeket meggyőztek. Én csak javasolni tudom ha igazán jót akarsz te is vegyél inkább Latitude-öt
Amúgy mennyi lenne a keret és mire használnád?
-
-
Vartanus
őstag
válasz f3nd3r #52637 üzenetére
Én is egyetemre szánom.
Ha meg tartós igásló kell pláne Latitude annyiért már marha jó ajánlatok vannak SSD-vel mindennel
Nézz szét itt PH! Aprón nagyon jó ajánlatok vannak
Szerintem te is nézzél akkor 14"-est ami egy jó aranyút a kényelmes gépeléshez,videózáshoz némi játékhoz és könnyebb hordozni.
-
haxxika
senior tag
válasz Vartanus #52638 üzenetére
Vartanus, f3nd3r
Egyetemünkön a kari hök most úgy néz ki, hogy E6420, E6430, 2x E6440 (kisebb Latitude közösség alakult ki ). bőven elég egyetemi feladatokra a mérnök informatikus képzésen. Virtuálban elfutnak a gépek, programozni tökéletes, na meg hasít az akksiidő.
Nekem az E6440 beépített IGP-s változat, az újabbik Most Wanted (2012) elfut alacsony grafikán 1360*768-on laggmentesen, ugyanígy a CS:GO is, szóval a LoL-nak sem okozna gondot.
Ilyen áron már nézz egy E7440,E7450-et bika belsővel, és a képzési idő végéig nem lesz semmi gondod
[ Szerkesztve ]
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
morfondőr
őstag
Az én E6430-asomban egy i5 3210 dolgozik, két mag 4 szál, 2,5 Ghz. A turbó órajelet le is tiltottam, mert így is bőven megfelel irodai használatra és netezésre. Hozzáteszem, hogy nagyon allergiás vagyok az akadásokra és lagokra! Ráadásul az SSD miatt ezt 70-80 %-ban abszolút hangmentesen teszi, a venti csak ritkán kapcsol be néhány percre. Ha nem kell a bika i7, akkor inkább i5-öt válaszd, mert sokkal hűvösebb és csendesebb lesz, meg persze az akkuidő is jóval több. Nekem NVS 5200M van benne, ami ha bekapcsol, akkor fűt rendesen, de nem igazán erős, mondjuk egy Orcs Must Die 2 vagy Tiny Troopers szépen megy rajta, komolyabbal nem nagyon próbáltam, mert nincs értelme kínozni a gépet és magam sem.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Magnum_
nagyúr
Nemide
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
Új hozzászólás Aktív témák
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest