- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
válasz Segnior_Barthez #51749 üzenetére
Regen ezt meritettek. Godorbe folia bele a vegyszeres le. Lehet azota vannak szerek amivel eleg kenni vagy fujni.
Eladó: GTS450
-
T J
tag
válasz wargabe #51729 üzenetére
Lamellát lehet kihagynám, 6x80 csavar hátoldalról (vagy excenteres összehúzó, és akkor az asztallap cserélhető), plusz 3 db 16-os acél cső, ami ~20 cm-t belemegy az asztal élébe (szárazon), és 8-10 cm-t a falba, 2k polisztirollal beragasztva. A csőnek a furatot az asztalba lehet felsőmaróval, félgömb marófejjel csinálnám még összecsavarozás előtt, falba meg vastagabbat fúrnék.
Falburkolatot is ez a 3 pont tartaná a falon, és pár csík vizes építési ragasztó. Ha lesz még rajta szekrény, akkor az mögött takarásban csavaroznám. A csavarfej-takaró matricázás nem igényes megoldás. Ha nagyon görbe/ dől a fal, akkor függőleges párnafákkal kiszintezném, és arra menne rá minden. Esetleg a párnafába lehet lamellózni is a hátlapot (függőlegesen), ha sehol nem lehet rejtetten csavarozni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
qqzs
őstag
Van olyan kutyu ami furesz bekapcsolasra bekapcsolja a elszivot? Karcher wd5p ben van ilyen de keves a teljesitmeny nagy fureszhez es egy extra elszivot is jo lenne bekapcsolni hozza. Vagy rakotok egy elosztot a furesz kapcsolojara vagy kivezetem a karcher motorjat. A karcher-be beletort a bicskam, nem tudtam szetszedni . De ha van ilyen megoldas nem barkacsolnek vele.
-
Ajándékok
aktív tag
Master slave elosztó. Kinézetre normál elosztó. Van 1 kitüntetett dug alj. Ha bekapcsolod az abba dugott készüléket, a többi dug alj is kap áramot.
Pl számítógéphez is jó. Amikor bekapcsolod a gépet, akkor kap áramot a monitor, a nyomtató, a router...Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz liszi70 #51753 üzenetére
Kösz, de ismereteim szerint a Tetol száraz fához ajnlott. Ami kevesebb, mint 20% víztartalom. Így pénzkidobás ezt kezelni. A nyersfa ennél magasabb vízzel rendelkezik. Na ez a probléma, hogy óvjam meg a gombától a nyersen beépített gerendát.
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
szazbolha
addikt
Üdv! Vettem egy makita egykezes élmarót barkács hangfal készítéshez.
Milyen késeket vegyek hozzá? Sajnos csak 6mm-es a befogója.3 dolgot szeretnék vele csinálni 22mm MDF az anyaggal.
- körkimetszést 14-20 cm átmérővel. (van marókörzőm, illetve csinálok)
- körkimetszést 8-10mm mélyen falcolni kb 1 cm szélességben (süllyesztés)
- éleket kerekíteni - kezdetben 22mm szerettem volna, de ez túl nagy esztétikusnak kéne legyen. -
BlackBird
újonc
"Milyen sűrűn lenne szükséged a 32-es raszter használatára? Mert ha viszonylag sűrűn használnád akkor lehet érdemes lenne befektetni egy marógép/vezetősín rendszerbe amivel ezt te magadnak megtudod oldani. Gyárt ilyet a Bosch és a Festool is."
A Bosch rendszere költségtakarékos, de elég gagyi. A Festool LR32 sokkal jobb, de a Mafell DDF 40 párostiplizőnek még sín sem kell a polctartózáshoz és egyszerre két lyukat is fúr, zseniális cucc. A 32-es rendszer összes rendszerfuratának elkészítésére talán a teljesen ismeretlen Schmitt32 a legjobb az általam eddig látott rendszerek közül, mert az a korpusz közepén is simán dolgozik a 32 tetszőleges többszörösével és egyszerre két szekrényoldalt is beletehetsz a nagyobb sínrendszerbe, ezáltal is gyorsítva a munkát.
-
nagyúr
válasz Segnior_Barthez #51757 üzenetére
Pontosan tudom, mi van a Tetol FB leírásában, te is ebből tájékozódsz. És természetesen minden felületkezelő, vagy védőrétegnek mindig legjobb a száraz anyag, hiszen abba tud leginkább beszívódni. Viszont a gyakorlat az, hogy az ácsolatnak használt anyagok többségén (hogy egy ismert, frappáns és túlzó szófordulattal éljek), előző nap még rigók fütyültek. Ennek ellenére be szokták áztatni Tetol-ba. A kivágás, fűrészelés és beépítés közben eltelt pár nap, vagy pár hét a fa külső rétegét megszárítja annyira, hogy valamennyi anyag beszívódik. A tetol nem zárja el a pórusokat, a fa tovább szárad. Ha gondolod, teljes száradás után lekenheted még egyszer, de nem fogod akarni. Nincs olyan védőanyag, amit csuromvizes fára lehet és kell felkenni, ilyet ne is keress. Ha találsz ilyet, az marketing bullshit.
[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
Nálam a gázkazán kapcsolja a szellőztetést. Van olyan is, amin állítható, hogy mekkora fogyasztásnál kapcsolja be a slave dug aljakat.
De használhatsz egy 220V-os relét is. Azt dugod a porszívó vezérelt dug aljába és a relé kapcsolja be a nagy elszívót.Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
qqzs
őstag
válasz Ajándékok #51762 üzenetére
A porszivonak nem vezerelt dugalja van hanem vezerlo dugalja. A porszivo motorjat kapcsolja be a dugalj.
a gazkazan nem induktiv ami master slaves hosszabbitonal mukodhet furesszel nem.
----------
szoval tenyleg en akarom feltalalni a spanyolviaszt es meg nem csinaltak ilyet? Azt gondolnam par millio aszalosnak mar eszebe jutott hogy macera kapcsolgatni ki be kezzel egy elszivot.[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
-
bim
veterán
válasz Segnior_Barthez #51757 üzenetére
Erre azt mondják az "okosok" hogy ha a gerenda felszíne és pár tized mm vegyszerrel van itatva akkor a gombának nincs megfelelő élettere= nem tud megtelepedni rajta.
Mondjuk 100 éve nem kezelték le semmivel és ha nem kapott vizet a szerkezet akkor is kibírta jó sokáig. -
woodworm
veterán
Üdv Mindenkinek!
Jobbára csak olvasom a topikot. Ma már nem ezen a területen keresem meg a betevőrevalót, csak az otthoni famunkák maradtak.
Nem tudom a mostani katalógusban is benne van-e, de a Feldernek vannak (voltak) indító automatikái az elszívó rendszeréhez. Volt egy 2-3 gépes dobozba szerelt minimál kivitelű és voltak programozható, dobozba szerelhető komolyabb szerelvényei is.
-
serfozotibi
csendes tag
válasz ViktorSz #51637 üzenetére
Szia! Én őket ajánlom, a kapcsolat menüpontban van telefonszám is, és a srác nagyon segítőkész, és nagyon képben van a tűző/szegezőgépeket illetően, nem utolsó sorban az áraik is korrektek. Én náluk vettem minden szegezőmet, egyébként mindegy hogy Dewaltot veszel vagy Bostitch-et mert a levegős gépeiknél a Dewaltnak Bostitch a belseje. Ennek ellenére én Dewaltot vettem mert fan vagyok.
-
qqzs
őstag
-
harry
veterán
Hali, ilyesmi anyagot keresnék, mi ennek a neve? link
Bútor hátlapja lehetett; ami fontos lenne: fényes (csúszós) felület, kis tömeg / vastagság (ez kb 1mm-es). Ez lenne a HDF lap? Léteznek ezek különböző felülettel, tehát pl. matt, fényes?
De ahogy írtam, a cél, hogy könnyű legyen és csúszós. Igazából más anyag is megfelelhet, pl. 0.5-ös horganyzott lemez...?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
qqzs
őstag
Talaltam egy majdnem felras ciklon eloszeparalot, alubol. Ez 20 centi magas a muanyag 30centisekhez kepest. Lehet hatekonysagkulonbseg meret miatt? Ez lenne amit regebben ajanlottatok itt
Es ezek csinalnak tobbet mintha egy 5 literes festekesdobozbol csinalnek hasonlot vagy mint a hamuporszivok egy elogyujtot rakok?
[ Szerkesztve ]
-
pacman_123
tag
Egy dolog miatt lenne szimpatikus, hogy antisztatikus (ami mondjuk akkor ér valamit, ha az egész rendszer az).
De az meg nagyon nem szimpi, hogy kicsi a be- és kiömlő csatlakozója. Kisebb, mit pl egy klasszik porszívócsatlakozó, azaz szűkíteni kell, ami szerintem nem tesz jót (a porszívó teljesítményének). Visszajelzések is azt mondják, meglepően kicsi (annak ellenére hogy ott vannak a méretei). "Toy"
Abban meg biztos vagyok, hogy a nagyobb műanyag ciklonoktól nem lesz hatékonyabb. Azok is eléggé azok, nehéz attól hatékonyabbnak lenni. Nekem pl egy ilyen van, nem sokkal drágább az általad linkeltnél és remekül dolgozik.
Összefoglalva: nekem nem kéne. Macerásabbnak tűnik a hordóra, (porgyűjtőre) applikálása is.
De ha olcsó házilagos megoldáson töröd a fejed ... nem tudom mit tudnál egy 5L-es festékesdobozból összehozni de itt egy zseniálisan egyszerű módszer, egy igen alap Thien-Baffle leválasztó. Odatekertem ahol megmutatja a működést. Kb háztartási boltban beszerezhető anyagokból készült:
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
harry
veterán
válasz liszi70 #51779 üzenetére
Majd csinálok még képet / megmérem, biztos nincs 3mm-es, nem 'sima' hátfal anyag. Máshol nem is nagyon találkoztam ilyennel. Talán bakelit...?
De ha maradok a 3mm hátfalnál: minden HDF lap felületkezelése ugyanolyan? Vagy a HDF csak egy gyűjtőnév a préselt lapokra, de ezeken is lehet különböző bevonat? Pl. lakkozott, műgyantás, nem tudom... Ezt egyszerűen meg kéne érdeklődni a fatelepen, vagy ezeknek is van valami külön neve, amit kereshetek?
Na megnéztem, 1.2mm, még pár kép: link
Simán lehet nem 'fa', csak gondoltam hátlap lehetett, aztán hátha ismert asztalos körökben. De ha erről nem is tudok meg többet, a 'normál' hátlemezes kérdés továbbra is áll[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
Dekor cégeknél, grafikai stúdióknál (akik készítenek reklám és tájékoztató táblákat) lehet különböző műanyag lapokat venni. Akár szendvics szerkezetek is vannak. Kemény műanyag rétegek között puha, alumínium rétegek között műanyag...
Ha fa, nem lehet ilyesmi? (5 perctől)
[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
kavalkád
aktív tag
hát ez valóban nem az amire gondoltam, lehet a bakelit szerűség a megoldás.
nem írtad mire kell, de ha könnyű legyen és csúszós akkor akryl (plexi) vagy polikarbonát irányba nézelődj. ha nagyon csúszós kell akkor van egy műanyag aminek nem jut eszembe a neve (PFE vagy ilyesmi), viszont az nem biztos, hogy van táblában és drága is. -
őstag
válasz kavalkád #51785 üzenetére
Az egyik legjobb csúszós lap amit választhat, az valóban a PTFE (más néven teflon). Többek között ilyen anyagból vannak a pici csúszócsapágyak (kis fehér hengerek) játékokban és olcsóbb szerszámokban, háztartási eszközökben is.
Valóban nem olcsó,
Teflon lemez 4x1200x1200 9.6 kg/m2 8.336.- Ft/kg = nagyjából 80.000 négyzetmétere.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
qqzs
őstag
válasz pacman_123 #51780 üzenetére
A tiednek mekkora csatlakozas belso atmeroje, nem talalom a leirasban.
Neztem mar tobb diy verziot es nem ertem ez a ciklon mivel csinal tobbet mint az egyszer muanyagvodros festekbodonos megoldasok ket csovel esetleg egy konyokkel. A nehez cucc abban is leullepszik a konnyu meg tovabbmegyEladó: GTS450
-
harry
veterán
Koszi a tippeket!
Csinaltunk mi is egy ilyesmi carpet mill -t (kutyaknak szonyeg futopad): link
Csak mi a futofeluletre (szonyeg ala) tettunk egy hab reteget (nem tudom mi, muanyag, nagy dolgokat csomagolnak bele), arra meg alu kasirozott polifoam-ot, hogy ne kemeny padlon fusson a kutya. Retegrend: link
Ellenben ez nem tunik eleg csuszosnak, es inkabb maszik a padon s nem fut, ezert a szivacsos reszre (vagy akar helyett) tennenk egy lehetoleg konnyu, vekony, csuszos feluletet, amin a szonyeg konnyen tud siklani.Volt itthon par maradek laminalt padlo lapom, ez mar egesz jonak tunik, csak +5kg, s mivel osszehajthato / elrakhato a szerkeszet, gondoltam csak van ennel jobb megoldas is. Pl. a lap amit mutattam, csak nem tudom merre kessem vagy mi az.
-
nagyúr
-
pacman_123
tag
" a konnyu meg tovabbmegy"
Na ez a nem mindegy, hogy továbbmegy, de mennyi ... Ez csak akkor derül ki, ha összehasonlítod, ugyanazzal a porszívóval. A baj ezzel az, hogy: aki megvette, az nem csinált sajátot. Aki sajátot csinált, az meg nem vette meg. 22-es csapdája
Illetve ez nem teljesen igaz, mert én a porszívóhoz megvettem. A nagy elszívómat ("kis" vákum, nagy légszállítás) magam csináltam, saját turbinával, és saját Thien-Baffle leválasztóval. De ezt összehasonlítani 0 értelme lenne a kis ciklonnal. Nem ugyanazok az arányok, nem ugyanaz az elszívó, 100-as be- és kimenő csövek ... stb.
Kis kínain belső átmérőt most nem tudom, este tudnám megmérni. De annyi a rajzon is látszik, hogy a külső az 50mm. Szerintem 2-3mm között van a falvastagság, szóval a belső az ~45mm körül lesz. De majd megmérem, ha fontos.
Összefoglalva: csináld meg ha megvan hozzá mindened. Ha elégedett vagy, nem kell annyit gondolkodni a kínai ciklonon
Szerk: ja, még annyival biztos "többet tud" a DIY-nál,. hogy ezt nem kell megcsinálni Kész van. Van akinek ennyi is számít, nem akar vagy tud tökölni DIY megoldásokkal.
[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
nagyúr
Én úgy értelmeztem, hogy a mozgó, hajlítható, rugalmas futó-réteg alá kell fixre egy csúszós, sima felület, amin csúszik a mozgó szőnyeg. Annak nem kell rugalmasnak lennie, csak csúszósnak. Az általa először linkelt képen is egy ilyen kemény dekor-anyag látszik, és ahhoz hasonlót keresett.
-
thomgrande
tag
válasz pacman_123 #51780 üzenetére
Macerásabbnak tűnik a hordóra, (porgyűjtőre) applikálása is.
A tűnik a megfelelő mert csak tűnik. Nem 10-es hanem 18-as kivágás kell a vödörre és nem a teljes magasság áll ki a vödörből hanem kb 1/3-ad rész. Nem kell neki külön merevítés a stabilitáshoz. Az ilyen kisebbekből több darabot szoktak beépíteni és a csöveket közösíteni.
[ Szerkesztve ]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
nagyúr
160-170°-os, széles nyitásszögű kivetőpánt csak ráütődő létezik? Félig ráütődő nincsen?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest