- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Belako
tag
Hola!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a laptopot milyen inverterrel célszerű kamionban 24v-os rendszeren használni?
Ami 24ből 230-t csinál és erre dugom rá a lapos hálózati töltőét.
Vagy van olyan ami 24-s rendszeren magam tudom manuálisan szabályozni a lapos által megkívánt feszültségi értéket.Választ köszi
B.
Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa
-
SirAlo
aktív tag
Itt szerintetek meik a BGA chip ? Ameik a procitol van jobbra azon azt irja IGP , IGP az nem integralt videochip ? Ha van melette rendes ATI videochip akkor minek van IGP is? vagy inkabb az a BGA chip ameik a proci alatt van ?
-
válasz SirAlo #12804 üzenetére
A BGA az egy chip kivitel. Minden, ami ezen a képen nincs foglalatban, valamint nézgyzet alakú, és nincsenek látható kivezetései, az BGA tokozású. (Proci alatt a zöld, valamint tőle jobbra az a kettő pl.)
BGA=Ball Grid Array, amikor a chip hordpzója alatti kis óngolyók a kivezetések.
A "BGA hiba" azt jelöli, amikor egy BGA tokozású valaminek a forrasztásai kezdenek elválni az alaplapról; ilyenkor jön a "bekapcsol, de nem indul" meg a parajelenségek gépelés közben...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
SirAlo
aktív tag
-
válasz SirAlo #12808 üzenetére
Nem feltétlen töltődne be, a legtöbb esetben olyankor nem indul a gép, de megesik, hogy VGA hibával még megy. De pl. ha megy, és engedélyezve van a távoli asztal, akkor be tudsz rá jelentkezni hálóról, vagy pingelni...
Ha nincs kép, akkor noti esetén még lehet hibás a háttérvilágítás is, főleg ha még nem ledes, hanem fénycsöves.Mutogatni való hater díszpinty
-
Dell XPS
veterán
válasz SirAlo #12804 üzenetére
A képen látszik, hogy voltak komoly próbálkozások az északi - híd megmentésére (CPU mellett jobbra; RS780), de korrekt volt a cég, mert ez nagyon valószínű, hogy "csak" alaplap cserével orvosolható. A GPU -nak, és a processzor alatt lévő déli hídnak nincs köze a felvetett anomáliákhoz. Bosszúságokat a chipset okozza, amit a kolléga részletes leírásából elolvasva érthetővé is válik.
Üdv, Dell XPS
-
SirAlo
aktív tag
válasz Dell XPS #12811 üzenetére
A megoldvadt ragasztot latod a sarkokba ? En amikor szetszedtem arra gondoltam hogy a tulhevules miatt olvadtak azok le, vagy attol nem tudnak ? Ha valoban csak alaplap csere segit akkor eleg nagy szivas , mivel ujonnan szerintem nem is lehet kapni ilyen alaplapot es a hasznalt is eleg draga ahogy ebay-on nezegettem
-
Krisz79
őstag
Az lenne a kérdésem,hogy a jelenlegi Lenovo G500 2020M procis masinámba
betehető i3 vagy i5 -ös proci?[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #12796 üzenetére
Komolyan nem értem már a dolgot, azóta próbáltam 2 netbookon is a bootolást 3 pendrive-ról (eddig mind a 3 normálisan működött), de most csak 1 drive-al sikerült végre elindítani a telepítőt...
Nem értem, hogy mitől függ a dolog, a gépek ennyire finnyásak vagy a pendriveok szarakodnak?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Pszihonaranc
senior tag
Hali
Szeretném kímélni az akkumulátoromat ahogy csak lehet. Mit ajánlatos tennem, a hosszú élettartam megőrzése érdekében?
Vannak hivatalos eljárások, esetleg házi praktikák, amivel az akksi élettartamát ki lehetne tolni? -
SirAlo
aktív tag
Ilyen halott alaplappal nem tudjatok vesz valaki laptopokat alkatresznek ? Eladnam ugy ha lenne kinek , minden mas jo benne az alaplapon kivul
-
Rivaul
addikt
válasz SirAlo #12819 üzenetére
Tedd fel ide apróra. Sokan keresnek ilyesmit. Ezen kívül sokan hirdetnek vételt is. A legjobban akkor jársz ha szétbontod s alkatrészenként árulod ki.
PszihonarancEz a kérdés minden hónapban vagy 15x jön elő. Pár keresőszóval keress rá itt a keresőben s minden választ megtalálsz.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz Rivaul #12820 üzenetére
Jajj de aranyos vagy, még a kis profilképemet is beillesztetted
Már vagy a 100. kommentárt olvasom, de mindenki mást mondd. Mindenki bizonytalan, és mindenki mítoszként kezeli a témát.
Így nem kaptam túl sok infót. De gondolom ti sem fogtok tudni többet :/Esetleg akkor úgy módosítanám a kérdésemet, hogy: Mi jobb a laposnak: ha akksi nélkül tápról megy, vagy ha folyamatosan benne van az akkumulátor, és folyamatosan 100%-on van?
-
havri1
félisten
válasz Pszihonaranc #12821 üzenetére
Nekem azok az akksik, amiket kiveszek a notiból, ha huzamosabb ideig nem használom, szóval ezek még a mai napig mennek 2h-t. Pl a mostani, anyám toshibája (nekem is van egy, abba halott). 3 éves, és jelenleg kis fényerővel még 2h-t elmegy.
Csak akkor használja, ha elmegy otthonról, amúgy akksi nélkül, tápról.
Viszont a másik, amit énb sose vettem ki, 1 év után 50% telseítményt tudott, 2 év után kuka.
Fujitsu amilo, 7 éves, akksija még 1h-t elmegy, 44%-os. (szintén kivéve ha nem használom)Viszont, úgy vettem észre, nem a benthagyott akksi teszi tönkre, hanem a sok ki be dugdosás. Minden töltés levesz egy ciklust, és ezzel csökken az élettartama.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz havri1 #12822 üzenetére
Köszi a személyes tapasztalatokat, igen hasznos infók
Nagyjából én is így gondoltam.Akkor a kivesszük az akksit, és a bent hagyjuk, de nem húzzuk le a töltőről opció tűnik a leghatékonyabbnak.
(#12824) Rivaul Igazad van... és annak külön örülök, hogy nem lekezelő/ kioktató stílussal álltál hozzá a dologhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Ha elolvastad a hsz-eket akkor láthatod hogy azokat az itt lévő "törzs" gárda, szakértő stb adta. Nem fognak tudni újabbat mondani csak annak a kedvéért aki újfent megkérdi. Ne értsd félre nem elmarasztaló jelleggel válaszolok s válaszoltam de ez a tény. Csak a tapasztalatait tudja leírni az ember. Én személy zerint kiszedem az akkut ha asztalon használom a gépet. 100ra töltve teszem mindezt. 2 hetente pedig lemerítem s újra töltöm. Én így csinálom
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Impressa
őstag
Mindenkinek más és más a tapasztalata: nekem a HP gépemben folyamatosan benne volt az akku, és 3 év után is 1-1,5 órás üzemidővel bírt, aztán a gépnek sanyi lett. A jelenlegi gépem levő akkunak (lassan 2 éves lesz), még mindig 4 óra feletti a működési ideje. Ha rám hallgatsz, úgy használod, ahogy akarod. Asszony 10 éves Asus gépében levő akku a mai napig bír kb. 30-40 percet, pedig folyamatosan töltőre volt/van csatlakoztatva (most a szülei használják).
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Pszihonaranc
senior tag
-
Nkboy
senior tag
Én például, mindig kivettem ha tápról használtam. Havonta egyszer beraktam, lemerült, feltöltöttem, megint kivettem. Aztán bírt 2 évet!
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
Krisz79
őstag
válasz Pszihonaranc #12826 üzenetére
Az Én Lenovom 2 hónapos,de még nem volt aksi benne.
Lehet az sem használ az aksinak,szerintem előbb utóbb kimerül a szufla belőlle.
Lehet jót tenne Neki,ha fullra tölteném.???http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Impressa
őstag
válasz Pszihonaranc #12826 üzenetére
Hát köszi fiúk, akkor ez úgy néz ki, hogy továbbra is egy mítosz marad. Ahány ember annyi szokás, eddig 10 embertől 10 félét hallottam viszont mindegyiknek ugyanaz lett a végeredménye...
Minden akkumulátor amortizálódik, még akkor is, ha nem használod. Tehát bármit tehetsz vele, a benne lévő kémiai folyamatot nem tudod leállítani, max. csökkenteni.
(#12829) Nkboy igen, van. A LEM programban lehet beállítani. 60%-os töltöttségi szintre tölti fel az akkut, viszont csepptöltéssel nem bombázza. Elég lassú az akku önkisülése kb. 1%/nap jelenleg (ez az elején picit lassabb volt).
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz Pszihonaranc #12833 üzenetére
Persze, nem lesz semmi baja, ha akku nélkül használod.
-
NEMO1968
őstag
válasz Impressa #12834 üzenetére
A bennehagyás mellett szól viszont,hogy az akksi kivédi az esetleges áramigadozásokat,vagy a váratlan áramszünet miatti leállásokat(ami sz.v.sz a hardvereknek sem tesz jót,a softverekről meg már ne is beszéljünk.)
Akármilyen rossz akksid van,arra marad időd,hogy mentsd a munkádat.
Sz.v.sz az asztali PC-knél sem véletlenül használnak(már aki)szünetmentes tápot.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Bővítettem a notim memóriáját és elnéztem mert DDR2 800MHz helyett DDR2 667 MHz ramot sikerült vennem. Eddig így volt: 1slot DDR2 800MHz 1GB
2slot DDR2 800MHz 512MBAz 512MB cserélődött egy DDR2 667MHz 1GB os modulra.
Tudom hogy az alacsonyabb frekvenciára butítja le a másik memót is csak azt nem tudom hogy járok jobban ?
Maradjon az eredeti 800MHz de kevesebb vagy a mostani de több. Vagy nem számít?Üdv Ákos
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Dell XPS
veterán
válasz SirAlo #12812 üzenetére
Ragasztót nem használnak, inkább flux-ot, és annak a maradványát látod sajnos (olvasztószer). Nem volt hozzá spray, hogy letakarítsák, vagy már nem is volt érdekes a "próbálkozó" számára, mivel nem tudta összehozni a megfelelő érintkezéseket a Chip -nél. Így továbbra sem volt megfelelő kommunikáció a videokártyával, memóriával, processzorral,stb., és ennek hiányába összevissza működött, majd a végén már be sem kapcsolt. Az is elképzelhető, hogy maga a chip is hibás volt már (szokott), ergo kár volt "sütögetni". Ilyen előzménnyel nem vállalják el hozzáértő szakemberek, mert nem tudnak eredményes munkát végezni semmiképpen.
Üdv, Dell XPS
-
SShadow
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy tegnap láttam egy Fujitsu Lifebook T4215-ös gépet ami eléggé megtetszett, de a neten nem sok infót találtam róla
Milyen ez a kis laptop/tablet kombó, mennyire strapabíró, a windows (talán a 8 felmegy rá ha van driver) mennyire támogatja az érintőceuzát?
Egyáltalán van e értelme az egésznek, hogy a mostani gépem mellé vegyek egy ilyet?
A gép korához képest rendkívül jó állapotnak örvend, sehol egy kopás a középső forgózsanér is tökéletesen üzemel az akku is jónak tűnik az ára sem vészes 36000 forint. -
Tim82
félisten
válasz SShadow #12846 üzenetére
Egy barátosnémnak vettünk ilyet kb. 2 éve a Hardverapróról. Ő nem bírta valamiért megszeretni (előtte HP nc2400-a volt, az valamiért jobban bejött neki), továbbadta az anyjának, akinél mai napig használatban van.
Szerintem elég strapabíró, jó billentyűzettel, viszonylag szép színekkel és betekintési szögekkel rendelkező kijelzővel. (Azt nem tudom, hogy IPS-e a kijelző, a Fujitsu-nak van jó pár olyan tablet PC-je, amelyiknek nem az.)
Windows 7-tel biztosan működik, a 8 lehet, nem tudom, a Fujitsu mennyire következetes a támogatásban, viszont az szinte biztos, hogy a W8 is támogatja a Wacom érintőceruzás kezelést. Azért ez egy régi gép, fizikailag 2 x 2 GB DDR2 noti RAM-ot fogsz tudni beletenni maximum és ebből ~ 3,2 GB-ot fog látni, függetlenül attól, hogy 32 vagy 64 bites OS-t teszel rá - köszönhetően az Intel i945GM/PM chipset hardveres korlátainak (Intelék persze azt állítják, hogy lekezeli a teljes 4 GB-ot, ez viszont nem igaz). Egyéb limitáció, hogy SATA I-et tud csak - beletehetsz persze SATA II vagy III szabványú vinyót/SSD-t is, csak SATA I sebességen fog működni benne.
Kérdés, hogy mire kell. Ha csak annyi, hogy netezz, 720p filmet nézz rajta, szövegszerkesztést/egyéb Office-jellegű feladatot végezz rajta, arra bőven elég lesz. A komolyabb flash (pl. YouTube 1080p) már nagy valószínűséggel akadni fog rajta.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
rox1818
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS A55vd notebookom betört LCD kijelzővel. Haveromnak van egy ASUS K50AB kijelzője (típusa: B156XW02). A kérdésem az lenne, hogy K50es kijelzőt bele tudnám e építeni a törött helyébe? Sehol sem találtam az A55vd kijelző típusát, úgyhogy tanácstalan vagyok.
Válaszokat előre is köszönöm. -
SirAlo
aktív tag
25K forint nem sok kicsit egy reballozasert? Irtam egy szerviznek hogy mennyiert tudnak megjavitni a laptopomat es ennyit mondtak, ennyibol kb tudnak venni ebayon egy hasznalt alaplapot, es meg az is benne van hogy kifizetek 25k-t a reballra aztan nem is javul meg tole a gep
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest