Hirdetés

Aktív témák

  • BNETSD6

    csendes tag

    válasz cscsabi #948 üzenetére

    család , lakás, jövő ... " ennyi ködös dumát" .... ehez nem tudnék értelmes kommentet írni.....Jó bóklászást a ködben!

  • BNET újjonc

    újonc

    válasz Klarixxx #905 üzenetére

    Szia!

    Én most kezdtem a Brokernetet, és eddig mindenben lenyűgözött.
    A szüleim régóta sikeres vállalkozók, millió helyre meghívták már őket, minden féle lehetőséggel megkeresték már őket. édesapámat elvittem az első Brokernetes megbeszélésemre, és az volt a reakciója, hogy vágjak bele, ha lesz egy kis tapasztalatom már, az ő pénzügyeiket is átnézhetem.
    Én szerencsére egy nagyon jól működő, és tisztességes csapat tagja lettem.
    Sokaknak van rossz tapasztalata, mert sok ember tényleg megpróbálja átverni az embereket, minél előbb meggazdagodni, ez rosszat is tesz nagyon a hírnévnek, de ezek az emberek hamar ki is esnek, hisz nem lehet sokáig csinálni.
    Ha rám hallgatsz, kérj egy újabb időpontot, és faggassad ki rendesen azt, aki megkeresett! Ha mostanában kezdte, lehet, még szüksége lesz segítségre, hisz szépen fokozatosan tanítanak meg nekünk mindent, mert egyszerre sok lenne.
    Ha világválság lesz, mindenki pénze elúszik. Még ha az ágyba varrod, akkor sem fog érni semmit, hisz nem lesz értéke...

  • BNET újjonc

    újonc

    válasz cscsabi #948 üzenetére

    Nem azért, hogy könnyebb legyen, hanem mert egy normális kapcsolatban a felek együtt döntenek, és ha az egyik nincs jelen, egyrészt becsapottnak érezheti magát, másrészt aki részt vett, nem tudja teljes mértékben átadni a hallottakat.

  • Badb0y

    addikt

    válasz BNET újjonc #953 üzenetére

    Adj magadnak egy fél évet :)

    Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

  • followme

    tag

    Üdv!

    Én is nemrég kezdtem a BNnél. Először nagyon tiltakoztam ellene, de mivel egy rokonom is ott dolgozik, és beszéltem vele elég sokat, rájöttem hogy nem hülyeség a dolog. Ugyanakkor az baromira meghatározó hogy milyen divízióba kerülsz az elején, kikkel fogsz várhatóan dolgozni. Én elsősorban nem azért jöttem ide, hogy milliókat keressek, nyilván mindenkit ezzel csábítanak, de aki a realitás talaján mozog, tudja, hogy azért ez nem ilyen egyszerű. Viszont szerintem tapasztalatszerzéshez kiváló, és habár az oktatás szakmai része elég felszínes, a kommunikációs képzésről eddig csak jókat tudok mondani.

    Magyarországon az emberek zöme nem igazán ért a pénzhez, ahogy sok midnen máshoz sem, viszont szeretjük úgy hinni hogy mégis. Miért is értenénk, amikor erről senki nem szeret beszélni. Minap volt egy műsor talán a XXI. század, amiben épp ezt vesézgették, hogy az embereknek oktatni kéne, pl középiskolai tantárgyak között a pénzügyi dolgokat.
    Azok, akik tényleg nem rendelkeznek kellő tudással a pénzügyekről, vélhetően a Brokernet javaslatai sokkal kedvezőbbek lesznek, mint amiben eddig gondolkodtak. Számos embert ismerek azonba, aki mondjuk képes 50 ajánlatot végigolvasni, utánnajárni, szaklapokban utánna olvasni a dolgokank, egy ilyen emberhez pl nem kopogtatnék be pénzügyi tanácsokkal, mert gyakorlatilag ő elvégezte azt a munkát, amiért egy ilyen céget fizetnek. De mondjuk ha bemegyünk egy bankba és pénzt akarunk befektetni, akkor a kedves hölgy/úr aki valószínűleg szintén nem egy pénzügyi szakember, nem fog velünk 1 órát beszélni, hogy megvitassuk, hogy mit is szeretnék, el fogja mondani hogy van ez meg ez és válasszam ki azt ami megfelelő, esetleg néhány szót elmesél arról, hogy ezek kiknek alkalmasak nagy vonalakban. Amugy miért pont abba a bankba mentünk be? Ezt a kérdést szerintem mindneképp tedd fel magadnak mielőtt bármiféle döntést hozol.

    Összefoglalva, szerintem ennek a szakmának van jövője Magyarországon, nem feltétlenül a Brokernet keretei között, de mindenképp szüksége van az embereknek pénzügyi tanácsadókra. Aki meg itt 100 hozzászóláson keresztül szidja ezt, annak nyilván nem objektív, hanem mondjuk érzelmi okai vannak, főleg 1000+ hozzászólással rendelkező illetők, akiknek erre is van idejük...
    ui: Bocsi, picit hosszú lett :B

    Whatever you do will be insignificant, but it is very important that you do it.

  • Weaver

    senior tag

    válasz followme #956 üzenetére

    "...szerintem ennek a szakmának van jövője Magyarországon..."

    ha ez így megy tovább, semmilyen jövője nem lesz.... van a közvetlen környezetemben egy nagyképű, fellengzős lány, aki pénzügyi tanácsadónak vallja magát. mindig hencegve mesélte , hogy 1-1 üzletkötés alkalmával százezreket akasztott. az utóbbi időben viszont egy csöndesebb volt etéren, és egyre inkább próbálkozott az ismerősi körben maga alá berángatni embereket.... most egy büfében dolgozik a pénzügyi tanácsadás mellet, hazaköltözött az albérletből a szüleihez.

    a napokban összefutottam vele a büfében és csak annyit kérdeztem tőle, hogy szerinte mit szólna az, aki milliókat bízott rá befektetésképpen és most itt látná őt kecsupos gagyában töltögetni a kisfröccsöt a kitaposott kondicipőjében....

    ennyi a véleményem a látszatügynökök többségéről....

  • Badb0y

    addikt

    válasz Weaver #957 üzenetére

    Igen, én is egyre jobban ezt látom :D És magamon is tapasztaltam :DD Persze ez nem büszkeség, és nem is fogok senkit lehúzni. Bele kell kóstolni. Aztán majd mindenki meglátja időben kezdte-e el vagy ;)

    A lényeg az, ha suliba jársz ABBA NE HAGYD mert ez ilyen-olyan jó!!!!

    Szerk.:

    Ha ezt a hozzászólásom látná egy BNET-es :))

    [ Szerkesztve ]

    Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

  • Eni85

    újonc

    Sziasztok!

    Én most tartok ott hogy belépjek e vagy sem..Igazából most fogok közgazdászként diplomázni, és munkát keresek, egy ismerősöm ajánlotta, elmentem egy beszélgetésre a személyügyessel, már csak nekem kell döntenem hogy belevágok e vagy sem. De nulla lóvéval tanfolyamot fizetni (szülők) és egyéni vállalkozóként elkezdeni a nagybetűs életet eléggé kockázatos.
    Lenne egy olyan kérdésem, ami a leginkább érdekel, hogy emellett én vállalhatok munkát, vagy ez lesz a főállásom, és ezen múlik a napi betevőm? Vagy előbb keressek egy biztos állást valamelyik hivatalban és amellett foglalkozzak ezzel, ha egyáltalán lehet ilyet csinálni?!
    Előre is köszi ha valaki válaszol :))

  • followme

    tag

    válasz Badb0y #958 üzenetére

    Ezzel egyet kell értsek én sem azért mentem, hogy főállásban ezt csináljam, de pl suli mellett belefér, persze az első mindig is az lesz ami a szakmám :)

    Whatever you do will be insignificant, but it is very important that you do it.

  • tkazmer

    addikt

    válasz followme #956 üzenetére

    . De mondjuk ha bemegyünk egy bankba és pénzt akarunk befektetni, akkor a kedves hölgy/úr aki valószínűleg szintén nem egy pénzügyi szakember, nem fog velünk 1 órát beszélni, hogy megvitassuk, hogy mit is szeretnék, el fogja mondani hogy van ez meg ez és válasszam ki azt ami megfelelő, esetleg néhány szót elmesél arról, hogy ezek kiknek alkalmasak nagy vonalakban.
    ugyan már, ne mondd, hogy láttál már olyan private banking ügyintézőt, aki nem pénzügyi szakember...sőt, elmondható, hogy a privát bankos ügyintézők sokkal nagyobb (közel 100 biztosan) százaléka pénzügyi szakember, míg ez a szám a brókernetnél jóval alacsonyabb.
    private banking szolgáltatást meg már 10-15milliótól kínálnak bankok (otp, unicredit: 10millió), aki komolyabban akar ilyen téren befektetni, rendelkezik ennyi pénzzel.
    Persze, lehet azt mondani, hogy a brókernet milyen kedves, gondol a nagyon kis befektetőkre is, de a nyaralás, az óra, meg az autó nem a 100 ezret befektetőkből lesz:)

    úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

  • Weaver

    senior tag

    válasz Eni85 #959 üzenetére

    csinálhatod főállásban, de a mesével ellentétben az elején készülj fel rá, hogy sok pénzedet el fogja vinni. fizetni kell magad után ugye a vállalkozói költséget, rengeteget fogsz telefonért fizetni, üzemanyagaért.... magyarul mindent te finanszírozol saját magadnak. de ha ez így van, akkor miért dolgoznál te másnak !? találj ki valamit, legyél önmagad. ne feküldj már le egy ilyen szemfényvesztő csaló bandának!

    ahogy vki elég jól megfogalmazta: ne állj be a csóri "jutalék rabszolgák" közé....

    persze ezt csak az én meglátásom, mert ahogy mondani szoktam: ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz! ;)

  • cscsabi

    csendes tag

    válasz tkazmer #961 üzenetére

    Teljesen jogos! Én egy gyógyszerész hallgató bnet-es szakértővel futottam össze, miközben egy-egy meghirdetett banki ügyintézői állásra mifelénk 150-200 közgáz érettségivel vagy szakirányú diplomával rendelkező jelentkezik...

  • tkazmer

    addikt

    válasz cscsabi #963 üzenetére

    akikről én beszélek, azok _nem_ egyszerű ügyintézők, tőlük mondjuk 9 év gyakorlat és továbbképzés választja el őket, pl otp-nél: "Személyes tanácsadóink kiválóan képzett és gyakorlott banki szakemberek". így tehát az ilyen állásokra szakirányú érettségivel nem nagyon lehet menni, még egy egyszerű diplomával sem.

    úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

  • g@bo

    nagyúr

    válasz followme #956 üzenetére

    mekkora a piac magyarországon, hogy szerinted jövője van?

    lassan nem is tudom, melyik szakmának van itt jövője...

  • Land

    veterán

    Sziasztok!

    Látom folyik itt a beszélgetés rendesen a Brókernetről. Mértnem esik szó az MPK zRT-ről? Sokkal jobb cég, több pénzt lehet vele keresni, nincs sikerdíj, független ugyanúgy, viszont a pénzpiac teljes egészét lefedi. Ne mondja nekem senki sem, hogy ha pl a bank, tőzsde és biztosítást 3 bróker végzi, akkor jobban keresnek, mintha mindhárom dolgot 1 ember végezné.. És a jutalékokról annyit, hogy tudtommal a BN-nél 7-10%os, az MPK-nál alapszinten 30%... Én itt kezdtem el dolgozni és kész tényekkel alá van támasztva, hogy a Brókernet nem annyira jó. Igaz többen vannak, de nagyon kevés ember él ott meg belőle. Ha meg ott minket szidnak, nem lepődök meg. Megy ott az agymosás. Bezzeg itt nem egy gazdag vezetőt ismerek és kb 5 év alatt jutottak el erre szinre. Akaraterő, szorgalom és ész kérdése.:)

    Land

    Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

  • tkazmer

    addikt

    válasz Land #966 üzenetére

    na mintha a brókernetnél nem lenne gazdag vezető:) nézz körül a top100 magyar listáján

    úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

  • Weaver

    senior tag

    válasz g@bo #965 üzenetére

    a kétkezi munkának. ács, kőműves, üveges, autószerelő, villanyszerelő, stb... most ők azok, akiknek ha van egy cseppnyi eszük, akkor kétgarázsos, medencés családi villában mereszetik a seggüket. a szakmunkának van jövője. de ezekben a szakmákban DOLGOZNI kell és nem szájat tépni.

    emlékszem általánosban (92-94'-ben) azzal ijesztgettek a tanárok, hogy ha nem tanulok csak szakmunkásba vesznek majd fel. az volt a mumus. namost, aki akkor szart bele tanulni és szakmunkás lett az osztálytársak közül, most mondhatni elég jól él. én meg mit csinálok a gimnáziumi érettségimmel és a környezetmérnöki diplommámal? segget nyalok, próbálkozok h egy rendes helyre bekerüljek havi 80-100E-ért..... egy segédmunkás is megkap ennyit.

    csak segédmunkást, meg szakmunkást keresnek felvételre mindenhol, mert kevés van belőlük.... meglátásom szerint ez a jelen helyzet. és ez volt a helyzet az elmúlt pár évben is.

  • Land

    veterán

    Tudom, hogy a bróketnetnél a vezetőség gazdag, mivel ők nyelik le a nagy lét. Nálunk szét van osztva. A mi országos igazgatóink 10millát keresnek havonta, a brókernetnél 100 millát. De ez nem igazságos. A többi dolgozó nem él ennyire jól. Haver dicskedett, hogy szállodákat vesz ki a brókernet és jó kocsikkal járnak a vezetők. Kérdem én. Nem lenne jobb ennél, ha a pénzt normálisan elosztanák és a dolgozók kapnának nagyobb jutalékot ahelyett, hogy a vezetőség szénné keresi magát?

    Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

  • Badb0y

    addikt

    válasz Eni85 #959 üzenetére

    Közgazdászként én marha gyorsan keresnék egy brutál állást!!! Mert találsz is!!!!

    Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

  • Badb0y

    addikt

    válasz Weaver #968 üzenetére

    Így van.

    Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

  • g@bo

    nagyúr

    válasz Weaver #968 üzenetére

    én szakmunkás voltam, konkrétan cnc esztergályos. 1992ben kerestem 14000 forintot, 2 műszakban. sztem jó melós voltam. tele lett a tö..öm. haver szólt, lenne irodai meló, tel... bruttó 20k, azaz 16k netttó. nem kellett hajnalba kelni, nem áztam olajban többet.

    kivánkoztam volna vissza? :((( most, aki ottmaradt szaki, elég jól keres.... mondjuk, azok mind alkoholisták lettek, én nem.

    [ Szerkesztve ]

  • mimi_bacsi

    tag

    Egyetemista fiam szeretne a BN-ben dolgozni, rendszeres szociális ösztöndíjat kap. Ha kifizetései lesznek a BN-ben, az ösztöndíjat elveszti, elveszítheti?

  • Ayahuasca

    újonc

    Én kezdő vagyok, már a harmadik hónapban vagyok benne és az elején én is nagyon lelkes voltam, eszméletlen lelkes, de tul képp nem a cégben csalódtam nem is abban hogy rossz dolgokat adunk az embereknek, hanem azokban akik ebben benne vannak. Nem tudtam hogy hogy mennek a dolgok de igy fiatalon /1987/ rohadtul nem érdemes belekezdeni. Télleg ha valakinek nem gazdagoka szülei és nem oylan sulija van akkor bele ne fogjon, mert az elején azt ígérik hoyg akkor csinálod amikor időd van, de azt senki nem mondja hogy szinte rádmásznak és szabály szerüen addig nem engednek felállni az asztaltól amig ki nem töltöd a hetedet. A vizsga időszak végét már jobban várják mint én: mint a cigányok hogy mikor jön már a szoc meg egyéb nyalámság. Azt mondták hogy 40-et kell belerakni utánna tökjóminden, de azt már sebnki nem montda hoyg rohadt nagy telefonszámla lesz, akkor a vállalkozói 10ezer meg hogy én szüleimnél lakok /ezért is kezdtem bele, hogy önálló lakásom legyen és életem/ igy földhivataltól még külön 4000-ért kell kivenni még papírokat, nahmeg a ruha mert akkora nagy igény van a külsőre hogy szétmegyek!!! /dédnagyanyám mondta vala: " a ruhának köszönnek"/ Akkor arra h hagyjanak már azzal békén h hogy jelenek meg. 20 évesen valahogy nem éppen arra öltözködtem be mint egy irodában dolgozó titkárnő vagy üzletasszony :(( OKs mondom jólvan... már mindegy.... és persze mihajt, hogy legalább az legyen már meg amit belefektettem. Ez egy nagy trükk. Az elején az információk elhallgatása, hoyg télleg mivel jár ahogy apa mondaná "gazemberség"

    NEM ROSSZ az egész! Télleg! Tökjóamúgy, van benne fantázia, lehetőség /és most nem az agymosás beszél belőlem/ vannak tények amik azt igazolják hogy azért ezt ha jól csinálja az ember megélhet belőle. Namármost nekem akik ismerőseim vannak azok max a szüleiméké. Nem tudok odamenni volt gimis osztálytársamhoz! Senkihez, akiket ismerek senkinek nem lenne erre szüksége /szolgáltatásra/ Ha munkára lenne szüksége meg elmondanám neki hogy mivel jár, azért ne tegye tönkre magát és ne szidja jóanyámat hoyg mekkora b**i voltam akkor mikor ebbe beletettem. Kocsi nélkül sehova nem mehetsz, jogsim nincs, szal még azon is dolgozom h meglegyen, eddig nem volt rá szükségem.

    Csinálja az az ember aki vagy 30 éves, sok ismerőse van, jól el tud beszélgeti, amúgy is úgy öltözködik, szal ne kelljen a ruhatárára 100 ezret foditani, amúgy is jár kocsival, a vállalkozóihoz meg a belépéshez van 40ezre és még telefonszámlára is és sok ideje van, lehetőleg legyen munkahelye vagy sulija mert akkor nem kell fizetni pár dolgot a vállalkozói miatt.

    Ezeket csak jólelküségből írom le hogy télleg az tudja csinálni normálisan aki ezeknek megfelel mert amúgy kín és az nem tesz jót nekisem , sem a cégnek hogy igy fikázzák

    Így is el lehet kezdeni, merthát én is benne vagyok, de elég nehéz és amint biztosan kitünik semi fingom volt/sincs arról hogy kell vállalkozóit igényelni meg iylen földhivatalizé meg rakás papír meg minden yiléen adó meg egyéb ügy. Eddig ezekhez semmi közöm nem volt, de hogy végezetül ismét jóapámat idézzem: " nembaj, tanulópénz..."

  • CsodaPOK

    senior tag

    válasz Ayahuasca #974 üzenetére

    Ez az egyéni vállalkozó egy vicc. Nem csoda, hogy mindenki minimálbérre jelenti be magát, mert egyébként megélni nem lehet. Minimálbér után befizetsz 40valahányezret járulékként, adóként meg minden szutyokként. Abszurdum.

    Sry, elég off volt ez, de valahogy kikívánkozott belőlem

    [ Szerkesztve ]

  • floridaaa

    csendes tag

    válasz Ayahuasca #974 üzenetére

    A termék tényleg jó!

    Az emberek: ISZONYAT! Az a pénzéhesség,lehúzások,erőszakoskodás stb. stb.

    Cég!!!! Tudtad hogy minden befektetés után Te 10%-ot kapsz,vele ellentétben az MPK-nál 35%,Magánál a biztosítónál 50-60-70%
    És mindezért mit is kapsz Te a Brokernettől????? Na ennyit a cégről!

  • csgabor

    csendes tag

    Ha van itt a BN-nek olyan ügyfele, aki elégedett és hajlandó beszélgetni a tapasztalatairól, az írjon nekem privit. Szeretnék pár fontos kérdést megbeszélni.
    Csak ha nem BN-es persze....
    Vajon van ilyen :F
    Köszönöm.

  • netwolf

    csendes tag

    A brókenettel a főbajom,- azonkívül, hogy az elején minden pénzügyescég lehúzza a jutalékot, pedig nekem még 1 forintot se kereset, és csak közvetítő, tehát semmilyen garqnciát nem ad-, az, hogy a kezdőkre kell bízni a pénzt, ami nonszensz, mert úgye folyamatos képzés van...a mi pénzünkön tanulnak...vicc. MLM, piarmis az egész, utána meg lehet a top100ban vigyorogni.

  • Ayahuasca

    újonc

    A te időd neki a pénz: lesik mennyi szabad időd van, oda mennyi embert tudsz bepakolni, ők meg dörzsölik a kezüket. Látom az emberek arcát a képzésen hogy már nagyon elegük van, a vezető nagyon lelkes, elmeséli mennyi pénzt költ a boltban, a kiadások stb, hogy lelkesitsen "ti is kereshettek ennyit és akár többet!" Az emberek fején méginkább kijön a keserűség... Tudják h nem igy lesz mert átlátják az egészet, meg már huszadjára hallják hogy milliókat lehet keresni és már fárasztó... Ha ki akarsz szállni /netán észreveszik/ megkérdezik "mi a célod? Miért is léptél be? -és jöna kedvencem:- Nah és akor kinek kell azért tenni? /áááááááááááááá!!! haggggyááááááááááááááálll neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!/ MÉg amit nagyon szertek : " mennyi az apénzösszeg ami elég ahhoz hogy ezt megvalósísd :W MENNYI IDŐN BELÜL AKAROD??? pf :(((
    Olyanoka megoldások elárulom , azok a nagyonjó legújjabbak a piacon amik CSAK a BN nél vannak.... amikért ők a legtöbb jutalékot kapják, neked a kezedbe nyomják h add el...
    A kis újoncoknagyon lelkesek, szoktam is rajtuk mosolyogni :) de a vezetők méginkább... végignéznek rajtunk s azt mondják magukba kedvesen ...."HM...mennyi pénz :)"

    Szeretek idézgetni és ide Mr Crab leggyakoribb mondatát írnám be a Spongyabobból: "I'm Mr. Krabs and i love $money$ "

    [ Szerkesztve ]

  • g@bo

    nagyúr

    válasz floridaaa #976 üzenetére

    eleve undorító.

    te fizetsz, hogy melód legyen, mindent magadnak hitelezel / telefon, ruha, utazás / majd a gesztenyéből tied a héja.

    teljesen jó üzlet. de nem a melósnak. mocskos lehúzás.

  • nyurnyo

    újonc

    Sziasztok!

    A brokernnettel két évvel ezelött kerültem kapcsolatba.Elég sok pénzt befektettem rajtuk keresztül.Most meg fogom a fejem,mert tisztán átlátom,hogy mennyire egy
    inkorrekt,képmutato,hazug banda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Engem is mint több ügyfelüket elég csúnyán félrevezettek,magyarul jól behúztak a csőbe.
    A brokernetes pénzügyi "tanácsadónk" ternészetesen csak a befektetések előnyeiről beszélt,többször rákérdeztem,hogy milyen hátrányai lehetnek a szerződéseknek,erre nem kaptam konkrét választ,csak nagy mellébeszélést.Ennek ellenére,mivel a hölgy igen meggyőző volt,befizettem a pénzem különböző biztosítóknak.Miután ez megtörtént,rá egy hétre kaptam meg a portfóliomat(szerződésemet) a brnettől.Akkor már éreztem,hogy itt valami nem stimmel.Tudtam,hogy nagy hibát követtem el,hogy úgy utaltam át pénzt,hogy nem láttam a szerződést.Valószínűleg szándékosan csak késöbb kaptam készhez,hát igen , ott feketén-fehéren szembesültem a befektetéseim hátrányaival.Ami a legnagyobb jóinulattal is nagyon sokkolo.
    Akinek hasonló tapasztalatai voltak a brnettel kapcsolatban,az itt jelezzezheti nekem,ugyanis egy gyűjtőpert készülök indítani.

  • Rmx

    újonc

    válasz nyurnyo #981 üzenetére

    Szia!

    Úgy gondolod ezek a szerződések perelhetők? Esetleg a tanácsadó?
    Szerintem ezek úgy vannak megcsinálva, hogy esélyed se legyen belekötni. Olyan, mint amikor megveszel egy ingatlant, közvetítőn keresztül. Szerintem veszett fejsze nyele.

    [ Szerkesztve ]

  • csgabor

    csendes tag

    válasz Rmx #982 üzenetére

    helló!

    Szerintem nem. Ha több ilyen is van akkor mindenképpen van esély, ugyanis felelőtlen üzleti magatartással perelhetővé válik a cég. Egy jogásztól hallottam, hogy van már ezügyben valami. Sajnos nem tudok részleteket én sem.

  • bizsu53

    csendes tag

    válasz nyurnyo #981 üzenetére

    Szia!
    Én másfél éve ismertem meg Bnetes tanácsadómat, háromszor találkoztunk, bevallom a harmadik alkalomra oldalas kérdéssorral mentem. Mindenre válaszolt, nem ködösen, mindegyik variációnak elmondta az előnyét, hátrányát. Megvárta amíg felfogom. A kiválasztott szerződést is elolvastuk előbb, mint aláírtuk volna. Úgy gondolom, az akkori lehetőségekhez képest korrekt, jól felkészült volt. Azóta többször találkoztunk, csak úgy pletykálni, januárban a tőzsdebedőlésről is beszéltünk. Nekem pedig már nincs időm 10 éves távlatban tévedni.
    Felsőfokú végzettségű, és ennyi ismeretség után - meg látom az autóját, szerelését, - egyáltalán nem lett milliomos.
    Szerintem aki becsületesen csinálja, az nagyon keményen megdolgozik azért a nagyon kevés %-ért. És nem mondta ki, de tudom, hogy elég tré körülötte a csapat.
    Szerintem a termékeik jók, csak válogatás nélkül építették fel a céget. A jók - az a kevés, és jól képzett - meg ennek isszák a levét.
    Mindenesetre ne általánosítsatok. Pénzügyi tanácsadó is van, nem csak átverő erőszakos ügynök.
    Én nyugodt szívvel ajánlom ismerősöm akárkinek./Priviben/
    Persze csak akkor, ha valaki tisztában van a részvények és életbiztosítások rizikójával.

  • floridaaa

    csendes tag

    válasz bizsu53 #984 üzenetére

    Szia bizsu! Végre itt! :-)) El voltál veszve! Szeretem a hozzászólásaid,mert korrekt,és nem a végletek!
    Teljesen egyetértek veled,most is. Talán egy picit kiegészíteném!
    Én úgy látom,főként nem a diploma vagy a képzettség az ami hiányzik,hanem az "EMBERSÉG"! Ki milyen lelkiismeretes! Hogy tényleg azt nézze,hogy mi a jó az ügyfélnek,és nem az utána járó "nevetséges" jutalékot. Ezek nagyon jó termékek,de minden embernek ,családnak más az igénye,lehetősége,pénztárcája. És ha valaki ezt figyelmen kívül haggya,és csak a jutalékra megy,amit megjegyzek ujra "nevetséges",Akár tönkre is tehet egy családot,ha olyasmibe lovalja,vagy félrevezeti,amivel talán túlvállalják magukat!
    Sajnos itt magával a céggel,/teljesen kiszipolyozza a tanácsadókat,anyagilag mint úgy emberileg/ És az ott dolgozo/éhes/ emberekkel van a probléma!
    Tisztelet a kivételnek!!!!!!! Mert vannak még lelkiismeretes és korrekt emberek! Én is ezekközé tartozom,nem is élek meg belőle! Ennél a cégnél nem is fogok!
    De úgy érzem bármit tanácsolok vagy teszek,felelőséggel tartozom azok az emberek vagy családok iránt akik az Én ügyfeleimmé válnak!!!!

  • netwolf

    csendes tag

    Meggazdagodni csak mások kárára lehet, pénz nem lesz semmiből, stb...esetleg, ha van egy jó szellemi terméked, mint a brókernet. De az üzlet nem lehet teljesen korrekt, ahol mindenki jól jár, és van aki a top 100-ba kerül. Itt a termék maga a rendszer, aminek az elemei az ügynökök, és a befektető. Aki a részesévé válik, az el kell, hogy fogadja annak kockázatával. Ha szerencséje van jó ügynököt kap(akik általában újoncok), akinek jól súgnak, és így mindenki jól járhat. Persze csak a végén derül ki mennyire, a befektető számára, a BN-nek meg már az elején megéri. Ez olyan, mint a valóságshow-k, ahol a szereplők csak eszközök, de ezt nem értik, azt hiszik sztárok, pedig csak kihasználják őket, kit pozitív, kit negatív értelemben. De a csatorna mindenképpen jól jár...Itt is így van. És az utóbbi 2 év nem volt rózsás, és ennél csak rosszabb jön...persze hosszú táv, ja.

  • bizsu53

    csendes tag

    válasz floridaaa #985 üzenetére

    Szia! Hallotad már?

    Megjelent a Bnet 1/2008-as Vezérigazgatói utasítása.

    Idézek belőle:
    3. Irodahelyiség bérleti díja, viselése
    3.1 Megbízott a Megállapodás aláírásával kifejezetten beleegyezését adta ahhoz, hogy a vállalat BESZÁMÍTSA a Megbízottal szemben fennálló mindenkori jutalék, illetőleg egyéb fizetési kötelezettségébe a Megbizott által a megállapodás alapján a Vállalatnak BÁRMELY jogcímen fizetett összeget.
    Ez a pont a MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS 6. Jutalék című fejezet 6.7-es bekezdése, ahol a megbízott a jutalékával kapcsolatban felmerülő események lebonyolítására ad felhatalmazást. ( Sztornó levonás, sztórnótartalék levonás, stb. ) EZEK JOGCÍMEK.

    Igazgatói utasítás:
    3.2 Irodahelység alkalmi használatának bérleti díja ( a továbbiakban : bérleti díj ) tartalmazza az országos irodahálózat jelen Utasítás szerinti alkalmi igénybevételének lehetőségét. EZ NEM JOGCÍM, EZ KÖLTSÉG.

    Ennek ellentmondóan idézek a Megbízási szerződésből, amelyre hivatkozik.

    4. A BROKERNET jogai és kötelezettségei.
    4.1.4. A Brokernet az e kötelezettsége teljesítésével összefüggő költségei közül az IRODABÉRLETI ÉS A KÖZVETLENÜL ezzel összefüggő költségeket viseli, az egyéb költségeket - így különösen a működtetési költségeket részben, vagy egészben ELŐRE RÖGZÍTETT FELTÉTELEKKEL a Megbzízottra háríthatja.

    Tehát nem elég, hogy rossz címre hivatkoznak, azt is az orrotok alá dörgölik, ha sohase mész be az irodása, sosem fénymásolsz, sosem telefonálsz, a továbbképzések költségét - ami az Ő kötelességük - levonhatják Tőletek.
    De az 5 - 6 -os kollégák ruha, autó, barátnő költségeit is.( Ez látod bármely jogcím)

    Ti egy 200.000.- Ft-os éves díjas szerződés után - a sztórnótartalék visszatartása után - kaptok cc.20 - 25 e Ft-ot. Igaz?
    Ebből lejön - ha lelkiismeretes vagy legalább 2 tárgyalásra a felkészülés, utazás, telefon, kötelező fekete kösztüm, lap-top. kocsi.

    Ami marad azért egy segélyre jogosult, közmunkára kötelezett ember is többet. keres.

    Egyszóval ezek HULLARABLÓK. Kihasználják, tisztességtelen és végtelen aljas módon a jelenlegi munkanélküléséget, és ráadásul becsomagolják valami féle agymosásba.

    Ne haragudj a hosszú levélért, de együtt sírtunk a tanácsadómmal ekkora erkölcstelenség láttán.

    Nem irigylem őket, nem savanyú a szőlő, nekem van munkahelyem - de annyi boldogságot kívánok nekik a magánéletükben, amennyi keserűséget Ők okoztak ezreknek.

    Bocs a fekete hangulatért. Ha tudsz, vidíts fel. :(((

    Az igazgatói utasítás fenn van a BRÓKERNET hivatalon honlapján, bárki olvashatja.

    [ Szerkesztve ]

  • dilema

    újonc

    S.O.S!!!!!!!!!!!!!!

    Sziasztok! Engem is most akartak beszervezni a Bnethez, és írtó nagy lelkesedéssel hamar, minden egyéb körültekintés nélkül beleugrottam. Egy olyan csaj akar odavinni, akiben nagyon megbízom. Ő már 5-ösben van. Azt kell tudni rólam, hogy 3 gyerek mellett év végén fogok államvizsgázni pénzügy szakos közgazdászként. A megjelenésem kifogástalan, dumám is van, és még kapcsolataim is. Tegnap éjjel találtam ezt a fórumot, és elolvastam az elejétől a végéig. Hétfőn fizettem be a 40 ezret, a képzésre, de már nagyon bánom!!!!!!!!! Nem tudná valaki megmondani nekem, hogy ha még most szólok, hogy nem szeretnék menni, akkor vissza kapom a befizetett pénzt? :W Hiszen a képzés amire mennék, még 1 hónap múlva lesz csak! Kérlek benneteket, ha ezt megtudja nekem mondani valaki, írja meg, mert 3 gyerek mellett összekuporgatott kis pénzem nem szeretném elbukni, ha nem látom értelmét a továbbiakban folytatni. Nagyon köszi előre is! :(

  • Rmx

    újonc

    válasz dilema #988 üzenetére

    Biztos van rá mód, hogy visszakapd azt a pénzt. Nagyon nem kell megijedned. Semmilyen fajta kötelezettséget nem vállalsz vele, ha befizeted a pénzt.

    A gyászosz hangulat ellenére, nem lesz gond vele biztos vagyok benne.

    (Szerintem menj el. Hallgasd meg. Járj be a képzésekre, és hasznosítsd azt a tudást, amelyet kapni fogsz a saját életedben.)

  • Rmx

    újonc

    válasz bizsu53 #987 üzenetére

    "Ebből lejön - ha lelkiismeretes vagy legalább 2 tárgyalásra a felkészülés, utazás, telefon, kötelező fekete kösztüm, lap-top. kocsi."

    Hmmm...

    Nem értem ezt a dolgot.

    Igazából nekem van szerződésem, és az én tanácsadómnak egyik sem volt meg a felsoroltakból. Mármint a tárgyi dolgokból.
    Nyílvános helyen találkoztunk, tehát az utazás sem volt nagy pénz neki. Telefonon az a 2-3 perc, amennyit beszéltünk. Legrosszabb esetben is 100Ft.
    Volt nála vagy 3db lap. 1 toll. meg telefon. Semmilyen "csicsás" dolog.

    Találkoztam már aranyórás, selyemöltönyös, lap-top-os üzletkötővel is. Sajátomban az egyserűség és visszafogottság sokkal hitelesebb volt, mint az előtt a szépséges-tárgyiasult.

  • dilema

    újonc

    Sajna az előbb felhívtam azt a csajt aki beszervezett, és azt mondta, hogy nincs rá mód hogy visszaadják a pénzt, mert már volt így előttem más is, és nem lehet. De ő is azt mondja, hogy nem vesztek vele semmit, legfeljebb egy papírral több lesz a kezemben. De én már hallottam a hangján, hogy innentől kezdve már nem érdemes számára velem foglalkozni, mert már nem lát bennem " üzletet"! Bár felajánlotta, hogy eljön hozzám, és még egyszer átbeszéljük a dolgokat. De megkért, hogy addig ne említsem meg senkinek hogy hova szeretnék menni dolgozni, nehogy valakitől rosszakat halljak, és mivel én még tanfolyam előtt állok, nem tudom majd megvédeni magam. Szerintetek?! :Y Miután erre a fórumra rátaláltam, teljesen alábbhagyott a lelkesedésem, és már nem érzem úgy hogy ez nekem való lenne. Én nem is szeretnék "házalni" győzködni embereket, tudván azt, hogy ha nem sikerül rádumálnom, akkor nem lesz pénzem. Arról nem is beszélve, hogy 2 oldallal ezelőtt írta valaki, hogy ha mégis kiszállok a buliból, akkor 2 évig nem is dolgozhatok bankba, biztosítóba, és még céget sem alapíthatok. Márpedig én pénzügy szakon államvizsgázom, és
    szerettem volna valami hasonló területen elhelyezkedni. És akkor még itt van ez a bérleti díjas sztori is, hogy előre be kell fizetni 3 hónapot?!
    Egyszóval nem marad más, mint hogy elmenjek erre a képzésre, ha már befizettem, és
    talán jobban átlátom majd a dolgokat. De azt már most tudom, hogy a vállalkozóit már nem fogom kiváltani. :(

  • bizsu53

    csendes tag

    válasz Rmx #990 üzenetére

    Szia!
    Szerintem a felkészülés és a lap-top egyáltalán nem csicsa.
    Az üzleti öltözék a Bnetnél önként muszály, térítés nélkül. Egyébként a vezetőd leszúr.
    Ha Te egy elképzelést vázolsz pénzügyi terveidről, arra legalább 10 féle variáció kiszámolható.
    Ez 3 db lapon nem megy.Gondolom, Te is kiváncsi vagy a végeredményre, amiért egyébként a Bnet ( saját szellemi termékként) a tanácsadói részére biztosítja ezeket a programokat a jobb áttekinthetőség, gyors eredményszámolás kedvéért.
    Az autó csicsa? Ha egy nap 2 - 3 tárgyaláson van Bp 3 végén, nehezen tudsz pontos lenni. Ez pedig ebben a jó értelemben vett szakmában elengedhetetlen.
    A lelkiismeretes felkészülés csicsa? Ma magyarországon többszáz megoldás van egy témára. A Bnet nem egy cégét kínálja. Nem kis munka kikeresni a Neked testre szabottat.
    Ismerősömnek ez tárgyalásonként 1-2 órát is igénybe vesz.(Természetesen az éjszakáiból)
    De lehet, hogy ez tényleg csak csicsa.
    Meg az is, hogy az ügyféllel megbeszélnek egy randit, tanácsadó a helyszínen vár, üzletfél telefonja kikapcsolva.És persze nem jön. Nem is szól, hogy Te hülye ne várj. Vagy 1 órával előbb lemondaná, akármire hivatkozva, hogy ne autózd át fél pestet.
    Ennyi gerincesség talán látatlanban is beleférne.
    De lehet, csak én látom így.
    Akkor bocsánat mindenkitől.

    [ Szerkesztve ]

  • Rmx

    újonc

    válasz bizsu53 #992 üzenetére

    Én konkrétan tudtam, hogy mit akarok. Szeritnem általában mindenki tudja, hogy mit akar. Ha valakire rá kell beszélni azt, hogy gondolkodjon, és használjon a céljai eléréséhez modern pénzügyi megoldásokat, akkor azokat az embereket egy tanácsadó, nyílván békénhagyja.
    Saját idejét megspórolva.

    Számolgatni nem nagyon számoltunk. Tisztában voltam vele/felvilágosított, hogy felesleges előzetes számításokba belemenni, mert nem tud garantálni semmit sem. Volt 1-2 dolog ami fix volt, de olyat nem választottam.
    Tudom, hogy részvény alapok kockázatosak. Tehát, aki mer az nyer alapon mondtam mehet. Most nem állnak túl fényesen a dolgaim. :(((
    Nem számokról beszélgettünk. Terveimről. Mit kell spórolnom ahhoz, hogy meglegyenek.
    Mondta, hogy van vagy három verzió amiből választhatok. Mind a háromban volt jó is, rossz is. Kiválasztottuk a megfelelőt.
    Szerintem nem került bele az éjszakájába kikeresni nekem a kb. 6-7 megoldásból azt a hármat.

  • Rmx

    újonc

    Két évig nem csiálhat semmit? :))
    EGY NAGY HÜLYESÉG! Megkérdeztem. Semmi ilyen nincs!
    Sok fals dolgot írnak itt. Nem kell mindent kézpénznek venni.

  • dilema

    újonc

    Szia bizsu53! Nálad olvastam a872-es üzenetedben arról, hogy 2 évig utána nem mehetek bankba, biztosítóba, stb... Ezt honnan szedted?

  • floridaaa

    csendes tag

    válasz Rmx #994 üzenetére

    Szia!
    Semmi sem hülyeség amit Bizsu ír!!!!!!!!
    Vedd elő a szerződésed,és rájössz! Nem tudom mióta vagy a BN-nél,de úgy tűnik Te még hiszel a mesékben! Majd rájössz! SAJNOS!
    Csak addigra már rengeteg embert hozzájuk viszel amit már nem tudsz visszacsinálni,és apropénzel szúrják ki a szemed! Mert ezek a szerződések nem a Te neved alatt futnak majd hanem a BN-t nevén,neked csak a meló marad. Ők pont ezt a jópár hónap "naívságot" használják ki,hogy akit csak tudsz vigyél.Mire kinyílik a szemed az ismerőseid és rokonaid nagy részét hozzájuk vitted,fillérekért!
    Bizsunak mindenben igaza van! :-(((((((((

  • Rmx

    újonc

    válasz floridaaa #996 üzenetére

    Szia!

    El kell, hogy szomorítsalak, nem vagyok a BN-nél. Meséket sem szeretem. Egyetlen egy embert sem vittem oda. Volt egy pár ember akinek javasoltam a dolgot, volt akinél csináltak valamit, meg volt akinél nem. Igazából nem hat meg, hogy fillérekkel szúrják ki a dolgozók szemét. Akinek nem tetszik, gondolom én, úgysem fogja csinálni. Akinek meg tetszik az aprópénz, csinálja.
    (Azért gondolom én, aki normálisan dolgozik, csak nem aprópénz a bére.)

    Tartom magam ahhoz, hogy nincs olyan, hogy 2 évig nem csinálhat semmit. Ha nem hiszed, hívd fel a call-centerüket. ;) :))

  • Magnum_

    nagyúr

    a Bnet is MLM rendszerü?

    I humbly and respectfully decline™

  • bizsu53

    csendes tag

    válasz dilema #995 üzenetére

    Szia, bocs a késésért, de be kellett gyűjtenem egy Megbízási szerződést, mert csak emlékezetből írtam.
    Most viszont idézek:
    7. Versenytilalmi megállapodás
    7.3. A megbízott kötelezettséget vállal arra, hogy a megálladás megszünését követően a megállapodás fennállásával megegyező időn, de legfeljebb két éven belül Versenytárssal semmilyen formában nem létesít jogviszonyt, illetőleg nem teljesít - közvetlenül vagy közvetve - Versenytárs számára bármilyen szolgáltatást.
    Idézet vége. :C
    Ezzel csak két gond van.
    1. Mivel a Bnet szinte minden alapkezelővel, biztosítóval szerződéses kapcsolatban van, alig marad olyan, akinél dolgozhatnál. Ha cinikus vagyok, takarítóként sem, mert az is jogviszony.
    2. Való igaz, vannak információk amiknek elévülés kell, de ha már nem dolgozol ott, akkor azokat a termékeket - külsősként - nem is tudod értékesíteni.
    Legalább 1 év eltelik, mire rájössz, hogy máshol jobb a jutalék, vannak máshol is jó termékek, sokkal jobb a csapatszellem, és az ismerőseid, saját családod pénzügyeit már a Bneten keresztül kötötted le.Ha pedig nincs több milliomos ismerősöd akivel szerződhetsz, három havi nem teljesítés után kiraknak.
    Ennek ellenére szurkolok mindenkinek aki belevág, de ez nagyon kemény MLM rendszer.
    Szerintem kenterbe veri az összes többi ismertet.
    Szóval, sok sikert.

  • bizsu53

    csendes tag

    válasz Rmx #997 üzenetére

    A mesékből már kinőttem, de elolvasom az apró betűket is.
    És - szerintem - ma nagyon sok fiatal nem azért megy oda dolgozni, mert ez a szíve vágya, vagy mert szereti az aprópénzt. Néha olvasd el a Figyelőt, HVG-t, hogy képbe kerülj, mennyi a munkanélküli fiatal.
    Nem bántani akarlak ezzel, de szerintem szerencsés vagy, ha jó, és jól fizető munkahelyed van. Örülj neki, és becsüld meg.
    De ne bánts meg másokat, mert nem biztos hogy saját hibájukból kerültek ebbe a helyzetbe.
    Szia.

Aktív témák