Új hozzászólás Aktív témák
-
Playerka
csendes tag
Sziasztok!
Grundig M5 navihoz keresek ROM frissítést, de lehet hogy a készüléken lévő fájlok is megtennék...
-
gyapo11
őstag
A minap láttam egy videót, csak nem tettem el a linket. Azt csinálta az ürge, hogy átmásolta a gps-ről az adatokat egy virtuális diszkre, és így már akkor is látta a térképet, ha a gps már nem volt csatlakoztatva a géphez. Nincs meg valakinek ez a módszer? Amíg a gps össze van kötve a géppel addig OK a dolog. Ha lockolt a térkép, akkor nem tudom mire jó ez, mert másik eszközön nem fog működni, a hozzá tartozó eszközön meg már ott van a térkép. Mondjuk lehet nézegetni, tervezni akkor is ha a gps nincs ott.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz gyapo11 #9402 üzenetére
Megtaláltam. Bemásolja egy folderbe, azt beteszi egy virtuális drive-ba (imdisk), és ahogy elindul a basecamp máris mintha ott lenne a gps. Gpsmap 66.
https://www.youtube.com/watch?v=uLSabvYVPfI&t=530s&ab_channel=HikingGuy.com
Garmin TopoActive Maps, nem tudom ez lockolt vagy free-e.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz gyapo11 #9403 üzenetére
Kipróbáltam Dakota 20-szal, részben működik, a pontok, route-track, eszköz azonosítója átment, de a térkép nem. Mondjuk a Gpsmap 66 kicsit újabb, és a Dakotán a térkép .img, a Gpsmapen meg .gma, szóval vannak különbségek.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Dottorei
tag
Hi! Androidos offline naviból a Here WeGo a legajánlottabb vagy van jobb is? Főleg autóhoz kellene.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz Dottorei #9405 üzenetére
Megnéztem a Wego-t, nekem zavaró az autozoom, és nem találtam benne route mentést és betöltést, pedig én sokszor leteszek via pontokat, hogy arra vezessen az út amerre és szeretném. Szóval nekem jobb a Geonet.
-
Csöves
őstag
-
törölt tag
Eddig a Google Mapsot és a Wazzét használtam. Most, hogy már +1 km/óra sebességtullépésnél is büntetnek, kellene olyan navogációs szoftver ami a megengedett sebességhatár alatt 5 km/óránál is jelez. Tudtok ilyet mondani?
-
törölt tag
-
merqree
őstag
válasz #51444992 #9411 üzenetére
Rosszul tudod a dolgot.
És alapvetően az emberek 99,99%a.
Ez a félelem kizárólag akkor jogos, ha megállít a rendőr, minden más esetben továbbra is a "410/2007. (XII. 29.) Korm. rendeleta közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegések köréről, az e tevékenységekre vonatkozó rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságok összegéről, felhasználásának rendjéről és az ellenőrzésben történő közreműködés feltételeiről" van érvényben.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz Winnie The P #9409 üzenetére
Nem volt feltétel az ingyenesség.
Évi 7500 forint egyébként. Havonta többet költök nassolásra.... -
GEPESZ66
veterán
A HERE térképeket szoktam használni IGO-n.
A letöltött térképek között (EU-teljes) nem találtam Macedóniát.
Miért nincs benne?
Kellene, mivel Görögbe azon keresztül megy a fiam busszal. -
GEPESZ66
veterán
válasz merqree #9420 üzenetére
Ketten vannak, s a másiknak van.
Most kezdett nemzetközizni.
Fog venni Tomtom-ot, csak az kicsit drága.
Ez csak tartaléknak lenne 1-2 hónapig, ha a másikkal gond van.
Használ egy telefont erre, internet megosztással, csak az úton van olyan rész, ahol a mobilnet nagyon drága, hiába van neki korlátlan csomagja a Telekomnál -
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Megoldható az, hogy a TomTom GO Classic 6 készülék térkepfrissítését ne wifi hálózaton keresztül oldjam meg? Ugyanis ma kora délután elindítottam a frissítést most 77%-nál van. A netem 30/15-ös. Köszi.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy GPS-t vásárolni. Ebben kérném segítségeteket.
Csak személyautóban használnám és EU-n belül. (Horvát, Lengyel, Ausztria, Szlovákia, Magyar országokba)
Külső méreteire nézve volt kezemben egy x995 max ami pont megfelelő lenne.
Bár a kijelző része csalóka hiszen igen csúnyán vastag a káva
Viszont erről a készülékről sok fórumon olvasok negatív tapasztalatokat.iGOt használtam valamikor régen, azzal meg voltam elégedve.
Azután áttértem a WAZEra de az sokszor elvitt mellékutakra anélkül, hogy kérdezte volna szeretném-e?
Google meg valahogyan nem jön be. Keveset beszél hozzám pl a körforgalomba is csak mikor már benne vagyok akkor kezd hadoválni hányadik kihajtónál térjek ki.
Sokat kell "lesni" a telefont menet közben.
Írok egy pár laikus dolgot amit szeretnék aztán majd ti eldöntitek, hogy felesleges vagy h@lyeség esetleg ez már nem fér bele a keretbe:
-Térkép és alap szoftver frissítés szempontjából hosszú távon támogatott.
-Jó volna ha automatikusan sötétedne vagy sötét témát automatikusan használná.
Illetve kézzel be tudjam kapcsolni.
-Szeretem látni az valószínűsíthető érkezési időt.
-Telefonom wifi(hotspot) kapcsolatán keresztül tudja ellenőrizni az aktuális forgalmi adatokat, trafic (esetleg még időjárás) és ezek függvényében ajánljon fel alternatív utakat.
-Szeretem ha útközben minél részletesebben tájékoztat a következő manőverről hangban.
-hangos legyen
-Jó betekintési szög a kijelzőnek és a rásütő napfény se akassza meg a dolgot teljesen
-Tudjon "értelmes" parkolókat felajánlani
-Tudjak esetleg üzemanyag kutakat keresni adott útvonal mentén.
-Bonyolult kereszteződésekben mutassa azt is, hogy melyik sávban kellene haladnom.Végül az anyagiak:
Magyarországon vásárolnám, mindenképpen új készülék, 70Eft amit rászánok
Esetleg nagyobb rábeszéléssel elmehetek 90eFtigHölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Winnie The P
őstag
válasz hódmaci #9425 üzenetére
Hali!
Volt Sygic 995-ös készülékem, térképpel együtt. Nekem sok bajom volt vele, kezdve azzal, hogy mivel androidos készülék volt és megszünt a támogatás rá, nem kaptam frissítést. Hiába volt hozzá élettartamig szoló. Így azt felküldtem a pesti központba ott raktak rá új androidot. De sokszor az új frissítéssel rosszabb lett mint előtte. Így megváltunk egymástól. Most egy TomTom Go Classic 6 van. Ehhez van telefonos applikáció amin meg tudod tervezni az útvonalat előre, majd ráküldöd a navira. Már amikor átmegy, mert nem mindig küldi át, legalábbis nálam. A support teljesen sötét szobában van (telefonos app). De a navinál semmilyen support nincs, csak chatbot (angol). Legalábbis én már lasan egy éve használom, de még eddig élő személlyel nem sikerült kapcsolatba lépnem.
Lehet Garmint kellett volna vegyek.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
hódmaci
senior tag
válasz Winnie The P #9426 üzenetére
Köszönöm Tapasztalataidat.
Figyelembe veszem választáskor.
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
mefistofeles
addikt
Srácok!
Léci ajánljatok egy olyan térképalkalmazást ahol pontosan be tudok határolni egy GP koordináta pontot.
Biztos sok ilyen van de eddig ilyesmire nem volt szükségem.[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
mefistofeles
addikt
válasz mefistofeles #9428 üzenetére
Bocsánat, közben megtaláltam...
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Katona Gábor
csendes tag
Sziasztok!
A GPS-t (MediaTek 7" 704) usb-n a géphez kötve látszik a tárhely mérete és a hogy mennyire van tele. Viszont üresnek mutatja, nem látszik se mappa, se fájl ( nem azért mert rejtett lenne) Van valami ötlet?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Katona Gábor #9430 üzenetére
Szia.
A gps beállítása usb-re mi? -
HARDVERAPRÓD
válasz Katona Gábor #9432 üzenetére
Sd nincs benne?
-
gyapo11
őstag
válasz Katona Gábor #9430 üzenetére
Ugyanez van a Garmin Drive 50 LMT-n, először csak lestem. Ennek ellenére simán tudtam frissíteni a térképet (Garmin-Express), utána ugyanez, térkép file-ok nincsenek, hely foglalás van, térkép működik.
-
Predator2
addikt
Helló
Mobiltelefonon futtatható GPS szoftverek közül, melyiket tartjátok a legjobbnak elsősorban Magyaroroszág területén/tekintetében?
Motorral mennék a Balatonra és elég sokat BP-en is.THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
gyapo11
őstag
válasz Predator2 #9435 üzenetére
Eléggé szubjektív kinek melyik a legjobb, nekem a Geonet, van androidra és ios-re is, kétféle térkép közül lehet választani, Cityguide és OSM, utóbbi ingyenes.
-
Predator2
addikt
-
Fecó 11
csendes tag
Sziasztok! Medion GoPal GPS készülékre hogy tudnám felrakni az Igo valamelyik verzióját? Köszönöm
-
Fecó 11
csendes tag
válasz Winnie The P #9442 üzenetére
Mire gondolsz? Tudnál segíteni? Akár privátban is? köszönöm
-
Winnie The P
őstag
válasz Fecó 11 #9443 üzenetére
Nem. Nem tudok. Több út:
- venni kell szoftvert
- venni kell egy új gps-t, ami térképpel együtt van
- mobilra vannak ingyenes megoldások (google maps, sygic, waze, stb.)Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
gyapo11
őstag
válasz Winnie The P #9444 üzenetére
Tegnapi tapasztalat Siófokról Enyingre, google maps androidos telón lefordít a 7-es útról Szekszárd felé ??? Ez mi? Elővettem a telón a Geonetet, persze hogy nem kell lefordulni csak sokkal később arra az útra ami Enyingre megy. Ingyenes mindkettő, lehet választani.
Új hozzászólás Aktív témák
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ukrajnai háború
- BMW topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest