Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Puma K #82342 üzenetére

    Azt hiszem hogy azt a kettő esetleg három fokot bevállalom, ahogy olvastam tényleg a Thermal Grizzly Kryonaut a legjobb.
    De ha a gyári keménnyel volt 83 fok, a romlott 1 dollárossal 86 fok akkor azt hiszem igazából akár melyik márkás jó pasztával esélyes hogy 80 fok vagy alatta lesz, játékok alatt amúgy is 10 fokkal hűvösebb ami miatt van még benne tartalék hiszen a superposition benchmark nem igazán valós terhelés és nem játszottam olyan játékkal amely ezen teszten túltesz terhelésben.
    Procinál nálam soha nem volt gond a pasztával vagy akár annak hiányával (X99-es xeonokat paszta nélkül teszteltem, néha ment rá a HY510-es) A nagyon nagy felületű akár 135w tdp-s prociknál meg totálisan mindegy volt mit rakok rá. (P1 tdp 300-360w körül a közepes modelleknél). Persze tudom hogy az asztali proci tdp-je totál máshogy van számolva.
    Viszont itt videókártyáknál teljesen más a helyzet, kicsi a felület maga a rézborda sem egy minőségű munkával van megcsinálva (legrosszabbat talán egy Asus GTX760 directcunál láttam ami konkrétan recésen sorjás volt, meg egy szintén Asus r7 270 ami 100 fokon ment akár mit csináltam vele bár a low end Asusok szinte mindegyike ilyen alul hűtött volt)
    Ugyanakkor abban nem hiszek hogy jobb hűtéssel megáldott kártyákon sokat romlana (értsd fps-t befolyásolná) a 5-10 éves betonpaszta, tényleg sok kártya volt a kezem között a nagyokból és nem throthlingoltak, nem lassultak annak ellenére hogy döglött volt a gyári pasztájuk.
    Példának Radeon Pro Duo (2x275w) ~60 fok gyári vízzel, megbontva sem volt és fene se tudja hogy 2015 óta milyen trutyi keringett a vízhűtőjében. Nemrég adtam el, jó kártya volt csak limitálta a vram mennyisége.
    Jó persze az enterprise kártyákon van bőven tartalék a sima asztali gémerekhez képest.
    Van még régi Tesla C2075 ami gyakorlatilag egy GTX580-as fermi, blower hűtős mégis aránylag halknak mondható pedig akkoriban therminek volt csúfolva, annak ellenére a gyári pasztájával megy húzva nem throtlingol pedig 10 éves kártya.
    Ellenben volt jópár R9 380/7950/70/280-as kártyám is ami kályha volt (CF-ben is használtam), foglalkozni kellett velük, nem voltak rosszak teljesítményre de hűtésileg horror volt (sapphire nitro backplate-s verzió is)

    Ez amire most kell a paszta Tesla M40 majd később lehet kap kis tuningot (boostot szeretném 1300 körülire, ramot meg 7600 körülire ez felett már extra fesz kell amihez kevés a hűtésem (két olcsó Arctic p8 venti van sorba kötve, de maga a komplett hűtés kevés feszemeléshez csak vizezni lehetne de annyit nem ér az egész) Még lehet beszerzek padokat meg a backplate-t szeretném megtámogatni öntapadós bordákkal + akár egy 12cm-es ventivel minimum fokozaton.
    Most úgy vagyok vele hogy cyberpunk szépen megy rajta szétmoddolva jó grafikával, meg amikkel játszok azokhoz amúgy is bőven elég.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák