Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz Mister_X #24920 üzenetére

    Röviden: bullshit.

    Lassan 23 éve van közöm az angolhoz, nagyrészt autodidakta módon tanultam (pl. anno a játékok nagyon sokat segítettek - főleg az olyanok, mint pl. Fallout 1-2, Baldur's Gate, 10 év igazi RPG, etecera). 2-3000 szavas szókincsem szerintem közel sincs, bár ez annak is köszönhető, hogy inkább csak "rám ragadt", ami érdekelt, soha nem voltam vele úgy, hogy akkor most leülök és magolok. Nyelvtannal meg hagyjá, azt mindig érzésre. Legtöbbször bejön. Annyit azért tudok elméleti szinten, hogy van present perfect continous meg simple past. :D
    Ennek ellenére akár hétköznapi párbeszédben is jól megértetem magam, ha nem is mindig túl választékosan - bár az értésem jelentősen jobb, mint maga a beszéd, de ez betudható annak is, hogy a konverzulást viszonylag ritkán gyakoroltam. Oszt mégis nézek mondjuk egy Mátrix-ot és a 90+ %-át tisztán értem.
    Feliratoknál meg már gyorsabban felfogom az angolt, mint a magyart.
    A kontextusokhoz meg experience kell és némi asszociációs készség.

    Mégis mi lenne a legjobb módja a nyelvtanulásnak, ha nem olyat csinálsz közben, ami ÉRDEKEL + a lehető legtöbb felületen körbeveszed magad az adott nyelvvel?

    Utóbbi 1 évben nem igazán foglalkoztam a japánnal, beszéd részéből rengeteget felejtettem (utóbbi 4 hónapban ráadásul csak 2 anime-ot néztem), de a vicces, hogy már így is egyre több mindent értek.

    [ Szerkesztve ]

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák