Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Met #33963 üzenetére

    Értő kezekben szerintem mobillal is lehetne terméket fotózni, de kérdés mit értünk termékfotó alatt és mik az elvárások. Egy tárgyfotó sátorban lekattintani valamit egy webshop index képhez, amit a user 800x800 felbontásban nézeget, szerintem egy mobil is elég (főleg ha van "tele" objektíve), de nem árt RAW-ban fotózni és legalább a fehéregyensúlyt jól beállítani.

    De a fényképezőgép sokkal sokrétűbb, fel tudsz rá tenni olyan objektívet, ami nem fogja széttorzítani a perspektívát, adott esetben lehet vele makrózni és a fókusz bracket funkcióval meg a teljes tárgy is lehet éles, fel lehet tenni nagy, belenagyításra is alkalmas felbontásban, meg vannak a "hangulatképek" berendezett környezetben vagy az olyan tárgyfotók, amik már a fotózáson belül is külön szakmának számítanak stúdió körülmények között, speciális megvilágítással, főleg már inkább reklámcélra.

    Szóval a kérdésre szerintem nincs egy igen/nem válasz. Szerintem sok webshop termékfotó esetén édesmindegy mivel készül, csak értsen minimális technikai szinten hozzá a készítőjük. Ha jó fotókat akarsz, abban még mindig megúszhatatlan a fotós.

Új hozzászólás Aktív témák