- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ruszki
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #15299 üzenetére
A Bios-ban próbáld letiltani a lan beállításokat!(lanról bootolás,meg ilyenek)
Csak azt engedélyezd,hogy használatban legyen!
Hátha!Érdekes!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
cinkoxid
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #15299 üzenetére
A BIOS-ban lesz ott valami opció. Nem biztos, hogy a wake on lan, mer az mást csinált, de érdemes azt is kikapcsolni, hátha. Szokott lenni még néhány hálókártyás beállítás, azokat is érdemes letiltogatni, kivéve azt ,hogy működjön Ha más nem, raksz bele egy sima hálókártyát, az alaplapit meg letiltod. Gondolom neked is van belőle jópár feleslegbe
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Használja valaki az Asrock Dehumidifier (Párátlanító) funkciót van valami értelme?
Tegnapi Bios frissítés után,az éjszaka 2x kapcsolta be a gépet!
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
Ruszki
senior tag
Úgy néz ki,hogy ilyenkor történik meg a "párátlanítás"!
Szerintem ha nem laksz olyan körülmények között ahol nagy a hőmérséklet ingadozás akkor lehet nem is minősül hasznosak ill. nem kap értelmet a dolog.
Ez csak saját vélemény!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Andras828
tag
Sziasztok! ASRock 970 Extreme3 meg lenne támogatva egy PhenomII X4 965 BE-vel, 8 GB 1600-as memóval, és egy OC-s 7770 Radeonnal. Kérdéseim a következők: Belemegy-e a proci (elvileg igen, de a biztonság kedvéért megkérdem, láttam már csúfságokat...)? ASRock, és kiváltképp erről az alaplapról mik a vélemények, illetve tapasztalatok (sok fórumot átolvastam, ott az esetek óriási többségében megbízható, és korrekt alaplapnak írják le, nem ismerem az utóbbi 2-3 évben a márkát, előtte nem szimpatizáltam velük)? Elég lehet-e egy 450-es Cooler Master táp ennek a meghajtására 2 vinyóval (200 GB samu, 80 GB WD), és egy DVD-íróval? És jó üzlet-e ez a félkonfig 80k-ért, vagy valaki tud esetleg tutibbat ennyiért? Előre is köszi.
-
Ruszki
senior tag
válasz Andras828 #15306 üzenetére
Üdv!
Nem rossz lap ez az biztos!
Manapság simán merem mondani hogy jók az ASrock lapok!
Megjegyzem itthon egy ASUS M2N4-Sli-m van!
Ez a második lapom amit már újrakondiztam és addig amíg megy addig meg!
A Cpu se kutya az biztos!
Mostanában nagyon jó dolgokat megcsinál mármint az ASrock!
Ez a lap meg szerintem nagyon jó árban és felszereltségben!
80k-t szerintem megér így ahogy elnézve itt az árakat a ph!-n!
Elfogja bírni a 450W-os táp![ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
cinkoxid
senior tag
válasz Andras828 #15308 üzenetére
Az utóbbi néhány hónapban összeállítottam több gépet is, amikbe szinte kivétel nélkül ASRock alaplap került és bátran mondhatom, hogy ez lett a kedvenc márkám. Én még sosem csalódtam bennük. Az említett alaplapodnak is voltam a tulajdonosa, szóval nyugodtan megveheted, kiváló vétel lesz.
-
jim bcs
nagyúr
B.Ú.É.K. az itteni topiklakóknak is !
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
baboss
őstag
Sziasztok. Szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget és tanácsokat amit ebben az évben kaptam.
És mindenkinek. -
ravail
senior tag
B.U.É.K.!
-
Andras828
tag
B.U.É.K., srácok!
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Először is B.Ú.É.K!
Másodszor egy kérdés. Egy barátomnál adott egy Asus p5k alaplap. Van benne az 1-es és 3-as slotban 1-1 GB-os 800 MHz-es memória és a 2-es slotban egy 2 GB-os 800 MHz-es memória. A bios, az aida ezt látja, viszont érdekes módon a Windows 7 (64 bites) csak 2 gigabyte-ot lát, pontosabban a rendszerinformáció -> Telepített memória (RAM)-nál azt írja, hogy "2 GB (4 GB)". A feladatkezelőnél is a Fizikai memóriánál csak 2 gigabyte-ot ír. Néztem a BIOS-t de nem találtam semmi olyan beállítást, ami ezt korlátozná és ott ugye a 4 gigát lehet is látni. Mi lehet a gond?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
laca5555
csendes tag
Üdv és Buék mindenkinek...
Egy Gigabyte GA-H55M-S2H alaplap vásárlásán gondolkodom...meghallgatnék pár véleményt róla.
Óckodjak tőle? van valami tipikus gondja?..stb, vagy bátran vehetem?
Előre is kösz... -
ravail
senior tag
válasz nyikszi #15315 üzenetére
B.U.É.K.!
Szia!
Az "USER MANUAL" vagyis a felhasználói kézikönyv 4-22.oldalán kezdődik a "Chipset" BIOS beállítás leírása. A 4-22.oldalon látható és a 4-23.oldalon leírt "Memory Remap Feature" funkciót engedélyezd (tedd "Enabled"-be). Ha már ott van, de így sem látszik, BIOS reset, esetleg, ha nem a legfrissebb lenne rajta, nem ártana egy frissítés sem.
Sok sikert!B.U.É.K.!
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz laca5555 #15316 üzenetére
Üdv!
Ez nem rossz alaplap de attól függ mire szeretnéd használni!
Elég sok csatlakozót kapunk az alaplapon ahhoz képest,hogy microATX-es lap!
i7,i5,i3 belemegy!
Van rajta integrált vga amihez még hdmi-is csatlakozót is adnak ami nem rossz ugye bár pl.: ha HTPC-t épít az ember belőle!
Van rajta 6db sata.
Van két vga slot is rajta(PCI-Ex16: 2x) ha esetleg "hídba" szeretnéd a kártyákat kötni.
Konkrét tapasztalatom nincs sajnos.
Gondolom használtan veszed!?
Lehet tudni mennyiért!?Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
nyikszi
őstag
válasz ravail #15318 üzenetére
Köszi, ezt nem láttam, valószínű nem is volt ott vagy csak elkerülte a figyelmem. Majd kipróbálom, ha nincs ott gondolom BIOS frissítés megoldja. Még arra tippeltem, hogy memória inkompatibilitás lehet, mert persze, hogy nem ugyanolyan késleltetésű a 2 gigás, mint az 1 gigások.
McDog! Köszi, gondolom a 2 gigát látja, szilvesztereztünk, csak rákérdeztem egy-két dologra és akkor derült fény arra, hogy a 4-ből csak 2 gigát lát a Windows. Meg lásd fenn, lehetséges memória inkompatibilitás.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
laca5555
csendes tag
válasz Ruszki #15319 üzenetére
Igazából ennek a triónak a megvásárlásán gondolkodom.....némi alkuval nem tűnik rossz cuccnak .
Egyedül az alaplaptól félek....mostanában sokan köpködik a Gigabyte-ot, ezért kellene némi segítség.
A felszereltsége nekem megfelelne (szinte csak net és filmnézés a cél).[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz laca5555 #15321 üzenetére
Próbáld meg itt hátha van valakinek komolyabb tapasztalata a lappal kapcsolatban!
Szerintem vállalható!
Egy hét alatt sok dolgot ki lehet deríteni![ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
válasz laca5555 #15323 üzenetére
Nekem hasonló rendszerem van. Milyen videokártyát szánsz bele? Radeon HD7000-es szériával a H55-nek vannak gondjai, egyéb kártyákkal elvileg tökéletesen működik.(Én néztem: HD5670-el, 6670-el, x1950 pro, 9600GT ) A HD7000-esekkel is az, amíg újra nem indítod a gépet, utána átáll 1x-es sebességre a PCI-E Busz.
Ha tudsz kicsit még alkudni, nagyon jól jársz, keveset fogyaszt, gyors, jó cucc az i3 még az ilyen 1156-os is, még ebben az árban is nagyon korrekt... Megéri szerintem nagyon.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Parlagfű
tag
Sziasztok!
Asus P5L MX alaplapon hűtést cseréltem , ezek után az egyik ram foglalatom elszállt. Gondolom zárlatos lett. (biztos , hogy a foglalat a hibás, ezt leteszteltem). Javítható e, vagy marad az egy foglalatom, és vehetek egy 2GB modult, hogy normálisan működjön? (Értem ezalatt azt, hogy a win7, és a játékok lag nélkül fussanak, mivel a lapon csak 2 DIMM foglalat van, és elméletileg támogatja a 2GB-os modult)-----------
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy gigabyte a75n-usb3 tipusú alaplapom és egy A8-3870k tipusú procim + 2x2gb kingston hypery 1600mhz tipusú memóriám!
Az lenne a gondom hogy a memókat alapon 1333mhz ismeri fel, ha beállítom 1600mhz-re megy stabilan még 1866mhz-n is, de amint ki meg be kapcsolom a gépet ki ír valami hibát hogy nem jól van beállítva!
De ugyanazt írja ki ha csak simán a procinak a szorzóján emelek mindegy hogy mennyit, megy stabilan, de ha kikapcsolom és vissza be egyből ugyanazt a hibát írja ki!
Mit lehet ezzel kezdeni?
Frissítettem a biost is az sem segít!Esetleg van benne valami védelem féle, azt ki lehet kapcsolni valahogy?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
Kisbocs06
tag
Asus M5A78LM_LX 95w tdp ig tamogato alaplapban egy 95w tpi vel rendelkezo Amd x4 960T cpu ha a gyari 3ghz rol emelem a szorzot 3,6ghz re emelem mennyi az esely hogy elromlik az alaplap ? Nagy emeles az a 600mhz ? A feszultseget nem emelem sot kicsit meg csokkenteni is tudtam es tobb ora prime95utan is stabil.Terheleskor 36 fokos a lap.Van okom parazni vagy maradhat igy ??
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok. Először is búék minden kedves fórumtársnak, másodszor pedig szeretnék fejleszteni egy új lapra, de mivel annyira nem értek az alaplapokhoz, szeretném a segítségeteket/ajánlatotokat kérni. A következő rendszerhez kellene:
AMD Phenom II X4 965BE
Gainward GTX285 2gb - 2slotos, bitang hosszú kártya
8GB DDR3 1600 vagy gyorsabb, attól függ a lap milyet támogat
2db PCI kártyaKb. 15.000 Ft-om van rá, nem feltétel hogy új legyen, valószínüleg itt venném PH-n ha találok megfelelőt.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
Mire lenne!?
Játék és net!?
Vagy esetleg tuning!?
Mert ha csak a két fentire akkor néz körül Asrock-éknál!
ASRock 970 PRO3 vagy ASROCK 970 Extreme3.
Használtan hát vannak itt fent!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Mindenkinek B.Ú.É.K!!
Lenne egy olyan problémám hogy az Msi GX700 notimon BIOSt kellene frissíteni. Jelenleg Win 7 64bit van rajta. Esetleg le tudná írni valaki hogy hogyan csináljam? Lépésről lépésre! 2 biost telepítőt is szedtem le de az egyik Vista a másik Xp hez 32 bitesekhez való. Így meg vagyok lőve. Pendriveről akarom frissíteni. Letöltöttem a biost de 2 file helyett 3 van és nincs benne a bios file. Ezt az oldalt nézegettem nem tudom hogy jó e de lehetne kicsit részletesebb, mert még nem csináltam ilyet. Probáltam LIVE Update 5-el de nem talál friss biost 2007.05.18 van fent pedig hivatalosan jött ki 2008.12.24 is egy ezt nem találja.
Segítsetek légyszíves!Köszönöm!
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
bagoly8
csendes tag
Hello. Én egy ZOTAC GF 9300 ITX-es alaplapot keresek megvételre. Köszönöm a segítséget.
-
kenta
tag
Sziasztok!
Egy MSI P35 platinum használható 20-as alaplapi főcsatival,
Úgyhogy vga-t is teszek bele?Eladó cuccok: http://t7.hu/15yk Megbízhatóság: http://t7.hu/15yl
-
dozzer
tag
Szevasztok! Bocsánat hogyha rossz topic-ba irok, de egy olyan problémám van, hogy beállitom a biosban hogy dvd-ről bootoljon a gép de nem bootol be. Hogyha F11et nyomok és ott állitom be azt, hogy DVD-ről bootoljon akkor sem bootol. Mi lehet a gond?
Ha már szép nem vagy... legalább hülye ne legyél!
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Weblap készítés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- iOS alkalmazások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...