Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz HSM #151023 üzenetére

    Alapvetően nincsen bajom a tömegközlekedéssel, HA nem 20-30 éves járműparkkal oldják meg. Egyébként a budapesti még egész sűrű is. Ha úgy tetszik hétvégi autós vagyok, rokonlátogatóba, nyaralásra használom az esetek 90%-ában a kocsit. 170e km állással vettem 4 év alatt került bele 35e. Szóval én meg a kis ökológiai lábnyomon annak örülne a legjobban, ha tudna venni egy kocsit amit nyugodtan használna akár 10 éven át, ha az rentábilisan üzemben tartható. 1-2 heti nyaralás holmiait gyerekkel vinni azért mókás. Mondjuk 2-3 gurulós 80-120l-es táskával el tudom képzelni, csak akkor a kerékpár bajos.
    Akar a fene dugóban ülni, pláne hogy most bejárni sem kell gyakran.
    Mondjuk azon a távon, amin nekem kellett járni, ha belehúztam, munkahelyi tusolással együtt hoztam a BKV-s menetidőt.
    Ha valaki messzebbről jár be ott még adott esetben megértem az autót, noha a modernebb ingázó vonatok nem rosszak (simán mentem be ismerőstől Bicskéről Budapestre 7-re).
    Nejemet fárasztom néha azzal, hogy jó lenne eleve egy hétvégi 5-10 km kiránduláshoz, nem 15-40 km autózás kellene, de ahhoz bizony oda is kell tekerni. Másrészt messze nem mindenhol biztonságos kerékpározni, sajnos nem olyan a hazai közlekedési kultúra, hogy én gyerekkel akár az autóúttal közös kerékpársávon merjek mindenhová tekerni.
    Pedig anno Baranyában apámmal karikáztunk 50-100 km-t hétvégente, de sokkal gyérebb volt a forgalom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák