- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
Kinyomtattam egy fehér réteget PLA-val és betöltötte a kéket ami PETG.
Itt vannak a poop-ok.
- Fekete PLA volt betöltve utoljára.
- Lecserélte fehér PLA-ra - kaka rendben.
- Csere kék PETG-re. Ezt három lépésben tette meg. Az első kettő esetben ment a hűtés de a harmadiknál már nem.
Minden beállításom biztosan alap. Ma telepítettem mindent mert új gépem van.De mire következtessünk ebből? Lehet tényleg van egy bug a rendszerben?
-
ptesza
senior tag
-
2thletme2day
őstag
Jól látom, hogy ha poop redukció céljából nyomtatok egy másik tárgyat is a színes modellel párhuzamosan akkor csak az egyik színváltás megy a tárgyba, a többit ugyanúgy kinyomja? Próbálok machinálni a géppel, hogy ne menjen kétszer annyi anyag a kukába mint amennyi kell magához a modellhez viszont olyan nagyon jelentős anyagmennyiséget nem tudok megspórolni.
-
Dalee
aktív tag
Aki SpoolStock-ot használ, hogy nyomtatja ki a címkéket. Feltöltöttek a filamentjeimet, de a létrehozott pdf file-ban egy oldal egy címkét tartlamaz. Kicsit pazaró lenne így kinyomtatni az A4-es öntapadós lapra. Tiíhogy rakjátok fel A4-es lapokra a címkéket, hogy egyszerre ki tudjátok nyomtatni?
-
Imy
veterán
Ezzel a kulcstartóval beneveztem a Landmark Inspired Design Contest-be, kérem aki tudja likeolja, töltse le, és ha lehet nyomtassa ki, nagyon szépen köszönöm!
-
2thletme2day
őstag
válasz 2thletme2day #6955 üzenetére
Sajnos jól látom. Ezen dolgozniuk kéne még bambuéknak. Van 2 AMS-em is de eddig csak kb filament tárolásra és betöltésre használtam őket (amire mondjuk nagyon király és kényelmes). Van pár modell amit jó lenne több színnel nyomtatni de az amikor pl a konkrét modellnél azt látom, hogy 250g körül van a modell meg mellé még kb 700g) ami megy a levesbe (mindezt már 0,5-ös purgemultiplier-el. ) azért elgondolkozom rajta, hogy megéri-e.
Akit érdekel a téma itt egy videó a konkrét problémáról. [link]
-
fabula
őstag
válasz 2thletme2day #6960 üzenetére
Korábban már volt róla szó, sokféleképpen lehet csökkenteni a nyomat/hulladék arányt színes nyomtatásnál, a kaki csökkentése csak az egyik. Pl. ne egy darabot nyomtass, hanem többet egyszerre, ne használj tisztítótornyot ha elég nagy a nyomat és használd a kitöltésbe nyomtatást színcserekor, stb. Mindezz függ a modelltől, a színek számától, a színek elhelyezkedésétől a modellen belül, de lehet úgy célirányosan tervezni is, hogy kevesebb legyen a színváltás.
A Bambunak már nincs min dolgoznia, mert minden egy fejes színváltós rendszer hulladékot okoz. A többfejes nyomtatók meg bonyolultak és drágák, lásd Prusa XL 5 fejjel, ott nincs hulladék.[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
Már hogyne volna min dolgoznia? Ha megoldanák, hogy ne csak egy szín menjen rétegenként az adott modellbe amibe az öblítést nyomja el akkor megfelelő modell kombináció esetén drasztikusan lehetne csökkenteni a poop-ok számát. Jelenleg az van, hogy az öblítésből nyomtatott tárgyba rétegenként csak egyetlen színt nyom bele. Ha egy színes modellnél meg tudják oldani, hogy adott rétegben többször megálljon és cseréljen filamentet akkor az is megoldható szerintem, hogy ugyanezt megcsinálja az öblített modellel is. De ez az amit jelenleg nem csinál. 3
Sajnos ennél az aktuális modellnél nem játszik az infillbe öblítés mert 2 szín is transzparens. És ez egy elég nagy modell. 1-nél több nem fér el az asztalon. Egyedül ami még segít redukálni a poopot az a supportba öblítés.
Találtam amúgy egy nagyon érdekes thread-et bambu fórumon a témában. Emberünk tényleg durva eredményeket ért el. Nagyon hosszú a thread, ln sem olvastam végig viszont ha csak a képeket átgörgeted már az is megéri mert látványos az eredmény. [link]
-
fabula
őstag
válasz 2thletme2day #6962 üzenetére
Köszönöm a linket. A hsz-ed első bekezdését meg nem igazán értem, pedig többször elolvastam és még gondolkodtam is rajta .
-
2thletme2day
őstag
Nem tudom mi nem volt érthető, de megpróbálom mégegyszer, hátha most jobban sikerül leírnom mire gondolok.
Jelenleg az van, hogy akárhány színváltás van egy rétegen belül a színes modellben ha beraksz mellé egy olyan tárgyat amibe azt szeretnéd, hogy a színváltásokat öblítse a nyomtató akkor azt csak egyetlen egy színnel (első színváltás a rétegen belül) fogja megcsinálni, az összes többi színváltáskor ugyanazon a rétegen ugyanúgy kinyomja a poop chute-on az anyagot mintha nem is lenne konrkétan ennek kiküsztöbölésére hozzáadott objektum a platen.
Remélem most sikerült érthetőbben fogalmaznom. Ha mégsem, írd le kérlek mi nem érthető.
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz 2thletme2day #6964 üzenetére
Köszi, most már sikerült megértenem . Az előző hsz-edben elkeveredtem hogy minek melyik rétegében és hol kellene szerinted színt váltani .
Ezt valóban módosíthatnák a szeletelőben, de szerintem a mellérakott tárgyat jelenleg kvázi tisztítótoronyként használja, ugye azon is azonos színnel készít egy teljes réteget minden színváltáskor.
Valahogy közölni kellne a szeletelővel, hogy a mellé tett tárgy nem tisztítorony céljából van ott, akkor működhetne úgy, mint egy másik színes tárgy, csak ennek összevissza lenne a színe, nem rendezetten, mint a főtárgyban.[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Adott egy tárgy, amin vannak kerek részek, az a három.
Tervezett méret 8.00 mm. Nyomtatott modellen (PLA) 7.78-7.80 mm.
Mit kellene állítanom, hogy jó legyen? Áttervezni nem akarom.
-
2thletme2day
őstag
Sajnos nem úgy csinálja mintha törlőtorny lenne. A törlőtoronyhoz minden egyes színváltás után visszamegy és kinyomja azt a mennyiségű anyagot ami be van állítva szeletelőben. Pl így néz ki egy 4 színváltásos réteg törlőtornya. Benne van szépen mind a 4 szín ami a modellben is. Na, ha így működne a "flush to object" mint ahogyan a törlőtorony akkor rengeteg anyagból lehetne valami hasznosabbat csinálni mint a bezsacskózott poop.
-
fabula
őstag
válasz 2thletme2day #6967 üzenetére
Érdekes, nekem még nem csinált ilyen törlőtornyot, nálam minden színváltásnál telejes réteget készít, bár nagy többszínű tárgyat még nem nyomtattam, csak kicsiket, lehet azért?
[ Szerkesztve ]
-
Xpredi01
tag
Split 4 partra (négyzet, 3 csap) majd mind a három csapra külön scale, majd move (a scale miatt, hogy ugyanakkora legyen a magasság) Így a pozíció változatlan marad.
Vagy Split 2 részre, (3 csap és alap) majd x-y compensation a 3 csapra?
ez csak elmélkedés, mert nincs előttem..
De amúgy ezt 1,5 perc lenne megrajzolni.
-
2thletme2day
őstag
Ez biztos? 2 színnél persze, csak egyszer vált szín adott rétegen belül és ott a komplett réteget a törlőtoronyban ugyanazzal a színnel fogja végigcsinálni viszont 2-nél több szín esetén tuti, hogy mindig rámegy az összes színnel a törlőtoronyra. Ha minden színből komplett réteget húzna akkor a törlőtorony jóval magsabb lenne a nyomtatás végén mint az adott modell.
-
ptesza
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz 2thletme2day #6962 üzenetére
Bár még próbálom értelmezni, az a kevés hulladék sokat mond....
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
Ennél olcsóbban nem nagyon találom. És ingyenért haza hozzák 2-6 napon belül. Ez mennyire megérös?
Ja, meg van-e valami lista, hogy mi az ami kellene (HS fej, meg ilyenekre gondolok, ha van link, az nagyon sokat segítene.)Ha már lúd, akkor valszeg koptatós anyagok is terítéken lesznek.
[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
TeebyKay
őstag
válasz Mr.Csizmás #6983 üzenetére
Ha van itt Pécsi aki rendelne ilyet, akkor felezhetnénk szállítást.
-
TeebyKay
őstag
válasz Mr.Csizmás #6985 üzenetére
Köszi, az alzaplus évi 1-2 rendelésre nem fizetődik ki, de tényleg csak 690 a szállítás, valamiért 1500-re emlékeztem
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
válasz Mr.Csizmás #6988 üzenetére
De tavaly is kb 3 alkalommal rendeltem alzától, és nem azért, mert olyan sok jó lehetőség volt de sajnáltam a szállítást. Spórolós topic méretű tételekkel nem szoktam foglalkozni, elmegyek a lidl-be és megveszek mindent ami kell, fogkrémet is. Ha valami szuper lehetőségekből így kimaradtam, akkor kérlek mond el merre találom őket.
-
poli27
Topikgazda
-
Emunem
senior tag
-
Emunem
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6982 üzenetére
Hali, itt nekem Ausztriába az ára 749€ és ingyen posta.
+ én még itt nem tapasztaltam problémát garanciális esetekben…
de az is igaz, hogy ebből a boltból még nem vettem semmit. A vélemények jók a boltról.
milyen garanciás hibák azokat előfordulni ennél a típusnál?[ Szerkesztve ]
"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
Kicsit Off: melyik az a szappan a DM-ben? Itt csak adalékosak vannak (mindegyikbe van valami olaj, vagy krémszerűség)
balea vagy más márkájú?"... hát persze ..."
-
Emunem
senior tag
-
fabula
őstag
Jobb .
A szappan meg Denkmit marhafaggyú szappan, nagyanyám még ilyennel mosott, csak akkor félkilós téglákban lehett kapni és nem volt díszes dobozban, hanem csak egy barna zsírpapírszerűségben . Na ebben nincs más, csak natúr kiváló zsíroldó szappan, nem véletlenül árulják a zsírosodott ingnyakak és kézelők előmosására, mert hiába a mindnet is kimosó csodamosóporok, ezt valahogy nem hozzák ki .[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest