Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Az új szekrényekre push to open ajtónyitokat szeretnék. Van esetleg ezzel tapasztalatotok? Melyik fajtát érdemes venni?
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
mdk01
addikt
válasz martong #36545 üzenetére
Pénz kidobás, de sztem a 13e-es is...
Ha nem jöhet semmiképpen szóban egy makita sem akkor nézegesd az alsókategóriásokat a boltba hogy arányaiba melyik a jó. Egy ismerősöm vett valami kékszínű vackot és lötyögött össze-vissza a talpa, merőleges sem volt semmi rajta. Jól meg kell fogdosni mindegyiket és választani. Zöld boschból nincs ilyen? -
pali923
aktív tag
Nincs. Ebből a műszerből ~20.000-ért van, a következő kategória meg 90.000 felett. Már sokszor beszéltünk erről itt is. Pedig szerintem nagyon hasznos jószág ez. Nem véletlen, hogy egy olcsót (Ferm) már eladtam, egy aldis a padláson van, és egy 50(!) éves Lamellot használok. Az korrekt ma is.
[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
mdk01
addikt
válasz pali923 #36556 üzenetére
Lamello C1?
Én egy classic c2 használok 15 éve, engem ez sztem kiszolgál ha vigyázok rá.
Gondolom jópár alsókategóriás ilyen gép van. Nem vagyok velük képbe, de csak lehet valami használhatót találni 20k körül, csak kellene hozzá egy szakértő szem aki tudja, hogy mit kekl nézni.[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
Viccelsz? Az egy új konstrukció!
Az enyém Minilo Top, nem találtam olyan prospektust, amiben benne lenne, pedig vannak az 50-es évekig visszamenőleg.
Én úgy használtam az olcsó gépeket (több-kevesebb sikerrel), hogy mindent, a gépet és a munkadarabot is az asztallapra fektettem szorosan. Aztán össze tudtam rakni a cuccost, csak nem mindig lett szép meg pontos. Pedig a lamellónak éppen ez lenne a lényege.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
unreg1
tag
válasz pali923 #36556 üzenetére
A köztes megoldás egy használt, de jó állapotban lévő ipari gép.
-
thomgrande
tag
Szerintem a 6 mm vastagság karcsú. Ha csak nem valami extra könnyű gépet akarsz rá tenni. Ez a kalkulátor elég érdekes árakat számol. Én itt vettem méretre vágottat. Nem felsőmaróhoz.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
MrChris
nagyúr
Nekem világhírű Einhell lapostipli maróm van! Csak forgácslaphoz használtam, minimum annyi odafigyeléssel, idővel, szorítózással... jár mintha henger csapot/tiplit használnék, mert mindenütt holtjátékok vannak. Viszont legalább jobb lesz a végeredmény, tiplivel messze nem tudtam ennyire pontos lenni. A körfűrész benne kritikán aluli.
-
pjg
csendes újonc
válasz thomgrande #36561 üzenetére
Igazából a marógép nem a polikarbonátra lenne szerelve, hanem egy lift szerkezetre. A poli csak munkaasztal.
-
peppe79
senior tag
Sziasztok!
Egy elég speciális kivetőpántra lenne szükségem, és ebben kérném a segítségeteket: +20°-os ráütődő vagy félig ráütődő kivetőpántra lenne szükségem, aminek legalább 130°-os a nyitásszöge.
A legegyszerűbb megoldás szerintem egy 165°-os kivetőpánt lenne, csak sajnos nem tudok olyanról, amelyikhez létezik +20°-os szerelőtalp vagy ék. Szerintetek beszerezhető ilyen valahol?
-
peppe79
senior tag
válasz Prémvadász #36566 üzenetére
Köszi, ez pont jó lesz! A hivatalos weblapjuk leírása alapján a 165°-os kivetőpánthoz is jó. Mondjuk elég furán nézhet ki egy ilyen pánttalpon a 165°-os kivetőpánt. Lehet, hogy kompromisszumot kötök, és beérem vele egy 120°-ban nyíló normál kivetőpánttal is.
-
ngabor2
nagyúr
A ráütődő kivetőpántot be lehet úgy állítani, hogy kinyitott állapotban egy síkban legyen az ajtó és a korpusz, és zárt állásban se lógjon ki? Most egy néhány szekrényt megnéztem, kinyitva van kb. 5 mm eltérés nyitott állapotban.
-
peppe79
senior tag
Annak idején nagyon benne voltam a matrac témában, egy rakás matracot forgalmaztunk. Ha vágatni szeretnél, az Eurofoam habszivacsait tudom ajánlani. Többféle téfogatsúlyú és tulajdonságú habt állítanak elő: normál, lágy, kemény, viszkoelasztikus stb.
Viszonteladói például a Pamüfeld, vagy a szivacsmester.
Tőlük akár szendvics szerkezetű matracot is tudsz rendelni. -
peppe79
senior tag
válasz ngabor2 #36568 üzenetére
Hogy nyitott állapotban mennyire "fut" el a korpusz síkjától, az a beállításon felül nagyban függ az ajtólap vastagságától is. Miért lenne Neked fontos, hogy kinyitva egy síkban fusson a korpusszal? Főleg úgy, hogy a ráütődő kivetőpántok többségének nyílásszöge 90° feletti...
-
mauimagic
aktív tag
Sziasztok!
Viszonylag száraz egész farönköt (kéreggel) lehet valahonnan szerezni, vagy csak fatlepről vizeset?
Kb 1 méteres darabok kellenének 30 cm átmérőben, egy helyi asztalos szerint ha vizes, akkor el fog repedni később...
Melyik fafajta kevésvé kényes erre? Én akácra gondoltam először, de azt mondták az a legrosszabb -
ngabor2
nagyúr
válasz peppe79 #36570 üzenetére
Nem szekrény, hanem asztal lenne. A lényeg, hogy a pánt ne látsszon összecsukott állapotban, ezért nem jöhet szóba a zongorazsanér. Kivetőpántra gondoltam, az szépen eltakarja a szélét, meg a lábakat, tehát igazából terhet nem kell tartania.
Ha ennél jobb ötlet van, az is jöhet.
-
Winner_hun
titán
Jön a kisebb kapex: ks 60
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
bim
veterán
válasz Winner_hun #36576 üzenetére
Az a baj hogy a nagy kapex sem elég nagy, azért vettem inkább LS1214-es makitát.
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Ilyen szegélyre volna szükségem. Tudtok itthon olyan boltot ahol árulnak méterre ilyet?
Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv. Ádám
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
lip06
csendes tag
Jó napot kívánok,
Zöldfülű barkácsolóként csináltam a egyszerű ruhásszekrényt tömörfából. Az ajtó ráütődő kivetőpánttal van felszerelve. A gondom az, hogy a szekrény mélysége helyszűke miatt 50cm és a ruhák kissé kinyomják az ajtót. A kérdésem az volna, hogy miután az előző szekrényről levett Lama kivetőpántot használtam, lehetséges-e, hogy a régi "elfáradt", és azért nem tart elég erősen. Ha így van akkor egy erősebb kivetőpánt segítene? Láttam a neten pl. egy Danco típusút, ami állítható erősségű.
Köszönöm, ha segítenek!
http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Soká
senior tag
Lehet, hogy elfáradt, de ha eggyel kisebb számú cipőt húzol a lábadra, akkor ne a cipőfűzőt hibáztasd
Hiba volt a szekrényt kisebbre méretezni.
Jelen esetben a vállfából kellene levágni... bár ezt félig viccnek szántam. Vagy teszel egy zárat az ajtókra.Ha másként nem megy, akkor forgasd el a vállfatartót és a ruhákat 90 fokkal, vagyis szerelj fel megfelelő vállfatartót. Kihúzható vállfatartó.
[ Szerkesztve ]
-
PindurAnna
Közösségépítő
Még mindig a nappali bútort tervezem (már 3 hónapja)
Tudom..jó munkának idő kell..De, meg kell oldanom a nappaliban egy hatalmas asztalt is..eddig a kihúzható szerelvénnyel agyaltam, de nem igazán tartom stabilnak, ha rátennék egy karácsonyi ebédhez egy 20 literes fazekat, töltött káposztával
Így nemrég találtam ezt azt asztalt, amit az ajtó mögé fel tudnék akasztani a falra, 2 szobába is. Így meglenne a nagy családi lakomához az asztal
Kérdésem az lenne,hogy amikor felállítom az asztalt, milyen elemmel vagy szerelvénnyel tudnám a kinyitott lábát kiakasztani, vagy rögzíteni, hogy ne rogyjon össze?
Köszönöm előre is.Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
aszamóca
aktív tag
Holnap fekete péntek! Kár hogy nem látható még milyen eszközökre, és mekkora engedmény. Bár szerintem még így is húzós árak lesznek. Ezt az egyet írják.
Domino DF 500 - 321.056,. Ft helyett 255.000.- Ft[ Szerkesztve ]
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
pjg
csendes újonc
válasz PindurAnna #36588 üzenetére
Ez az asztal, ebben a formában a 20 literes fazék alatt úgy törik össze, mint annak a rendje.
Ez inkább csak kártyázáshoz való. -
thomgrande
tag
Képen jól néz ki de csak képen. Egy bútorlap vastagság hosszanti merevítés nélkül ekkora távon egy vicc. Ha valami összerogyik a 20 literes fazék alatt akkor ez az lesz. A sines kihúzható sokkal stabilabb. Magánvélemény. Várd meg mások véleményét is.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
yooccoo
aktív tag
válasz thomgrande #36592 üzenetére
van benne oldalanként egy-egy csík hosszanti merevítés
-
PindurAnna
Közösségépítő
Duplingoltan (remélem jól írtam) lenne csinálva, és mivel két asztalt szeretnék, így egy 120 hosszú és 80 cm széles lenne. Így szerintem már elég egy lakomához, nem?
[ Szerkesztve ]
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
Soká
senior tag
"Még mindig a nappali bútort tervezem (már 3 hónapja)"
Nem tudom, veled lehet-e viccelni, vagy inkább ne tegyem, de jó munkához tényleg idő kell, viszont a három hónap egyelőre még nem hozta meg a kellő eredményt, ahogyan a linkelt fotót elnézem.
Miután nem tudom, hogy voltak-e és milyen előzmények így nem tudom pontosan, hogy mi is lenne a cél? Egy bővíthető asztal vagy egy gyorsan "lapra szerelhető" asztal?A képen látott hogyan csináljunk falitükörből étkezőasztalt egy formatervező kolléga ötlete lehet és mint ötlet nem rossz, de azért az asztal merevsége hagy némi kivetnivalót maga után. Én látatlanban úgy gondolom, hogy ez az asztal ki van találva, kellően kreatív volt, aki megalkotta, tehát átgondolta ő a statikai részét is és a csomópontok is, így szerintem működik is, de semmiképpen nem nevezhető strapabíró bútordarabnak. A részletek ismerete nélkül is úgy gondolom, hogy a húsos fazekat elbírná, éppen csak azt nem, ha valaki ezen szeretne mérlegállást bemutatni.
Az biztos, hogy a lábak forgó csomópontjánál kell valami trükknek lennie (amire Te is valami megoldást keresel) mert ha ott egy sima zongorazsanér lenne, akkor az asztal meg sem állna a lábán hanem összecsukódna. De akármilyen trükk is legyen benne, a fizikát nem lehet megerőszakolni, miután a lábak nincsenek egymáshoz kötve, a háromszög-elvű merevítés meg nagyon kicsi lehet, így a lábak egyfajta erőkarként viselkednek és én is úgy gondolom, hogy viszonylag könnyedén lehetne térdre kényszeríteni ezt az asztalt.
És ebből a szempontból nem szerencsés az asztal+tükör párosítás, a tükör csak balesetforrás az asztal szempontjából.
Én megpróbálok tanácsot adni, de azt kellene vázolnod, hogy a "hatalmas" asztal mit jelent számodra? Mekkorát szeretnél és utána mekkorára szeretnéd bővíteni? És nekem az sem egészen tiszta, hogy ezt venni szeretnéd, csinálni vagy csináltatni?
Vagy két éve láttam egy szép és korrekt megoldást egy magyar tervezőfiútól bővíthető étkezőasztal kategóriában. Ő is megvett egy kész vasalatot, ha jól emlékszem, arra tervezett rá. Persze az egy többszázezres kategóriájú bútor volt.
[ Szerkesztve ]
-
generatoros
tag
Még Te vagy megsértődve! Viszlátozzál nyugodtan , szerintem senki nem kiváncsi az ilyen bejegyzésekre, vagyis hozzászólásokra. Te vagy megbántódva mert igazán nem bántó módon a kedves soká fórúmtárs , felhívta a figyelmedet, hogy aki a 2x2 igazságát felülírja , vagy legalább is eljátsza itt a tehetségtelen kezdőt és ha finoman megkapja, hogy ez a fórúm azért feltételez alapvető érzelmi inteligenciát is, akkor még TE viszlátozol. Csak azért , hogy tudd . Elmondom a következő esetemet. A szomszédom megkért, hogy főzzem ki a pálinkának való cefréjét. cca. 15 l a fele valószínű viz és még most is forrdogált ( nov 17) na nem sok kedvem volt nekilátni , de hát a jóviszony a szomszéddal az azért felülírja a főzési szabályokat. a lényeg az hogy 2 dl elsőfőzet jött le a cefréjéből, és ő volt felháborodva, hogy ez , hogy lehet. MERT azt azért tudja ám a naív arcával, hogy 15l cefréből még 2l első főzet is le tud jönni , sőt. és a fokokról még nem is beszéltem. NA kedves ember Te is ilyenformán viselkedsz itt a fórumon. Okoskodsz , sőt tudsz is sok mindent és az elbaszott hülyeségeiddel ide jössz és felteszed a cípőfűzős kérdéseidet és , ha a faszságodra kapsz egy szelíden megfogalmazott választ arról, hogy hülyeséget kérdeztél akkor TE viszlátozol. SOKÁ itt a fórumon az egyik legkomolyabb hozzászoló. Nem kéne őt ilyen viszlátozásokkal bántani. Remélem nem bántó amiket írtam.
-
PindurAnna
Közösségépítő
Velem nyugodtan viccelhetsz 😃
Jaj azt nem írtam hogy nekem tükör nem lesz rajta.Kb 2-2,5méteres asztalra lenne szükségem. Olyanra amit lapszabászaton levágnak, élzárnak, itthon meg összelegózzuk. Sajnos csak erre telik. De így is fél milla lesz kb az egész nappali bútor😩
Mivel van egy különleges mini üveggyüjteményem (1100 db) aminek szekrényeket csinálunk üveg polcokkal megvilágítva. Mind e mellett könyves polcok, íróasztal, 3nyomtató, szgép, tv, minden műszaki ketyere, szekrények, írattartó elrejtve a cél.Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
pjg
csendes újonc
válasz PindurAnna #36595 üzenetére
Én tegnap hallottam először ezt a szót. Duplung.
Most akkor hogy helyes? Duplung? Dupling?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Kindle
- PlayStation 5
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Mebby 2in1 Baba és csecsemőmérleg
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest