Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bandus

    veterán

    válasz DeFranco #68799 üzenetére

    "a taxizás nyilván elvetemült példa és könnyen belátható, hogy tarthatatlan álláspont, de léteznek reális, élhető és kényelmes alternatívák (bérlés, tömegközlekedés, uber/taxi kombinációja, az adott szituációnak megfelelő választással), amikkel eredményesen lehet szembeállítani egy autó fenntartásának költségeit."
    true, de egészen eddig csak a taxizás lett megemlítve :) se te se más nem hozott fel semmiféle über/taxi/aki kombinációt és valljuk be sok értelme nincsen, mert amire napi szinten használja az ember a kocsit, arra ezek nem jók. szóval nem hiszem, hogy taxizni/überezni fog bárki is nagybevásárolni, vagy azzal vinné a gyereket iskolába, oviba.

    amúgy továbbra sincs semmi fogalmam a kocsi fenntartásáról, azon kívül, hogy olajat meg szűrőket cseréltem benne és tankoltam bele mást nem költöttem még rá, illetve most jön még egy szett nyári gumi rá, meg a műszaki. ha ezeket belevesszük akkor az mondjuk 37 Ft/km-re jön ki. Ha figyelembe vesszük azt, hogy ezek a költségek ugyanúgy felmerültek volna, ha az eddig megtett 10k km helyett csak 2k-t megyek, akkor rögtön sokkal nagyobb számot kapunk. de tényleg érdekel, hogy általánosságban pl mennyivel számolsz. én tippre 170-200 Ft/km-t mondanék.

    Mercutio: ahogy írtam feljebb: "semmiképp nem akarok vitatkozni, kicsit felületesen is olvastam az előzményeket, azt hittem általánosságban beszélünk a dologról. "

    "a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

Új hozzászólás Aktív témák