Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz CoolBoy323 #104375 üzenetére

    ezt úgy hívják hogy általánosítás. nem mindegy. ez is hiba, de kisebb hiba* mint az, hogy eleve kaszt-alapon lenéznek valakit.

    és van alapja. tegyél egymás mellé random 10 kantárost, és tedd a szívedre a kezed, mennyi lesz ebből józan, értelmes, esetleg képzett és tájékozott, munkájára igényes dolgozó és mennyi a félalkesz féleszű sötét tajbarom, már román építkezésekre se jó vendégmunkás, vagy éppen egy simlis, lusta agyagedény.

    na erre alapoz ez az általánosítás. nyilván nem helyes, még inkább nem illik, de van és létezik, mint ahogy van és létezik alapja is ezeknek. engem is általánosíthatnának helytelenül más paraméterek alapján, nyilván nekem sem tetszik, de a saját két méteres körömben bizonyítom, hogy rám ezek nem igazak, ennyit tudok tenni ezt meg is teszem.

    (*ha nagyon filozofálni akarunk, akkor az általánosítás egy sikeres túlélési taktika. ha a liberálősember azt vallotta volna, hogy minden szömörce szép, és attól, hogy az egyik lemérgezte samut és a kimart hasfalán jött ki utána a mamut még nem biztos, hogy a másik bokor is mérgező, vagy éppen azt, hogy az őstigris azért falta fel a botosjetit mert nem volt jó a tárgyalástechnikája, valószínűleg nem itt tartanánk.)

    szóval az, hogy a melósokkal fenntartás van, annak van oka és alapja, amivel Ti szívtok sajnos de erre nem egy zsigeri viszont-általánosítás a válasz mert ebből lesz az össznépi szivatós amiből meg már ideje lenne kilépni ha más nem intelligencia-alapon.

Új hozzászólás Aktív témák