Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bim

    veterán

    válasz AndrewBlase #40387 üzenetére

    A csatornavas a párkányba van fogatva?
    Mi csináltunk ilyet és azt úgy oldottuk meg (mivel a fólia azon a síkon maradt amin most a cserép van) hogy leragasztottunk egy cseppentőlemezt aminek a "tetején"olyan hajtás volt ami tartotta a tető dőlésszögét és azt rögzítettük le. Macerás meló volt mert ki kellett zsinórozni és a szarufáknál ékeket vágtunk pallóból ami megtartotta lemezt és ellenlécet. Erre lett leragasztva a fólia és így a levegőbevezetés is megoldott lett.
    Sajnos ezzel emelkedtünk el a legkevesebbet a párkánytól és a csatornától. Megfogadtuk ha lehet akkor inkább átalakítjuk vízcsendesítősre aminek az orrát függőlegesen megvágva egy széles deszkával letakarunk a párkányból amennyit csak lehet. Ezzel segítesz a cseppentőlemeznek ami nagyon fontos eleme a tetőnek és a csatornát is meg tudod rendesen csinálni. Amúgy mi a csepplemez alá bevágunk a szarufa tetejébe egy 15-ös deszkát ha dobozolás van. Ezzel egyengetjük a síkot és "vonalat" adunk neki.
    Ha lehet verd le a párkányt mert ott marad egy hőhíd és dobozold el. Akkor nem kell csendesítő se csak pallót csavarozni a szarufa oldalára. Több meló de lehet megéri vele vesződni.

    Ja és átszellőzés 5x5-től normális. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák