Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie17
addikt
válasz philoxenia #4349 üzenetére
Ketten leszünk, remélhetőleg sikerül helyet találni egymás mellett. Hallottam, hogy farkas törvények uralkodnak a wizzair repülőin.
Az ablak jegesedése már komolyabban visszafogja a fotós énemet mint a párásodás. Remélhetőleg ez is elmarad
Az a gond, hogy nem tudok pofátlan lenni -
eddie17
addikt
válasz philoxenia #4352 üzenetére
Na ja az kellene nekem
Csak ilyen szutyok időbe elég nehéz gyakorolni... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz eddie17 #4353 üzenetére
A pofátlankodást ilyen időben is könnyű, menj oda csinos lányokhoz, kérdezd meg őket csinálhatsz-e róluk képet, ha igent mondanak, kérdezz tovább, ruha nélkül is? ha még mindig nem vágtak pofán, kezdj el vetkőzni. Persze jóféle sportcipőben tedd ezt kevés felszereléssel, hogy azért el tudj futni.....
-
eddie17
addikt
válasz philoxenia #4354 üzenetére
Csak azt tudnám, hogy miként jön ez a repülőből fotózáshoz
Ilyen hidegben levetkőzni? Még kiröhögnek -
vasip
tag
Lehet hülye kérdés de mi az a gyújtótávolság?
SE W910 (R1DA038) +1GB SanDisc M2 + HPM-70
-
ottkar
addikt
A lencsével papírt meg lehet gyújtani ha a papíron a napot ami gyakorlatilag a végtelent képezi élesre állítom. Ezért nevezik a lencsének ezt az adatát gy.távolságnak. Gyakorlatilag a végtelenben levő tárgyak képe a gyújtótávolságban lesz éles míg a közelebbieké a gy.távolságnál messzebb.
-
eddie17
addikt
válasz philoxenia #4354 üzenetére
Nincs valami magyar leírás az általad használt Photofiltre programhoz. Eléggé kusza a dolog, és nem tudom megcsinálni amit szeretnék
-
eddie17
addikt
válasz philoxenia #4362 üzenetére
Át masíroztam
-
vasip
tag
Nikon D60-t melyik kitben a legérdemesebb megvenni?
-
Chili7
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Panasonic FX-01 kompakt fényképezőm és bekopcsoláskor az objektív elején kévő por vagy fényvédő nem nyílik ki.
Kérdésem, hogy meg tudom-e valahogy gyógyítani vagy gyógyíttatni? És kábé milyen javítási költséggel számoljak?köszi
-
-
wienattwo
tag
Ajándékba lenne egy Pana TZ5-ös, de néztem tesztekben, hogy nem a legjobb a képminősége, ill. hogy sok neki az a 10MP tudás. Ha mondjuk 3MP-en lenne használva, akkor a zajszint sokkal jobb eredményű lenne, vagy teljesen mindegy, marad ugyanúgy?
-
Chili7
őstag
válasz johnjohn #4367 üzenetére
Azt elfelejtettem leírni, hogy kézzel, kis segítséggel kinyílik. Csak már rendszeresnek mondható, hogy magától egyáltalán nem nyílik. Korábban mindíg olyan 60%-osra nyílt ki, de most teljesen zárva marad, csak kézzel nyílik.
Illetve miközben írtam ezt a postot megróbáltam fújni-szívni, most így időnként kinyik, de nem valami üzembiztos.
Mennyek neki kicsit nagyobb nyomású levegővel? -
rumos14
nagyúr
válasz wienattwo #4369 üzenetére
sajnos - korábbi lelkesedésemet felülvizsgálva - én is kezdem belátni, hogy eléggé elcseszett képminőséget ad az a Pana. ha nem nézed 100%-on, hanem csak monitorméreten, illetve ha csak sima 10*15-ös képeket csinálsz, sztem nincs gond, de amúgy kicsit kiábrándító. nehéz bármilyen nagytudású kompaktot ajánlani, mert mégiscsak bosszantó, hogy egy 80+ ropiba kerülő gép ilyen képminőséget nyújt. ami még rosszabb, az a Pana FX500, az már nem is fényképez, csak zajképez. valamit lépni kéne, mondjuk vissza 5-6 mpixelre, de ez nem túl valószínű.
ha ajándékba lesz, azért fogadd el nyugodtan[ Szerkesztve ]
-
vasip
tag
milyen objektívet lehet naggyából minden helyzetben használni(tele,alap)??
-
Jinxx
senior tag
Ez naggyából olyan kérdés, hogy melyik a finomabb, a csoki, vagy a vaníliafagyi?!
Alapobi a nevéből adódóan sokmindenre jő, tájkép, portré, stb. Főleg átlagos eseményeket, csoportképeket, kirándulást, stb. fotózni. Tele jó szintén a nevéből adódóan messzebb lévő dolgokhoz, mint pl. madár, félénk állatok, mint pl. mókus, aminek nem mászhatsz 20 cm-re az arcába, stb. De minden obi használatának csak a fantázia, és egyéni ízlés szabhat határt. Pl. szoktak telével tájképeket is csinálni, ha annak csak egy részletét akarják megmutatni, stb. Mindkét obitipusnak tudod naggyából a látószögét, és ezt figyelembe véve el tudod dönteni, hogy mikor meik kell. -
ottkar
addikt
Ha nem tudsz hátrább menni és nem fér bele a téma a képbe akkor nagyobb látószöget kellene használni. Ha messze van a téma vagy nem lehet közelebb menni akkor erősebb telét kellene. Ha kicsi a tárgy és a képben kicsi lenne akkor makrót kellene használni. Az a te igényeidtől függ hogy mennyire akarod kiterjeszteni a lehetőségeket.
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Van egy Nikon fényképező (sajna típust pontosan nem tudok, valami coolpix szerű régebbi modell)
Az a problémája, h. olyan, mintha beragadt volna a zoom. Azaz állandóan közelít, ezt csak akkor hagyja abba, ha nyomom a távolítási gombot. De ahogy elengedem, folyamatosan közelít. Emiatt képet sem lehet vele csinálni. Nem tudom, hogy jött rá ez, egyszercsak elkezdte. Fizikailag nem érezni, hogy be lenne ragadva a gomb.. Valakinek valmi ötlet, esetleg mennyit kérhetnek el a javításáért?
-
drkbl
őstag
A "turistazoomokat" De ne feledd, valami valamiért, nagy átfogást gyengébb képminőségért.
18-135mm f/3.5-5.6 ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor
18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S VR DX Zoom-Nikkor
Makró célra megtámogathatod egy Raynox előtéttel.
-
rumos14
nagyúr
válasz wienattwo #4373 üzenetére
a TZ4/5-ben lévő Venus IV "engine" elvileg jobban kezeli a zajt mint a TZ2/3-ban lévő Venus III, de hiába, ha 1,5x annyi mpixelt zúznak egy ugyanakkora érzékelőre.
6mb/s bőven elég. HD videóhoz sztem fele ennyi is elég, sorozatnál pedig a gyorsabb kártya csak a végtelen sorozatnál hasznos, ott elkél a 6mb/s, ha 9 mpixeles, alacsony tömörítésű képeket lősz. -
bencesoldier
tag
válasz rumos14 #4382 üzenetére
Sziasztok!
Van nekem itt egy benq dc c640-es fénycsinálóm. Eddig tök jól működött, de 1 hónapig Olaszországban voltam. (Őt itthon hagytam) Hazajövök, fényképeznék, és valahogy meghülyült. be akarom kapcsolni, de egyszerüen nem csinál semmit. kijön a lencse, egy pillanatra bejön a benq logó, de ennyi. visszakapcsol. Az a fura az egészben, hogyha megnyomom a képnézegetős gombot a képeim bejönnekSzóval a képeket megtudom nézegetni, csak fényképezni nemtudok vele. Szervízszagú sajnos a probléma, de egy kérdést megér.
Sőt, még a képnézegetős menüt is tudom állítgatni...
[ Szerkesztve ]
-
vasip
tag
Köszi!
Még nincs meg a gép de valószínüleg D60 +18-55 VR+55-200 VR lesz persze kitben.
Polárszűrők,UV- közül mindegy milyen van?Szerk:JA és egy Samsung A6-os 6mpixeles 3x-os optikai- és 4x-es digitális zoomos gépet (hibátlan állapotú,2-2,5 éves) mennyért lehetne eladni?
[ Szerkesztve ]
-
Luigi26
tag
Sziasztok!
Bocsi,ha rossz helyen kérdezem: szerintetek mennyit lehet kérni egy canon powershot s1ért?
-
ISZOLE
senior tag
válasz bencesoldier #4383 üzenetére
Tegyél bele új akkumulátorokat, a mostani nem bírja a terhelést.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
Szoles
senior tag
válasz bencesoldier #4388 üzenetére
Elemes? Akkus, nem? Egy hónap alatt maguktól is lemerülnek az akkuk. Fel vannak töltve rendesen?
-
ottkar
addikt
válasz bencesoldier #4390 üzenetére
A fényképezőgép kikapcsolt állapotban is fogyaszt a BIOS működéséhez. Különben nem tudná a beállításokat tárolni és resetel. Voltak ugyan olyan gépek amikben a BIOS-hoz külön elem volt. A tartós elemekről sajnos hazug félrevezető információk jelentek meg csak az nem igaz hogy a tartós elem több áramot termel mint a sima. Elektrokémiailag lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
ZS3NI
őstag
Üdv.
Lenne egy problémám. Tegnap leejtettem a fényképezőgépemet a szönyegre, és azóta néha elindul néha pedig nem. Ha megpróbálom bekapcsolni, csak "ki-be" tologatja az objektivet.
Ezt csinálja 3szor utána pedig kiirja hogy "kérem kapcsolja ki és be". És ez igy megy ameddig meg nem unom. A készült képeket meg tudom nézni, a menübe is bele tudok menni, de nem tudom mit tegyek.
Muszáj lesz elvinnem szervizbe vagy esetleg van valami más mód hogy ujra tökéletes legyen?
Mitöl csinálhat ilyet egy gép?Jah és a gép: Sony cyber-shot DSC-W120
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
eddie17
addikt
Lenne egy hatalmas kérdésem, gondolom még belefér ebbe a témakörbe.
Miként lehet megoldani, hogy ne égjen be az ég, de a tárgyak is világosak legyenek?
Mert vagy jó megvilágítása van a tárgynak, akkor beég az ég, vagy ha nem akkor meg az egész sötét.Próbálkoztam mindenféle értékekkel, de sehogy sem tudtam összehozni egy normális képet.
[ Szerkesztve ]
-
vasip
tag
Samsung A6-os 6mpixeles 3x-os optikai- és 4x-es digitális zoomos gépet (hibátlan állapotú,2-2,5 éves) minden tartozékával mennyért lehetne eladni?
-
rumos14
nagyúr
válasz eddie17 #4394 üzenetére
milyen géped is van?
nos én, mint aki nem annyira ért a témához, azt javaslom, hogy semmiképp se exponálj túl, tehát inkább legyen kék az ég de sötétek a fák/tárgyak, mint hogy az ég kiégjen, mert ha kiég, azzal már nincs mit tenni.
aztán szépen Adobe Lightroom-mal, mint egyszerűen használható progival dolgozd meg a képet. kisérletezz a csúszkákkal. a fill lights növelése a leglátványosabb. természetesen a zaj is növekedhet a sötétről felvilágosított részeken, erre is figyelj, mértékkel zajszűrj, -
rumos14
nagyúr
hát ha megnézed, hogy újonnan mennyiért adnak egy ilyen paraméterű gépet, ööö... 15, max 20e ft, akkor kb. 10e ft-ért. tehát lehet hogy jobban jársz ha megtartod 2. gépnek (a Nikon D60 mellé, ha jól emlékszem). gondolom használtad már egy ideig, ismered, nem tartod túl rossznak, szóval jól jöhet még.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Escape from Tarkov
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest