- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba1923
csendes tag
Sziasztok, van egy problémám, van egy N68-S3 UCC alaplap nem indul be a monitor se BIOS semmi a power led vilagit a ventilátorok pörögnek de a piros led nem világit csak pár másodpercet mindet cseréltem PROCIN kivül, szerintetek a proci lehet hibás?? köszi elöre is.
-
Teaway
veterán
válasz tylerdurnon #48951 üzenetére
Nagyjából ugyanezen a helyen keress olyant, hogy Wake Up LAN, vagy vmi hasonlót. Azt nem tudom, hogy hogyan kell paraméterezni/működésre bírni, de a többiek talán tudnak segíteni!
Nincs itthon csokid??
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, amivel nem biztos, hogy jó topikba jöttem. Nem igazán találtam másikat ami témába vág és aktív is.
Asus M4A89GTDPRO alaplapom van. Kaptam hozzá egy AI Suite nevű progit amit nagy megelégedéssel használtam. Win7-en simán elfutott, de most Win10 került a gépemre és nem találok hozzá kompatibilis AI Suite-ot. Próbáltam a II. és a III.-as verziót is, de az egyik nem indult el, a másikat telepíteni sem tudtam.
Azt sejtem, hogy ezt a progit adott lapokhoz fejlesztik és az enyémmel már nem fog menni.Szeretnék valami hasonló programot, amivel tudom szabályozni a ventilátorok fordulatszámát. A SpeedFan-t próbáltam, de nem nagyon értem hogy kell beállítani. Valami faék egyszerű alkalmazás kéne.
Köszi, előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Powerer
tag
Üdv!
Találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy esetenként a számítógép kikapcsolás helyett csak valamilyen alvó üzemmódba rakja magát?
Windowsban a kikapcsolás funkciót használom minden esetben, de van amikor a bekapcsolást jelző led a házon égve marad, viszont a HDD-t hallom kikapcsolni. A gép a reset gomb megnyomására bekapcsol és újraindul, másra nem reagál.Konfiguráció: ASUS Z170 Pro Gaming, i5 6600K, Windows 10
Előre is köszönöm!
-
sas55
aktív tag
Üdv
Alaplapom Gigabyte GA-H97-HD3 most win7-el használom ha nem rakom fel az usb3 drivert akkor tökéletes ha felrakom random fagyások jönnek. A problémám a következő frissítettem volna win10-re az eredmény katasztrófa "IRQL NOT LESS OR EQUAL" 2percenként úgyhogy vissza raktam a win7-et.
Merre keresgéljem a hibát??
Ha van erre más topik küldjetek oda. köszönömEladó Harman/Kardon AVR-355
-
MaciG
addikt
Hello.
Adott egy MSi H61M-P31/W8 alaplap amire úgy lett rárakva a cpu hűtő (i5 cpu van benne) hogy a venti kábele nem ér el oda ahova be kéne dugni (cpu fan1)... Viszont van egy ugyanolyan négypines csatlakozó sysy fan2 felirattal amihez elér. Az vajon ugyanazt a feszültséget adja le?
[ Szerkesztve ]
BANZAII
-
sgergi
veterán
Fordítsd el a ventit, vagy lazítsd meg a kábelét, elég hosszú, csak a kerethez hozzá van fogatva. Azért nem érdemes máshova dugni, mert bár ugyanazt a feszt adja le, de egyrészt a legtöbb lap csipog, ha nincs venti a cpu_fan-on, mondjuk ez kikapcsolható, viszont a másik csatlakozó lehet hogy másképpen szabályozza a ventit.
-
pati2337
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy asus crosshair v formula z alaplapot AMD FX 9590-es procival. Tegnap nekiálltam kicserélni, ment is minden szépen, majd a végén mikor összedugtam a kábeleket is és elindítottam kb 2-3 másodpercnyi venti pörgés után leáll. Se kép, se hang. A sógoromnak ugyan ez a kombója van, még a ramok, és a táp is ugyan az, így nem igen hiszem, hogy bármi féle kompatibilitási probléma lenne. Ma bevittem egy PC szervízbe, ahol mindenféle probálkozás után azt mondta az úr, hogy alaplap lesz a ludas. Valakinek hasonló tapasztalat? Esetleg megoldás?
A segítségeket előre is köszönöm!
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Lenne egy 775-ös foglalatú MSI alaplap ,pontosan 945GCM5-F V2 típusu darab.
Következő problémám van vele,alaplap érzékelője a chipset hőfokát 100 fok körül tippeli ,ezért is szokott néha újraindulni a gép.
Gondolom a bios-ban így lehet beállítva mert ezen kívül az alaplapnak nincs semmi baja,eddig nem fagyot le,nem is kapcsolt ki hirtelen,stb.
Core 2 Duo és 2GB DDR2-es ram van benne,tápegység pedig egy súlyosabb régebbi delta,nem hiszem hogy gond lenne velük.
Esetleg ki lehet kapcsolni a biosban vlmelyik opcióban hogy ne kapcsolódjon ki a gép?
Szerk.
Alaplap újra lett pasztázva,tisztítva,stb,kézzel is érezhető ,hogy a valódi érték nem lehet több 50 foknál...
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
Ha ez a MSi H61M-P31/W8 lapon a cpu-höz kölebb eső ram foglalat nem kezeli a memóriát ( ha abba teszem bele nem indul a gép, felpörög, megy pár msáodpercig majd leáll) akkor az elképzelhető hogy gyári hibás a lap, vagy csak be kell a biosban állítani valamit? 2x4gb ddr3-as ram lenne benne.
BANZAII
-
kenwood
veterán
1155 erintkezo van benne.
Ha csak par darab nem erintkezik (vagy ferde/torott), akkor az oda tartozo dolgok nem mennek.Olyan is van, hogy mondjuk a harmadik pci express foglalatot kezelne a serult lab,igy sli nelkul sosem derul ki,hogy baj van.
Ha a bios nem ismeri fel alapbeallitasokkal mindkettot,akkor azon semmilyen beallitas nem fog segiteni.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Furcsa dologba futottam bele, hátha találkozott már valaki hasonlóval.
A konfig páromé, eddig SATA HDD-vel használta, a napokban vásároltunk az ő gépébe is SSD-t a PCX-es akció keretein belül.
Múlt héten újratelepítettem a rendszerét (eddig eredeti 8.1-et használt, most eredeti 10 került fel), a win felismert minden eszközt, és ennek örültem, mert régi konfigról van szó, nemhogy 10-hez, de már 8.1-hez se nagyon vannak driverek. (Alaplap: Gigabyte EP45-DQ6)Használgatta, tegnap óta minden 2. vagy 3. indítás furcsa (lassan tölt be, a logó után sokáig fekete képernyőt látni, majd egyszer csak bedobja a login képernyőt), tehát elkezdtem nyomozgatni. Még egy érdekesség: ha nagy méretű iso fájlt próbál felmountolni, akkor azzal nagyon megszenved, fél percig is eltart, mire megjelenik, mint virtuális meghajtó, ráadásul utána telepíteni sem lehet ismeretlen hibával (ez most konkrétan eredeti visual studio 2015). (Ugyanezt az iso-t nálam fél mp alatt felmountolja)
Eseménynaplóban azt láttam, hogy ismeretlen exception miatt szakadt meg a telepítés, továbbá figyelmes lettem néhány 51-es eventre, ami az egyik telepítés elindításának pillanatában történt, volt belőle vagy 8db (Event ID - 51 - An error was detected on device \Device\Harddisk0\... during a paging operation)Mielőtt kísérletezni kezdtem megnéztem, hogy az utolsó inteles sata portra volt csatlakoztatva az SSD. Kiderült, hogy az az egyetlen port, amin hajlandó betöltődni a rendszer, ez normális? Bármelyik másikra, akár teljesen új kábellel rácsatlakoztatva az a jelenség, hogy normál módon lefut a post, kijelzi az SSD-t a megfelelő porton, megjelenik a windows logo, majd a gép leállítja magát. 6 portból 5-ön ez történik, a 6. (utolsó, SATA5 nevű) porton bebootol, de ott pedig a fentebb leírt érdekességeket produkálja.
Van egy régebbi 60gigás SSD-m, ami 1 héttel ezelőttig az én gépemben üzemelt, most tartalék, betettem azt a gépébe, húztam rá egy friss rendszert, ránézésre tökéletesen működik. Bármelyik portra dugtam bebootolt, megpróbáltam ugyanazt az imaget betölteni, azonnal megtörtént, sőt telepíteni is engedte a programot.
Tehát a jelek egyértelműen az új SSD irányába mutatnak, vagy pedig valami nem kompatibilis valamivel..
A régi SSD: Kingston SNVP325-S2
Az új SSD: Kingston Fury 120GBAHCI mód be van, és be is volt kapcsolva a telepítések alkalmával, valamint az alaplapon a legfrissebb BIOS van fent. Az Inteles SATA vezérlő mellett tartalmaz saját, Gigabyte SATA vezérlőket is, de ezeknek a használatára még nem sikerült rájönnöm, az oda csatlakoztatott meghajtók nem látszódnak, a BIOS-ban pedig nem találtam rá lehetőséget, hogy ezeket engedélyezni vagy letiltani lehessen.
Van ötletetek?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
MaciG
addikt
válasz kenwood #48973 üzenetére
Sajnos igazatok lett, az egyik láb el volt hajolva. Srác a szervízben visszaegyenesítette, és azt mondta így már rendesen működik. Ez elképzelhető hogy ez miatt egyszer csak "elromlik" úgy hogy ha nem veszem ki az alaplapból csak egy helyen a gép és használom?
BANZAII
-
kenwood
veterán
miert sajnos ?
a foglalat hiba kb. az egyetlen orvosolhato problema.
ha meghal az egyik memoria foglalat,akkor tobb a javitas,mint a lap ara.teljesen kizart,hogy kiszereles nelkul megseruljon.
mar a legutolso cpu behelyezeskor (vagy elotte) elgorbult.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Felmerült bennem egy kérdés. Tervben van egy Asus Maximus VIII Gene alaplap vásárlása, hozzá egy 6600k. Úgy nézne ki a konfig, hogy lenne benne egy dVGA, egy PCI-E wifi kártya (TP-Link Archer T6E), és egy M.2 ssd (egyelőre ahci-s, de az is lehet, hogy majd nvme). Milyen sebességeket fognak üzemelni a berakott alkatrészek? A wifi kártya x1-es (az már kiderült, hogy az x4-es modulban fog futni), az m.2 foglalat 3-as gen, 3.0-ás x4. Melyik milyen sebességet fog majd kapni, ez a fő kérdés, jelent-e bármi pluszt az, hogy az x4-es foglalatban x1-en üzemelő kártya lesz. Amit én kivettem a procival kapcsolatosan, hogy vagy x16, vagy 2 x8, vagy x8 és 2 x4 sebességen üzemelnek. Azt már nagyjából belőttem, hogy az x16 és x8 között elenyésző a különbség. fontos az lenne, hogy a wifi kártya megfelelő sebességet kapjon, és az m.2-es ssd is.
Előre is köszönöm a válaszokat.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Egy elég érdekes problémával találtam szembe magam:
Szóval az van hogy röviden nem működik a netem! A szolgáltatóval biztos nincs gond mert más készülékekről megy.
A gépemen viszont nem hajlandó működni, de ami érdekesebb, hogy a gmail és a google működik....
Ezen kívül semmi.A hibaelhárító ezt hozta ki: A számítógépről hiányzik legalább egy hálózati protokoll.
A microsoft oldalán található tanácsokat (parancssoros bűvészkedés, TCP/IP4,) végigcsináltam de semmi. A hálókártya driverét újraraktam de semmi.Mit tehetnék?
Nem szeretném újrarakni a gépet....
Előre is köszi
-
jacint78
addikt
Nem használsz valami hamachi vagy hasonló virtuális lan programot?
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Beújítottam egy NZXT H440 Razer házra, beszereltem az alaplapomat. minden működik kivéve a LED-eket.
Egyedül a Power gomb körül világít egy zöld karima. Se a Razer logo/logok, a ház alján lévő 2 led sor és a hátoldalán a csatlakozóknál sem világít.
Gondolom bénázok, remélem van valakinek valamilyen ötlete erre.
Beilesztem a ház és az alaplap kézikönyvét hátha valakinek többet mond.Gigabyte GA-B75M-D2V alaplap
NZXT H440 Razer
Előre is köszönöm a válaszokat!
“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
válasz intelMMX #48985 üzenetére
Van egy LED hub amire rá vannak kötve azt pedig rá dugtam egy molexre.
Bár belegondolva lehet a gomb ledek működnek fixen az alaplapról a többi pedig a hubon keresztül molexről.
Sajnos így sem megy én meg úgy érzem már keverem a szezont a fazonnal...
Majd holnap folytatom.“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy H61-es alaplap x16-os csatija 3.0-as akkor, miért van az ,hogy egy H81-es x16-os csatija (gen 2) 2.0-as?
Nem értem, visszafele fejlődik a technológia?![ Szerkesztve ]
-
Pista555
csendes tag
válasz jacint78 #48987 üzenetére
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Az alaplapon pirosan világít folyamatosan a "boot device led" és a képernyő elsötétül a kisebb mozgatásokra ha az asztalt amin a gép van megmozgatom, viszont a monitor nem kapcsol ki, tehát biztos nem a monitor lesz a hibás. Először azt gondoltam hogy a billentyűzet driver, mert azon is kikapcsolt a világítás, de billentyűzet nélkül is csinálja. Esetleg bios frissítés, windows újrahúzás vagy valamilyen driver telepítés segíhet? Én a pci-e csatlakozóra gyanakszom.asus m5a99fxpro r2.0... hangkártya hibával már szervizelték.
[ Szerkesztve ]
I like rusty spoons
-
jacint78
addikt
válasz Pista555 #48989 üzenetére
Esetleg bios frissítés, windows újrahúzás vagy valamilyen driver telepítés segíhet? Én a pci-e csatlakozóra gyanakszom.
Ez ám az ellentmondás, ha fizikai mozdításra megőrül, akkor nyílván nem a bios frissítés fog segíteni rajta pláne, ha a pci-e-re gyanakszol te is Keress kontakthibát, pucolj meg, vagy mozgass meg mindent.
type your text here..
-
kenwood
veterán
válasz #83381760 #48988 üzenetére
azert,mert felesleges egy lowend lapon.
"the doubled bandwidth of PCIe 3.0 x16, compared to PCIe 2.0, doesn't seem to make much of a difference yet. AnandTech's Ryan Smith tested two Nvidia GeForce GTX Titans, the current fastest single-GPU cards, in SLI on both PCIe 3.0 and 2.0, and found, at best, a seven percent performance improvement at 5760 x 1200.
So that's good news for people with older motherboards or graphics cards. Provided you have at least PCI Express 2.0 x8, you're hardly leaving any performance on the table, even on the fastest cards."
-
zzola
titán
Üdv!
Van egy új Gigabyte B85M-D3H lapom, honnan tudom meg, hogy gyárilag melyik bios van rajta? Régebben volt egy matrica a lapon, hogy melyik bios-szal szállították, de most nem találok ilyet!
Köszi![ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Köszi srácok, de ha i5 refresh kerül bele és régebbi a bios, akkor el sem indul...na ezért kérdeztem.
-
dmad
aktív tag
Sziasztok.
Nem igazán vagyok tisztában a tuning kérdéssel, ezért inkább kérdezek.
Adott egy P5Q lap, benne egy E5420 jelenleg 450Mhz FSB-vel, így 3,4Ghz-en ketyeg.
A ramjaim 800-as CSX-ek 900Mhz-el mennek, hibátlanul.
Bőviteném a ramot, ha 1066-os ramokat veszek, az birni fogja ezt a beállitást?
Vagy érdemes még a 800-asok közül választani jobbat (Geil Black Dragon, Samsung, stb..)és nagy valószínüséggel azok is birják, vagy biztosabb megoldás a 1066-os??
Anyagilag nem mindegy melyiket választanám...sajnos..
Köszi.
Üdv.Élj úgy, hogy.......
-
Rottweiler89
senior tag
800-as RAM mellé felesleges 1066-osat venned, mindkettő 800Mhz-en fog üzemelni. Mellesleg minden modul más és más, így a tuningolhatóság kérdéses.
Vedd vissza a modulok sebességét 667Mhz-re, ami tuninggal durván 800Mhz körül lesz, így beleférsz a gyári órajelbe.
Az általad említett gyártók közül egyiket sem ajanlanám, gyakoriak a kompatibilitási problémák.
Egy mezei Kingmax is simán hozza a 900-as órajelet, tapasztalat, de felesleges annyin járatni, csak az élettartamát csökkented, és azt a gyorsulást te nem fogod észrevenni.Egyébként a kérdésednek itt jobb helye lett volna...
[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest