- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyemipapa
senior tag
Ezért is tartottam magam mindíg ahhoz a mondáshoz, hogy addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér... Kocsi nem létszükséglet, sosem vettem volna hitelre... Vagy olcsón használtat vettem kp, vagy összegyűjtögettem a pénzt egy újra... Nem is értem az embereket...
Utoljára úgy 30 éve vásároltam hitelre, egy hűtőszekrényt, mert bedöglött, és az létszükséglet, kp meg nem volt rá.[ Szerkesztve ]
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
kelly416
veterán
válasz gyemipapa #702 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Mi is csak azért vállaltuk be, mert ilyen állami támogatásos módon új autót tudtunk venni annyi pénzből, amennyit egy használtra nem áldoztunk volna jelen anyagiak mellett. Viszont mostanában 2 használtunk is volt amire ráment az autó ára majdnem és még mindig nem volt jó egyik sem, most is van egy használtan vett A Zafira amire épp rá kellene locsolni a vételárának min. 1/3-át ha majd rá ér a szerelő.... szóval egyébként is nagyon vakaróztam egy kombi Loganon, mert a használt drágább mint az új gyakorlatilag. Aztán jött a lehetőség, nem hagytuk ki a nagyobb autót olcsóbban.
Pénzvolna rá egyben kifizetni, de pont a tartalékok miatt vállaltam inkább hitelt. Belátható, relatíve rövid lejáratú, és ha bedőlne minden, akkor is ki tudjuk csengetni.Egyébként totál igazad van a hitellel kapcsolatban, én sem vennék fel csak egy telefonra vagy más valamire ami nem létszükséglet. Hűtőt is csak azért vettük így mi is, mert csere programban 0% thm-es részletfizetést kaptunk 6 hónapra. A tartalékok kímélése miatt elfogadtuk. Ha "ráfizetéses" a dolog, nagyobb a részletben visszafizetendő mint az egy összegű, már nem szoktuk mi sem bevállalni. Nekem van házhitelem (egyébként esélytelen lettem volna, majd 40 évesen is Anyámékkal laknék vagy albérletben, de az albi árát (50) picit megtoldva a sajátomat fizetem (70), ezért szerintem ez jobb megoldás), feleségemnek is volt, mi is megtanultuk, hogy égetni tud az. Már csak olyat vállalunk, amit a meglévő tartalékból bármikor ki tudunk nullázni, ha kell.
-
AMD Power
titán
válasz gyemipapa #702 üzenetére
A hitel nem ördögtől való! Ezt azért ne felejtsük el. Racionálisan jó kondíciókkal, sokszor jó alternativa lehet. Én nagyon sok olyan ember ismerek, magamat is beleértve akinek van pénze. De mégis hitelre vesznek megy egy autót vagy lakást. Más és más lehetőségek miatt. Ha az ember Ésszel használja ki a hitel adta lehetőségeket akkor az nem egy rossz dolog. Csak sajnos az emberek nagy részének az agyi kapacitása messze van a jótól és olyankor jön utána a sírás rívás.....
Ha megveszem az autót én is hitelre fogom megvenni. Még akkor is ha megtudnám venni kp-ra.
-
gyemipapa
senior tag
válasz AMD Power #704 üzenetére
Ezt nem pontosan értem, ha megvan a pénz egy autóra, akkor miért éri meg hitelre venni, hiszen az összességében lényegesen többe kerül, mert hogy a hitelt nem jótékonyságból adják. A világgazdasági helyzetről nem is beszélve, amit senki nem tud előre megjósolni, mit hoz, és ez milyen változásokat eredményez. Miért etessem a bankokat, ha nem muszáj?
-
JoinR
őstag
válasz gyemipapa #705 üzenetére
Nem mindig kerül többe..minek végtörlesszem a 3%-os lakáshitelt, ha vehetek helyette 5%-os állampapírt?
Aztán lehet valaki a vállalkozására költ, vagy más jobb befektetésre..A Daciánál mondjuk 5% volt a THM, amikor vettem, inkább a sok papírmunka helyett a kp-t választottam végül.
[ Szerkesztve ]
-
gyemipapa
senior tag
Lakás az más, sok esetben amúgy is a szükség hozza, "talán" más kategória egy lakás árát összespórolni, mint egy kocsiét, mondjuk úgy tízszeres árkülönbség.
Első sorban a kocsi kapcsán merült föl a kérdés, ami nem létszükség, és más kérdés a támogatott árucikk. De parttalan vita. Nézzük meg a sok svájci bank hitelest...Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
gyemipapa
senior tag
Hát az agyam eldobom: Az új kocsi átvételekor 17-én megkötöttem helyben a kötelezőt (CLB biztosításközvetítőn keresztül.
Szombaton neten megjött a kötvény, B10-el, majd ma jött egy másik levél a biztosítótól, hogy érdekmúlás miatt a kötelezőmet az új kocsimra megszüntette, fizessek be 216 Ft-ot időarányosan.
5 évet öregedtem, most itt állok kötelező nélkül, és legjobb esetben holnap valamikor tudok reklamálni, már ha sikerül elérnem őket. Allianz.
Érti ezt valaki?[ Szerkesztve ]
-
-
gyemipapa
senior tag
válasz Luck Dragon #710 üzenetére
De hát már a KÖTVÉNYT is átküldték, ki is nyomtattam, a kötvény kelte és a törlésértesítő kelte is ugyanaznapi, március 20.
-
kelly416
veterán
válasz gyemipapa #709 üzenetére
Ez azért vicces szívatás.
Én nemrég vettem az Opelemet, és az eddig megszokotthoz képest (azonnal él a bizti, amint neten megkötöm) most másfél hetet állt az autó miközben veszettül kellett volna, hogy tudjak futózni, mire érvényes lett a biztosításom. Addig át sem tudtam íratni. Így is rengeteget telefonáltam, hogy mihamarabb életbe lépjen a biztosítás. -
Drughi
addikt
Kérnék egy kis segítséget, mert elvesztem a rengetegbe...
Mikortól volt a logan mcv faceliftje? 2016?
Mik a leg szembetűnőbb különbségek, amiket azonnal észrevehetek?Szemezek 2016-2017 es keveset futott példányokkal, van amit márkakereskedés árul, ami már csak a garancia miatt sem mindegy.
Szerintetek melyik motorral érdemesebb? 1.0 tce, 1.2 tce vagy 1.5 dci?
Havi 600-800km-ert megyek, így a dízel elég necces.
A napi ingázásom 2x12 km -
mirci18
addikt
Sorban a válaszok:
Igen 2016.
Ráncfelvarrás volt.
Nagy különbségeket felesleges keresni az csak inkább a sima és a stepway modellek közt van. Vagy ha régebbit nézel akkor az Outdoor.Garancia a gyakorlatban 3 év utána mindegy ki adja nem sokat ér. Úgy tudom a használt autóknál általában 6 hónap garanciát adnak a motorhibákra de ezt az a kereskedő akivel beszélsz majd megmondja pontosan.
Dízelt ilyen kis futásra rövid utakra nem vennék. 1.2-es 75 lovas motor inkább városi utakra ajánlott szintén az 1.0-ás is. Azon kívül már lomhább. Ha van klíma is akkor meg pláne. Én a 0.9-es 90 lovas motorral venném.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Szia,
2016-től volt az mcw & Sandero & Logan trió faceliftje.Szembetűnő dolgok így hirtelenséggel.
- Nappali led menetfény
- Új négy küllős kormány
- Új medianav
- 1.2 helyett 1.0 motor
- DCI 90 lett DCI 95 AB
- Elől új lökhárító
- Új krómozott hűtőrács.
-Középkonzol nagy része és az ajtóbehúzók karbonszerű borítást kaptak
-Sofőr ablaka automatán húzódik le-fel!
- Ilyenkor már kérhető volt a tolatókamera.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Drughi
addikt
Köszönöm Neked és Luck Dragon -nak is
Akkor ezek szerint a 0.9 TCE lenne ideális? Pont azt nem néztem Elég megtévesztő a megnevezése.
Dízelt sosem szerettem volna, de inkább bevállalnám, ha a menetteljesítmény csak ott vállalható.
Esetleg egy 2016-2017-es árlistát valaki tud? Ott elég normálisan fel vannak sorolva a dolgok.
-
AMD Power
titán
Dacia.hu jelenleg a Loganból csak az Arctic felszereltségű rendelhető. Sandero-ból is ez az "alja" a kínálatnak.
"SCe 75 - CSAK KÉSZLET"
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Szerintem az új Logan/Sandero is csúszni fog! :( Ráadásul ha beindul akkor a régi legyártott vagy félkész autókat kell majd eladniuk. Szóval ebből jövőre biztos nem lesz új szeria.
-
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Van nálam egy kölcsön autó, és bejött egy hibajel a műszerfalon: Piros, olyan, mint egy ekg. Mi lehet ez? Mil lámpa nem ég. Duster, 1.5 dci.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
-
7Sony7
addikt
válasz Luck Dragon #723 üzenetére
Köszi. Ez tuti. Így adták ide, hogy néha világít valami a műszerfalon..
-
-
7Sony7
addikt
válasz Luck Dragon #725 üzenetére
Az lesz természetesen. Csak most keresgélek a neten, hogy mégis milyen jellegű hibára utalhat, nem láttam még ilyet. Kíváncsi vagyok. Elm 327-esem van, de a torque free szerint nincs tárolt hiba. Tudsz valami free szoftvert erre? Puszta kíváncsiságból.
-
-
7Sony7
addikt
válasz Luck Dragon #727 üzenetére
Ok. Köszi. Szólok a gazdának, irány a szervíz.
-
AMD Power
titán
Szerintetek?
Ez valós lehet?
-
konyi79
addikt
válasz AMD Power #729 üzenetére
Az első a piros, az simán lehetne, bár az a lámpa innen nézve full lednek tűnik, ami nem tudom, a Dacia árképzésbe mennyire fér bele. Bár már a Suzukinál is alap, szóval miért ne?
A fehér utána, az meg tiszta 4-es Clio. Az kifutott, de az 5gen is nagyon hasonló lett formára, nem hiszem, hogy kannibalizálnák a Daciával. -
Nem valós.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
kelly416
veterán
válasz kelly416 #615 üzenetére
Nos, ma tankoltam tele másodjára (először a szalonból kihozva) 523km után. 8,5 az átlag fogyasztása 100-on tankolás után számolva úgy, hogy 2x 80km meg 1x 60km az, ami nem full város, a többi konkrétan csak város. Nem ideális felhasználása az autónak, de barátságos első adat szerintem.
-
-
AMD Power
titán
válasz Luck Dragon #734 üzenetére
Ez igy van. Sok embertol hallottam,hogy a fogyasztas es majd a meneteljesitmeny is jobb lesz ahogy bejaratodik a gep.
-
mirci18
addikt
Az alábbi írás találtam a facebook-os Dacia fórumon:
Sziasztok!
Az utobbi idoben eloterbe kerul, hogy a kiszemelt kocsi amit megvenni szeretnel, hol van raktaron! Ebben az excel tablazatban a partnernel levo szabad keszletet nezhetitek meg!
Csatolom az excelt a készleten elérhető autóinkról. Minden autó online ügyintézéssel is megvásárolható és kb. 2-3 munkanapon belül hazavihető. Az aktuális akciók a Klubtagoknak élnek.
Az autókat a https://www.renaultgyongyos.hu/dacia/ honlapon össze lehet konfigurálni a szín miatt, de kérésre fotót is tudunk a konkrét autóról küldeni. Jó lenne, ha érdeklődés esetén a dlsk@renaultgyongyos.hu email címre írna a klubtag. Autóbeszámítás természetesen működik, de ott nehezebb az online ügyintézés. Nagyon fontos, hogy ezek az autók még a "régi" áron vásárolhatóak meg, az EUR/HUF árfolyam miatt garantáltan drágulni fog minden autó a jövőben.Itt az ott megtalálható excel táblázat:
[link]
Nagyon kíváncsi vagyok rá hogy mennyi lesz az emelés.
Én hétfőn tudom az autóm átvenni. Szalonos Techroad felszereltségű. Én már a mostani árra is azt mondom határeset. Ha drágább lesz nem biztos hogy megéri megvenni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
kelly416
veterán
válasz Luck Dragon #734 üzenetére
Igen, gondoltam, meg másoktól is ezt olvasom/hallom.
Szerintetek 3.000km körül nem illene csinálni egy olajcserét? A szervízkönyv 1 év vagy 30.000 km-t ír első szervizre, de szerintem nagyon nem ártana egy bejáratós olajcsere. Tévedek?
Szerk.:
Bár ilyen ütemben a 3000km az egy éves szervizre lesz meg.[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Ezt olvastam én is. Én ettől függetlenül úgy gondolom ,hogy most nem fogok autót venni ameddig ennek az őrületnek nincsen vége. Elhiszem ,hogy drágábbak lesznek az autók. De!
Sok ember még csóróbb lesz, az új autó eladások finoman szólva is vissza fognak esni. És még drágább is lesz? Akkor még több kereskedés megy majd csődbe. Jelen állás szerint hatalmas akciók nélkül semmilyen új autó eladás nem lesz. Szóval ezt a nagy áremelkedést jól át kell gondolni minden gyártónak. -
-
kelly416
veterán
válasz Luck Dragon #741 üzenetére
Akkor jó, szívesen viszem is (remélem nem kell közelharcot vívni majd a szervizzel, hogy 0w20 olajat tegyenek bele, nem 10w30-at, mert barátom mondta, hogy csoportokban olvasta Renault és Dacia vonatkozásban is, hogy minden áron 10w30-at akar bele rakni a szerviz, pedig a könyvében is 0w20 van), mert én azt sokkal egészségesebbnek tartom, mint 30.000-ig kihúzni az elaő olajjal.
-
-
mirci18
addikt
válasz AMD Power #740 üzenetére
Megértelek én se vettem volna jelenleg a babaváró nélkül.
Kp-m nincs lízingre meg nem akartam megvenni.
Egyrészt a kezdőrészlet hiánya miatt másrészt a lízing díja miatt.
Babavárónál a 0.4% kamat fölülmúlhatatlan. Plusz államilag biztosított. Így aki tudja annak érdemes meglépni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
konyi79
addikt
válasz kelly416 #748 üzenetére
Mondom, és az 1,3TCe-be ha rendesen kifolyatják, 5,8l megy bele. (Gyári adat 5,5l)
Nekem még ELF lett, Castrolból van már RN17 5W-30, de a 0W-20-ból talán még nincs (RN17FE).Azért az a blokkcsere az 5W-30 olaj miatt nem annyira valós kockázat. Sőt, egyes vélemények szerint a kisturbós benzinesekbe kifejezetten nem jó ötlet a 0W olaj. Sőt, egyik gyártónál a nagyteljesítményű motorjainak a problémáit kifejezetten a 0W-20-as olajjal indokolják, ami csak a CO2 kibocsátás miatt került bele.
Mert igen, azzal talán kicsivel kevesebbet is ehet.(#745) Luck Dragon
Az a bejáratásról szól, hidd el nem fogja kiírni.
Vagy akkor a miénkből direkt kitörölték a funkciót. Mindkettőből.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs