- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViktorSz
tag
Időközben rájöttem én is, végig kellett volna olvasnom a papírját
Az LG84-et azért vettem, mert akkor még nem igazán tudtam mi kell a festéshez, azon kívül, hogy pác-alapozó-fedő. Elmondtam az üzletben, hogy mire kell és nyilván rámsózták a legdrágábbat .
Most már lepácoltam egy mintadarabot és leginkább azért aggódom, hogy mekkora a különbség a tömörfa/furnéros között(a furnéros jóval sötétebb) . Különböző szögekből nézve vannak érdekes eltérések. Maga a pácolás amúgy elég jó lett.
Lehet, hogy a furnérosra kevesebb pácot kellene fújni? -
epmd
tag
válasz ViktorSz #52502 üzenetére
Mindig lesznek eltérések.A furnéron belül is máshogy veszi fel a pácot,ha soroltan van furnérozva,tehát ha minden egyes lap ugyan úgy követi egymást,vagy ha össze van forgatva, felváltva mint a tükörkép,.Furnéron belül is van a Frízes(egyenes szálú),a flóderos(rajzolatos),és van a gyengébb minőségű tükrös,de az utóbbit kerülni kell látszó helyeken.Ugyan ez igaz a fűrészárúra is ,mert azt is többféle képen vágják.Sosem lesz egységes a szín a fán ,mintha mondjuk egy mdf lapot pácolnál le.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
-
T J
tag
válasz kavalkád #52499 üzenetére
Jó teszt, köszi hogy belinkelted.
Van jelentősége annak amit ír, mert a polc mélységének és magasságának az aránya nagyon is számít az erőkar miatt. Egy 20 cm mély 18mm vastag polc elején ~20x erőkar van. Az 5kg-os macskád 100kg-al húzza kifelé a tiplit, ha statikusan lóg a polc elején. És a legjobb fém horgonnyal bírt 70kg-ot. Egy 38mm vastag polcnál a faltól 10cm-re terhelve már egész kedvező, csupán 3,5-szeres erőkar is elérhető.
Amire nagy esélyt látok, hogy ezzel a megoldással ha nem is szakadna le a polc, de terhelve nem állna szép vízszintesen, hanem kicsit megdőlve. De ha lehet a fém profilba fúrni a horgonyt, az mindjárt jobb végeredménnyel kecsegtetne.[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
> Jó teszt, köszi hogy belinkelted.
Szívesen.> Az 5kg-os macskád 100kg-al húzza kifelé a tiplit, ha statikusan lóg a polc elején.
A 20 centi miért jelentene 20x szorzót? Ha ez így működne akkor a polcok 90% leszakadna egy 5 kg-s súlytól amint azt a szélére teszed. Ezt szerintem gondold újra.Ráadásul a felfogatás megoldása sem mindegy, nem mindig húzó erő fog fellépni, vagy ez lehet nyírás és hajlítás is, vagy ezek kombinációja.
[ Szerkesztve ]
-
pacman_123
tag
válasz Baaraanz #52487 üzenetére
Az is jó (nekem az van 4 éve) de a DeWalt fűrészét (DW 745) is sokan dicsérik. Hasonló kategória.
GTS 10-et kínálgatnak a hobbista fórumon, épp ma. Egy emailt megérhet hogy milyen árban van.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154596070&t=9104263Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
őstag
válasz kavalkád #52508 üzenetére
Tudom, hogy nem nekem szólt, de én újragondoltam, és imádok paintben illusztrálni:
18mm-es bútorlap lebegőpolc, 200mm hosszú. A forgáspontja kezdőállapotban a jobb alsó felfekvő éle. A bal szélén 10N pontszerű terhelés 200mm erőkarral a forgásponra 2Nm redukált nyomatékot ad. Reméljük a rendszer nyugalomban van, így az egyetlen másik erő (szintén pontszerűsítve) a tipli, a maga 9mm erőkarjával. Innen a 20-as szorzó.
Persze abban igazad van, hogy a gipszkartonnak van egy vastagsága, és a csavarnak egy merevsége hajlításra, így fellépnek még a lila nyilak irányában is erők, amik besegítenek, viszont itt is rettentő pici erőkarról beszélünk (12,5mm max).De persze az is ott van, hogy nem egy csavar fogja tartani a polcot.
10kg a polc közepén jelen esetben nagyon durván elosztható 40kg nyíróra és 60kg húzóra. A teszt során 1db 42 nyírást és 63 húzást bírt el. Ezeket a lebegőpolc profilokat meg lehet küldeni talán 4 csavarral is, szóval még akár tényleg lehet simaliba a rögzítés.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
törölt tag
Urak. Csak hobbibarkácsoló vagyok és belefutottam egy kérdésbe. Van egy szekrénysor a szobámban, amihez színben illő bútorlapokat (kis asztal felső lapja) szeretnék vágatni. Viszont nem tudom, milyen minta lehet ez? [kép]
Azt szeretném, ha a bútorlap felülete ilyen lenne, de az élzáró majd fehér.Update:
Ahol vágatnék, ott van egy KASTAMONU A833 Natúr Tölgy lap, ami színben nem teljesen klappol, picit talán sötétebb, de erezetben szerintem hasonlít. [kép]
Vagy még esetleg KASTAMONU A319 Juhar [kép][ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz razorbenke92 #52510 üzenetére
OK, megértettem honnan jött ez a 20x szorzó, a 20cm/0.9cm-ből, nagyvonalúan lekerekítve.
értem én a fizikáját (alapszinten), de a "Az 5kg-os macskád 100kg-al húzza kifelé a tiplit, ha statikusan lóg a polc elején." kijelentés azt feltételezi, hogy bárhova teszem a macskát csakis és kizárólag forgatónyomatékot fog generálni ami mind húzást eredményez egyetlen tiplin. ez nyilván nem igy működik.
amiket még figyelembe kellene venni:
- egy polcot több csavar tart, sosem fog az összes erő egyetlen tiplire hatni.
- az erő egy része nyírás lesz, sőt szerintem másodlagos forgatónyomaték is fellép (aminek a forgáspontja meg a polc felső éle, de erre nem vennék mérget);
- a csavarnak vastagsága van, a forgás miatt a felső részén keletkezik a húzás, tehát a 9mm-hez még hozzá kell adni a lyuk sugarát is;
- a forgáspont a jobb alsó sarokban van (ahogy te is rajzoltad) a terhelés viszont a polc tetején jelentkezik, így az erőkar nem vizszintes, tehát ha a faltól 1 centire lenne a terhelés akkor az erőkar kb. 30 fokos szöget zár be a fallal, tehát a tömeg javarésze nyírást fog generálni.
- nincs ilyen polcfelfüggesztés, csak elméletben illetve nálam is 18mm-es polcok vannak, de itt fémbűbelbe hajtott menetes szárakra van ráhúzva a polc, szóval nem lesz sosem húzóerő (a falból kifelé). az ikeas LACK polcokat figyelembe véve kb 30-35mm a felfogatás távolsága a forgásponttól és minimum 4 csavarral kell rögzíteni. 26 cm mély a polc, ez 10 kg súlynál kb max 11kg húzóerőt fog jelenteni csavaronként.ami még gondolatom van a rajzodhoz kapcsolódóan:
> fellépnek még a lila nyilak irányában is erők, amik besegítenek, viszont itt is rettentő pici erőkarról beszélünk.
szerintem ezeknek az erőknek a mértéke attól függ, hogy épp hova esik a terhlés a polcon. ha egész közel a falhoz akkor a fent leírt erőkaros okfejtésem miatt, az erők javarésze a nyírás lesz vagy a nyomás a lila nyilacskák irányába.> 10kg a polc közepén jelen esetben nagyon durván elosztható 40kg nyíróra és 60kg húzóra
nem megkérdőjelezni akarom, sőt el is hiszem, csak nem értem hogy jött ki a nyíró 40kg-re?továbbra is tartom az első kijelentésemet, nincs jelentősége az eredeti kérdező szempontjából ennek az egész geometriának és matekolásnak, egy normális lebegőpolcot el fog bírni a gipszkarton. eleve nem árulnak olyat ami a fenti paraméterekkel rendelkezik, mert nem biztonságos, de elismerem, tud olyat gyártani magának ami egyből kiszakad a falból, ha a 10 kilót kiteszi a szélére
-
Speciali
tag
válasz kavalkád #52513 üzenetére
Ilyen szamitasokat en nem csinalok (nem is tudok 🙂), csak tapasztalataim vannak a munkámból is adodoan. Valóban, beton falbol nem fog kiszakadni a lebegő polc, ami a "necces" ez esetben, az a polc tarto szerkezete. Tegyel rá a polcodra 10 kg sulyt (pl. 6 db 1,5 literes viz. Mekkorát nyeklik, hajlik a polc maga? Gipszkartonnal meg nem egyből kiszakad, hanem folyamatosan lazul a rögzítés
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Newboy911 #52511 üzenetére
Köszönöm!
Már régóta akartam egy ilyesmit, de ami tetszett azt 300 ezerért adták, a 150 ezer alattiak meg silányak voltak. Megnéztem párat, végül azt gondoltam én ezt fele ennyiből meg tudnám csinálni.
Egy dologban tévedtem nagyot. Azt hittem két hét alatt kész lesz...
A lista, kicsit durva árakkal
Alapzat 45 ezer
Faanyag 57 ezer
Nádpadló és nádfonat 35 ezer
Sadolin extreme alapozóval 20 ezer
Csavarok 5-6 ezer
Ledes fénysor 4 ezer
Lidlis Parrkside körfűrész 13 ezer
Parkside gyalu 11 ezer[ Szerkesztve ]
-
őstag
"ez nyilván nem igy működik."
Nyilván nem. Viszont intuícióból érzi az ember, hogy ott nem kerek valami, amikor egy ilyen helyzetben a tiszta húzásra méretezve nem felel meg valami. Persze mint mindketten írtuk, több csavar van. De rengeteg tényező van, amit még nem írtunk (sérült hátul a karton, a fúrás mellett próbálkoztak GK csavarral és perforálva van a karton, sok párát vesz föl a karton, a polc saját súlya, dinamikus terhelés, stb.). Fölösleges is belemenni mindbe, ha megvan a megfelelő túlméretezés."aminek a forgáspontja meg a polc felső éle"
A felső élnek, (csak úgy mint az alsónak) csak támasztó kényszere van. A várt elmozdulás iránya miatt ugyanolyan szabadpont lesz, és elmozdul, így ember által értelmezhető koordinátarenszerben sosem lesz forgáspont.
"tehát a 9mm-hez még hozzá kell adni a lyuk sugarát is"
Igen, de amennyivel fölfelé figyelembe veszed nagyobbnak, annyival kisebbnek lefelé is. Ez az elmélete a pontszerűre redukálásnak, és egy már pontszerűre redukált számítást nem tolhatsz vissza a legideálisabb pontba.
"így az erőkar nem vizszintes"
Ott valóban nem. De ez a kerekítés is nagyvonalúság. A valódi erőkar 200.2mm. Persze így az erőkarra merőleges erőkomponens is kisebb kicsivel. A nagyságrenden nem változtat."az ikeas LACK polcokat figyelembe véve"
Igen, a LACK-ot láttam lelki szemeim előtt, amikor írtam, hogy meg lehet küldeni több csavarral. Persze itt is vannak további tényezők, például hogy ha két csavar van ilyen közel egymáshoz, vajon a szilárdságuk nyugodtan kétszerezhető?A lila nyilacskás meglátásod teljesen jó. Minél közelebb esik a terhelés (és kisebb az erőkar), annál inkább lesz nyírás az igénybevétel. Minél távolabb, annál inkább lesz forgatás és kihúzás.
40:60
Hasraütésre . Elképzeltem a 12,5mm-es erőkart egy függőleges (lila) erővel nyírásra, és a 9mm-es erőkart húzásra és elosztottam rajtuk erőkar arányosan az erőket. Most kiszámolva: 10Nm-t (polc közepén 100N) arányosan egy 9mm és 12mm erőkarra. 42,8 és 57,2 jön ki.Ahogy korábban leírtam, szerintem sincs akadálya, hogy megfelelő felszereléssel biztonságos polca legyen. Csak a 20x erőkarra akartam válaszolni, aztán betűfsásom lett
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
törölt tag
A lapszabászat, ahol leadnám a rendelést, az alábbi webes űrlappal dolgozik: [kép]
Alapvetően érthető számomra, ezzel a mezővel van gondom:
ABS élzárás hossz.ra (1. élre), Szél.re (2. élre)Ide valyon milyen értéket kell írni? Arra gondoltam, hogy 0,1,2 értékek jöhetnek, attól függően, hogy mennyi hosszú élre szeretnék élzárást. Viszont simán enged más számot is beírni. mondjuk 3-at. Vagy valami más módszerrel kell ezt megadnom?
-
T J
tag
Az ikeás polcnál, a polc tömegét 2kg-ra becsülve, és a hasznos teher súlypontját a faltól életszerűen 13cm-re elhelyezve: 12kg x (13/3) / 4db = 13kg/tipli húzó terhelést kapunk, ami vállalható.
A nyíró erővel szerintem csak abban az esetben kell számolni, ha
- a két felület közötti súrlódás alacsony, és
- a húzóerő erőkarja egy bizonyos számnál kisebb.
Ezt nem tudom megmondani mennyi, de a pillanatszorítónál, ahol ez az áttétel ~4-szeres, már a nyíró erő nem érvényesül, annak ellenére, hogy egyébkén a súrlódás alacsony a felületek között. Ha érvényesülne, akkor nem lehetne vele szorítani, mert a mozgó pofa elcsúszna. Falnál ez a szám még kisebb lehet, a nagyobb súrlódás miatt. Azt akarom ezzel mondani, hogy ha a tárgyak mérete nem teszi lehetővé, hogy a súlypontjukat a falhoz olyan közel told, ahol a húzó erő erőkarja kisebb mint 3x, akkor a nyíró erő elhanyagolható.
Pl a macskát nem lehet olyan közel tolni a falhoz, hogy a súlypontja 1cm-re legyen, legfeljebb 4cm-re. Az életszerűtlenül vékony 18-mm vastag polcnál az erőkar így 4x-es."40kg nyíróerő"
Ez nekem is feltűnt, ... de közben már válaszolt rá. Amúgy a nyíró erő szerintem max az összes teher súlyát érheti el, ami macskás példánál a macska (+a polc 1 tiplire eső) súlya, azaz max 6kg (60N) / tipli.[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz razorbenke92 #52518 üzenetére
nahh, úgy érzem kimaxoltuk a témát
most már mindenki jó alapot kapott hozzá, hogy eldöntse akar-e gipszkartonra lebegőpolcot vagy sem.ui: látom jobban hasítod a témát mint én ezért egy kérdés: mivel az erőkar nem vízszintes, én ahogy lerajzoltam az erővektorokat az jött ki, hogy van egy erőkarra merőleges forgatónyomaték, egy függőleges nyírás és egy vízszintes nyomás is. a két utóbbi aránya szinuszosan nől ahogy haladunk a fal felé. itt a vízszintes nyomásra gondoltam, hogy másodlagos forgatónyomatékká konvertálódik aminek a forgáspontja a polc felső éle.
ha rosszul gondolom, akkor mivé válik a vízszintes irányú erő ilyenkor? vagy hibásan vezettem le a vektorokat? -
őstag
válasz kavalkád #52522 üzenetére
A vektorok nagyságrendi felbontása jó. Amire vigyáznod kell, hogy a kiszerkesztés közben kirajzolt vektorok támadáspontjait mindig vissza kell tolnod oda, ahonnan indultál.
Tehát az erőkarra merőleges nyomatékvektor helyes, de az erőkarral egytengelyű komponensből származtatott függőleges és vízszintes komponenseket vissza kell tolnod az eredeti fővektor támadáspontjához.
Akkor viszont ha megfigyeled, az egyik erre, a másik arra forgat, az erőkarok aránya pedig fordított, tehát forgatás szempontjából kioltják egymást.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
kavalkád
aktív tag
válasz razorbenke92 #52524 üzenetére
értelek, igazad van. elfelejtettem a helyükre tenni.
-
T J
tag
válasz #68216320 #52519 üzenetére
Nekem a méret megadása se egyértelmű.
Ha jól értem, 2mm ABS esetén egy 500-as elem 497mm széles ajtaját 497 - 4 + 0,8 = kerekítve 494mm szélesre kéne vágatni. Nem tetszik hogy ezt a vevővel számoltatják ki, ahelyett, hogy a program számolná, és csak a kész méretet kéne megadni. Ha Pest környéki vagy, ajánlom inkább a Domotercet, ott értelmesebben van ez megoldva, és azt is kérheted, hogy az egymás alatt levő ajtók rajzolata fusson. -
mdk01
addikt
Én is fogom a fejem. Én azt sem értem, miért kell a legtöbb helyen az élzárót visszavonni és a az élzáró nélküli szabott méretet megadni.
Vagyis értem....tudatlanok ülnek a gép másik oldalán, mert ezeket mind meglehet oldani excel táblában, csak ugye meg kell tudni csinálni.
Viszont ez, hogy a 0,4mm-es előmarást úgy számoltatják ki a hozzánemértővel ez katasztrófa.
Ehhez legalább excel tábla kell függvénnyel, mert ha fejben áll neki az ember abból jó nem sül ki. -
őstag
Ha jól sejtem, ez a Woodexpress. Mentségükre szóljon, hogy elsősorban nem lakossági ügyfelekre vannak specializálódva.
Én abba futottam bele náluk hobbistaként, hogy az élzárásnál akkor még a táblázatban csak hosszú él/rövid él volt, és nem tudtam, hogy szálirányos mintázatú anyagnál mindig a szálirány a hosszú él, akkor is, ha rövid.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
woodworm
veterán
válasz razorbenke92 #52528 üzenetére
Ha vállalkozóként több munkát viszek nekik, akkor a számolás is több lesz. Tényleg lehet erre excel táblát rendszeresíteni, de ez egyszerűen a gyártás előkészítés kiszervezése és gyakorlatilag a saját munkámat drágítom és bonyolítom.
-
mdk01
addikt
válasz razorbenke92 #52528 üzenetére
Jó pár évet lehúztam gyártás-előkészítőként. Ezekre a lapanyag számításokra csináltam excel táblát ami számolt mindent. Egyrészt rengeted időt lehet vele spórolni és ami még az időnél is fontosabb, hogy közel nullára lehetett csökkenteni a hibalehetőséget, ami sok-sok tábla felszabásánál nem mindegy anyagiakban mérve.
-
T J
tag
Teljesen egyet értek, mindent a programmal kéne számoltatni, amit lehet. Még ha valaki főállású számolgató csinálná is, egyszer megy be álmosan dolgozni, és aznap olyan veszteséget termel hogy csak.
Kép alapján ez nem excel tábla, gondolom azért szenvednek vele. Aki írta lehet nem elérhető, és nem találnak programozót, vagy nem tudják megfizetni. Meg ha a felelősséget átpasszolják, akkor mi baj lehet? -
GeriCool
aktív tag
Üdv Szakik!
Szeretnék építeni egy kerti kiülőt. kb 6*3 méteres lesz. Féltetővel, zsindellyel, nyitottan. A tartó oszlopok 12*12es és a két hosszanti oldalon az összekötő gerendák is 12*12ek.
Olyan kérdéseim lennének, hogy az oszloptartóhoz az első képen látható csavarokkal lenne hozzácsavarozva. Elég lehet a 80mm vagy kell e hosszabb. A második, hogy a 12es keresztgerendákat a második képen látható csarnak milyen hossznak kellene lennie. Kelle a dupla hossz vagy lehet az rövidebb.
Illetve a harmadik. A tetőn az első réteg lambéria lenne, utána jönne a többi. A fatelepen azt mondták, hogy erre mehet a vízzáró réteg és utána zsindely, máshol meg azt hallottam, hogy érdemes lenne szellőzetést csinálni. Tehát a lambériára ellenléc + mondjuk osb + vízzáró és a zsindely. A kérdés, hogy kelle e ez a rétegszerkezet ha alulról nyitott az egész.
Köszönöm [01] [02][ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
A kép gondolom egy weboldal része és tény, hogy megfizetni a programozót nem olcsó, és mindent leprogramozni amit kell egy ilyen user inputnál a formátumnak megfelelően nem is kevés idő.
Viszont ha nincs pénz megfizetni a programozót és értünk az excelhez, akkor csak be kell kérni a usertől a pontos külméretek és után egy excelben feldolgozni.
A felelősség átpasszolása veszélyes, mert megijedhet a megrendelő. Ha nem értenék hozzá én valószínűleg be is zártam volna az oldalt az előmarós szöveg elolvasása után. -
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Tervben van egy sarokszekrény építése, ahol BLUM sarokszekrény pánttal oldanám meg, hogy a két ajtó egyszerre egymást nyitva nyíljon. Viszont sehol sem találtam infót róla, hogy ilyen megoldásnál mekkora ajtóméret a maximum megengedett vagy ajánlott.
Az én tervem két darab 40 centi széles ajtólap, ez még belefér? -
qqzs
őstag
Bosch pex excenter tarcsajat sikerult legyalulni. Leesett egy lap es mire eszrevettem mar nem tapadt. Van erre utangyartott tárcsa vagy csak gyari? Esetleg a tapadofelulettel erdemes barkacsolni?
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
ViktorSz
tag
válasz #68216320 #52512 üzenetére
Ha csak egy asztallapot akarsz vágatni,akkor a kastamonut inkább hanyagold,mert az szerintem mindenhol csak egész táblás,(2800x2070mm)vagy durván feláras,tehát 21-27 000ft és abban nincs benne a szabás,élzárás.
@epmd jól mondja/írja,el kell vinni egy ajtót a lapszabászatba.Az a legegyszerűbb és az egyetlen biztos dolog. -
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
válasz Speciali #52541 üzenetére
Igen kétféle megoldás van. Valaki beállítja egyforma előmarásra és mindig annyit mar, a másik lehetőség pedig amit te is mondasz.
Ez utóbbival az a gond, hogy a 0,5mm-es marás nem egészséges a késnek, mert szinte nem mar semmit csak érintőre kapja a kés az anyagot, a másik véglet, meg hogy 2mm-et mar 2mm-es élzáró anyagnál ami meg feleslegesen sok.
A legoptimálisabb megoldás sztem az állandó 1mm-es előmarás és ezzel kalkulálni a szabászméretet. -
T J
tag
válasz gaben1117 #52536 üzenetére
A második ajtó be szokott lógni, mert elcsavarja az elsőt. Ha ezt a megoldást választod, szükséged lehet egy egyedi csappantyúra, ami helyére emeli. A boltban kapható megoldások alapból nem ilyenek, ezért mókolni kell. Én már mókoltam magamnak ágyneműtartó görgő + rtg lemezből ilyet, de neked kisebb/ finomabb megoldás kell.
Másik lehetőség amit mdk01 ír, a szembe nyíló ajtók, amik elnyílnak egymás mellett, de ennél nem lehetnek kiálló fogantyúk. -
ViktorSz
tag
Befejeztem a próbapácolásomat és arra jutottam,hogy igaza volt az itt kétkedőknek,hogy egy 6L-es kompresszorral lehetetlen értelmesen végigvinni ezt az egész procedúrát.Hozzá kell tennem,hogy ilyen "silent" kompresszorom van,ami csupán 105l/perc levegőt tud beszívni.
Maga a pácolás teljesen profi lett,de szerintem csak azért,mert olyan cuccot vettem,ami visszatörölhető.
Az alapozólakkot is viszonylag elfogadhatóan ráfújtam,miután visszacsiszoltam teljesen jó volt,viszont a fedőlakkozás teljes katasztrófa lett(ezt írta is vki korábban,hogy valszeg ezen fogok elbukni,sajnos igaza lett )Egyrészt ott bukhattam el,hogy a szórópisztolyom 1,4mm-es,a lakkra vonatkozó előírás pedig 1,5/1,7mm-t ír elő,másrészt a marha gyenge szívóleljesítmény miatt.
Szóval úgy néz ki,hogy muszáj leszek venni egy nagyobb kompresszort.
Egy 50L-es ,200L/perc feletti elég? Vagy mi a lényeg? -
pacman_123
tag
Ha esetleg mégsem a tárcsa teljes cseréjéről döntenél, hobbista fórumon volt év elején egy menet ezzel kapcsolatban. Bár kérdés, mit értesz a tárcsa "legyalulása" alatt. A tépőzár horgos része nyekkent meg, és a szivacsos rész egyben van?
A maradék horgos rész leszedésére tipp.
Felújító készletre tipp, nem saját tapasztalat, esetleg írj rá hogy mennyire vált be.Ha ragasztod akkor azt én is Palmatex kontaktragasztóval csinálnám. Több saját készítésű csiszológépnél bevált már, évek óta ott van a horgos rész a felragasztott felületen. Jó cucc, és ami neked most fontos tulajdonsága: rugalmas kötést ad.
Nyilván az a kulcs, hogy mennyire olcsó és jó horgos tapadó részt tudsz szerezni. Én anno pár m 19 centi széles horgos tépőzárat vettem. Nagyon nem olcsó (3800ft/m), de jó és nekem széles kellett, nem akartam 5 centis csíkokkal szo**ni a 300-as korongokon, de a hengercsiszolómon sem. Sajna linket nem tudok adni mert egy miskolci "garázscégnél" vettem (Híd Bt.) De tekintve hogy mdk01 írta, hogy a gyári tárcsa 5600 pénz, - ez neked nem érné meg. Viszont 5-10 centi széles csíkokat lehet kapni párszáz Ft/m áron, na az már az a kategória, hogy egy próbát nekem megérne. Legfeljebb ha nem - hát veszel egy gyári tárcsát.
Pédául. A "varrható" tulajdonsága ne akasszon meg, az enyém is varrható is, de ragasztva is megáll a helyén.[ Szerkesztve ]
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest