Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy Garmin nüvi 2545LMT navigációval kapcsolatban kellene egy kis segítség, tanács, akármi.

    Az a problémám vele, hogy hülye, de nagyon.

    Az egy dolog, hogy a sebességhatárokat rosszul mutatja nagyon sokszor: 50 helyett 100, 70 helyett 50, 70 helyett 100, 100 helyett 50, és így tovább. A kedvencem, amikor beérek egy faluba, és jelez, hogy X méteren belül 30-as trafi lesz, de közben nem mutat 30-at, hanem végig 50-et, trafi sehol.

    Ez még nem is akkora hülyeség, de ahogy tervez, az katasztrófa...
    A lányaim most csinálják a jogsit (Ausztriában élünk, L17 jogsit csinálnak, úgyhogy 3000+3000=6000km-t ülök mellettük) , sokat kocsikázunk, általában hasonló környéken - irányba, és a Garmin-nak "hála" csodálatos helyeken járunk!
    Mert olyan nincs, hogy A-ban beírom, hogy menjünk B-be, B-ben meg hogy menjünk vissza A-ba, és ugyanazon az úton megyünk, csak visszafelé... Csodálatos kerülőket tud betervezni! Tegnap pl. ugyanoda mentünk a lakásunktól délelőtt az egyik, délután a másik gyerekkel, kb. 60km-re, meg vissza: az út nagy része a négy alkalommal teljesen más volt.
    Ja, de ugyanabban a városban egy 30-as zónában délelőtt 30-at mutatott, délután meg 50-et...

    Kb. 8 éve vettem a masinát, akkor jó volt, rendszeresen frissítettem. Aztán 1-2 év múlva nem frissült: akármit csináltam, kinyírta a frissítés, a mSD kártyán csak pár MB adat volt, a térképek régiek voltak ennek ellenére, stb. Kb. 1 éve csoda történt, elővettem, megfrissült, és azóta is frissül.
    De mivel hülye, nyomtam neki egy gyári beállítások visszaállítását, leformáztam a memóriakártyát, és a nulláról kezdve megfrissítettem (nem is egyszer) , de csak nem akar észhez térni.

    A Garmin-nak többször írtam: amikor nem frissült, akkor szerintük a vírusirtó miatt (holott leírtam, hogy csak emiatt telepítettem egy gépre egy friss Windows-t, amin semmi más nem volt, csak a Garmin programja) , amikor meg elkezdett hülye útvonalakat tervezni, akkor szerintük mégis elállítgatok valamit a visszaút előtt.
    Köszönöm, nagy segítség...

    Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak vele? Ha már megvettem, sajnálnám kidobni, meg egyszerűen nem akarom elfogadni, hogy az amúgy jó nevű Garmin ilyen hülye tud lenni. De elég vacak, hogy sokszor elő kell venni a telefonomat, mert két nagyváros között egy sávos erdei utakon bolyongunk... OK, szép a táj, meg általában nem is sietünk, na de azért ne már!
    (Volt, hogy itthon beütöttem: Graz, X utca Y, és odavitt autópályán stb., ahogy kell, aztán ott beütöttem az itthoni címet, és ismét csodás erdei utakat láthattunk)

    Üdv: Vasti

Új hozzászólás Aktív témák