- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz Tomix24 #23658 üzenetére
A Hitman Absolution ugyanezen beállításokkal (4 szer mértem, azt kb. átlagolom):
min: 28 fps
max: 60 fps (kettőben is volt "kiugró", de csak a teszt legvégén, amikor fekete a képernyő... Az egyik 86 a másik 95, de ezeket nem írom be, mert a bench hibája.)
avg: 44 fpsAz f1 2012-nél én mindent a lehető legmagasabbra ( ultra, ahol lehet, 8x élsimítás) tettem, a következő eredmény született:
min:51
avg.62
samples: 8804a többi tesztelő még nem jött le, de nagyjából ezen is látszik, hogy kb a kettő között van a procim.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Tomix24
addikt
-
Atta94
csendes tag
Jó estét!
Van egy PCI-E 2.1-es videókártyám és egy PCI-E 2.0 kompatibilis alaplapom. Az a problémám hogy a GPU z nevű programban azt írja hogy a VGA PCI-E 1.1-es üzemmódban van. Hogyan tudom 2.0-ásra állítani?
Segítséget előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz laca54 #23704 üzenetére
Sziasztok! Remélem megfelelő topicba írok. Sorry, nem válasznak szántam.
Hibernáltam a gépet, majd folytatni szerettem volna a munkám, ám bekapcsoláskor a monitor sötét maradt. (Miután "bekapcsoltam" a gépet, még bekapcsoltam a nyomtatót is egyidőben, de nem hinném, hog ez okozta volna a problémát.)
Szóval nincs kép, de hallom, hogy a gép az megy, reagál a parancsokra. A VGA mindkét kimenetén próbáltam, nincs kép. A monitort kipróbáltam a laptoppal, nem az a ludas. Én a videokártyára gyanakszom. Szerintetek?A gép: C2D E4500, Asus P5K, Geil 2x1 GB 800 MHz DDR2, Gigabyte Radeon HD3850 512 MB, FSP Bluestorm II 500 W, Samsung 500 GB SATA2.
Szerintetek mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
-
Atta94
csendes tag
válasz BomiBoogie #23706 üzenetére
Radeon HD6670 1GB GDDR5
Alaplap: MSI-G41M-P26 -
törölt tag
válasz BomiBoogie #23708 üzenetére
Sajnos az a bajom, hogy nem tudom másik gépben kipróbálni. Így tehát meg kellene győződnöm arról, hogy a kártya rossz. De ha te is ennyire határozottan ezt mondod, akkor valószínű azzal van a baj.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz #40731136 #23710 üzenetére
Azt nézd meg, hogy a venti forog-e a kártyán, ha megy a gép?
(#23709) Atta94
Az alaplap oldala szerint nekem úgy fest, ez PCI-E Gen. 1-et tud, azért csak 1.1-en megy a kártyád.• One PCI Express x16 slot (PCI Express Bus SPEC V1.0 compliant).
[ Szerkesztve ]
-
Atta94
csendes tag
válasz BomiBoogie #23711 üzenetére
Igen azt én is megnéztem, viszont az alaplap kézikönyvében PCI-E 2.0 van írva, sőt még az AIDA64 szerint is 2.0-ás.
Valami más ötlet esetleg?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A kártya működik, a venti forog.
(#23713) M5Norbi: VGA kábel szuper, ugyanazzal a kábellel rádugtam a monitort egy laptopra és megy.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz #40731136 #23714 üzenetére
Most mondanám, hogy pasztázd újra meg sütögesd meg, persze, ennél már csak jobb lehet, de 8-10k körül van egy ilyen kártya az aprón. Most így hirtelen nem tudok jobbat.
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #23715 üzenetére
Holnap még kicsit erőlködöm, hátha sikerül életre kelteni, ha van valami, akkor újra jelentkezem.
Azért köszi.Bizzztos, hogy nem veszek 10k-ért egy cirka 4 éves használt VGA-t, olyan hülye nem vagyok. Akkor összedobok valami APU-s rendszert, amúgy is tervezgettem már egy ideje. Úgy látszik, ezt a 3850-esem megérezte és beadta a kulcsot. -.-
(#23717) M5Norbi: Semmi gond, köszi a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
Atta94
csendes tag
Amúgy játékok alatt mekkora hátrány ha 1.1-ben működik?
-
Atta94
csendes tag
válasz BomiBoogie #23720 üzenetére
Értem, köszönöm szépen a választ!
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok túl aktiv fórumozó(mint láthatjátok), de próbálom figyelemmel követni a fórumotokat, remélem tudtok segíteni, nagy baj esett meg velem!
Eltört a videókarim hűtője. Képet itt láttok: http://2.ii.gl/q7rWUe.png
Természetesen mint már magatok is rájöttetek egy Ati HD 6950 2 GB videókariról van szó.
Mivel már nem garanciális(meg egyébként is, én törtem el...) szeretném tudakolni tőletek, mi legyen a teendő. Vegyek rá egy teljesen újat? Így karácsony táján elég súlyos érvágás lenne számomra egy ilyen kiadás(ha egyáltalán lehet kapni) én vmi olcsóbb megoldásra gondolok, hogy rárakok valamilyen úton módon egy másik hűtőt amit már pár ezer forintért kapni lehet... Ismerek olyat akivel összedugva a fejünket tudunk mechanikai megoldásokat végrehajtani, de az ötletelésben nem vagyunk otthon, szóval remélem ti kitudtok segiteni! Biztos van vki akinek van tapasztalata ilyen témában.
előre is nagyon köszönöm segitségeteket
Üdv,
VismajorSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #23722 üzenetére
Jól látom, hogy végülis a bal oldali venti jött ki a helyéről? Azt hogyan sikerült?
Az Arctic Cooling-nak is vannak pl. ez:utángyártott hűtői, amik még jobbak, mint a gyári, itt az aprón 5-6k körül tudsz venni, ha minden kötél szakad.
Amúgy elvileg, ha odaeszkábálsz egy ugyanolyan átmérőjű ventit a másik helyére és a forgatómechanizmus működik, akkor megvan a hűtésed, még ha nem is lesz túl elegáns.
-
addikt
Sziasztok!
Két gyors kérdés
1. ha két 6950-et összekötök crossfire-ben,az milyen kártyának felel meg nvidia ,és ati oldalon ??
2. ezt a felállást kiszolgálja-e egy zalman 600wattos moduláris táp (plusz fx6100,500GB hdd 64Gbssd,pár venti terheli még a tápot) ???
Vélemények? KösziAminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #23718 üzenetére
Na közben újra megpróbálkoztam a dologgal, és most meg van kép.
Kikapcsolva volt a gép kb. fél órát, lehet a a hőmérséklettel van összefüggésben?
GPU-Z szerint 26-30 fok között van a mag idle-ben, szerintem ez bőven jó. Plusz egy baromi jól szellőző házban van a cucc, (elöl 14 cm, hátul 12 cm házhűtő) szóval furcsa lenne ha ez lenne a gond.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz tailor74 #23724 üzenetére
A 6950 olyan 200W-ot eszik, úgyhogy a táp azért lehetne acélosabb is.
Egyébként olyan 7970/GTX680 körül van a tesztek szerint, viszont eleve régebbi kártya, én nem kötném CF-be, már csak a CF hiányosságai miatt.Itt egy vélemény:
"I already have crossfire 6950s and have had them before making this thread. I get microstuttering in almost every game I play when I use CFX that pushes the hardware, and their are horrible optimization issues for most titles. I don't know, perhaps I'm not tweaking as much as I should be or using external patches for games but I am just not happy with the dual card experience so far. Also I can't run BF3 maxed with dual 6950s...I get down to 25-30 fps, unless they have made serious optimization changes since the game was launched and the CAP profiles were released, this is still an issue, also have microstuttering issues in BF3 if I leave the DX11 features enabled. Arkham City is another big budget title I was hoping to max out with no luck. Although that game is optimized fairly well. Same problem with Skyrim, horrible microstuttering."(#23725) gempula
Kellene egy Furmark teszt rá, hogy lássuk, terhelés alatt mennyi a hő, az idle rendben van, de ha rakoncátlanodik a hűtés, az csak terhelés alatt fog kiderülni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz Grave_444 #23728 üzenetére
2Gb memória van rajta, ez a kártya a polcon van,most egy gtx 570 dolgozik a gépben,de ennyi fölösleges pénzem nekem sincs,valami jó megoldás kellene,max a két kártya áráig.....
Sőt... a legjobb megoldás az lenne,ha lenne egy jó kártyám,és még egy kis pénzem is maradna
[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #23726 üzenetére
Holnap nyomok egy tesztet, aztán meglátjuk mi van. Köszi.
-
Vismajor01
addikt
válasz BomiBoogie #23723 üzenetére
engem nem zavar, ha nem esztétikus. Tudsz segiteni, hol és milyen hűtőt vegyek, milyen teljesitménnyel? Magához a géhpez sem sokat értek, de a ventikhez aztán tök hülye vagyok
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #23733 üzenetére
Twin Turbo II-t tudsz venni az aprón, ez pl. jónak tűnik.
Egy venti szerelgetésében nem tudok külön tanácsot adni, elég egyedi az eset. -
Dr.House88
tag
Sziasztok kérnék egy kis segítséget!
HD3870x2 vgá-hoz jó a 550w M-tec táp?
A technika mindig egy lépéssel előttünk jár!!!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dr.House88 #23735 üzenetére
Én a helyedben egyiket sem venném meg. A táp nem hangzik acélosnak, az pedig egy régi villanyzabáló kártya.
-
szeva000
addikt
válasz Dr.House88 #23735 üzenetére
Hááát én vennék egy normális 400-500W-os tápot(fsp...stb)
-
Dr.House88
tag
válasz szeva000 #23737 üzenetére
És a kariról mi a véleményetek?
Ebben a konfigba lenne:
Alalplap: Gigabyte GA-H55M-S2H
Proci: Intel Core i3-530, 2933 MHz
Ram: Kingmax DDR3 2x2GB 1333Mhz
HDD: WDC WD5000AADS-67S9B1 ATA Device (500 GB, SATA-II)
Seagate 320Gb Sata2
ODD: TSSTcorp CDDVDW SH-S223F Sata
Tápegység: ATX 550w Kék világítós ventivel.
Ház: Aeroccol T40A technika mindig egy lépéssel előttünk jár!!!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dr.House88 #23739 üzenetére
Akkor még egyszer.
Olvass vissza. -
Dr.House88
tag
válasz BomiBoogie #23740 üzenetére
Igen láttam de valamikor csúcs kari volt.....
Akkor milyent ajánlasz ebben az ár kategóriában?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dr.House88 #23741 üzenetére
Ahogy látom, ez 10-15K körül megy. Attól függ, mi a cél.
-
Dr.House88
tag
válasz BomiBoogie #23742 üzenetére
Játszani szeretnék .
De van egy 4850 1gb-os is.
-
M5Norbi
őstag
válasz Vismajor01 #23733 üzenetére
Azért óvatosan a barkácsolással.
Ha rosszul sikerül könnyen behal a kártya.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dr.House88 #23741 üzenetére
Mit szólsz egy 5770/6770-hez?
-
Dr.House88
tag
válasz BomiBoogie #23745 üzenetére
Nem rossz kis karik csak nem kevéske az a 128bit?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dr.House88 #23746 üzenetére
Jóval frissebbek, mint a 3xxx, 4xxx széria. Milyen felbontásra lesz?
-
Dr.House88
tag
válasz BomiBoogie #23747 üzenetére
Max 1600/1200 -tud a monitorom de általában 1280/1024-en szokom játszani..
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Dr.House88 #23748 üzenetére
Oda elég lesz egy 6770 is.
-
Dr.House88
tag
válasz BomiBoogie #23749 üzenetére
Oksi körbe nézek hát ha kifogok egy szép példányt majd jelentkezek
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.