Hirdetés

Aktív témák

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz kissv #1463 üzenetére

    Köszi Kissv, ez nagyon zsír.
    Látod, akármennyire próbáltál a hsz elején tárgyilagos maradni, az a fél óra amíg ezt megírtad, kiengedte belül a revans manókat, hiszen ennyi szitkot nehéz hideg fejjel tűrni.

    Szerintem mindketten azt hittük, ezen a fórumon nem a pénzügyi alul kultúráltsággal fogunk találkozni, mégis rá kell jönnünk hogy dehogyis nem. Pont ugyanúgy, ahogy minden nap megéljük amikor kilépünk "terepre". Valaki bebizonyítja nekünk hogy az államkötvény a legbiztonságosabb (még manapság is), pénzügyi előképzettségre hivatkozva vág a szavadba amikor a megtakarításai mértékéről és költség öszetételéről kezdünk beszélni (természetesen van indoka hogy miért ő és miért ne úgy), az ŐŐŐ legjobb ismerőse adja a legtutibb tippeket tehát felesleges meghallgatnia minket, és a "feleségével beszéli meg" de nem azt hogy mikor kezdenek megtakarítani, hanem hogy jó ötlet-e egyáltalán a tartalékképzés.

    Aztán vannak még a nagyon okosak, akik tudják hogy a Brokernet a legrosszabb, de nem tudják hogy mi jobb ennél.

    Én inkább nem mondok neveket, mert úgy láttam az a lényegről eltereli kicsit a vonalvezetést, hiszen az első sértő vagy annak tűnő kijelentésednél már nem is a lényeg a fontos, hanem hogy végre van mivel harcolni. Ez szerintem gáz. Ez az önérzeteskedő hozzáállás okozza, hogy a hibák beismerése és kijavítása helyett jobb valami mással foglalkozni, vagy egy - hozzáteszem nagyon átlátszó - savanyú a szőlő pozícióból kiosztani az észt. És észből itt sok van ám, rengeteg. Sokan többet is hisznek, mint amennyi. Még a butasághegyen innen lakunk.

    És aki kioszt és okoskodik? Nemrég hallottam valakitől, hogy "ez olyan magyar". Igen, sajnos súlyos betegség itthon a "hű de rossz, válság van...", meg a "megmondom én, miért nem lehet úgy...". Javaslom lázmérő, anti-compliant tabletta, strong kenőcs naponta 8x7-szer. Mi ez a színészkedés, alakoskodás? Ki előtt kell jónak LÁTSZANI?

    Azt gondolom, hogy jó ideje ismerve már a hazai privát vagyonkezelés helyzetét és potenciálját, bátran mondhatom, hogy a lakosság 2%-ának való igazi vagyonkezelési szolgáltatás. Akik fel tudják fogni és értékén tudják kezelni. Akik a 95%-ba tartoznak, törvényben írnám elő, hogy képezze magát a pénzügyi gondoskodás terén. Mondjuk egy általános iskolai tanterv módosítás nem lenne hülyeség. Aki ezen a képzésen sikerrel átmenne, nyíltan szidhatná a Brokernetet, de addig ...

    Szóval visszatérve, köszi hogy kinyilvánítottad a pártfogó hozzáállást, igenis kell az ilyen. Én csak annyit határoztam el, hogy a személyeskedő megjegyzéseket tényleg el engedem a fülem mellett, mert talán fel sem fogják, hogy pontosan a pénzügyi morál romlása mellett teszik le a voksot. Nem veszi észre a sok panaszos, hogy nem az olyan véleményekkel lehet kezdeni valamit, hogy "ja tényleg, a Brokernet de sz..r, téged jól átvertek".

    Ennek a fórumnak tárgyilagos dolgokról kéne szólnia és megoldásokról. Volna néhány olyan arc, aki erre tudná a megoldást. Már régen elmentek a fórumról, mert hamar felmérték az IQ-t. Persze ők a példák arra, hogy a "sok okos Bnetes mind újoncként megy el". Kedves acsarkodók! Nem azért, mert nem tudják a megoldást, hanem mert sükettel senki sem kiabál.

    Kedves elégedetlenkedő, (esetleg már Brokernet gyűlölő!)

    Elmondod mi a jobb a Brokernet pénzügyi megoldásainál a különböző célú Élethelyzetekben? Most tényleg meg vagy becsülve, ezt vedd komolyan!
    Kicsit összefoglalnám a kérést. Véleményed szerint mi a helyes megoldás hazánkban a különböző élethelyzetek tervezhető és biztonságos megoldására: Életkezdés, vagyonképzés, nyugdíjas évek. Őszintén kíváncsi vagyok erre, szitkok és támadások nélkül. Egyezzünk meg abban, hogy mondjuk ha valamit kritizálsz, azt indokold, majd javasolj minden esetben jobbat, szintén indoklással. Ezt tartom a vita helyes medrének. Amennyiben a vita alapelveiről akarsz észrevételt tenni, azt még nosza az elején! Szeretném elkerülni hogy bármi elmérgesedjen, annak ellenére, hogy minden indulat érthető, csak a megoldást nem viszi előre.

Aktív témák