- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Muerte
addikt
válasz DanielK #43552 üzenetére
Semmi köze az OS-nek a bios-hoz,(be is b.na),egyedül az AHCI-val volt régen szopóka de az is benne van az xp sp3-ban már.Tedd vissza a régit és úgy telepítsd a 7-et.Biost csak akkor frissítsünk ha feltétlen szükséges pl.új hardver amit nem támogat vagy új beállítások elérése biztosított vele.Ez utóbbi lehet hogy aktuális lesz de akkor is a működőre telepítsd a win7-et és utána még megpróbálhatod ráfrissíteni az új biost a kész rendszerre.A biosoknál lenni kell egy leírásnak hogy mit tartalmaz az előzőekhez képest,ezt kellene megkeresni,aztán mérlegelni,mert ha nincs benne számottevően sok javítás akkor nemhogy felesleges,hanem egyenesen kockázatos felrakni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tamango
csendes tag
válasz Dell XPS #43561 üzenetére
Ne haragudj de kezdem azt érezni hogy te a tudásoddal visszaélsz...
Mindenkinek megmondod mit csináljon és mit ne,kicsit röhejes ma már a 2. ember akibe belekötsz!
Nem tudom miért állítasz olyan dolgokat ami nem fedi a valósságot
(én cinikus vagyok)Ide mindenki azért ír hogy segítséget kérjen,amit meg is kap jobb esetben de te neked mindig van hozzáfűzni valód.Kezdem azt érezni szeretsz a középpontban lenni.
Részemről a beszélgetést befejeztem
-
Dell XPS
veterán
válasz Tamango #43562 üzenetére
Nem haragszom, az a lényeg hogy a legjobb választ kapja aki ide kerül. Amikor valaki nem erre koncentrál, ez valóban idegesít.....ahelyett hogy Te is kötözködsz miért nem teszed fel e részedről jelentkező problémát?? Egyébként nem becsülném alá azt a személyt aki próbál segíteni, mert szaktekintély...... ha van gondod velem, jelezd privátban, köszönöm..
Üdv, Dell XPS
-
köszörü
tag
válasz Dell XPS #43561 üzenetére
ugy vettem észre hogy tul sok a tippelés takálgatás az egyértelmü hibákkal kapcsolatban.
az átlag felhasználok az egyszerü nekik is érthetö váloszokat értik meg.
21 éve (bga) szinten javitok laptopokat.
sok gépet javitok a külömbözö tippeknek köszönhetöen
nagyságrendben 2 szer anyit mint ami magátol romlik el
a tippelök töb kárt okoznak mint hasznotA lehetetlent megoldom a csodára kicsit várni kell !(TEL:06702860681)
-
Gubu0101
veterán
válasz köszörü #43564 üzenetére
Erre találták föl a szervizt Itt meg nem olyan emberektől kapnak segítséget,akik tegnap láttak életükbe elsőnek laptopot,vagy bármilyen gépet.Úgy,hogy én is csak akkor szólok bele ha 90%-ba biztos vagyok benne.Ami ritka
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Gubu0101
veterán
válasz Tamango #43562 üzenetére
A jelszavas bios-nál meg logikus,hogy pont a védelemre van hangolva és biztos nem reset oldja meg,akkor semmi értelme nem lenne.És igen,vannak Youtube on videók,amik meg mutatják,hogy hogy legyen jelszó törölve belőle.De hogy az mennyire igaz vagy sem az passz.Vannak forrasztgatós módszerek is,de én biztos nem vállalnám be itthon,ahoz komolyabb felszerelés kell,nem egy sima forrasztópáka.Úgy hogy marad szervíz jó pénzért,sajnos :\
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Gubu0101
veterán
-
DanielK
addikt
Lefutott a memtest. Egyik modul és egyik memória sem hibás. HDTune 2.55 Error scan fut éppen. Ezek szerint más a hiba. Lehet, hogy szimplán a win xp fosta össze magát? Van egy mentésem róla (amikor feltettem, alap win), esetleg tegyem vissza?
-
Gubu0101
veterán
válasz DanielK #43571 üzenetére
Xp nekem is ilyen volt,pár hónap,gondolt egyet és kék halál.Olyankor egyből reinstall.Azért még nem árt videó kártya memóriát is le ellenőrizni.Talán nagyobb esélyel az.Csak következőnél írd föl ha van időd hibakódot,úgy vissza lehet keresni google-be pontos bajt.
-
Dell XPS
veterán
válasz köszörü #43570 üzenetére
Azzal egyet értek hogy szép idők voltak, a többivel nem. 10 éve szerelek, és javítok notebook-ot, de el kell ismerjem, hogy nagyon sok, nálam sokkal többet tudó szakemberrel találkozom itt, hogy Ők nem is rendelkeznek annyi szervíz tapasztalattal.....
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
DanielK
addikt
válasz Gubu0101 #43575 üzenetére
Köszi, majd megnézem. Egyébként most néztem, hogy idén decemberben lesz 3 éves a gép. A wint is akkor tettem fel. Csoda, hogy eddig bírta.
Ha minden ok, akkor megy egy reinstall (az lehet egy ghost fájlból is visszatenni - 2009.12.13-i mentésem van. Telepítés után rögtön mentettem.) -
PPolip
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ,DELL N5040 notebookra telepítettem fel a Windows 7 Ultimate-et
megkérdezte melyik particióba telepítse és én ekkor az első particióból reseteltem vagy töröltem .Ez után nem tudott netre csatlakozni ,nézegettem és azt írta hogy ethernet illesztő,hálózati vezérlő illesztő,pci egyszerű komm.vezérlő illesztő nincs .Ezek szerint sikerült ezeket letörölnöm?Mit tudok csinálni?
Köszi -
-
Gubu0101
veterán
válasz PPolip #43577 üzenetére
Ilyenkor az összes drivert újra kell telepíteni.Fel mész Dell honlapjára,tipusodra rá keresel és le töltögeted illesztő programokat,feltéve ha nincs lemezed laptophoz.Ha van akkor arról.
-
Dell XPS
veterán
válasz köszörü #43564 üzenetére
Hogy a második kérdésedre is válaszoljak: kb 30 linket el tudnék Neked küldeni az elmúlt egy hónapról, amikor elvettem a lehetőséget a levételtől, és azonnal megoldottuk a problémát. Gondolom ez fájó hiszen elsőre annyira biztosan mondjátok a VGA-át.....jó pénz elhiszem..
Üdv, Dell XPS
-
PPolip
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat .Üdv
-
Gubu0101
veterán
válasz Dell XPS #43586 üzenetére
Nekem adj tippet.Ami van Samsung laptopom,amiről régen írtam.Most találtam bele alaplapot 52-ért,érdemes ennyit bele invesztálni?Kb eddig 40 be van Be áraztattam,úgy azt írták rá,ha meg javítom akkor 100 ba el lehet passzolni.Bocs az Offért.
-
Gubu0101
veterán
válasz Gubu0101 #43588 üzenetére
Bár néztem bele rossz alaplapot alkatrésznek,az csak 6k.De kevés lenne rá az esély,hogy pont az a baj,mint enyémnél,bár ezzel se tudom mi van,mert nem mondták el,de még egy papírt se adtak
[ Szerkesztve ]
-
-
Gubu0101
veterán
válasz Dell XPS #43591 üzenetére
Még egy,ha nincs semmi írva arrólhogy milyen proci kompatibilis laptopommal,akkor azt,hogy tudom kideríteni?Fogom,szét szedem bele rakom és ha megy megy ha nem nem?
Mivel gyártó oldalán nincs ilyen lista sajnos.
-
Dell XPS
veterán
válasz Gubu0101 #43595 üzenetére
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_478
A PGA az az amikor a tűk kiállnak a prociból.
A BGA az amikor forrasztani kell a procit az alaplapra.
Az LGA meg az, amikor nem állnak ki tűk a prociból, hanem a foglaltban vannak (ilyenek az Intel LGA775-ös procijaitól kezdve napjainkig).[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Muerte
addikt
válasz Gubu0101 #43599 üzenetére
A chipset-en múlik nem csak a tokozáson.Azért kell egyértelműen aida-ba megnézni,déli híd, intel xy,aztán az intel oldalán beírni a tipust, majd kompatibilis processzorok és már látod is mi az ábra. Egy ilyesmi istát kell hogy kapjál,persze a Te procid szériájába [link]
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest