- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kavinton75
senior tag
Ha az alaplapról lehagyta a gyártó az USB 3 csatlakozót, de a helye ott van, akkor belehetne oda forrasztani egy csatlakozót?
És még működne is?
Az alaplap egy Asus CM6330-as gépben volt.
Ha működhet, akkor tudtok-e valakit, aki megcsinálná?További termékeim: http://hardverapro.hu/tag/kavinton75 // Keep swimming...Keep swimming
-
MasterMark
titán
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok,nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy amikor bekapcsolom a gépet, ugyebár van egy hirtelen kép az alaplap nevéről,fajtájáról és a biosba való belépési billentyűkhöz . Eddig ez nekem egy hírtelen villanás volt és már töltött is be a win7,de most legutóbb várni kelett kb fél percet,mire behozta a windows töltő képernyőt,addig csak ez az alaplapos kép volt, nem dolgozott semmit e közbe. Alaplap, gigabyte f2a88xm hd3
Ez mitől van? Kezdetleges alaplap hiba, vagy más hardver lehet a probléma?They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
Kavinton75
senior tag
válasz MasterMark #48103 üzenetére
Ha hátul van, akkor sem?
Ergó a chip benne van.Ugyanígy van a memória modul is, az sincs beforrasztva.
Gondolom spóroltak.[ Szerkesztve ]
További termékeim: http://hardverapro.hu/tag/kavinton75 // Keep swimming...Keep swimming
-
MasterMark
titán
válasz Kavinton75 #48106 üzenetére
Nem. Sehogysem.
Ahhoz kell a chipsetben vezérlés, bios-ban dolgok, meg egy rakás másik alkatrész is...
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Kavinton75 #48106 üzenetére
A RAM ugyanígy nem fog menni az előzőekben írt miatt. Igen spóroltak, de nem nálad, hanem azon, hogy ne kelljen különböző nyákot gyártani.
Switch Tax
-
Kavinton75
senior tag
válasz MasterMark #48108 üzenetére
A fene a belüket.
Köszi.További termékeim: http://hardverapro.hu/tag/kavinton75 // Keep swimming...Keep swimming
-
addikt
Üdv!
Lenne egy alapkérdésem. Jól gondolom-e, hogy SSD csere esetén, amikor az új SSD-re egy teljesen tiszta Win 10 kerül majd, a csere előtt felesleges már az alaplaphoz köthető egyes drivereket frissíteni ? A BIOS nyilván más tészta. Olyasmikre gondolok, mint pl. LAN driver, a hálókártya drivere, integrált hangkártya drivere, stb.
Én úgy gondolom, hogy az új SSD-re történő Win 10 telepítése során, a Win majd leszedi magának azt amit úgy gondol, hogy okés, és ha működik a rendszer, akkor nem piszkáljuk, ha meg mégis valami bibi előfordul majd, akkor lesz érdemes driverügyileg szétnézni."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz varmi2 #48111 üzenetére
Köszi a megerősítést, én is így gondoltam. Én a BIOS-t se piszkálom egyelőre, pedig a 2014-es megvétele óta már kijött 4 új, de amig normálisan működik minden, marad a jelenlegi.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan hibajelenség hogy új alaplap és proci vásárlás óta a PC folyamatosan újraindul ha le akarjuk állítani.
Már szét lett szedve az egész gép, újra össze lett rakva, ki lett próbálva úgy is hogy nincs egyáltalán házban csak az asztalon összerakva. Átnyálaztam az összes bios és windows beállitást, semmi sem indokolja a jelenséget. Ettől eltekintve minden tökéletesen működik csak leállni nem akar
Az alaplap és proci cseréig semmi probléma nem volt ezért gyanús hogy valamelyikkel van valami zűr.
Én az alaplapra gyanakszom legfőképpen.
Mindkét cucc zsír új és garis egyébiránt.
Annyi a kérdésem hogy találkozott -e már valaki ilyesmivel?
Előre is köszönöm.
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
MrDerekas
addikt
válasz joker1220 #48113 üzenetére
Hasonlóval igen Minden leállításnál újraindult, valamint aluszikálni se tudott, mert rögtön felriadt a konfig. A bios-ban engedélyezve volt az usb egér és bill indítás/ébresztés. Kiderült, hogy az íróasztal finom kis recéi (fa erezet utánzat) táncoltatták meg az optikai egér érzékelőit. Biosban ezen funkciók letiltva - problem megoldva. Merthogy aktív usb porton folyamatosan kapja az áramot a periféria. Merthogy nagyon fontos dolog, hogy usb-ről lehessen tölteni a külön kis kütyüinket amikor leáll a gép... /-irónia off
Gondolom ezen már túl vagy, akkor csak színesítésnek írtamwww.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
joker1220
őstag
válasz MrDerekas #48114 üzenetére
Letiltottam mindent ami felébresztheti a gépet, bios-t is frissítettem de nem segített.
Szerintem szerviz lesz a vége mert az előző deszkával meg procival (minden más is zsír új egyébként) teljesen jó volt minden.
Sógoromnak raktam össze a gépet csak erősebb cucc kellett neki, ezért volt a csere..
-
heavygrip
senior tag
válasz MasterMark #48105 üzenetére
Szia, mán most bejött rendesen.
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
joker1220
őstag
válasz Menotti #48122 üzenetére
Szia!
Rakd fel a HD Sentinelt és nézd meg hogy a TRIM engedélyezve van-e?
AMD oldalárol leszedted a legfrisebb ahci drivert?
Biosban át van állitva az IDE mód AHCI -re?
Van két nagyon jó logout-os írás ebben a témában.
http://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_telepitesi_utmutato_ahci_edition.html
http://logout.hu/cikk/ssd_optimalizalasa_beallitasa/bevezetes.html
-
jacint78
addikt
válasz Menotti #48122 üzenetére
Normál használat, vagy mérési mód mellett nem is lessz jobb, pláne egy 60GB-os. Attól ez is elég jó eredmény. Ha a Crystal disk mark-ban átálítod a biteket csupa nullára vagy egyesre akkor ír az elméleti maximummal, de az vicc. Mindíg jönnek az AHCI-vel, meg kínlódnak a driverekkel, de teljesen feleslegesen, nagyon ritka az, hogy egy SSD az elméleti maximumon dolgozik kipróbáltam már néhányat...
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
-
tomama
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van,hogy ha kikapcsolom a gépet az USB-ről továbbra is kapja az áramot minden ami rá van dugva.Régebben kikapcsolt és nem tudom mi változott meg.Valaki tud segíteni?
A lap:Asrock z77 extreme 4M
Köszi! -
sg22
senior tag
sziasztok!
adott egy MSI X79A-GD45 (8D) alaplap. volna nekem egy 2650v2-es procim (ivy bridge). az lenne a kerdesem hogy szerintetek menne ebben az alaplapban BIOS frissites nelkul? A hivatalos oldalon a cpu compability oldalon csak az van h tamogatja:
Xeon Ivy Bridge-EP E5-2650V2 100 2.6 2M 20M M1 95 N/A 7760vC5.zip
gondolom a C5 a verzio szam?
megkerdeztem a sracot h mi az alaplap BIOS verzioja, ezt mondta:
Version E7760IMS V10.7
Ezzel menne szerintetek? Nincs sandy-s procim, ha megveszem a lapot es nemmegy vele a proci beszivtam.
Kosz
szerk.: kozben megneztem a letolteseknel mivan hogy van, ez a verzio a 10.7-es, igen regi verzio. ugy jelolik hogy A7, ami messze van a C5-tol, szal kell az update. :/
[ Szerkesztve ]
what should I do about this?!
-
ThaBoss
senior tag
Sziasztok!
ASUS Maximus VIII Formula alaplap első BIOS-al (0208) integrált GPU-val 3 bekapcsolásból egyszer eljut addig, hogy bebootoljon. Ha PCI-E-be rakok videókártyát, akkor ha épp el akar indulni, akkor is Overclocking failed üzenettel BIOS-ba bootol. Pedig minden alapbeállításon van. Resetelem a BIOS-t, és ugyanezzel az üzenettel visszajutok oda.
Frissebb BIOS-al (0403) sehogy sem indul el, alaplapi post kód kijelzőn 25 vagy 00 hibakódnál megáll (mindkettő CPU hibakód), sőt inkább lefagy, mert resetre sem reagál.
I7 6700K van benne, 2x8GB Kingston 2400 DDR4-el.
Valakinek van ötlete? Esetleg aki használ ilyen lapot tapasztalt hasonlót? Ismerős Maximus VIII Hero Alpha lapjában is ugyanígy viselkedik...Minden tippnek, segítségnek örülök!
-
apro
senior tag
Sziasztok.
Lenne pár kérdésem ,eladásra kerül a 1156-os rendszerem(I5/750/3.6GHZ.cpu,ASUS p7P55DELUX).A kérdésem a következő melyik config az amire érdemes váltani A1150 avagy a1151.,(nem ASUS lap)lenne hozzá mert az eddigi lapok sok gondot okoztak.Azért kérdezem, hogy stabilak már vagy még mindig olyan hányavetik az ASUS lapok a 1150 ill. 1151 alatt.
Remélem érthetően fejeztem ki magam,a válaszokat előre is köszönöm. -
TechN7ne
nagyúr
válasz MasterMark #48135 üzenetére
Persze hogy nincs,találtak egy hibás darabot 1151-es foglalatban és már mindjárt sz@r az egész.
Annyira terjed a hülyeség,rosszabb mint egy vidéki falu. -
TechN7ne
nagyúr
válasz MasterMark #48141 üzenetére
Nálam az utóbbi 5 évben kb. 8 Asus alaplap halt meg,mikor meg Gigabyte-t vásárolok mindig atom stabil.
Na ez is akkor hogy van?
-
rento
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Intel DH61DL típusú alaplapot. Van rajta msata? foglalat ha jól látom. A kérdés, hogy ha veszek bele egy msata-s ssd-t, akkor azt kezeli vajon? Vagy csak wifi kártyát tudok belerakni?
-
ThaBoss
senior tag
válasz jacint78 #48139 üzenetére
Szóval mindkét alaplapban volt az i7 6700k, külön-külön Kingston 2400 és 2666 RAM-okkal, egy csatornásként egy modullal is. A RAM-ok jók, azzal biztosan nincs gond és a táppal sem.
Az i7 teljesen alapon megy, Formula és Hero Alpha lapokban is ugyanúgy megakad bootolás közben a CPU kóddal. Procit nem tudtam kérni másikat, szóval az még bőven lehet ludas.
Viszont a lapok integrált GPU-val teljesen alap BIOS beállításokkal bebootolnak, és teljesen stabilan működik minden, amíg ki nem kapcsolom a rendszert és rakok az alaplapokba egy VGA-t. -
Terminator17
senior tag
üdv platformot váltanék
kérdés az lenne jó e 1151 re váltani. Olyan infót kaptam hogy a 1151 csak egy átmeneti széria, jön ennél jobb nemsokára. Érdemes akkor erre váltani ? vagy várjak még. és vegyek addig esetleg 1366 ot átmenetnek?Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.