- Karcsú lett a Z Fold Special Edition
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz borisz1994 #15100 üzenetére
Azért jó ha tudod, hogy az nForce-ok alapfeszen is hajlamosak elfőni, nemhogy feszemelés hatására.
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz Xpredator01 #15102 üzenetére
A CPU foglalat lábai nem sérültek? A házból kivéve sem kapcsol be? A távtartócsavarok mindegyike jó helyen van?
Bazinga!
-
hegegabi80
addikt
válasz Kernel #15089 üzenetére
Na nem tudom. Most először lehúztam mindent az alaplapról. El is indult sípolás nem volt. Rádugtam csak az op. hdd-t és jött a sípolás (8 rövid bár elég gyorsan jöttek), aztán előszedtem egy régi sata kábelt, és elsőre érzékelte is. Tehát az ki van zárva, hogy most hamarabb felpörög mint másik winyó, mert amikor egymaga volt rajta, akkor se jött be először.
Ez a samsunk hdd már kb 6 éves.
Szétszedtem a tápot is. Ne mértek hozzá, de két nagy kondi (560-as) mellett volt valami kifolyás, de kemény. Most nem tudom, hogy valami ragasztó, vagy kifolyás és hogy ez normális vagy sem.Ami még fura nekem, hogy amikor bekapcsolom a proci és házventi felpörög, majd leáll, aztán újra felpörög és utána kapcsol be. Ez nem tudom mennyire normális.
[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
válasz valentin94 #15096 üzenetére
Ilyen hibával még nem találkoztam. Próbáld meg azt, hogy létrehozol egy 30 gigás partíciót és arra teszed fel a windowst. A többi területet hagyd formázatlanul, majd nézd meg mit szól, ha felteszed a drivereket.
-
Kernel
nagyúr
válasz hegegabi80 #15106 üzenetére
Az ragasztó szokott lenni, ventilátor pedig nálam például először hangosan felpörög, majd leszabályoz, de ez nem Asus. Meg az se mindegy, hogy mindig így viselkedett, vagy csak mostanában.
Samsung vinyókról olvastam már érdekes dolgokat, ami miatt nekem már nem is lenne kedvem vásárolni belőle.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Szpisti
addikt
Egy új gépet raktam össze a fiamnak, de a monitor mardt a régi, egy képcsöves 1024*768-as felbontású. A gondom az, hogy amikor a Bios-t akartam beállítani, észleltem, hogy a kép alsó része nem látszik, úgy jó a harmada. Amikor a windows telepítő elindult, ott már nem volt semmilyen hasonló gond, de mivel a biosban pár dolgot még a telepítés előtt be akartam állítani, gondoltam arra a kis időre rákötöm HDMI-n az LCD tévére (16:9). De sajna a bios ott is ugyanúgy fogadott, az alsó harmad nem látszik. Frissítettem biost is már a legújabbra, de semmi változás... Mi lehet a gond, és hogy lehet orvosolni?
-
IOStream
csendes tag
Sziasztok! Kérlek szépen segítsetek!
Most raktam össze egy gépet magamnak, és sehogy nem akar menni.. Pontosabban megy, de vagy kékhalálozik STOP 0x00000124 üzenettel, vagy simán újraindul.. Próbáltam másik táppal, eddig 5x telepítettem fel a WIN7-et, abból 3 fajtát, volt rajta ubuntu is, de azzal is resetel. Memóriát leteszteltem a win7 alap tesztjével és lefutott hiba nélkül, Cseréltem IDE kábel, és SATA kábelt, mindenen plusz hűtés van (a procim pl 21 fokos általában). A vinyó nem mai gyerek, ezért megpróbáltam nélküle bootolni linux CD-ről, de akkor is behalt, szóval nem az a hibás. Mi a franc lehet??
MSI P35 NEO COMBO
CWT 450W, CHIEFTEC 600W
Core 2 Duo E4500
2GB Kingmax RAM
szutyok kis 80 GB PATA vinyó.Általában videók, és játékok közben szeret befagyni, újraindulni stb, de pl VGA stress testen lazán átmegy
Windows is opensource, you just have to know how to read assembler..
-
-
IOStream
csendes tag
válasz cinkoxid #15115 üzenetére
Az imént kivettem az alaplapi elemet, és MENT minden! A probléma, csak az volt, hogy észrevettem, hogy csak egy magot lát a drága.... Utána Optimalized defaults, és megint újraindulgat... megpróbálom, amit mondasz
-
IOStream
csendes tag
válasz cinkoxid #15115 üzenetére
Semmi használhatót nem találok, hogy kéne beállítani a dolgokat.. De ha kiveszem az elemet, és egy magot lát akkor minden gond nélkül megy! Nem lehet, hogy egy BIOS frissítés megoldaná a helyzetet? 2007-es BIOS van rajta..
-
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy Gigabyte GA-MA770-UD3 alaplapom, Samsung 830 SSD-vel és Windows 7-tel.
Az AS SSD ezt mondja:Mint látható, az AMD SATA drivere hajtja a rendszert. Az eredeti msahci használatával nagyon lassú volt a boot, de így sem javult sokat, 25-40 mp. Windows 8 alatt jó.
Lehetne ezzel valamit kezdeni?
Köszönöm a segítséget!Üdv. core2
-
hegegabi80
addikt
válasz Kernel #15109 üzenetére
Hát ha jól emlékszem, ezt a kezdetektől így csinálja a ventikkel. A hangos felpörgés nálam is szokott lenni.
Na ma reggel ismét elindult elsőre a gép. Tegnap este kitakarítottam teljesen a portól, még a tápot is. Volt egy kis műanyag átlátszó lap, ami kiesett a tápból, de nem tudom honnan, így vissza se tettem.
Aztán előszedtem egy régi sata kábelt, amivel még a régi gépembe volt a samsung winyóval együtt. És azzal elsőre megtalálta. Amúgy már recseg ropog rendesen a winyó. Holnap mindenképp szerzek egy másik tápot, és azzal is kipróbálom, hátha az lenne a bibi.
Ha most így működne normálisan, akkor ráfrissíthetek a biosra, hogy ne írja ki az elején a figyelmeztetést?[ Szerkesztve ]
-
MontyCrew
senior tag
Üdv
Valaki aki jártas ebben, Sabertooth X58 lapba menne egy l5638 Xeon processzor, hivatalos oldalon nicsenek a xeon procók a támogatási listán, viszont külföldi oldalakon látom a fórumokon, hogy mennek ezek a lapban, de szeretnék egy megerősítést kapni innen is. Egyik oldalon lestem, hogy vinnie kell, mert felépítésre is olyanok mint az i széria a platformon így menniük kell.
köszönöm
-
IOStream
csendes tag
Felfrissítettem a biosomat a legújabbra, de továbbra is kékhalállal kidobál, újraindul.
De csak akkor, ha mind a 2 mag be van kapcsolva.Windows is opensource, you just have to know how to read assembler..
-
Kernel
nagyúr
válasz hegegabi80 #15124 üzenetére
Előfordul ilyen biztonsági szigetelés, akár a hálózati résznél, vagy bárhol, ahol a gyártó szerint valamelyik alkatrész veszélyes közelségbe kerülhet a fémházzal, vagy netán beeső fémtárgytól, csavartól lehet tartani.
A korábban említettek miatt én esetleg jól átmelegedett gépnél merném frissíteni, illetve a tápfeszültségek szűrésének oszcilloszkópos ellenőrzése után, de ez mondjuk az én esetemre vonatkozik.
Vagy még az is kiderülhet, hogy tényleg csak (?) a HDD hibás, ha ez egy ilyen alaplap, hogy HDD-hibától sípol. Nekem még nem volt ilyen. Bár nem tudom, hogy a BIOS S.M.A.R.T. funkciója csinálhat-e ilyen riasztást.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Irvkhf
aktív tag
Találtam olyan raid kártyát amin négy sata csatlakozó van és a sata 2 sebességet tudja. Tudja a 300 mb/s ot és pci os csatlakozása van. Létezik ez vagy csak rá van írva a dobozra? Tudtommal a pci csatlakozó keveset tud. Szerintem nem tudja ezt a sebességet. Mekkora sebességet tud a pci csatoló?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Irvkhf #15128 üzenetére
Szia!
A PCI csatoló
133 MB/s (33 MHz, 32-bit)
266 MB/s (32-bit, 66 MHz-en vagy 64-bit 33 MHz-en)
533 MB/s (64-bit 66 MHz-en)ezeket tudja.
Amennyiben megmondod, hogy milyen lapod van, én megmondom, hogy milyen a PCI rajta.(#15130) daa-raa: Nyilvánvaló, de nem tudhatjuk. Van itt a PH-n emlékezetem szerint nem egy nem két kolléga aki WS lapokkal rohangál...
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Neil Watts #15129 üzenetére
Hacsak nem szerver vagy WS lap, akkor nyilvánvalóan csak 32bit 33MHz.
Igazából a lap annyira nem is lényeg. Mert ha egy sima PCI kártya, akkor hót mindegy mibe rakod.
[ Szerkesztve ]
-
Irvkhf
aktív tag
válasz Neil Watts #15129 üzenetére
Szia !
Köszi a segítséget akkor elméletileg tudja. Azt hittem csak a Sata1 sebességet tudja a 150 mb/s ot a PCI csatoló. Ez egy régi alaplap Asus P4P800 SE. Azt olvastam az alaplapi leírásban hogy 2 x UltraDMA 100/66/33 van rajta és 2 x Serial ATA, RAID 0,1 funkció.
(#15130) daa-raa válasza:
Nem számít az alaplap?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Irvkhf #15131 üzenetére
De, számít az alaplap is, de csak akkor ha a kártya is olyan. Gondolom egy sima PCI kártya jelen esetben, ami csak 32 bit 33MHz-es üzemmódra képes. Innentől kezdve maga a kártya egyszerre nem tud egynél több SATA vinyót teljes sebességen kezelni, mert egyszerűen a PCI buszra nem tudja kellő sebességgel küldeni a jelet.
Mondjuk az alaplapod is csak 32bit 33MHz-es PCI-t támogat. Hogy milyen saját eszközök vannak a lapon az más kérdés. A nevezett vezérlők natívan a déli hídban vannak (bocsánat, mivel intel ICH-nak hívják), nem korlátozza őket a PCI busz sebessége.
-
geckowize
őstag
Hello!
Valakinek van ASRock 970 Extreme 3 alaplapja?
Érdeklődnék, hogy Dual-Channelt a processzor melletti slotokban lehet csak létrehozni, vagy a szélső 2 is jó?Ilyen lap vásárlását tervezem, viszont félek, hogy a Scythe Katana 3 miatt nem férne el a Corsair Vengeance a proci melletti 2 slotba.
-
Szpisti
addikt
válasz geckowize #15134 üzenetére
Vagy az A1-be és a B1-be, vagy az A2-be és a B2-be rakod a RAM-okat, mindegy, menni fog dualban...
Figyelj, mert ezek nem egymás mellett vannak, hanem a procitól számolva vagy az első és a harmadik, vagy a második és a negyedik slotba.
De ez benne is van a Manual-jában...[ Szerkesztve ]
-
ovecs
senior tag
Sziasztok, van 1 Gigabyte P31 DS3L alaplapom és egy intel E5200 procim.
Olyan van, hogy 1ik napról a másikra nem bírja a proci tuningot ?
Eddig kb 2* volt olyan, hogy újraindult, és az általam adott értékekek "elvesztek" , és hiába állítottam bármit is, a gép újraindult, majd betöltötte a default értékeket (FSB és szorzó) , a feszültséget meghagyta.Elem ki / elem be eddig segített, de ma már ez se működik, ha nem gyári értéken használom, a gép újraindul, még a windows betöltése előtt, és visszaállítja a lap a gyári értékeket.
Plíz helpAquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
ovecs
senior tag
Illetve ma már volt olyan 2* is, hogy se szó se beszéd, egyszer csak kék kockás képernyő, és csak a restart segít. A héten vettem egy használt 5770 -es vga -t, esetleg az lenne a rossz ?
A VGA 13-aig bolti garival rendelkezik.
Proci ra kuldtem fel ora orthos -t a delelott, meg huzva , max 46 fok, szerintem az nem lehet rossz. Az unnepek alatt a 3dmark06 is tobbszor lefutott, meg ugy is, hogy huzva volt akar a vga.Mi lehet a gepem baja ??
Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
Sanyi19
őstag
Nekem az előző lapomba (G41) csak úgy lehetett tuningolni, hogy a vcore-t auton hagytam, egyébként kék halál és vissza-állt alapra. Lehet nálad is amiatt van. Csak hát auto beállításon meg elég sok feszt adott neki.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Cole86
senior tag
Sziasztok!
Asrock Z77 extreme3 tud ventilátorokat szabályozni ?? (3pinesek)
Asusok tudtak ,de ezekről nem tudok semmit. Fontos lenne, köszi![ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
hegegabi80
addikt
válasz Kernel #15127 üzenetére
Na ma reggel ismét elsőre elindult, nem volt sípolás, látta mindegyik hdd-t. Úgy látszik, hogy ez a HDD úgy összenőtt a régi sata kábellel, és már nagyon hiányzott neki.
Nem tudom, miért sípolt, de elég érdekes. Ezt találtam róla:
"8 rövid sípszó : videómemória hiba
A BIOS nem tudta írni vagy olvasni a videókártya memóriáját. Okozhatja a videókártya vagy az alaplap hibája. Mivel ez nem végzetes hiba, a boot folyamat ettől akár folytatódhat is. "Legutóbb 8 sípolást számoltam. Videómemória hiba, hát ennek aztán végképp semmi köze ahhoz, hogy nem volt op.rend HDD-m. De az is lehet, hogy elszámoltam a sípolást.
Ja és most néztem utána, elvileg az alaplap rendelkezik túlfeszültség ellenni védelemmel is. Bár ez nem tudom konkrétan miben nyilvánul meg.
Azért közi a segítségeket, esetleg rákukkanthatnál a tápomra. (csak vicceltem, messze lakom) -
Lordus
senior tag
Asus P5P43TD - ez milyen lap?
Jó a P43 chipset?
Most egy P35-öm van, ami jó, de ebben ddr3-as ramok lennének...
Szóval maga a p43 lap tartogat legalább olyan sok beállítási lehetőséget, mint a p35, vagy gagyibb, mint pl. a p31, p41???köszi
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
ovecs
senior tag
Kozben kiprobaltam ugyis, hogy kezzel viszem fel a default ertekeket.
Bootolas kozben ujraindul az egesz (Videon kb 2:25 nel [link] )
Tehat akkoris ha a gyari ertekeket allitom be kezzel
Ez valami bios problema ?
Este megprobalom az elemcseret azert...Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Nekem egy olyan kérdésem van,hogy ha [ez] az alaplap letudja kezelni a FX-4130-as procit, akkor az FX-8150-et is letudja kezelni?
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv: Dzsabba
-
sgergi
veterán
-
Lordus
senior tag
válasz sgergi #15148 üzenetére
hat, jo lenne allitani az fsb-t egyenkent, a szorzot felenkent, magfeszultseget, es a ram/cpu fsb aranyt. egy e8400ast szeretnek 4 ghzen jaratni benne...
amugy egy 10est meger a lap?[ Szerkesztve ]
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest