Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Magnum_ #42093 üzenetére
Nekem még Dr.Zoo kolléga ajánlott egy jó asztalost. Vele csináltattuk az egész lakásba az asztalos dolgokat (komplett konyha, hálóba szekrény, napaliba szekrény, fürdőbe mosdó alá szekrény, cipős szekrény, fogas....stb.) Jó áron, és jól dolgozik, azóta már ajánlottuk egy halom helyre is, mindenki dicséri.
Privibe megy a száma.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz Magnum_ #42100 üzenetére
És - tisztelet a kivételnek, de - amilyen munkát azok végeznek.
Kérte már el valaki bármely asztalosnak/kőművesnek/villanyszerelőnek a bizonyítványát? Nem. Tudom az még nem minden, de akkor is. Ugyanígy nem nézni meg szinte senki a referenciamunkákat pl.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
föccer
nagyúr
válasz Magnum_ #42100 üzenetére
Nem keresik magukat nagyon halálra, nehgy azt hidd. Csak nézd azt, hogy az asztalost órára fizeted és nem darabra. Hogy vehetné fel az árversenyt a sorozatgyártásra beállt, automatákon, sok ezer darabos tételekkel dolgozó nagy cégekkel?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz Petyyyyy #42102 üzenetére
Motkány-familia kifejezetten szépen dolgozik. Csak győzd kivárni, amíg sorra kerülsz.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Magnum_
nagyúr
Irtam egy hosszu hsz-t geprul de a UPC persze pont most kocsogoskodik.
Mindegy, nagyon koszonom az infokat mindenkinek.
ilyen piti munkakat vajh' vallalnak az ajanlott szakik?
I humbly and respectfully decline™
-
föccer
nagyúr
válasz Magnum_ #42107 üzenetére
Persze, nekem egyszer egy ágyba rakható reggeliző asztalkát készített. Szerintem 1 óra alatt megvolt vele.
üdv, föccer
-
Mercutio_
félisten
válasz B-L-A-C-K #42101 üzenetére
Nekem is jöhet
föccer: Jó hogy mondod, valahol láttam egyszer egy ágy szélére akasztható kis polcot, majd előkeresem a képeim között, az se lenne hülyeség
Én akit ismerek asztalost az elég jól keresett maszekként, de még azt is kevesellte és kiment Ausztriába sorozatgyártós melóra...[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
föccer
nagyúr
válasz Mercutio_ #42109 üzenetére
Ez a sokat keres, keveset keres annyira relatív dolog...
Én nem szeretek senkinek a zsebében turkálni, de ha valaki jól és becsületesen dolgozik, akkor nem sajnálom tőle a forintot. Egyébként sem kötelező senkinek sem egyedi bútorokat készítetni, illetve, ha nem tetszik az asztalos árajánlata, akkor nem kell nála megrendelni.
Na, meg aztán az asztalos szakma most hiányszakma, lehet menni asztalosnak. Az alap géppark ~5 millió és akkor már csak egy műhely kell.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz föccer #42110 üzenetére
Nem mondtam, hogy sajnálom tőle, és igen, az lemaradt, hogy ő sok nyikhajjal/előre gondolkodni nem tudóval szemben az összes hasznot beforgatta először gépparkba. Onnan tudott nagyobbat lépni, mert teljesen önálló lett általa.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
föccer
nagyúr
válasz Magnum_ #42111 üzenetére
A kis szakik többsége alanyi adómentes vállalkozást folytat, így nem is adhat áfá-s számlát, lévén nem jogosultak áfa visszatérítésre sem, illetve nem számíthatják fel a vevőinek az áfát.
(#42114) CoolBoy323: alapvetően ennek nem kér/nem kér kérdésnek kell lennie.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
Szerintem nem ertesz. En ehlgyebkent nem ragaszkodom a szamlahoz, ezt a keresettsegukre es eshetoleges keresetukre irtam ;-)
Foccer: tehat azt mondod, hogy egy szakmunkastol ne varjak szamlat. (se egy blokkot h bevetelezett X osszeget.)
Oke. Eddig se kaptam. Majd el leszek nelkule. Nekem se kellene adozni. Serti az alapveto jogaimat h adoznom kell
Coolboy: a szakik nem 'szabott' arakon dolgoznak. Lehet h neked pl meg szamlaval is olcsobb lenne egysegnyi munka adott szakitol mint nekem 'szamlanelkul'
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz CoolBoy323 #42117 üzenetére
Akkor ugy irom, hogy X megrendelonek kissebb arat mond Z szaki szamlaval, mint Y-nak szamla nelkul...
pl ranezesre mond arat. Mennyire tunik vastagnak Y es X.
tudod, mint az autoszerelok. tok mindegy, h hany eves audim van, de audi, akkor a munkadij nem 5k hanem 10k. De a 4-5eves focus tulajnak lehet h csak 5k.I humbly and respectfully decline™
-
7
addikt
Na, nekem kb. 5 napig nem lesz szobam, es a konyhaban fogok elni. Utolso mozzanatkent most szereltem szet a fo gepemet, elpakoltam, es jelenleg egy Mac Minirol potyogok. Hurrahurra.
-
GabN73
addikt
Kezd tele lenni a tököm a UPCvel ...
-
MurdR
veterán
Reggelt.
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Earl_Muttley
őstag
Reggelt!
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
tomcsi23
veterán
Reggelt!
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
MurdR
veterán
Nagyszerűen indul a reggel. Tegnap este a notim kiírta kikapcsolásnál, hogy 136frissítés telepítése, ne kapcsolja ki. Nem kapcsoltam ki, ott hagytam az asztalon. Most kapcsolom be melóba: ''A Windows-frissítések konfigurálása nem sikerült. Módosítások visszavonása. Ne kapcsolja ki a számítógépet.''
Persze kéne csinálni a dolgomat is, erre most ezt a képernyőt bámulom egy órája.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Magnum_ #42093 üzenetére
Számlát én mindig adok. Várni van hogy sokat kell, van hogy kevesebbet. Pár hete jutottam el végre addig hogy nem kell mással foglalkozni munka mellett így tudok normális tempóban dolgozni. Elég zsúfolt volt az utóbbi 1,5-2 év... Ha nem tegnapra kell akkor ide vagy privátba írd hogy mekkora legyen, milyen fából. Ahogy elnézem felületkezelés nem kell mert azt magad megoldod.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Magnum_
nagyúr
válasz Winner_hun #42130 üzenetére
Koszonom az infot! Otthonrol megnezem a linket
A szamlas dolognal meg azt hiszem nem ertitek, mire celoztam
-
Melack
veterán
Libri 10%-os kedvezménykupon kód valakinek?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
MurdR
veterán
válasz Petyyyyy #42134 üzenetére
Hát mást nem tudtam tenni, hagytam hogy végigfusson, összesen 45perc alatt vissza is vonta a frissítéseket. Most megy rendesen. Az volt az első hogy le is tiltottam a frissítést.
Ez tényleg szemétség basszus, hogy ilyeneket kérdés és informálás nélkül csinál. Legalább jelezné, hogy a következő kikapcsolásnál babrálni fog, de semmi.
-
Tim82
félisten
Egy Intel IGP-s első generációs Core i5-ös notin játszom mostanában, ráadásul VirtualBox-ban vagy DOSBox-ban.
Na jó, most már itt van egy szintén IGP-s, csak második generációs Core i5-ös noti is Win 7-tel, de azt még nem laktam be igazán (majd ha megjön hozzá az akku).
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Linuxon még kevesebb, ezért a VirtualBox-ban telepített XP (ami nem kap nethozzáférést persze).
A Win 7-es notihoz lesz valamikor eGPU, de nem égetően sürgős. 1366*768-as felbontáson azért a Skyrim is elfut élvezhetően a HD3000-en.
Persze, jó lenne egy asztali gép, de gyakorlatilag csak játékra feleslegesnek érzem. Ezen persze gondolkodom most, egy FM2/FM2+-os ITX konfig el is férne, nem is enne nagyon sokat, elég is lenne, médialejátszót is kiváltana, mert azért a Popcorn A100 nem tudom, meddig bírja még. De ez sem létszükséglet és így nem is tudom igazolni magamnak a várhatóan 60-80k közötti költségét.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
7
addikt
Nekem az asztali gep osszessegeben kenyelmesebb. Nincs szuksegem a hordozhatosagra, ellenben a szelesebb koru testreszabhatosagra igen. Valamint az asztali gepet tudom javitani is, ha gond van vele.
Medialejatszo kivaltasara miert nem szerzel be inkabb egy RPi-t? Az is keveset eszik, megfelel a celnak, es bongeszni is tudsz rajta, ha esetleg kell.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Akkor már inkább gondolkodom egy készre szerelt SolidRun HummingBoard-ban, de az is drága.
Esetleg valamilyen Bay Trail Celeron lapocska.
A médialejátszót ha ki kell váltani, akkor inkább egy másra is használhato, teljes értékű x86-os gép, ahol kevésbé van megkötve a kezem, mint ARM platformon. (Tudom, hogy az RPi fog kapni Win 10-et elvileg.)
A dilemmám az, hogy nem bírom egyelőre eldönteni, mekkora fokú redundanciára van szükségem. A legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldás persze az, hogy marad a jelenlegi felállás (Thinkpad X201 Linuxszal, X220 Win 7-tel, Popi A100 filmre, amíg működik).
-
Magnum_
nagyúr
Csodalkoztam h miert full ures a metro a delinel.. de rajottem! Truelove is felszallt. De itt hagyott..
TL=30 koruli, karrierista P
[ Szerkesztve ]
-
etejedu
őstag
válasz Magnum_ #42146 üzenetére
Hali evribodri!
Jé te még mindig a nagy őt keresed?
Van ami sosem változik.
Majd 10-15 év mulva révbe érsz és elveszel egy 20 éveiben járó ősanyatipusú vidéki csajt aki buddhista szellemben bölcsészaggyal fogja kihordani gyermekeid. Ja és szigorúan otthon fog szülni. És tarisznyában hordja majd. Meg minden fengsui meg krisna lesz meg befigyel a jehova is. Na akkor fogod visszasírni ezt a magányos farkas időszakot.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest