- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jakuskacsa #142699 üzenetére
Nagyjából ennyi.
Én már többször elmondtam, a laikus felhasználó azt fogja venni, amit mondanak neki. Aki átgondolja, és fontos neki a végösszeg, az most szinte biztos, hogy Ryzen-t vesz.
Vicces jelenleg, hogy a 4GHz-n ketyegő 3400G-vel, és egy 2060S-sel simán tudok még 4K-ban is játszani.. Nem kell hozzá csillió mag..
Véleményem szubjektív...
-
Gyuri27
félisten
-
Whysperer
addikt
Hjaj értelek . állítok valamit és teszek a végére egy smile-t akkor már igazam lesz. kettőt is raktam ,hogy nehogy félre értsd 8)
nem ti irtátok ,hog y 1440p meg 4k-ba majdnem az FX is elég ezek a VGA-k alá? 8) mitn itt is. [link]
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #142701 üzenetére
Nekem fontos a végösszeg, mégis a s1200-ra várok.
(#142705) Whysperer: Melyik rész nem volt igaz? Az, hogy jobban fut (megmérték, kevés kivétellel ezt hozták ki) vagy az, hogy nyolcadannyi maggal (64/8=8, ezen talán nem érdemes vitatkoznunk) vagy azon, hogy tizedannyiba kerül az 500 dolláros CPU, mint a 4000 dolláros (TRX40-es méregdrága lapot is figyelembe véve)?
-
Whysperer
addikt
Az ,hogy nem a 2 magos office géppel mérjük összes hanema 20.000 dolláros itnellel és akkro mso tÉn is megmérem ,hogy jobban fut render rajta és 4 darabot veszek belől e az 5. árából meg megveszem a preifériákat hozzá amég Te megveszed a Intelt 20.000 ért? Aztán Én hazamegye 1 óra után mert 30% gyorsab 1 db Én meg 4-gyel rendereltem ugyan azt amit XY ember meg 20.000 ért 1 CPU-val aztán hazamegyek és 10x többet játszok ugyan azza,l a játékkal a 4 magos 3400g-vel még a másik ember még bent ül az irodában és várja ,hog y le rendereljen a csodálatos Dual XEON Plationm 8280. Tudom,hogy annyira kis szegmens használja ,ho gy a Houdini csoprotunkban több mitn 10.000 vannak és és mennek át Ryzenre meg TR-re de tudom szar. Valószínű nem a OFFice-re veszik ezeker mitn ahgyo lentebb is látható. Ennyi menyniségű játék / sorozat / film gyártás mellet ezernyi 3d Artist létezik már és a céges szimulációkról ne is beszéljünk
"Másik példa, véges elem szimulációkhoz, pl Ansys. 64 maggal jelentősen lerövidül a szimulációk számolásának hossza, és mondjuk nem kell egy napot várnod az eredményre. A szimulációknál jól jön a sok mag, mivel fel lehet osztani részekre a számolást, és a különböző részek nem egymás eredményeitől függenek. Nem véletlen, hogy a licensz ára is a használni kívánt mag számától függ."de tudom közülünk senki sem vesz ilyen gépet és pénze sincs rá csak azért ,mert Én nem viszem haza és otthonra elég a 2700x . it tazért elvagyok a bent a TR-rel.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
Whysperer
addikt
mitn ahogy azt is megbeszéltük má r ,ho gy a 2 magois pentiummal nagyon jól meg yaz office nem?
"@developerNumerkus áramlástani szimulációra (CFD) is jó pl., egyik BME-s tanszék vagy 6-8 Threadripper alapú gépet vett, mert ár/érték arányban jobban jöttek ki, mint ha szervert vesznek. A katonai, banki, autóipari és repülőipari szimulációkon pörög egyébként a tudományos számítási kapacitás 95%-a. Ilyen célokra a világ legerősebb gépei is rögtön elfogynak, ezért ésszel kell a szimulációkat belőni, hogy a szimulációs folyamatot jól felbontsad, de ne 1.000.000 év múlva legyen kész a számítás. Persze, ez rétegfelhasználás, számszerűen kevesen dolgoznak ilyen feladatokon a teljes populációt figyelembe véve, de ők hatalmas erőforrásokat állítanak csatasorba. Pont a memóriakezelés miatt egyébként hasonló célra vettünk 2 éve Epyc-eket, mert ott az első generáció is a mi célunkra kb. 2x gyorsabb volt az akkori csúcs, jóval drágább inteleknél. Tehát van ezeknek piaca, nem is kicsi, még akkor is, ha otthoni felhasználásra valóban értelmetlen ilyen CPU-kat vásárolni. :)"
"Aztán munka után elindítasz rajta egy tetszőleges játékot, és a tavalyi mainstream Intelen jobban fut, nyolcadannyi maggal, tizedennyi pénzért" Tévedés ,mert Én munka közben szoktam elindítani a játékot. Demoreel render közben Dota 2 toltam.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Emberek! Miért kell egy professzionális munka processzort egy játékos processzorhoz hasonlitani? Aki a 4000 dolláros TR-t vesz, az nem azért veszi hogy lövöldözzön vele hanem hogy dolgozzon, megtéritse a befektetett pénzt. Minden másra ott a két-háromszáz dollár körüli Ryzen 5 meg Ryzen 7. Már a 3950X is inkább munka gépbe való.
Ha.meg játszani IS szeretne rajta, a 64 magból lekapcsol 38-42 magot, SMT off és el lehet játszni is vele.
Ez a processzor nem az a processzor amibe a FPS számokat mérjük...esetleg a renderrel eltöltött órákat.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Gyuri27
félisten
válasz MiklosSaS #142712 üzenetére
Hogy lehessen bele vau. Ennyi.
Az intel 20k-s dodóban persze, munka prociját raktam össze az amd 4k-s munka procijával.
Csak aztán jött a viccesmegmondomazintel a tuti csávó és megmondta.
Nem történt itt semmi.
Csak a szokásos faszoskodás.
Lassan meg jön a sirás, hogy személyeskedés van.
Meg nem szakmaira válaszolunk.
Ami nyilván nem könnyű. Hiszen 2 munka prociról volt szó. Mikor is elhangzott az az állitás, hogy de játékba szar és az 5 éves asztali intel jobb.
De hát ezzel nem is lehet vitatkozni. Igaz semmi köze semmihez.
Olyan ez mint mikor két arab tevehajcsár vitatkozik melyikük tevéje birja jobban a sivatagot.
Aztán jön egy ír és elkezdi mondani, hogy az ő birkájának sokkal finomabb a szőre.
Nem lehet ezzel mit kezdeni.snecy20: hja de bezzeg a 20k-s fosnál ez nem merül fel, hogy legyen jó játékra. Ééértem.
A tipikus ha van rajta sapka azé hülye. Ha nincs meg azé.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
norbert1998
nagyúr
válasz Whysperer #142708 üzenetére
Egyébként köze van szerintem az Asnys esetében a processzor utasitaskrszletehez is, vagy nem tudom. Egyetemen is meg itthon is 50% körül ugrálnak a magok a fullos licensszel is. Bár RAM-bol nem tudom mennyit kér, lehet, hogy az a szűk keresztmetszet.
HT-t viszont nem szereti, nem is használja. Külön kéri, hogy a fizikai magok mennyiségén futtassak szimut.
-
norbert1998
nagyúr
Na végeztem a Fallen Order-rel.
Nekem nagyon tetszettKövetkező mi legyen?
-
Whysperer
addikt
válasz norbert1998 #142716 üzenetére
Jó de Gyuri le is írta ami a bajom volt évvel, hogy csak a 4000 AMD el probléma, hogy nem lehet játszani vele, de 1000tol 20000000 ig aratott xeoboknal ez tökre természetes
-
HSM
félisten
válasz Whysperer #142711 üzenetére
Ok, ilyen célokra meg nem TR-t vennék, hanem Epyc-et, mert azért nagyon nem mindegy, hogy annak nem szívószálnyi a memória sávszélessége a magjainak számához képest, ehhez képest mindössze 800 dollárral drágább a szintén 64 magos.
És persze, mindig vannak azok a szimulációk, amik max pár szálig skálázódnak, és fújhatod, a tudományos életben igen szép számmal akadnak ám ilyenek is. Ez azért picit más piac, mint a szórakoztató ipar.(#142712) MiklosSaS: Mondjuk azért, hogy illusztrálni, hogy otthonra, átlagembernek felesleges?
(#142715) Gyuri27: Esetleg leeshetett volna, ha már ekkora jólmegmondó ember vagy, hogy arra is pontosan ugyanez igaz, hogy a legtöbb otthoni felhasználásnál mondjuk egy i9-9900(K/KS) gyorsabb lesz és olcsóbb. AMD-ből nem tudtam hozni hasonló ellenpéldát, mert nincs olyan CPU-juk, ami gyorsabb a 3990X-nél otthoni felhasználásra.
(#142716) norbert1998: Arra amúgy gondoltál-e, hogy a mondjuk 4 magos, 8 szálas CPU-n az OS ütemező szempontjából ha 4 szálon fut a szimuláció a javaslatnak megfelelően, az éppen 50% terheltség?
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Csak egy kérdés. Minek kell ide hozni az asztalit? Nem erről volt szó.
Arról volt szó hogy ötöd arán ketté hugyozza azt a xeont.
De hát neked kell a vita. Mert ugye miért is ne.
Arról se volt szó sehol, hogy az embernek otthonra jáccani kell 4k dodós 64 magos proci.
De a változatosság kedvéért megint beállsz mindenki és ekézél.
Még ha gondolod beszélj pár szót a ccx-ről is, hogy teljes legyen a kép.
Azt javasolnám neked, hogy amd procis postot te ne olvass ne kommentálj. Hiszen úgyis mindig mindenbe jobb az intel. Ha nem az 5-8 éves szar akkor végső mentsvárként a 9900k.
De mint látod nem csak én unom ezt már. Hanem az egész topik.Amd - Radeon - Ryzen
-
MiklosSaS
nagyúr
Milyen fasza dolgok vannak azért...csücsülünk a kényelmes székünkön, a gépbe pár száz dolláros processzor van és fikázzuk a több ezer dolláros processzorokat...
Olyan ez mint amikor a 15 éves Corsából ócsároljuk a zsírúj Lexust....
Sok a szabadidõ....
-
HSM
félisten
válasz Gyuri27 #142721 üzenetére
"Minek kell ide hozni az asztalit?"
A TR generációt tudtommal HEDT, azaz otthoni platformnak szánják, a szerver verzió a 64 magos Epyc.A CCX-ekbe és a dual Xeon fényévekkel jobb (dupla) memória sávszélességébe direkt nem mentem bele, egyértelmű, hogy az ezekre érzékeny felhasználásokban labdába se rúgna mellette a 3990X.
Egy fokkal jobba 4800 dolláros 64 magos Epyc, ott legalább nincs megkurtítva a 8 memória csatorna. Bár a CCX-ek ott is röhögnek a markukba...
(#142722) norbert1998: Ja, hogy úgy érted... Így a stimmel a matekod.
Akkor viszont nem skálázódik jól a szimuláció. Amúgy ilyen alkalmazásoknál (nem jól skálázódó) szokták javasolni, hogy ne használd a HT-t, mert még picit árthat is, ha a rosszul skálázódó részek elől CPU-időt vesz el egy kevésbé kritikus számítás.(#142723) MiklosSaS: Már ne is haragudj, HEDT platformról írok, egy 1222 doláros Xeon CPU-ról [link] .
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Inkább 4000 és TR mint 7000 és EPYC. 😊😊 Otthonra. Else tudom képzelni milyen lehet unlimited felbontasban animalni szaggatas nélkül. Xeonom szarrá fosta magát a Lion Kingen.
Nem értem mi a baj evvel a TRel de tényleg. Akinek 2 magos elég meg officeól meg programozik. Annak legyen az.
De ez mai dolog. Deves kollégának most nézzük az x570 és lapot 3600hoz. Ő most azzal fogja a Mayat meg a houdini fejleszteni otthon. Szóval még fejlesztokre se lehet rasutni, hogy only intelt akarnak. Meg ott is van aki ryzenel. Szóval Én nagyon is boldog vagyok ezektől és az intelesek is ugye több magositanak a 10.000 és szerianal. Vesz majd egy i5 t 8 maggal annak azt kell majd mondanom hogy tiltson le 6 magot, mert a kettő is elég?
-
MiklosSaS
nagyúr
Akkor te titokba burzsuly vagy, vagy trafikkos mint anno a gyík. Az is.nagy mindenttudó volt, ki is b@szták a fórumról
Más:
A Mate 20 Pro telefonomnak 4200 mAh akkuja van, a P30-nak meg 3650 mAh. Kijelzõ felbontás vagy méret ide vagy oda, az nem kerek hogy ebben az órában a Mate-en olyan 35 % volt..a P30-nak meg 56 %+os az akkuja. Mire éjfél körürile hazaértem a másikba alig maradt vagy 10 %, ez meg vígan elvan 36-40 % körül.
Valami lehet van a Mate-el, de ilyen hamar degradálódna?! Alig 8 hónapos a telefon. Vagy balami szoftver szopta az akkut rendesen...~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #142726 üzenetére
Nekem most az agyamra megy pár hete a Huawei 2 dolga. Kijott egy frissítés és azóta állandóan feljon egy aksi jelző, hogy bezar valamilyen programot.
A másik meg, hogy írok és írás közben ki egy az asztalra vagy atvalt másik programra
-
Gyuri27
félisten
Jaaaaaa és a hedt már egyből játékos, fészbukos, jutubos ketyere. Bocsi.
Én hülye meg azt gondoltam a félprofi otthoni, meg a kispénzű (esetleg kis garázscégeknek van) akik elsösorban nem játékra használják a gépet. De monjuk azét az is elszalad rajta.
Bocsika. Nem tudtam, hogy véristvánoknak van.
És ami a poén, hogy 20k-s fossal partiban van ötöd áron de még mindig az amd szar.
Oks.
Tedd meg nekem ha bármilyen témában irok ahhoz te nem irsz.
Mert faszságokat hordassz össze. És ez nem személyeskedés hanem tény. Mert kb tizen mondjuk ezt.
Persze lehet neked van igazad és itt is és a világon még pár 10 vagy 100 millióan tévedünk.Amd - Radeon - Ryzen
-
HSM
félisten
válasz Whysperer #142725 üzenetére
Nem mondtam, hogy bármi baj van vele. Tény, hogy a TR egyszerűbb, hogy nem kell hozzá szervert venni, viszont a memória sávszél nagyon szívószál már 4 csatorna ilyen pokoli sok mag alá, arra majd nem árt odafigyelni majd a tesztekben. Már a 32 magos alatt is tudott szűkös lenni ugyanis...
Azt se tudom, honnan veszed, hogy tiltani kéne lefelé a magokat, nem írtam sehol ilyet... A 2, 10 és 64 mag között azért óriási különbségek vannak, és aközött, milyen felhasználásra melyiket érdemes venni, mennyiért. Gondolom, az sem véletlen, hogy a deves kolléga nem 3950X-et akar az X570 lapjába, hanem beéri szerény 6-al, ahogy én is arra célzok majd s1200-on asztali masinának.
(#142726) MiklosSaS: Hát nem volt olcsó, ami azt illeti, mikor megvettem az első X58 rendszerem... Horror lap ár és horror DDR3 árak voltak. Mondjuk jó négymagos CPU volt szerencsére már 300 dollárért bele, az legalább korrekt volt ár/érték arányban.
Az akkukat a hideg is szivathatja... Vagy beakadt valami a háttérben, vagy rosszul mér a szoftver és hirtelen zuhan egyet a töltöttség, ahogy észreveszi. Ilyesmik szoktak lenni.
(#142728) Gyuri27: Inkább fel sem sorolom az érvelési hibákat, amiket vétettél, kb. minden második sorra jut egy.
Csak halkan megjegyzem, nyugodtan ignorálhatod te is, amiket írok, ha zavar.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #142726 üzenetére
Én beragadt szoftverre tippelek.
Amúgy elvileg a felbontás nem számít semmit, legalábbis a változtatható.
S10-el nézték meg (asszem). Közel 8 óra használat egymás mellett 1080p és 1440p-ben, 10 másodperc nagyságrendű különbség volt a kikapcsolás közti különbség. Mondhatni labor körülményekben.
Ez nem tudom, mennyit jelent a fizikai különbség esetén. De biztos nem ilyen sokat.
-
Gyuri27
félisten
-
Whysperer
addikt
HSM igen tudod miért nem véletlen . Elmondom. van egy kis intele amit most cserélnie kell ,mert nem elég neki. Viszont épitkezik meg autót vett és nincs pénze nagyobbra. szóval átmenetliegl vesz egy 3600 és 3900x lesz benne majd ,mert kell neki a Deves tesztelésekhez. Szóval közelse azért vesz most 3600-t amiért Te gondolod. Az oádig rendben van ,hog y amég píthonba bepötyögi addig elég neki a számológép is,de utánna mikor má rle kellene tesztelnie,hogy müködik-e ott már nem. így most vesz egy x570-t mivel itt bent már pcie 4.0 ssd-t teszteljük és vesz egy 3600-t kezdésnek ... 3900x lesz benne végül.
Ha 3600 lenne a célja elég lett volan neki egy b450 is nem gondolod? "fuck logik"
De látod,hogy azért az is furcsa ,hogy ,ha itt valaki megmond valamit akkor rosszul érvel mitn ahogy gyurinak mondod ,de Te információ nélkül már azal érvelsz ,hogy a Deves srác azért vesz 3600-t ,mert neki elég. Szóval Te már ezt is megmondod láttatlanba ,hogy Ő miért 3600-t vesz. 8)
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Whysperer #142732 üzenetére
Pedig pont azért nem vett most nagyobbat, amire gondoltam....
Szerk: a B450-ben nincs PCIE4, ha már "f*ck logik"...
Btw, elég fura lenne, ha venne egy olyan CPU-t, ami nem lenne neki elég, nem gondolod? Ha nem elég, akkor az átmenetileg sem elég.Illetve azt sem mondtam meg, miért vesz ilyet a deves srác (szalmabáb érvelés tőled, ha már szóba került), csupán annyit állítottam, "nem véletlenül". És mint a mellékelt ábra mutatja, épp ráhibáztam...
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Ezt mondom. ha neki csak elég lenne 3600 ,mert ckas az lenne a cél,hog y legyen egy 6 magosa akkro vett volna egy b450 3.0-val meg 3600.-
de mivel 4.0- és 3900x acél ezér tmost vett egy x570-t egy 3600-al ,hog yeltudja kezdeni a 4.0-ra tesztelést és pár hónap és 3900x lesz benne.
Igen ,de az is fura ,hogy Te mindig cska úgy érvelsz ,hog yvan egy deves gyerek aki mondjuk egy 2 bites fejlesztő aztán akkro a világ összes fejlesztőjének csak a 2 magos a jó mert avval játszhatsz is. holott rengeteg fejlesztőt ismerek én is aki maga a fejelsztő program az megy bármin ,de amrie fejleszts és ,hog y letesztelje ahhoz igazitja a gépét. Ergo megveszi Viktor kollégám a 3900x-t majd elkezdi a fejelsztést és rögtön a saját gépét futtatja tezstelést. és nem utolsó sorban leül játsztani ,ha van kedve. Szóval ergo ez a Ryzen ,de adott esetben lehetne TR is. mert amásik kollégának tr 2920x-e van és ő is játszik. de mivel TR-eket használunk Zbruhsokhoz it tbent így nagyon hasznos ,ha maga a fejlsztő is azon pötyög. Szóval a TR-nek is megvan a helye, mert a zburhos kollégák alár nem rak az ember egy Server-t rögtön ,de egy TR nagyon is optimális, mivel brutál jól fut rajta a magas poly számú modellezés.
Nagyon burtálsian sok 3d stúdió van mivel a 3d azért még mindig egy gyerek cipőben járó folymatosan fejlödő ágazat és nagyon sok stúdióval ,mert a tv reklámoktól a telefon alaklmazásokig tarielerk filmek. Sőt Tech animosként hívtak Orvosi műszer fejlesztési csapatba is londonban szóval orvosi eszközökre is lehet szakosodni. Szóval rengeteg felhasználási hely lehet ahova beraksz egy TR , egy Ryzent és csokolóm nagoyn jól elvagy. D enem fogok egy EPYC-et építeni egy 3D body scaner szobába.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz Whysperer #142734 üzenetére
Ismeőrsöméknek msot lett 3 Tr-e korházi laborba .. Biokémikus és laborba szimulációt futtatnak teszteléshez. Ott ahol a WC papírok sincsenek korházak korát éljük nagyon is jó dolog ,hog yolcsón van ilyen asztali lehetőség amég mondjuk kiszámolnak eg yköltségvetést XEon-ra aztán rögtön nem veszük meg meg a sima i7 kevés egy szimulácihoz a XEOn-r ameg nicns pénz. ,de egy TR meg megoldja jól. Hid el nekem akiket megmentenek a szimulációs tzesztek sikere után emberi éeltet. Az hálás ezért még,ha nem is közvetlen. Rohadtul l...ja ,hogy a GTA 5 jobban fut az intelen miután abba hagytad a programozást.
-
snecy20
nagyúr
Nem úgy volt,. hogy idén már mindenki szeretni fog mindenkit?
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
HSM
félisten
válasz Whysperer #142734 üzenetére
Szoktam ezzel viccelődni, hogy két magon is elvagyok munkára, de attól még nyugodtan hidd el, hogy tisztában vagyok vele, hogy van, akinek hasonló munkára sokkal több kell. Igazából, amikor ezt mondom, azzal is csak arra célzok, hogy nagyban függ a felhasználástól, kinek mire van szüksége.
És ha már itt tartunk, nekem is éppen a tesztelések miatt jönne néha jól négy mag. Lehet, hogy meglepő, de én is szoktam olyat.
(#142735) Whysperer: Ez viszont teljesen jogos érv. Ez viszont ténylegesen erősen hathat idővel a mezei átlag userekre is. Ezekre a feladatokra óriási előrelépés lesz akár az "olcsó" 3950X, akár az erősebb TR rendszerek. A korábbiaknál lényegesen olcsóbban lehet majd venni komoly számítási kapacitást, ami azért nagyon sok mindenre igen jó.
-
Whysperer
addikt
Én telejsen megértem amire gondolsz és Én nem veszekedek csak vitázunk azt meg itelligensen. 8) Amúgy érdekes,de olyanba is belefutottam nem régen,hogy pl. a srác ugye deves " 2 magos " procival 8) ,de van mellette. 1 xeon 1 epyc egy tr egy ryzen meg egy i7. Viccen kívül és amiket csinálnak azt rögtön tesztelik az platformokon. Addig nincs tovább engedve amég nicns optimlazálva mindegyikre. Érdekes hozzá állás. idő igényes ,de nekem nagyon tetszett ez a hozzáállás. Értem,hog ynem fog 1:1-ben ugyan úgy müködni mindegyiken ,de van egy optimális % határérték amiben mindegyik paltformnak benne kell lennie.
TR révén nem nyilatkoznék errőla részről ,de az ,hogy ott van mondjuk teszem azt a b450-es lap amibe megy a 2000-es 3000 és bios frissítés után menni fog a 4000-es széria. Szóval rögtön akár 2 -t ugrohatok 2700x-ről alaplap csere nélkül. Azért ezeke elég pénztárca barát dolgok. Jó persze vannak olyan emberek mint SAS aki kitaposott tudással eladja megveszi eladja megveszi ,de sokan ezekkel nem törödnek nem érdekli. Ahgo ymodntad azon si elfut ezen is elfut. legjobb barátom MAGCI kártyákat fest kézzel újra. 100-1000 font árakon és ő példul FX 8320-al tervez otthon egy GTX 950-nel. Pedig futná neki bármire ,de nicn sszüksége rá. 8) egy 1440p-s 32 Colos Benq-val ... és Ő mtuatta nekem elöszőr 1440p-ben a Withcer 3 egy szaros GTX 950-nel. nem utlran ,de 40 FPS volt a minimumja. Szóval nagyon jó azért az ilyeneket látni.
Szóval ebben egyetértek SAS-sal ,hog y itt vagyunk a 100 fontosos CPU-kal aztán meg 4000-20000 CPU-k ról beszélgetünk. ÉN eg yképen akadtam ki telejsen etegnap. 8) megkeresem. 8)
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Whysperer #142740 üzenetére
Én amúgy nem is vennék ilyen egybe gépeket. Egyrészt szeretek velük babrálni, másrészt meg szerintem olcsóbb egyesével vásárolgatni.
Ráadásul valahol olvastam, hogy megint emelkednek majd a VGA árak.
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
snecy20
nagyúr
válasz Whysperer #142740 üzenetére
A mai VGA kínálatban 200K felett teljesen felesleges már nézelődni.
Engem csak az döbbentett meg, hogy mostmár másfél év alatt sem tudott a 2080-2080TI ára emészthető szintre süllyedni.Valahol bántó a dolog, mert a RAM-ok, SSD-k, CPU-k ára már egész jónak mondható, a felső-közép nVidia kártyáknál viszont eléggé elszabadult a pokol árazásilag.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Whysperer
addikt
válasz Jakuskacsa #142741 üzenetére
alapból 80.000-tal ocslóbb a komplett gép mint a 2080Ti... szóval ergo lazan fogom kcsierálem a házat az alaplapot amemóriát és CPu mondjuk egy 570+ 3600 + ATX házra és ugyan ott vagyok ,hog yvan egy gépem egy RTX 2080-nal annyiból amennyibel egy 2080 TI ROG STRIX kerül. nevettséges. értem ,hogy a 2080 gyengébb ,de azért nem ennyivel.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz snecy20 #142742 üzenetére
Nem kell megvenni, nem-et kell mondani a pofátlan lehúzásra. Azért van egy közép kategóriás Radeon a gépemben. Normál esetben már vagy 3 darab 2080 és 2080 Ti lett volna, de a 20-as szériára NEM-et mondtam. És ahogy észre veszem elég sokan itt kint (UK) körülöttem.
Ennyit tehetümk csak...nem kell megvenni. Abból fog csak tanúlni a bõrdzsekis f@sz.
-
Whysperer
addikt
válasz Jakuskacsa #142746 üzenetére
Nem fogok venni 20-as elvgoyka 1080-nal lazán . Én csak arra értem,hogy létezik egy STRIX 2080 Ti amiért veszel egy 2080-at meg egy komplett gépet. Azért az a STRIX nem anynira brutál király.
-
MiklosSaS
nagyúr
Batman, JakusKacsa....faszául elbeszéltek egymás melett..öröm olvasni
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest