- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz 66zio #116150 üzenetére
Mégis miért mondhatják, hogy szálljon le a bringás? Mert
olyan sebességgel jön, hogy az autós nehezen veheti észre. De ilyenkor akkor az elsőbbséget nem adó bicóst büntessék, ne terjesszék a hülyeséget, hogy le kell szállni.úgy már gyalogosként elsőbbsége lesz.
A legtöbb esetben nyugodt lelkiismerettel ütnék el kerékpárost, de pusztán vagyonvédelmi okokból mégsem teszem.Itt kell csak elengedni a bringást, erre viszont a kanyarodó járművet rendszerint tábla is figyelmezteti.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
66zio
aktív tag
válasz macilaci78 #116151 üzenetére
„Itt kell csak elengedni a bringást” meg plusz persze kereszteződésekben pl.: jobb kezesben, szabály szerint, de amúgy igen.
-
DeFranco
nagyúr
a bringást mindig el kell engedni, mert ha nem engeded el, akkor tényálladékilag megvalósul a személyi szabadság megsértése bűntett alakzat mely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Btk. 194. §
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
A legtöbb esetben nyugodt lelkiismerettel ütnék el kerékpárost, de pusztán vagyonvédelmi okokból mégsem teszem.
Ma már ne igyál többet munkaidőben, az egyéb "rekreációs" drogok fórumozás előtti/közbeni alkalmazását sem ártana felfüggeszteni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Mr.Csizmás
titán
válasz macilaci78 #116155 üzenetére
sőt, a T kereszteződés is jobbkezes, ha nincs tábla remélem nincs érvényes jogsid
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
macilaci78
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #116157 üzenetére
Gyalogosként tapasztalom... Autósként boldog-boldogtalant elengedek. #vagyonvédelem
Ha nincs tábla, minden jobb kezes. Ha volt tábla, de ellopták, kiütötték, akkor is.
És csak akkor van elsőbbségem, ha megadják.
És még van érvényes jogsim, de ha így halad, már csak szeptemberig. Vérvételi helyet tudtok ajánlani, ahol pár perc keresés alatt meg is találják a vénát? A háziorvosom asszisztense inkompetens a témában, jó lenne olyan hely, ahol a heti két nap, 10-15 fő/nap helyett napi 100-200 szúrást végeznek.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
MrSealRD
veterán
válasz macilaci78 #116142 üzenetére
Megnyugtatlak, hogy a versenybringások száma a forgalmasabb utakon elég jelentős...
Pár hónapja itt szerettem volna jobb szélső sávba váltani... Mivel torlódó sor volt, így viszonylag lassan gurultunk. Két versenybringás 30-35 km/h körül tekert... útakadálynak voltak jók semmi másra...
Vagy 3 hete 2x1 sáv főút. Egy kb 35 m hosszú biciklis konvoj ment amit egy furgon kísért... A poén, hogy nem libasorba mentek, hogy esetleg aki nem 25-el akarok tötyögni az tudjon előzni... Nem... 2-3 egymás mellett... Persze nem belátható hosszabb kanyarívek voltak... Esélytelen volt biztonságosan kielőzni, mert ennyi idő alatt tuti jön szembe valaki. De mögöttem volt pár bátor... Öröm volt nézni amikor megállt a két autó egymással szembe, meg ment villogás... meg a pánik... Ezt 4-5 autó megjátszotta előttünk. Én nem mertem, de a helyzet engem igazolt. Szerencsére a konvoj lekanyarodott nemsokára... De péklapátot megérdemeltek volna.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
macilaci78
nagyúr
válasz MrSealRD #116159 üzenetére
Esélytelen volt biztonságosan kielőzni, mert ennyi idő alatt tuti jön szembe valaki. De mögöttem volt pár bátor... - ezért szoktam hagyni egy kb busznyi távot lassú jármű mögött. Amikor még nem volt kiszélesítve a 47-es és Szegedről jártam minden pénteken Békéscsabára mezőgazdasági idényben, traktort, kombájnt is üldöztünk 4-6 km-en keresztül libasorban. Ki se dugtam a Lada orrát, teljesen felesleges volt, inkább a tükröt figyeltem a bátrak miatt.
Az a szakasz pedig kijelölt főútvonal, nem közlekedhet biciklis ott.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz macilaci78 #116160 üzenetére
ezt szerintem rosszul tudod, miert ne lehetne foutvonalon bringazni ha egyebkent nincsen ezt tilto tabla?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
MrSealRD
veterán
válasz macilaci78 #116160 üzenetére
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
hhenry
őstag
Sziasztok! Könyveim a héten vihetőek el utoljára ingyen
-
MrSealRD
veterán
válasz Magnum_ #116167 üzenetére
Most jövök az autós topikból. Csak azt akarom kérdezni, hogy minden rendben otthon? Komoly feszültséget érzek.
-
Tim82
félisten
válasz GabN73 #116163 üzenetére
És hát ugye női fodrászok esetében általában nincs szakállvágás.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
lorcsi
veterán
Mit csináltok május 1-én?
lesz Pesten-környéken valami jó program ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
Tim82
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz lorcsi #116177 üzenetére
Wannabe szociológusok mennek a Városligetbe, aztán úgy nézem sokak bringára pattannak, lesz a vagyonvéd
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
p87
senior tag
Nincs véletlenül valakinek 1-2db régi s370 foglalatra való hűtőbordája? Venti nelkül is jó, illetve az se baj ha nem erre a foglalatra csak a mérete 50x50mm es 55x55mm közötti legyen.
Vagy esetleg Pesten valami boltot ahhol fellelhető?
Csak ma vagyok Pesten.[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
macilaci78
nagyúr
Na, ez meg egy pontatlan hozzászólás
-
föccer
nagyúr
válasz macilaci78 #116194 üzenetére
6 pontos beszólás.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
lorcsi
veterán
válasz Mercutio_ #116179 üzenetére
azt hittem lesz valami extra program...a nagyfaluban
megnézzük Szentendrét...és a mi kis falunkat...hátha nem zuhog majd folyton
Tim:
jó pihenést !hhenry :
miylen nagy futam?Bandus:
reméljük nem fog esni..úgy azért jobb futni66zio:
fasza kis túrának tűnik...a 20 km...laza is...reméljük nem fog esniNikaré:
kollégákkal?
munkaszüneti napon[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Mercutio_
félisten
válasz lorcsi #116197 üzenetére
Akinek bejönnek az ilyen régi zenék annak ott a Tabán akit autó/repcsi érdekel a nagy futam, minden egyébre ez a lista
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs