- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ismerősömnek van egy MSI R7-260 1GB-os vga-ja, és a hétvégén felraktuk a gépére az új CoD-ot, és a video settingben a játék azt írta, hogy a vram mennyisége ~850 mb. Ez miért van? Lehet, hogy hibás a vga-ja?
-
tagagaba53
tag
válasz juve600 #44900 üzenetére
Hali !
Nekem is pontosan ezt csinálja-ta.
Ma reggel úgy csináltam, hogy gép bekapcs és a csipogás
után kb. 5mp-re a monitort kapcsoltam be és így volt kép elsőre.
Azelőtt nem volt ilyen gondom. Holnap reggel kiderül,
továbbra is jó-e ez a módszer.
Ebből kiindulva talán van egy hozzáértőbb aki tudja a választ a bajra.[ Szerkesztve ]
- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -
-
juve600
nagyúr
válasz tagagaba53 #44902 üzenetére
király
-
Nemmegy
csendes tag
heY mindeki.
Nem annyira azonnali, DE probléma.
tünetek:
+ random időnként ~2mp-es fekete képernyő
+ eddig 2-3x win indulás után catalyst program leállt
+ windows betöltésekor (még a a fiókba bejelentkezés előtt, mikor mutatja a beállitott bejelentkezési képernyőt) szivárvány fut végig bal oldalról felfelé 90 fokot leirva egy részén a kijelzőn
+ néha pár csik fut végig a kijelzőnwin 8.1/64bit, spaahire hd6850 2gb, legfrissebb driver, de előzővel is volt a tünetek közül.
javaslat?
-
amdni
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy gondom:
A windows 8.1 a tv-t (hdmi) úgy írja ki képernyőválasztásnál hogy az a számítógép, a monitort ami dvi-vel van a gva-ra kötve "második monitor"-nak nézi, és így ha pl. kikapcsolom a monitort, aktiválódik a tv-re menő jel, az válik alapértelmezett képernyővé.
intel i3-as integrált vga-t használok, jelenleg nincs videokártya a gépben.
Tudna valaki segíteni? -
juve600
nagyúr
válasz trancemusic #44898 üzenetére
szétszedtem a gépet tegnap este,mindent portalanitottam,csatikat átnéztem
most kapcsoltam be a gépet,no problém
pci-e 3.0-ban megy
user error volt ezek szerint -
betegphiu
senior tag
válasz DR|FTK|NG #44866 üzenetére
egyszer egy kártyán lecseréltem a hűtést,aztán rá 2 hónapra az én hibámból megpurcant. visszaraktam rá a gyári hűtést és visszavittem a boltba. a boltos srác egyből látta a négy csavaron,hogy hűtés cserélve lett. kicserélte a csavarokat úhra,amin nem látszott,hogy össze van karcolva és úgy ment vissza gariba,így kicserélték.
konklúzió : vigyázz a csavarokra,amikor szétszeded.a hűtőcserénélba lényeg pedig a csavarlyukak távolsága.
bár én 750ti re nem raknék vízhűtést, mert értelme nincs húzkodni.
más dolog, hogy jól néz ki. :-) -
olivera88
veterán
A VGA bal oldalán lévő csücsköt hogyan kell rögzíteni a házba? A házam CM Elite 430
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
-
Vakegérke
félisten
válasz olivera88 #44913 üzenetére
Tartok tőle, hogy tényleg nem értem. Egy kártyát képtelenség fordítva berakni.
Lehet, hogy letörted a hátulján lévő "L" alakú nyákdarabot, ami rögzíti a foglalatban?[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
olivera88
veterán
Bekapcsoltam a gépet. Nincs kép. Cooler se megy rajta.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
csiki_89
csendes tag
sziasztok, ha játék alatt egy pontból kiinduló fekete csík van,kifelé a képből, és mindig csak fekete, van amikor több csík is , de nem minden játékban, pl az új codba az ember lábától, ez milyen vga hiba lehet? mi melegedhet túl ? köszi!
-
Geresics
addikt
válasz olivera88 #44923 üzenetére
OK, megvan a hiba.
A videokártyát nem elég a házba rögzíteni, azt az alaplapba is csatlakoztatni kell. Keress az alaplapodon egy olyan SLOT-ot (sínt), amibe pont passzol, és esetleg oda is van írva a környékére, hogy "PCI-E". Könnyen lehet, hogy az egyik képen látható kék sín az, bár nem látom pontosan.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Borisz76
veterán
Komolyan gondoltad te ezt ?
Te jó ég....bammeg !
A VGA alján az a sok fényes csík a csatlakozó.
Told bele az alaplapon található PCI-Express csatlakozóba, majd csavarozd fixen a házhoz is.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Vakegérke
félisten
A szép kékbe told be a kártyát, de el ne törd.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Geresics
addikt
válasz juve600 #44935 üzenetére
Nyugi, nem érthet mindenki mindenhez, ezért van szükség szak(osodott)emberekre. Én sem tudok kuplunkgmunkahengert cserélni, vagy épp egy vérképet analizálni, de még csak dobostortát készíteni sem.
Néhány év számítástechnikai szaküzlet tulajdonosként láttam én különb dolgokat is, ezért kértem rögtön a képet.(#44929) olivera88
Remélem most már sikerülni fog, és ha további - akár triviálisnak tűnő - kérdésed volna, ne habozz azt feltenni!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
olivera88
veterán
Most szereltem VGA t először. Néztem pedig a Gainward használati utasítását.. Sikerült. Most már megy. De a CD n található driverek nem hajlandók települni. Windows élménx index 1, a játékok nem indulnak.
Köszi mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
-
olivera88
veterán
válasz olivera88 #44937 üzenetére
Települt most már. Először valamiért nem akart. Attól nem lett baja ugye h nem volt az alaplapra csatlakoztatva? Meg sikerült " leejteni" is, a fotel széléről lecsúszott bele a fotelba. Remélem nem ártott neki ez.
-
Borisz76
veterán
válasz olivera88 #44939 üzenetére
Ha lecsúszott a fotelba attól még nem megy tönkre.
Viszont ha játszani is szeretnél akkor a Microsoft DX Web Installert futtasd azért le.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
betegphiu
senior tag
válasz olivera88 #44937 üzenetére
nem kell foglalkozni a beszólogatósokkal. na szóval. ha a kártzát beraktad a pci-e x 16-szorosba, és ráhúztad a kártya végére (vinyók felőli vége ) a rögzítő pöcköt, majd becsavaroztad a a kártyát is,akkor dugd be a 6pin kábelt,ez adja a feszkót a kártyának. indíts. a windows bootolás előtt,még dosban elvileg rögtön kiírja az első sorokban a videókártyádat. ha nincs kép,akkor nincs a helyén a kártya,vagy nem kaptápfeszültséget.
ha megvan a dolig,akkor dobd el a cd-n lévő lemezt a legközelebbi kukába,mert nem biztos,hogy a windows és a driverek is 32 v 64 bitesek.
fel kell menned az nvidia oldalára és a driverek közül a gtx650- et szedd le. petsze hab32es a windóz,akkor a 32-est,ha 64, akkor a 64-est !
telepítsd, a végén újraindítást csinál és kész vagyunk.
ajánlatos a gpuz ingyenes programot leszedni,ott mindent megad a kártyáról. -
addikt
Sziasztok,
Konfigom az adatlapomon, a jelenlegi videokartyamon 2 DVI kimenet van es egy S-Video.
A 2 DVI-ra a 2 monitor van rakotve, most tervezek TV-t venni, de ha lehet nem feltetlen akarok uj videokartyat.
Meg lehet valahogy oldani, hogy a TV is ra legyen kotve a gepre HDMI-vel filmezeshez, meg ilyesmi?
Persze nem akarom, hogy a minoseg rovasara menjen a dolog.
Esetleg ha nem itt akkor melyik topikban kellene rakerdeznem? -
dsfaron
csendes tag
Üdv! Olyan problámám lenne a gtx550ti-m el, hogy ameddig nincs fent driver hozzá semmi baja. De amikor felrakom mellé a drivert villog a kép,nem is villog hanem inkább mintha képet frissítene.A probléma nem folytonos pl. : film játék közben semmi baja sincs. De ha a kurzort mozgatom pl. a böngészőben akkor villog. Bárkinek ötlete? Volt már többféle verziójú driver telepítve és mindeggyikkel produkálja a hibát. :S
-
Duran
tag
Na.. volt időm asszony gépével foglalatoskodni.. vélemény?
http://kepfeltoltes.hu/141118/1503890712014-11-18_00001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/141118/Screenshot0000_www.kepfeltoltes.hu_.pngJó kis szakaszos hiba, kb kétóránként egyszer ha előjön valami hasonló.
[ Szerkesztve ]
Töredezettségmentesíteni azért kell, mert a lemezen a forgás szétdobja az adatokat
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz trancemusic #44938 üzenetére
Miért nem kért segítséget vásárláskor?
Kért. Második mondat: A barátja mondta neki, hogy szerinte az alján a fém rész azért van 'bevonalkázva', hogy ott kell elvágni, ha nem fér be.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Batchat88
csendes tag
Sziasztok!
Szóval.: Az történt, hogy haverommal toltuk GTA San andreast, és egyszercsak feketébe váltott a kép, ezután ha ujraraktam a gépet, és nem raktam fel a vidikari driverét, akkor ugye elmegy normálisan, csak játszani nem tudok. Ha felrakom, nicns képem. Játékokat nem viszi, panaszkodik a videókártyára, de netezni tudok vele. A monitor a kártyára és nem a lapra van csatlakozva(szóval nem integráltról megy(??)). Mi lehet a baj a videókártyával? Ja, konfig, ha kell:
alaplap: Asus M5A78 LE
processzor: Phenom II X4 955
vga: Sapphire HD 6870 (ő lenne a hibás darab)
ram: Corsair Vengeance 2x2gb 1600mhz
táp: Artic Cooling fusion 550R 80p -
trancemusic
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #44946 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest