Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rapid136

    őstag

    válasz Speeedfire #23977 üzenetére

    Jó, alapvetően nem is a kép az érdekes, hanem az hogy egy 10 éves géppel aminek a jelenlegi értéke 25-30 ezer Ft is lehetett csuda dolgokat kihozni. Annak idején a profik is pár mpixeles gépekkel dolgoztak ipari felhasználásra.
    Az emberek abba a hibába esnek szerintem sokszor hogy képtelenek a fényviszonyokat reálisan felmérni, mert a szemük becsapja. Ahol te még szépen látsz ott egy átlag fényképezőgép kitobjektivvel simán elvérzik.
    És az elkészült kép kontrasztja sem lesz olyan mint amit látsz. Ami képet látsz a neten azoknak a 90%-a biztos hogy átesett némi utómunkán és ez pont igy volt a filmes világban is. Persze gépen belül is lehet valamennyire állítgatni a JPG motort. És ehhez kellene még készségszinten kezelni a rekesz/záridő/iso beállításokat az objektiv függvényében hogy optimális legyen az expo.
    Az automatikák x %-ban találják el az optimális beállítást, azokat is leginkább ideális körülmények között.

    Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

Új hozzászólás Aktív témák