- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Szerintetek egy intel pentium g2030 3ghz+ ati 4670 es kategóriájú asztali pct ki tudna váltani egy Lenovo T500 as? Ahogy láttam a processzora csak kb 10% al gyengébb az intel pentiumtól és durván egy az egybe le tudnám cserélni rá a gépet. Amire használnám 90% ban netezés filmezés skype 10% játék, de az se ilyen crysis 3 1080p hanem akármilyen régebbi játék pl prototype, mirrors edge crysis 1. És nekem a low grafika is bőven jó csak legyen meg 30fps.
[ Szerkesztve ]
-
Karkarosz
csendes tag
válasz Dell XPS #13099 üzenetére
Partíció törölve lett amikor a win7-et felpakoltam. Pontosabban nem volt, a win8 mellett nem volt ott az a 100megás partíció a rendszernek.
Hát én ennyit tudtam kiszedni kútfőből a HWINFO-ból...
Bocsi, nem vagyok olyan nagy guru..Amit linkeltél az egyébként passzol, csak kisebb itt a vinyó (azt sztem kicserélték), valamint perpill csak 2gb memória van benne, mivel ugye tesztelgetem őket.
A lassúságért is bocsi, a párom használja a laptopot és dolgozik is rajta, nem mindig tudom onnan elzavarni..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #22907392 #13082 üzenetére
Raktam a vinyóra egy működő win7-et.....kipróbáltam másik gépben, minden gond nélkül elindult. Visszaraktam a laptopba.....indulásnál asus felirat majd utána újra az asus felirat jelenik meg majd újra és újra.....vmi ötlet? :S AHCI mód is be van kapcsolva....mégsem
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz Karkarosz #13103 üzenetére
Semmi gond, köszi! Kellene egy másik teszt is (hőmérsékleti), itt egy másik opciót kell kijelőlni a HWINFO64 elindításakor. Nem látok "ATI kártyát" ??
Nincs más útja sajnos, hogy megfejtsük a problémát, végig kell menni lépésről-lépésre. Ilyen hibákat általában memóriák okoznak, de lehet más is természetesen. Nekem a telepítés körül is lennének még észrevételeim.
Üdv, Dell XPS
-
kmisi99
addikt
Hát ja. Szóval szerinted azért nagyából ki tudja váltani a fentebb említett asztali gépemet? Ahogy néztem processzor kb 10% al gyengébb max szóval az nem lesz nagy veszteség a vga azért gyengébb de úgyse panaszkodom a többi hardverelem annyira nem lényeges egy ssd-t kapna aztán annyi.
-
MurdR
veterán
válasz kmisi99 #13110 üzenetére
A procival nincs gond, jómagam is találkoztam hasonlóval, hozza az a G2020at. A VGA a szűk keresztmetszet, de ugye valamit valamiért. Jól nézd át a gépet, nehogy kifogj valami haldokló darabot. Hőmérséjleteket nézzél terhelés alatt is, HDD kondíció, csavargasd meg a készülékházat is *ne törd ripityára nehogy később derüljön ki egy BGA probléma. Mert ha jó a noti, akkor nem vesztesz vele.
(Csak ugye elesel a 1150es platform fejlesztési lehetőségeitől és az már lassan ott tart, hogy 30k-ért veszel i5 procit ami 15%-kal gyengébb csak kb. a Haswelleknél.)
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Dell XPS
veterán
Egyik legjobb és legcsöndesebb noti, amivel valaha is talákoztam a korszakból. SSD -vel nincs hangja, iszonyú jó hűtés rendszer van benne, jól fejleszthető, DDR3-as memória, kiváló kijelző (1680x1050) , dokkolható, szóval jó masina nagyon.
Szép, megkímélt darabot nehéz kifogni, de nem lehetetlen. BGA-ás nemigen lesz, egyedül a zsanérok kényes pontok, szinte mindegyik lóg, és talán a ventilátor.[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
MurdR
veterán
válasz Dell XPS #13113 üzenetére
A hűtés rendszer lehet jó, de attól még az igénytelen használat gyesre tud tenni akármilyen kiváló notit
Amúgy meg menj már aludni, 1 óra van, ha otthon lennék kár rég durmolnék ilyenkor vagy megmenteném a világot valamelyik játékban
[ Szerkesztve ]
-
Blackhole13
senior tag
Mostanában nagyon lelassult a Lenovo Z575 laptopom böngészési sebessége, pedig semmilyen telepítés nem történt. Sebesség tesztet futtatva 2mbit/s sebességet ír, míg asztali gépről, ugyanerre a routerre csatlakozva, 40-et (bár nem gondolom, hogy akár 2mbit/s-mal is ennyire lassúnak kéne lennie). A Legfrissebb wlan driver 2011-es, hiába telepítettem újra, nem segített.
Valami tippetek van, miért lehet ez? -
MurdR
veterán
válasz Blackhole13 #13116 üzenetére
Társasház? A lakásod több pontján is ilyen gyatra értékeket mutat? Lehet hogy a szomszéd betett magának valami kis kínai nukleáris ''kávéfőzőt'' ami zavarja a wifi jelet..
-
Karkarosz
csendes tag
válasz Dell XPS #13107 üzenetére
Okés, megpróbálok majd egy másikat is csinálni..
Hát nemtudom, elképzelhető, hogy a memória adta meg magát, mert a most benne hagyott 2 gigással mintha nem indulna újra.. De még kell pár napnyi teszt, hogy ezt kijelenthessem. Van egy számtech cuccokat áruló ismerősöm, lehet kölcsönzök tőle két friss memót (akkor már 2x4gb-t) és letesztelem azzal, valamint egy új wondows-al..
Kíváncsian várom az észrevételeidet ^^Az új tesztet pedig... Jöttömre napnyugatakor számítsatok, dél-kelet felől... (Nagyjából 5re esek haza a melóból )
-
őstag
Hali!
Van egy HP Compaq 6910p laptop. Win7 home basic 32 bit van rajta, 2 GB ram, T8300 cpu, vga alaplapi (mobile intel 965 express chipset family). A gond az, hogy youtube lejátszáskor meg-megakad a lejátszás még 360p-n is. Ez nem tudom mitől lehet. Divx-et gond nélkül viszi vlc-vel, ott nincs akadás, hd filmet még nem próbáltam. Chrome böngésző van használva, flash player külön is fel van telepítve, valamint beállításoknál engedélyezve van a hardveres gyorsítás.
Mi lehet a baj? Mit tegyek?
Köszi!
-
Tim82
félisten
válasz johnny82 #13120 üzenetére
Szerintem kapcsold ki a hardveres gyorsítást (feleslegesen van bekapcsolva, az alaplapi GMA X3100 nem támogat semmi ilyesmit).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
őstag
360p-n olyan 30-50%, 720p-n 45-60%, de a videó szaggat.
mod: videót váltottam, meg felbontást levettem és van, hogy fel-felugrik majdnem 100-ra is, de csak a chrome megy, meg avast.
(#13122) Tim82: kikapcsoltam.
mod: energiabeállítások teljesítménycentrikusra vannak állítva, win7 legjobb teljesítményre van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz johnny82 #13123 üzenetére
Másik böngészővel próbáltad lejátszani?
Amúgy a Chrome-ban lévő beépített flash + a külön telepített flash player nem akadhat össze?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
őstag
Korábban már ie-t is próbáltam, akkor szaggatott, ez tuti. A flash playert manuálisan csak pár napja raktam fel, de chrome akkor is szaggatott, ie-t akkor nem próbáltam. Most viszont kipróbáltam és nem szaggat, folyamatos, nem akad meg. Teljes képernyőn 720p-re rakja magát és proci csak 15-30% körül van. Mi lehet a chrommal? Mert ez apám gépe, én asztalin chrome-ot használok és azzal minden ok.
mod: v-sync-et lehet valahol állítani driverben? most már csak ennyi lenne a bajom a yt-al.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz johnny82 #13125 üzenetére
Én nem használok Chrome-ot, ezért passzolom, de lehet, hogy itt jobban tudnak segíteni, ha Chrome-specifikus a probléma.
-
-
-
Kezdő Balázs
tag
Van egy régi típusú vinyom amiről leszeretném menteni az adatokat,amit tudni kell róla ,hogy nagyon régi ha jól emlékszem kék halálos volt a gép,de a vinyo megmaradt ,hogyan tudnám a Notebookommal összekötni és mi kell ahhoz,hogy letudjam a vinyorol szedni az adatokat?"Gondolok itt az összekötésre és a kábelekre"
Előre is hálásan köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
Üdv:Balázs
-
Tim82
félisten
válasz Kezdő Balázs #13131 üzenetére
Keress valamilyen külső tápos, 3,5" vagy 5,25" méretű, belül IDE csatlakozós, külső tápos USB házat. Akár csak kölcsönbe is.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Kezdő Balázs #13133 üzenetére
Ilyesmi, de én a helyedben érdeklődnék a miskolci lokáltopikban, hátha tud valaki kölcsönadni az adatmentés erejéig.
-
Dell XPS
veterán
válasz Karkarosz #13118 üzenetére
Szerintem ez teljesen rendben van, a merevlemez hőmérséklete nincs 50° (ahogy jelezted), szóval korrekt. Ez azért lett volna aggasztó, mert ilyen hőfoknál már komolyabb értékek mérhetőek az alaplapon, mivel csak a passzív hűtés során tud így átmelegedni a hdd.
Nagyon jó lehetőség amit említesz, ragadd meg, és az új modullal is teszteld a gépet.
Továbbra is titkolod az ATI videokártyát...
Üdv, Dell XPS
-
Karkarosz
csendes tag
válasz Dell XPS #13136 üzenetére
Okés, szóval nem melegszik...
A memória gond az okés.A videókártyát nemtom... Gondolkodok rajta hogy beviszem a gépet a fent említett ipséhez, hogy kapja szét és nézze meg mi van belül, mert nem titkolom az ati kártyát, hanem ennyit találtam én, amit látsz... Viszont elvileg többet kéne tudnia a cucclinak és ez aggasztó... Nomeg az intel-es driverrel továbbra sem akar megbarátkozni és arra még kéne valami orvosság.
Bár tudtommal nem lehet videókártyát, processzort cserélni notikban (mármint erősebbre), csak vinyót és memóriát... Vagy nem jól tudom? -
Dell XPS
veterán
válasz Karkarosz #13137 üzenetére
Amint látod nem említi a gyári specifikáció, az elkészült HWinfo teszt sem írja, szóval nincs sok esély, hogy lenne benne dGPU. Szétszedni nem egyszerű mutatvány egy dv6-ost, de ezért nem is kell. Lehet benne procit cserélni, és erősebbre is, de videokártyát a típusban nem, mert integrált az alaplapon (már amelyikben van diszkrét GPU) Nálad a processzorba integrált videókártya van jelen (HD 2000), és annak adatait, jellemzőit látod a tesztben. Egy AIDA64-el is tesztelheted, kimutat minden komponenst, és még elég sok információval is szolgál.
Driver gondokat nemigazán értem én sem (nem lehetne), ezért javasoltam volna egy teljes "gyalulást", és újratelepítést. Mivel volt recovery parítició, majd Win8, stb, így ezt látom biztosnak.
Üdv, Dell XPS
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Lenovo B590-et. A gondom, hogy beállítottam az ujjlenyomatolvasót, viszont utána töröltem és most nem tudok belépni a win7-be, mert jelszót kér de az alapból nem volt, és nem fogadja el ha simán entert ütök, viszont mivel töröltem az ujjlenyomatomat, így azt se fogadja el. Mit lehet tenni? Hogy léphetek be?
-
Colonel993
senior tag
válasz Fishor #13140 üzenetére
Másik gépről szépen rákeresel; Windows Log on Password remover... vagy társai...
Leszedsz egy okos kis programot ami bootolásnál egy keretrendszeren belül lekapja a jelszót és következő bekapcsolásnál már nincs semmiRégebben kellett csinálnom mert párom NAGYON szükségesnek tartotta a jelszót a notijára 2 év után... és egy délután alatt elfelejtette...
szükséged lesz egy Pendrive-ra vagy írható lemezre !
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Fishor
senior tag
válasz Colonel993 #13141 üzenetére
Sikerült megoldanom, telepítőlemezzel javítással tudtam sima rendszervisszaállítást csinálni, így csak néhány programot kellett újraraknom, azt a ujjlenyomatolvasót meg kiiktattam ne kérdezzen rá többettel...
Üdv: Fishor
-
veterán
Sziasztok,
olyan laptopot keresnék, amihez van dokkoló, és a dokkolóba lehet rakni videó kártyát. Tudtok javasolni ilyen típusokat? Nem baj ha nem új, de legyen P1-es
-
Tim82
félisten
válasz Pulsar #13143 üzenetére
Akkor a lap alján a supported Thinkpads szekció lesz a számodra érdekes. Más gyártónál nem tudok ilyenről. Nem tudom, hallottál-e amúgy az eGPU-król, talán jobb megoldás, ha csak a VGA miatt kellene dokkoló.
Testvér, van egy perced? Hallottál-e már az eGPU-król?"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
s.adryen
csendes tag
válasz Dell XPS #13084 üzenetére
BIOS-ban még él a kijelzőm, egészen a windows elindításáig. Mikor a jelszavamat kell beírnom, ott már elsötétül minden. Nagyon halványan látszik a kijelzőn egy fehér csík, ahova a jelszót be kell írni, de a háttérvilágításom nem működik, miután a win betölt... A gépem: Acer Aspire TimelineX 3820TG
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Tönkre ment egy Asus K50IJ notebookom. Alaplapi töltésvezérlő vagy mi ment állítólag tönkre benne, szóval se kép se hang, nem is tölt, nem reagál semmire (ledek se). Nemrég a töltő csatlakozóját le kellett cserélni, mert nem volt már jó a régi. Most vettem észre, hogy valószínűleg fordítva lett bekötve, mert megfordult a polaritás.
A kérdés:
Ettől ment tönkre a gép, vagy van valami védelem a notiba fordított polaritás ellen?Üdv: Fishor
-
Colonel993
senior tag
válasz s.adryen #13145 üzenetére
Egész konkrétan csak a kijelző háttérvilágítása szűnt csak meg?
Tehát ott van minden, a piláccsal bevilágítod akkor még látod is... de nincs direkt háttér világítás?Lehet rá sok variáció, első körben jó volna tudni, hogy mi volt az utolsó dolog amit végre hajtottál rajta és ezt művelte?
Lehet itt rossz driver ami a PWM-et vagy az Invertert behülyítette...
Próbáld fel-le hajtani a kijelzőt; lehet csak egy program sor akadt be ami a kijelző lehajtásakor fény lekapcsolást végzi (közben nézd, hogy nem-e épp fordítva működik)
Próbáld állítani a fényerősséget...
Aztán lehetnek a hardveres problémák; Inverter hiba, Fénycső kiégése...
mindkét esetben érdemes az elején alacsonyabb (max közepes) fényerőn indítani a gépetHa fehér háttéren sárgás/rózsaszínes/narancsos a beütése a dolognak akkor Fénycső kiégés
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Casanova*
veterán
szasztok! van valakinek infrared remote receiver drivere tv tunerhez? nem tudom sehol leszedni,ahol ingyenes. -.-
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest