Új hozzászólás Aktív témák
-
wihar123
aktív tag
Természetesen, hiszen ha jól értem, azt szeretnéd, hogy a telón lévő és az azon futtatott dolgok legyenek láthatóak a monitoron, függetlenül attól, hogy mi van, vagy nincs a Toyota fejegységében.
"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
DM43
őstag
válasz wihar123 #7801 üzenetére
Kis baj, hogy az android auto a saját honlapja szerint nem támogatja a Toyota-t.
-
DM43
őstag
Igazából egy nagyon jó barátom autójáról van szó. Májusi, sima Touch 2 van benne. Próbálkoztunk mindenféle mirrorlinkes app-pal a Google Playről. Se kábellel, se bt-n keresztül nem jutottunk semmire. Még a szervizmenübe is belemásztam, hátha ... De sajnos ott sem lehet semmit bekapcsolni.
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Szerinted (ha jol emlekszem hasonlo a muszerfal a corollaban es az aurisban) ez a tart elér a szellozolamellakig es elfordithato vizszintesre? Eleg melyen levonek tunik a szellozo es rovidnek a tarto vege.
Mit hasznal igy baratod navigaciora? Hova erositi?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
Itt már gondoltam, hogy nem egyszerű feladat a képi anyag kivezérlése, de hogy ennyire körülményes legyen, erre nem számítottam."Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
rolland88
tag
Üdv.
Nekem egy navon gps em van, igo software van rajta 2015/8. havi modell.Az lenne a kérdésem hogy, adott egy útvonal, szinte végig autópályán tudnék haladni a célig. A gps egész jól meg is tervezi azt az utat ahol én is mennék, de sokszor egy ilyen nagyobb autópálya elágazásnál úgy tervezi meg az utat hogy levisz egy kisebb mellékútra és utánna újra fel újra a pályára, holott én tudom hogy nemkéne lemennem egyáltalán a pályáról simán elkerülhetném a várost és csak menet közben áttérnék az új autópálya elágazásra és mehetnék tovább.
Továbbá az hogy van az útvonalamban egy kis szakasz ami autóút, a gps úgy tervezi meg az útvonat hogy
nem a lehető legközelebbi felhajtónál vigyen fel a pályára hanem még kicsit alrébb vinne és úgy.Próbálgattam a beállításokat, de nemtudtam rendesen beállítani, hiába megyek rá hogy alternatív útvonal úgysem akarja az igazat.
Próbálgattam köztes pontokat megadni a két nagyobb várost, hogy merre vigyen, de úgyse teljesen a pályán vinne végig.
Remélem érthetően letudtam írni a problémámat hogy mit is akarok.
Akinek van ötlete hogy mit állítsak be várom szeretettel -
rolland88
tag
válasz PLaci58 #7813 üzenetére
A Kezdet Sopron, a végpont pedig Kleinarl - Ausztria.
Az a lényeg nekem hogy Sopron után eltaláljak az S6 os pályára, van is egy jol követhető út Soprontól az a2-s4->s6. A gps nekem nem itt viszi az utat hanem mellékutakon az s6 ig. Ez az egyik gond.
A másik pedig s6 ról áttérek az A9 es pályára Salzburg felé. Ahol van ez a csomópont Sankt michaelnél itt ő levisz az s6 os pályáról és utánna fel újra az a9 esre, holott ha megyek végig az s6 on, csak egy leágazás és már az a9. en vagyok, tudom mert sokat jártunk így.
Ez a 2 pont amit valahogy nemakar jól jelezni nekem.
-
veterán
válasz rolland88 #7814 üzenetére
Nekem úgy tervez, hogy Soprontól a 84-es, majd az osztrák 16-os úton visz, Kismarton előtt rá az S31-re, majd az S4-re, aztán Bécsújhely után rá az A2-ra, aztán pedig az S6-ra.
Nem visz le mellékútra, nem visz be se Kismartonba, se Bécsújhelyre.
Aztán pedig az S36-317-96-os utakon tervez, de a 317-96 utak bemennek a településekre...
Navteq 2017Q2.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
PLaci58
addikt
válasz Donki Hóte #7815 üzenetére
S6-A9 20 km-el és fél órával rövidebb :-) ,mint S36 felé.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
wihar123
aktív tag
válasz rolland88 #7818 üzenetére
Sziasztok!
Ahogy követem az eseményeket, írásodból az jött le számomra, hogy a Navon készülék még a gyári eredetű navigációs szoftvert használja. Ebben az esetben, csak a hivatalos frissítési forrás alkalmazható, amelyet a készülékhez kapott infó alapján tudsz elvégezni.
A készüléknek mi a pontos típusa? Fotózod le kérlek a készülék hátulját úgy, hogy jól kivehetők legyenek az adatok, segítek megkeresni azt a forrást, ahol a frissítési eljárás kezdeményezhető."Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
veterán
-
PLaci58
addikt
-
psg5
veterán
A Toyotás értékesítő esküszik, hogy nem kell a +go egység hogy a mirror linket használni lehessen a Touch 2-vel csak a megfelelő telefon és a megfelelő droidos verzió kell hozzá. Kérdeztem, hogy kipróbálta már valaki a kereskedésben ezt? Válasz: még nem...
Most már kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
wihar123
aktív tag
válasz rolland88 #7823 üzenetére
Sziasztok!
Ez egy Android rendszerű Navon A500-as készülék, szerintem tudod a megoldást, hiszen van fiókod a Play áruházban, ott tudod a navigáció verziójához passzoló frissítést megrendelni, vagy típus és navigáció szerint azonnal letölteni."Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
wihar123
aktív tag
válasz wihar123 #7824 üzenetére
Rolland88, ezt még akartam, csak lejárt a szerkesztési idő...
Érdemes elolvasni, sok segítség és nagyon hasznos infó:
http://navigyurci.hu/2016/02/02/navon-a500-kicsomagolas/
http://navigyurci.hu/2016/02/18/navon-a500-navigalas-kozben/"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
Akkor bizony valamit rendesen összekutyultam, pedig megnéztem..., "...szemüveg nem kell még." (énekli Kern András), de nekem minden bizonnyal szükséges.
Köszönöm szépen a helyreigazítás!"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
bb0t
senior tag
Sziasztok!
Futárnak, címek sorba rendezéséhez valami útvonal optimalizáló alkalmazást tudtok?Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
Pontosítsd kérlek, milyen készülék, milyen navigáció, mi a verziója a navigációnak, ezen három ismérv tudatában lehet, hogy egyszerűbb lesz kitalálni a megoldást...Wolfskin itt már kivesézte az optimalizálást: https://prohardver.hu/tema/igo_primo/hsz_151-200.html olvasgass bele, hátha neked is jó.
[ Szerkesztve ]
"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
bb0t
senior tag
válasz wihar123 #7829 üzenetére
Szia! Úgy tudom Waytec készülék nem tudom pontosan milyen. (meg tudom kérdezni) Köszi előre is!
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Rick4
félisten
Otthon indulás előtt google maps, ez menet közben telefonon is megy, igoban meg ott van az útvonal optimalizálása menüpont.
De milyen fiutár az, amelyik ezt nem tudja? Egyszerűbb lesz futárt cserélni.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
mediumgecso
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel:
Most black friday keretében a sygic 12.99€-ért adja az örök forgalom licenszet. Kérdésem, hogy külföldön a waze jobb vagy pedig érdemes pénzt ölni a sygic forgalmi licenszbe?
Köszönöm a segítségetPixel 9 Pro 256GB Hazel // Garmin Forerunner 965 // Garmin Edge 1050 //Canyon Grail CF SL
-
veterán
válasz mediumgecso #7832 üzenetére
Mit értesz "külföldön"?
A waze netkapcsolatot igényel, ez Szerbiában, Ukrajnában gázos.
A sygic teljesen offline, nem kell net hozzá.
-
mediumgecso
őstag
válasz Donki Hóte #7833 üzenetére
Szia!
Úgy látszik nem figyeltél:
Tudom hogy online a waze, de most készülök megvenni a sygic örök forgalom infó licenszet, de az csak akkor működik ha van netem. Tehát a kérdés: ugyanott leszek a sygic örök forgalom licenszet megvásárlása után mint a waze-vel?Pixel 9 Pro 256GB Hazel // Garmin Forerunner 965 // Garmin Edge 1050 //Canyon Grail CF SL
-
veterán
válasz mediumgecso #7834 üzenetére
Aha
Hiába szurkálódsz, ha nem világosan kérdezel, akkor bizony előfordul, hogy nem olyan választ kapsz, amilyet szeretnél.
Ami netkapcsolatot használ, az a Live Trafic szolgáltatás. Ha így nevezed, akkor mindenki érteni fogja, hogy miről beszélsz
-
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kaptam egy Navon N480-as navigációt. Az előző tulajnál bekapcsolt, működött szépen, azonban nálam nem akar bekapcsolni. Töltőre dugva a piros led világít pár percit,majd kialszik. (Olyan mintha már feltöltött volna.. és azért alszik ki.. gondolom én) A bekapcsoló gombot nyomva nem akar bekapcsolni, semmi sem jelenik meg a kijelzőn, töltőre téve sem.
Tud valaki valami tanácsot adni, hogy mit tudnék vele kezdeni, hogy működésre bírjam!
Köszönöm előre is a segítségeket!
-
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon akksi szagú a dolog, mert a legkisebb energiával is be kellene töltődnie.
Szerintem kérdezd meg az előző tulajt, lehet, hogy valami firnyákosság van a dologban...
Alapból úgy kellene működnie, ahogy tesztelted, semmi ördöngösség, röviden nyomva, alvóba megy, hosszan nyomva kikapcsol és szintén hosszan nyomva bekapcsol.
Az, hogy a kontrollámpa mit tesz, vagy mit nem, nem mérvadó, töltsd PC-n, vagy hálózati töltővel, valamelyik tutira feltölti.[ Szerkesztve ]
-
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
Be ne kapcsold, mert nem egy sima ki/be kapcsoló, hanem kétirányú (asszem 4lábú) nyomókapcsoló, éppen azért, hogy készenlétbe is be lehessen kapcsolni. Valami kis bisz-basz bütyköt nem tudnál ráragasztani? Vannak nagyon jó filléres pillanatragasztók, olyat vegyél, amelyik hő és ütésálló (tényleg fillérek)...Azt a... (bejött a firnyákosság jelzőm). Egy kis mikrokapcsolót, azaz nyomókapcsolóval kellene helyettesítened, akár kivezérelve is (láttam már ilyet, a delikvens kifúrta a hátlapot, kivezette a drótokat és a kapcsolót (talán 4-5mm nagyságú) pillanatragasztóval rögzítette, gányolt meló, de neki megfelelt).
[ Szerkesztve ]
-
bela85
aktív tag
válasz wihar123 #7840 üzenetére
Bekapcsoltam már, szépen működik.. csak kikapcsolni nem tudtam, mert közbe összeszereltem a gépet. de megvártam míg lemerül.
Sajnos nem tudom javítani a gombot, csak új behelyezésével..mert totál széttört.Két bütyköt kellett rövidre zárnom és bekapcsolt.. szerintem ez nem 4 lábú...de passzolom most így korán a kérdést.
-
wihar123
aktív tag
-
Kriszta_
újonc
Sziasztok! Következő problémára szeretnék megoldást találni, ha van egyáltalán. A páromnak (aki kamionos) nagy elánnal vásároltam egy Garmin Drive Luxe 50 tipusú navigációt, mondván, hogy az Övé már "haldoklik", akkor legyen ez egy hasznos karácsonyi ajándék. Frissítettem is, hogy minden flott legyen a készülékkel, de csak most szembesültem azzal a ténnyel, hogy ez bizony csak személygépkocsikra specializálódott, kamionos navigálás egy szál sincs benne. Nagyon jó, hogy 50 ország, és miegymás, csakhogy pont konkrétan semmire nem tudná használni, amire kellene. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami okosság, amivel kamionos szoftvert kaphatna a kütyü, avagy ablakon kidobott pénz lett belőle? Hálás köszönet!
-
kepics86
újonc
Sziasztok!
Van egy Gps Glonass vevőm
https://www.ebay.com/itm/10DOF-MPU9250-BMP280-STM32-HC-06-Bluetooth-Ublox-NEO-M8N-Compass-GPS-GRB-Module/401208362342?hash=item5d69e1c566:g:VzMAAOSwzaJYBM5q
Én úgy gondoltam, hogy Bluetooth kapcsolattal csatlakozom hozzá és azon keresztül elküldi a tabletre a műholdjelet... de ebből csak a Bluetooth-al való kapcsolat jött létre, a műholdjelet nem küldi...
Szerintetek mi kellene még hozzá, hogy ez az elképzelés működjön?
Segítséget előre is köszönöm!
-
gadam54
újonc
Sziasztok!
Végig olvastam amit lehetett,de nem találtam megoldást a problémámra.Vettem egy tükörbe épített androidos kamera egységet külső GPS vevővel.
(https://www.aliexpress.com/item/new-4G-Car-DVR-7-84-Touch-ADAS-Remote-Monitor-Rear-view-mirror-with-DVR-and/32816105520.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.0LlOs3)
Immár több napja próbálok GPS jelet csiholni, de nem sikerül az ajánlott módszerek egyikével sem. A kapott külső GPS egy BDS+GPS jelü cucc ami lát 19 NAVSTAR műholdat (fix 0), de jel egyikről sem jön.Órákig vártam hátha lassan tölt le( és különböző helyzetekben) de semmi.A (kínai, szűkített) 5.1 android rendszeren semmiféle gpsconf file nem található, az időzóna átállítva közép-európaira,Gondolom ha a műholdatkat látja akkor nem a GPS modul halott. Esetleg ötlet mit csinálok rosszul?(azonkívül hogy kínai cuccot vásároltam,bár a többi része amit eddig próbáltam működik jól) -
törölt tag
Halihó!
Szerintetek az normális, hogy Androidos vásárolt Sygic naviban ki van kapcsolva az 'autópályák' és 'fizetős utak' ennek ellenére rávitt egy 18km hosszú szakaszra ahol kamera is volt. Szerinte sebességmérő de az lehetett matrica ellenőrző is.
Új hozzászólás Aktív témák
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest