- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
papajoe007
tag
Sziasztok!Szeretnék egy BFG 9800GTX-et tuningolni......melyik programot ajánljátok hozzá??ATI kártyákat egyszerüen lehetet ugye a control centerrel húzni,de az Nvidia drivernél nincs ilyen lehetőség........(vis én nem találtam) .......
[ Szerkesztve ]
PlayStation3 Slim 320Gb
-
ken26
tag
válasz papajoe007 #8551 üzenetére
de mért szeretnéd tuningolni? nem hinném hogy az nvidia többre lenne képes amit tud.
A normális üzletem után,kérem a piros pontom!
-
ken26
tag
válasz Stalker-2572 #8552 üzenetére
Hd-és ráadásul.
[ Szerkesztve ]
A normális üzletem után,kérem a piros pontom!
-
Tibor92
tag
Hali.
Volna egy Gigabyte GTS 450 OC kártyám, de szeretném OC2-vé varázsolni.
Nem nagyon merek egyedül belefogni, ezért kérném szépen a segítségeteket.
Kérem olyan segítsen, aki érti, és tudja mit hogyan kell.
Volna videóm is róla, de nem értek hozzá teljesen.
Köszönöm !
- 2001/9/11 WTC Never Forget -
-
nihill
őstag
válasz Alister71 #8538 üzenetére
Ha már a 9800xt felhozódott, nekem a TV-re kötött gépben egy ilyen kártya van.
Nem pici ventis alu hűtővel, hanem nagy ventis, nagy réz hűtővel.
Normális az, hogy még a windows alatt is 60C körüli a hőmérséklete? Játék közben meg 70C környéke.
Én ezt egy kicsit sokallom azért.[ Szerkesztve ]
-
KINIZSI
tag
Hello,
Ha most kellene max 25000-ért egy videokártyát venni, melyiket választanátok?
film,játék 1680x1050-ben, -
nihill
őstag
válasz papajoe007 #8560 üzenetére
A múlt héten kitakarítottam (volt mit...) és át is pasztáztam. Semmit nem változott a hőfok utána.
A házban sztem nagyon kicsi a szellőzés, azon még tudnék javítani. Viszont ha a ház szellőzés lenne a gondja, akkor nem csak lassan melegedne be? Mert most a 60C-t nagyon hamar eléri, utána meg már nem nagyon változik. -
KINIZSI
tag
válasz papajoe007 #8563 üzenetére
köszi, mindjárt nézek róla tesztet.
barátnőmnek rakok össze egy gépet, max 80-am van rá, ezért ez a 25 lenne a teteje, ami beleférne. -
spista222
addikt
válasz Stalker-2572 #8567 üzenetére
Lehet hogy bírják de minél magasabb a hőfok és minél többször hűl le és melegszik fel annál nagyobb a meghibásodás esélye.
-
cajn
tag
Tudna nekem valaki ajánlani HD4850 CF-hez Catalyst centert win 7 64bit-re?
-
agressiv
addikt
válasz Stalker-2572 #8572 üzenetére
Óriási különbség van a kocsi és a VGA között és igen a túl nagy hőingadozás és hőmérséklet gyilkolja a kártyákat, konkrétan a szilicium lapka és a saját hordozója között megy szét a kontakt ezért nem tart sokáig az újragolyózás sem, mert olyankor is csak átmelegszik a lapka és azért javul meg, mert gyakran nem is a golyózással van a gond.
Ha a te kártyád kibírta 100 fokon akkor jó neked, mert kb 10 ből egy bírja sokáig.
cajn: Akkor ott valami más baki van. Az alaplap támogatja egyáltalán a cross fire-t?
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
cajn
tag
válasz agressiv #8576 üzenetére
igen támogatja Msi p45 platinum
elméletileg a gaming fülnél kellene lennie a CF-nek is de nekem csak 3d-s beállítások vannak. A Catalyst auto érzékeli hogy 2 gpu van benn vagy azt manuálisan kell belőni?
Vagyis ha nincs benn gpu akkor nincs CF fül ha pedig benn van akkor van CF fül?[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Stalker-2572 #8572 üzenetére
Előttem már írták.
Nem kell hogy folyamatosan menjen de 3-5 évet legalább ki kellene bírnia. Most hiába írnám le hogy pontosan mi is történik a forrasztásban a magas hőmérséklettől úgyse értenéd meg(Direkt vannak öregítőállomások ahol ezeket a kártyákat vizsgálják és ott még magasabb hőmérsékleten és páratartalom mellett próbálják és abból hogy pl 130°C-on bírt 1 hónapot abból következtetnek arra hogy 80°C-on alacsony páratartalom mellett bírni fog legalább 3 évet ami a garis idő.). Az is elég ha naponta pl 20 °C os szoba hőmérsékletről felmegy 100°C és vissza is lehűl. Hiába játszol csak 10 percet akkor is megvan ez a hőmérséklet-változás.
Az meg hogy azt ajánlják hogy 104°C-ig bírja azt csak arra értik hogy a chip addig nem károsodik nagy mértékben azután már +1-2 fok is drasztikusan rombolja a kártyát.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
Én két 4830al próbáltam. Rakj fel egy GPU-Z-t és nézd meg hogy mit ír a többkártyás üzemmódra(Elvileg 2GPU-s-t kellen írni). Ha semmit akkor ahogy előttem is írták próbáld ki külön külön a két kártyát az első slotban. CF-híd rajta van?
Pontosan nem emlékszem de mintha a 7 automatikusan bekapcsolta volna de lennie kellene a ccc-be cf fülnek és a legalsó szokott lenni(790FX esetén). egy p35-ös meg nem kapcsolta be 16+4 esetén ott külön a ccc-ben kellett beállítani xp-ben.
Eszközkezelőben 2 kártya van?[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Stalker-2572 #8581 üzenetére
Ha megtehetem direkt nem szívatom magamat. Amit írtál már azért csinálja hogy legalább egyből ne menjen tönkre de hosszútávon(1 hónapnál több) nem tesz jót a kártyának. Amit írtam tesztet HAST vagy HALT egy ilyen módon végzik. Vagyis felgyorsítják az öregedési folyamatot a hőmérséklet páratartalom és nyomás segítségével. Ha még szeretnél olvasni róla akkor írd be google-ba
[ Szerkesztve ]
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni hogy melyik a jobb vga. A Gigabyte Gts450 OC2 1gb vagy a Gigabyte GTX550 OC Ti 1gb?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv.: Aszti
-
Stalker-2572
veterán
válasz spista222 #8582 üzenetére
Én meg kipróbáltam hajszárítóval mikor tudom kikapcsolásra kényszeríteni a passzív (!) tápomat full terhelés mellett és láss csodát nem történt semmi
A mostani asztali gépemben nincs venti, ami forogna underlockolt, alulfeszelt proci, passzív táp, VGA, NB-re egy órisái borda és hangtalan a gép
[ Szerkesztve ]
All Black...
-
spista222
addikt
válasz Stalker-2572 #8588 üzenetére
A hajszárítóval beviszel légáramlatot ami segíti a hűtést ha nincs ráadva a maximális fűtés.
Csak a te kedvedért most megmértem hogy mekkora hőmérséklet jön ki hajszárítóból maximális ventifordulat mellett. Két állása van mind a ventilátornak mind a fütőnek (az én általam mértnek).
közepes fűtésen csak 70-80°C -> ha a tied is ilyen nem melegítetted a passzív tápodat hanem hűtötted.
maximális fűtésen: 110-120°C -> ekkora hőmérsékleten (igaz hagyni kell neki vagy 10 percet hogy átmelegedjen rendesen) már a tranyók ha nincsenek is leterhelve nagyon de elérhetik a maximális 150°C-ot ami az azonnali tönkremenetelt jelenti lehet akármilyen márkás táp mert ekkora hőmérsékleten ez már nem számít. És a 105°C -os kondik is szépen pukkanhatnak.
Szerencséd volt.
Hiába van nagy borda ha a gépház zárt akkor nincs légáramlat lehet akármekkora bordád nem tudja leadni a hőt.Ha valóban tönkre akarod tenni a tápodat akkor azt ajánlom hogy legalacsonyabb ventifordulaton és maximális fűtésen használd a hajszárítót mert ekkor jön ki belőle a legmelegebb.
Amiket írtam a hőmérsékletek a maximum hőfokok közvetlen a hajszáritó kimenetén. Hőérzékelő elhelyezéstől függően sokkal alacsonyabb (-20) is lehet a hőfok vagyis átlagosan a maximális értéknél -10°C kevesebb a tényleges amit a távolság a különböző vas szerkezetek is csökkentenek.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
-
spista222
addikt
válasz Stalker-2572 #8591 üzenetére
Gondolom nem a legolcsóbb alkatrészek vannak benne
Én nem mondtam egy szóval se hogy nem lehet passzív egy jól megépített gép. Gondolom azért a játékra való gépben azért már van valamiféle venti vagy nem? -
Joseppe210
tag
Szevasztok. Van egy nvidia geforce 6200 512tc karim 256mb RAM VAN és lehet rendelni hozzá a rendszerből max512-őt. A kérdésem az lenne, hogy volt anno egy fórum róla hogy hogyan lehet +4 futó szalagot bekapcsolni rajta a riva tunerrel. Mert elvileg a 6600gpu ja van rajta butitva, Asus a gyártója. Üdv.
JP210
-
agressiv
addikt
válasz Joseppe210 #8593 üzenetére
Nem mindegyiken lehet bekapcsolni, mert nem momdegyiken van a 6600GPU-ja..
Hát még a borz.....
-
spista222
addikt
válasz Joseppe210 #8595 üzenetére
Az NV43V-t lehet feloldani az NV44-eset nem
-
Joseppe210
tag
Hát nv 44 gpu ja van. Akkor értem már. Köszönöm a hasznos infot.
JP210
-
mate911
csendes tag
Sziasztok Nvidia GTS 450 hol lehet a leg olcsóbban venni?
j,hjv,vjhj,h,vh,vhh,
-
eclipse006
őstag
Sziasztok.
Sikerült elfüstöltetnem egy frissen vásárolt X800 Pro-t. A történet annyi, hogy egy ismerősnek kicsit fel akartam "újítani" a gépét, így hát megvettem a karit, beleraktam, beindítottam, néhány másodperc, nagy durranás, kibírhatatlanul büdös füst, gyors lekapcsolás. Kivittem a házból a cuccost, megnéztem és hát szépen eldurrant egy elektrolit kondi a videókártyán.
Mostanáig értetlenül álok a dolog előtt. Azért ezek nem durrannak csak úgy el szerintem. Max. kiszárad, felpúposodik. Valószínűnek tartom hogy kapott egy nagyobb áramlöketet.
Annyit még hozzá tennék, hogy kellett a vidikarinak molex csati, sajnos a tápegységen 2-ő volt(1-a cd-romnak ment,1- a vinyónak, a többi sata csati, így hát kreáltam rá még egy 2-es kábelt. Szépen összeforrasztottam, a bekötés is helyes volt, szépen leszigeteltem. A vinyó is erről a kreálmányról kapta az áramot, annak nem lett baja, így kizárnám ezt a hibalehetőséget.
Szóval továbbra is jár az agyam, hogy mi a sz.rtól ment tönkre.
Sajnálom a kártyát, kár érte, nem mai darab, de jó fajta volt.
Akinek eszébe jut valami okosság, nyugodtan írja le, hálás lennék!ui: Bocs a regényért.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Formula-1
- OLED TV topic
- BMW topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest