- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Smiley #91299 üzenetére
Pontosan. De ahogy olvashattad visszáb butaság amit leírtam. Nekem aztán tök mind1, hogy ki mire költi a pénzét - nem akarok én senki zsebében túrkálni. Ez egy sok ember számára felesleges luxus termék amire ugyanúgy elég a 100k-s gép is.
Én fejlesztőként dolgozom, de még számomra is luxus termék.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
FIREBLADE78
addikt
válasz MultiDoodad #91279 üzenetére
Ezt honnan vetted ennyiért?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Pano
addikt
Akkor miben határoznátok meg, kinek van igazán szüksége pl egy macbookra air-re? Pro esetén megértem, de akkor ezek szerint az air-nek nem is lenne létjogosultsága, mert felesleges luxus. Ugyanis igazán komoly munkára nem használható mint a pro, csak általános célokra, ahhoz meg így luxus.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
-
félisten
-
válasz vadászcsiga #91302 üzenetére
Visszaállítani sem tudod?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
blakey
titán
válasz vadászcsiga #91302 üzenetére
Eszerint cselekedj:
Initial Steps
Click the symbol in the Menu bar.
Click Restart….
Hold down Command + R to boot into Recovery Mode.
Click Utilities.
Select Terminal.
Typecsrutil disable
. This will disable SIP.
Press Return or Enter on your keyboard.
Click the symbol in the Menu bar.Click Restart….
Test Steps
Log in / boot up the Mac.
Empty Trash.
Extra Steps
Hold down Command + R to reboot into Recovery Mode.
Click Utilities.
Select Terminal.Typecsrutil enable
. This will enable SIP.
Press Return or Enter on your keyboard.
Click the symbol in the Menu bar.
Click Restart….[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Divinity
őstag
Érdekes, én is fejlesztő vagyok (bár csak mint szabadúszó használom a saját a gépem van mellé céges is) de szerintem az új M1-es gépek a közelében sincsenek a luxus cikk fogalmának ha munkára kell. Tökéletes teljesítmény, jó memória használat és bitang üzemidő. Ez számomra mind kell, hogy effektíve gyorsan pénzt tudja vele keresni ne kelljen kompromisszumokat kötni mellé.
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
MODERÁTOR
Szerintem azért kijelenetni, hogy legjobb ár / érték arányú Apple notebook. Nagyon sok ember számára nem alternatíva a mac OS.
"Elő van írva hogy egy átlag embernek 100k-s hulladék kell?"
Én a következőt írtam: Ez egy sok ember számára felesleges luxus termék amire ugyanúgy elég a 100k-s gép is. Teljesen más kontextusba helyezted át a mondandóm, kiforgattad."Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
félisten
Meg ne tegyunk mar ugy, mintha olyasmiket vennenk, ami 'megfelel a celra'.
Ha tenyleg ez lenne, akkor senki nem venne mast, mint Dacia Logant, beleposzintu Xiaomi telefont, es a legolcsobb Asus laptopokat. Senki ne mondja nekem, hogy munkaba jarashoz muszaj az, hogy 11 helyett 8 masodperc alatt legyen 100-on az auto, vagy borboritas legyen a kormanyon.
Azert veszunk ilyesmiket, mert tetszenek, stb.
while (!sleep) sheep++;
-
MODERÁTOR
-
xhege
veterán
Én vettem egy 2015-ös Macbook Pro-t. Nem dolgozok vele, csak otthonra kell kb hetente 2-szer elővenni. Ez most akkor luxus?
-
Smiley
addikt
Jaja... aztan 3 ev mulva mire kifizettek az egesz utana meg sirnak, hogy 100e bele az akksi, vagy 150 egy kijelzocsere. Magamnak gepet en sem veszek 100-150e felett otthoni hasznalatra mert teljesen felesleges, foleg nem ujat. Sot inkabb asztalit, mert ott meg jobbak az ar/ertek arany, raadasul pofon egyszeruen javithato.
Melora (uzemeltetes) pedig nalam most fogy el a 10 ev macbookpro, ami akarhogy is szamolom minimum a fel lakasom arat kitermelte nekem. Majd az uj M2-es szeria lesz valoszinuleg a kovetkezo, rengeteg ssd-vel meg memoriaval 16"-ban.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Sukta 95
aktív tag
Lehet bennem van a hiba, de nem szeretem szinte semmilyen téren a “célnak megfelel” elv alapján élni az életem. Ezért veszek Mac-et, pedig csak Chrome-ban dolgozom rajta. Ezért van iphone-om, pedig csak telefon-messenger kombóra használom. És ezért nem jár az emberek nagy része 20 éves swift-tel, stb.
Az meg elég közgáz alap, hogy ha meg is van a pénzed valamire, miért jobb részletben fizetni, mintsem egyben.
[ Szerkesztve ]
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
Smiley
addikt
válasz Sukta 95 #91321 üzenetére
Mindenki mas, en egyszeruen csak szeretek racionalisan donteni... es itt egyaltalan nem arrol van szo, hogy nem tehetnem meg azt, hogy minden evben uj iphone-om vagy macbook-om legyen. En inkabb elutazom vagy mint az utobbi par evbe inkabb a lakasba tolom a macbookpro/iphone arat mint, hogy x ev mulva a toredekeert adjam el vagy rosszabb esetbe a szemetbe dobjam. Nekem nem vettek meg ilyen erteku dolgokat a szuleim szoval mindent magamnak kellett eloteremteni... 16 evesen akartam egy iBook-ot, 2 evig meloztam erte, ez 2004-ben $1400 volt. Baromi jo dontes volt, valoszinuleg nem ezen a vonalon mozognek, es nem ismernem ilyen szintem a unix rendszereket, amibol a mai napig elek
Melora mar $2000 volt a kovetkezo gep, amit 2 ev mulva meg egy $2200 gep kovetett. De ezek mar mind racionalis dontesek voltak, es ki volt elore szamolva, hogy mennyi ido alatt kell kitermelnie az arat. A 2010-es gepet jol elszamoltam, mert barmilyen hihetetlen meg mindig fasza rajta dolgozni.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
MultiDoodad
aktív tag
Sziasztok, meg jött a kicsike (M1 Air). Segítenétek, hogy tudom felülre beállítani hogy mutassa a hőfokot és a cpu gpu terheltséget? (Első macbookom) youtubon nem találtam sajnos információt...
-
nord_
veterán
válasz MultiDoodad #91327 üzenetére
iStat Menu vagy Macs Fan Control, amit telepítened kell.
-
tboldi
nagyúr
válasz MultiDoodad #91327 üzenetére
iStat Menus, iStatistica, de nem tudom, hogy M1-gyel hogy működnek.
-
zenwalk
senior tag
-
Friczy
senior tag
válasz MultiDoodad #91273 üzenetére
Igazából azt se tudom, melyk alkalmazás nem natív még és használja a Rosettát, tehát nem tudom ezt megmondani. Prociigényesebb programként Handbrake-et futtattam, ott nem vettem észre nagy merülést, az átlagos használatom pedig meglehetősen hosszú akkuidőket ad. Nem méricskéltem, én használom a gépet (Air)
-
karacing
csendes tag
Sziasztok!
MacBook Pro (15-inch, 2017) 250 GB gépem van. Még novemberben ráraktam a Big Surt, viszont amikor át akarta költöztetni az eddigi adatokat, helyhiány miatt csak egy része sikerült. Azóta hiába kapcsolom be a macbookot, eltűnt a helyi lemez D az összes adattal együtt. Indítólemezben tudok váltani a régi operációs rendszer és az új között, viszont egyiken sincsenek meg az adatok. Ennek ellenére a tárhely kb már teljesen betelt, hiába töröltem a letöltésekből, asztalról dolgokat, lassan már sehonnan nem tudok törölni semmit és mégsincs hely a gépen. Tehát jelenleg se adatok ,se hely. Valaki tudna segíteni? Nem szeretném elveszíteni az adatokat, viszont ötletem sincs, hogy hogyan kereshetném meg. Icloud nem játszik, mert az alap méretű van nekem, oda már rég nem mentek mindent. Olvastam az interneten, hogy különböző visszaállító programokat javasolnak, de rengeteg különbözőt láttam, plusz nem vagyok benne biztos, hogy működnek-e egyáltalán.
Köszönöm előre is!
-
MODERÁTOR
Amúgy aki mostanában vásárolt mekbúkot almától és OTP-s annak sikerült fizetnie?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
peugeotmate
őstag
válasz Peetey91 #91267 üzenetére
Értem, természetesen jogodban áll így is elhozni a gépet!
Ezt csak azért írtam, hogy ha valaki felüti a fórumot, akkor nyugodtan álljon ki az igaza mellett majd ha hasonló cipőben jár és a szerviz valamit elrontott, vagy nem az előzetes árajánlatban foglaltak szerint cselekedett. Nekem is volt ilyen köröm ugyanitt, az enyém fizetős javítás volt.meg
-
brodarics
tag
2 napja használom a Pro M1-et, egészen elképesztő az akku teljesítménye, előtt egy egy 2019-es Airt használtam, ég és föld a teljesítmény ebből a szempontból...
-
tboldi
nagyúr
Bár MacBookot nem, de autópálya matricát igen.
Az osztrák évest csak PayPalon keresztül sikerült, a magyar megyeit meg 4. próbálkozásra.Anyum a Telekom számlával küzdött, 8. vagy 9. nekifutásra sikerült csak.
Most rendeltem toronycsapágyat az autómhoz, inkább utánvéttel kértem.
[ Szerkesztve ]
-
MultiDoodad
aktív tag
Még egy kérdés. Bejelentkeztem a saját ID-el de az apple tv könyvtárban nem látom a megvásárolt filmjeimet. Ez miért van?
-
Redplee
senior tag
Sziasztok!
Van valaki, aki esetleg tudna küldeni nekem egy bonyolultabb 4K-s iMovie projektet (kb 10perces videóval), amivel készíthetnék egy összehasonlító videót (exportálási idő) az új Macbook Pro-k ról (és nem lenne gond neki, ha részlet látszódna belőle az interneten, miközben exportálja a gép)?
Sajnos én még új vagyok a videós dolgokban és nagyon egyszerű projektjeim vannak, de jó lenne egy összetettebb, ha valaki tudna esetleg ilyet küldeni nekem. Szerintem nekem eltelik egy jó időbe, mire lesz valami komolyabb saját videóm
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
Palki97
újonc
Sziasztok!
Most akkor a sima apple storeból való rendelésre is ugyanaz a 3 év gari vonatkozik, mint az istyelos, emagos stb vásárlásokra vagy ők még mindig az 1év apple garit nyomatják? -
nord_
veterán
válasz Palki97 #91347 üzenetére
Ugyanaz.
A magyarországi fogyasztóvédelmi jogszabályokról a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság weboldalán (http://www.nfh.hu) olvashatók további tudnivalók.
apple.com/hu -
bendefeco
tag
Sziasztok
Tervben van az M1 Air 16GB rammal.
akik már használják ezeket a gépeket a véleményükre lennék kiváncsi. Működik minden rendesen mint az Inteles gépekkel? Amire én használom: böngészés, Lightroom, Photoshop, final cut,Szerintetek jó vétel erre az Air vagy inkább Pro kellene?
Köszi
-
sprX
tag
válasz Redplee #91346 üzenetére
Szvsz, aki bonyolultabb 4k anyagot editel Mac-en, az FCPX-ben teszi ...
Én erre már inkább Pro-t vennék, bár az M1 teljesítményénél meg a fene tudja. Talán ha HC editet csinálsz, hosszú távon megköszöni az aktív hűtést a gép ...
[ Szerkesztve ]
Some days, I need House Music. And some days, I need more House Music ...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kupon kunyeráló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
- Eladó Macbook Air A1370 Laptop.
- Apple Macbook Air Retina 2018 13' Laptop
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest