-
Mobilarena
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vaze
őstag
Februarban mikor egyedul mentem,nem volt semmi gaz.
De most mikor Marciusban mentem a fiammal,na akkor volt szivas,kb 2 oramba telt mire a securityig elertunk annyian voltak.Es meg ugy is hogy elsobbsegim volt a gyerek miatt (kerekes szekes)[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #35302 üzenetére
Kis korkülönbség a kölykök közt az nagyon hasznos Nekünk másfél év, és annyira jól jött ki. Legközelebb is így akarjuk, majd kéne 2 kislány
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Beaumont
aktív tag
Tudom politika, de iden nyaron mi jol jartunk azt hiszem [ezzel] . Mar aki megy haza kolteni "jo" magyar forintot.
"Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
tildy
nagyúr
válasz moleculez #35303 üzenetére
Foleg , ha fizetni kell a bolcsit rájuk, mert nincs segitseged, egy fizu meg semmire nem elég szinte .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz instantwater #35302 üzenetére
Az igyjaras akkor. Mi nem bántuk meg, hogy egy évesen ment, imád járni .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
instantwater
addikt
-
instantwater
addikt
Használ valaki most török vagy más "olcsósított" Netflixet?
Van valami frissen tesztelt módszer, ami nem kér minden áron telefonszámot az adott országból? -
Beaumont
aktív tag
válasz instantwater #35307 üzenetére
Amig ezek lesznek hatalmon, szerintem nem, mindig talal valamit, amit megadoztathat a koz erdekeben...
-
Yeffy
veterán
válasz Beaumont #35309 üzenetére
... amit ugyis a koz fog megfizetni, nem o meg a haverjaik az ellopott penzekbol.
de nem baj, lehet mutogatni Soros/Brusszel/hibridde mutott ovodasok mellett. majd jol megvedik oket, mint a magannyogdijat es a tobbit.szomoru, de ez van. ez kellett a nepnek, ujfent. ha igy be lehet oket hulyiteni sokadszorra is, akkor csak csovalni tudom a fejem, es sajnalni, akik atlatnak ezeken, de megis szopnak. koztuk a csaladomat.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Vaze
őstag
válasz instantwater #35308 üzenetére
En megcsinaltam,csak egy a bibi,hogy sajna nem tudok beadni kartya szamot hogy haviba huzza le.Igy nem marad mas mint a torok netflix gift card.Szerintem igy sem rossz.
Netflix Gift Card 100 TL TURKEY = 8.77 Dollar
Majus 23.an vettem,mert lejart az elozo es A fiókod díja a következő napig van kifizetve: 2022. július 14.
Nekem ez a csomag van :AKTUÁLIS DÍJCSOMAGOD:Standard ami 57,99 TL/hó
vagy ugye van a nagyobb csomag: Prémium ami meg 77,99 TL/hó
Kerdesed van irj nyugodtan.
youtubet el tudtam intezni ugy,hogy havonta huzzak a szamlamrol...[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Alvin_ti4200
félisten
Holnap repülök Magyarországra, ugye nincs már semmi kitölteni való meg kötelező teszt, stb? Tudom, jókor kérdezem, de mindhárom oltást megkaptam, így fel sem merült bennem, hogy utána nézzek a dolgoknak
-
Beaumont
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #35312 üzenetére
Semmi nem kell. Oltasra ott az NHS app, QR koddal, ha nagyon ragaszkodnanak hozza. Ja cukrot vigyel. Miota "hatosagi" aras, kezd hianycikk lenni, ahogy itt a forumokon elkapok egy-ket hozzaszolast.
-
sisi22
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #35273 üzenetére
Megneztem az idosort a nyugdijaknal, elgondolkoztato a 2011 koruli hirtelen trendvaltas, valaki tudna segiteni, mi volt az oka?
Ha jol emlekszem, immigration statisztikaknal is volt az ido tajt jelentos valtozas, esetleg lehet osszefugges?
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
sisi22
aktív tag
válasz instantwater #35294 üzenetére
Ezt hogy erted?
Nem nagyon hallottam jarat torlesekrol, csak arrol voltak hirek, hogy sokan lekestek a gepet, mert nem vegeztek a biztonsagiak idoben a vizsgalatokkal.Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
Bubee82
őstag
válasz Snoop-y #35318 üzenetére
Az elmult hetekben, honapban 3-4 brit fiatalt kerdeztem meg arrol, hogy mi az elkepzelesuk a jovojuket illetoen. Mind ilyen huszonevesek. Semmi, konkretan. Meg csak elkepzelesuk sincs. Mar a kerdes maga is zavart keltett az eroterben, lathatoan. Nem tudtak mit kezdeni a kerdessel vagy nem is tudom.
Volt valaki, aki azt is mondta, hogy minden penzet azonnal elkolti, foleg bulizasra.
Azert nekem ennyi idosen boven voltak celjaim az eletben, amibol az egyik az egyetem sikeres befejezese volt es karrierepites, jo elet stb. De nem csak nekem, hanem az engem korulvevo fiatalok nagyreszenek is.
Az a sajnalatos, hogy a megkerdezett sracoknak mind rohadt jo eszuk van amugy, relative intelligensek, sokra vihetnek. De valoszinuleg a pub-ba fogjak szepen lassan erodalni, majd tipikus suttyo parasztokka sullyednek le, akiknek egy fillerjuk se lesz ezert majd az allamon fognak eloskodni
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Beaumont #35313 üzenetére
Valóban semmi nem kellett, de visszajönni Csepelre (Budapest XXI. ker, aki esetleg nem fővárosi) olyan, mint a kőkorszakba tele kisebbségivel meg humán roncsokkal. A HÉV-en ülni maga volt az időutazás és nem a jó fajtából. Nagyon jó dolgom van Londonban, ki kell mondanom. Már volt egy vacsim ismerősökkel, az tök jó volt, remélem, a következő egy hétben az összes többi találkozóm hasonlóan klassz lesz, de hogy én ebbe az országba nem akarok visszaköltözni az hót ziher.
-
sike!
tag
válasz Alvin_ti4200 #35320 üzenetére
Kik azok a "kisebbség"?
-
Alvin_ti4200
félisten
roma származású fiatal úriemberek, akik nem éppen úriember módjára viselkednek.
Mielőtt kiköltöztem már elég sokan voltak itt, mivel felvásárolták és elbontották a belvárosi területeket, ahol laktak és a helyzet ahogy elnézem azóta csak romlott. Konkrétan jobban féltem az utcán este 11-kor, mint Londonban, bár tény, hogy nem Croydonban lakom.
[ Szerkesztve ]
-
Bubee82
őstag
válasz BÁ Nutrition #35323 üzenetére
Regi szep idok. Bar maradtam volna ott
-
Alvin_ti4200
félisten
Most, hogy itthon vagyok egy hétig, végre van időm találkozni és beszélgetni ismerősökkel s barátokkal és nagyon érdekes hallgatni őket, mik történtek velük, illetve legfőképpen, hogy milyen terveik vannak a (közel)jövőre nézve.
Tegnap egy három fős lány társasággal voltam és az egyik lány kacsintgat külföld fele (főleg Berlin felé, ahova ma repült el egy hosszabb hétvégére), pedig szereti, amit csinál itthon és folyamatosan képezi magát (egy Cambridge-i tanárképzőre készül jelentkezni).
Ma délelőtt egy barátommal találkoztam, aki az egyik vezető a budapesti Gerbeaud-ban, ami a nívósabb helyek egyike a Vörösmarty téren, de neki is tele van a cipője a tulajdonosi körrel meg azzal, ahogy a fiatalok (20-28) hozzáállnak a munkához. A barátnője is kávés világban dolgozott sokáig, de fizikailag kikészült a hazai vendéglátástól és lassan oda kerülnek, hogy elkezdenek beszélgetni majd a gyerekvállalásról és részben a származásuk, részben egyéb dolgok miatt úgy érzik, hogy nem egy ilyen környezetben szeretnék ezt meglépni.
Ehhez jön hozzá, hogy a már elköltözött barátok közül az egyik megkereste Antwerpenből, hogy lenne az ő tapasztalatához passzoló munka, Koppenhágában is próbálkozik egy nagyobb, helyi kávézóláncnál, szóval ebből egyértelműen azt szűrtem le, hogy ők fejben már eldöntötték, hogy elmennek. Igyekszem támogatni őket meg megosztani az én tapasztalataimat, ami nyilván teljesen egyedi és Londonhoz köthető, ugyanakkor valahol szomorú (de minimum elgondolkodtató), hogy képzett, sokat dolgozó, a szakmájukban jól teljesítő ismerőseim kifele nézelődnek. Kíváncsi leszek, a következő szűk egy hétben hányszor fog előkerülni ez a téma a baráti társaságom többi tagjánál.
-
moleculez
veterán
válasz Alvin_ti4200 #35326 üzenetére
"Kíváncsi leszek, a következő szűk egy hétben hányszor fog előkerülni ez a téma a baráti társaságom többi tagjánál."
- tippre mindbenAmúgy milyen származású az ismerős, ami miatt nem érzi otthon magát?
-
Mercutio_
félisten
válasz Alvin_ti4200 #35326 üzenetére
1/2 év múlva teszteld vissza azok közül akik a kinti munkát fontolgatják hányan voltak akik léptek is.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Alvin_ti4200
félisten
A csepeli OMV kúton valószínűleg kicsit előre szaladtak a hatósági ár feloldásával és nem voltak szívbajosak kiírni a 712 Ft-os 95-ös benzin-, valamint a 775 Ft-os gázolajárat. Lesz itt meglepetés pár nap múlva Vicces lenne látni a reakciókat, ha az energiáért is hirtelen piaci árat kellene fizetnie az embereknek.
-
Vaze
őstag
válasz Alvin_ti4200 #35331 üzenetére
[link]
Otthon vagy es nem is tudsz rola?
Ha bemutatod a magyar forgalmidat akkor egybol a hatosagi arat fizeted,ha nem mert kulfoldi autoval akarsz tankolni akkor a rendes piaci arat fizeted....
Kulfoldon elo Magyar csak addig volt jo meg szavaztak a sok kocsoxxxre (en nem szavaztam)[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Alvin_ti4200 #35331 üzenetére
En 843-ert tankoltam tegnapelott szoval ez meg mindig olcso
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
Vaze
őstag
válasz Alvin_ti4200 #35334 üzenetére
Hat meg is van rola a velemenyem,de inkabb nem fejtenem ki,feleslegesen huznam csak magam...Idiotak...
-
moleculez
veterán
Tegnap dumáltam a biztiőr sráccal. 20 éves, frissen végzett az egyetemen. De nem érdekli amit tanult szóval mást akar csinálni.
Mindegy is, a lényeg hogy meg amikor 3000$ volt az ETH akkor beleállt az egész diákhitelével. Vett hármat. Most sír, hogy vmi 1300 $ körül van.
Fentebb említette vki hogy a pénzügyi kultúra az itt a béka segge alatt van. Nos, a helyzet roszabb: saját elmondása szerint benyalta az Instán az influenszerek pózolását, és beleállt. Azt is elmondta, hogy nem szeret research-t végezni. Amikor visszakérdeztem, hogy mégis mit várt, csak vállat vont. Arra a kérdésre is, hogy ebből mit tanult. Azt nem látta be hogy nem ért hozzá.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz moleculez #35336 üzenetére
Diákhitelből kriptovaluta, hadd gratuláljak. Szerintem súlyos probléma, hogy az ilyen több százezer vagy éppen millión felüli feliratkozóval rendelkező, erősen kérdéses YouTube csatornák, mint Meet Kevin és társai nincsenek komolyan szabályozva, mert az, hogy "This is not financial advice" meg hasonlók nem érnek szart se, ugyanis itt az "influenszer" faktor nagyon komoly problémát jelent. Arról nem is beszélve, hogy valahogy arról elfelejtenek beszámolni, amikor ezek az "influenszerek" eladogatják a kriptovalutáikat, illetve azt sem verik nagydobra, hogy ahhoz, hogy a dollárban kifejezett ár felfelé menjen a keresletnek túl kell szárnyalnia a kínálatot, ők pedig pontosan ezt próbálják befolyásolni.
-
moleculez
veterán
20 valahány akartam mondani, csak lemaradt.
Nemrég beszéltem egy barátommal hogy a mai tinik/huszonévesek egy része milyen téveszmében vannak, szigorúan első kézből való ismerősökre alapozva. Vagy Gucci gang -be vagy, vagy csicska vagy. Az, hogy dolgozni, meg karriert építeni, tanulni, az neeeem.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz moleculez #35339 üzenetére
A karrierhez annyit, hogy én a cégnél szinte már "veteránnak" számítok az öt évemmel és már 2019-ben is azt hangoztatták a (nem csak magyar) HR-esek, hogy a mostani pályakezdők vagy fiatal felnőttek alapvetően "job hopperek" és többségük nem is szeretne elköteleződni egy vállalat mellett. Ezzel párhuzamosan a cégek egyre inkább igyekeznek támogatni a belső mozgásokat, hiszen a fluktuáció és a folyamatos toborzás nincs ingyen.
Nem tudom, hol van az igazság, az biztos, hogy papíron nálunk (Vodafone UK) is szabadon lehet mozogni a különböző területek között, ha az ember letett már valamit az asztalra és pozitív munkamorálja, attitűdje, miegymása van. Sok az elérhető képzés is, van LinkedIn Learning, belsős eLearning anyagok, én szoktam mentorálni is, szóval igazából csak akarat és elhatározás kérdése, hogy az ember mit szeretne kezdeni magával, de úgy továbbra is úgy látom, hogy a pénz ha nem is áll mindenek felett, de nagyon fontos eleme a kirakónak.
-
moleculez
veterán
válasz Alvin_ti4200 #35340 üzenetére
Attitude: most heti 2 napot dolgozom Tescoban az egyetem miatt. Hetente jön-megy valaki, mire betanítjuk már el is megy. 20+ évesek első munkahelye, és valami hihetetlen hogy hogy állnak a munkához. Érezzük magunkat megtisztelve, hogy őméltósága egyáltalán bejött (de minek...), mert amúgy neki ma _____ dolga van. Telefonozik, beszélget, szelfizik, ha kijavítod a hibáját megsértődik... sorolhatnám. Nulla alázat, tisztelet. A másik véglet a 40+ ázsiaiak, akiknek szinte csak ez maradt és túltolják, 2 ember helyett dolgoznak heti 9 napot ha kell. (ez pedig lassan elvárás, és nem veszik észre)
-
félisten
En szoktam mondani a felvetelizteteskor, hogy 1-2 ev alatt nalunk nem lehet akkora dolgokat elerni, szoval ugy celszeru tervezni, h maradjon sokaig az illeto cserebe megbecsuljuk az embereket.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz Alvin_ti4200 #35344 üzenetére
Ki lehet, de mondjuk 3-4 ev hatterel mar sokkal produktivabb vagy. Szerintem egyebkent mindenhol, ez az 1 evente ugralas ott lehet jo, ahol nagyon szuk teruleten belul marad az ember. Dolgoztam mar nagy multinal (amcsi befektetesi bank), es ott is az igazan jo karrierek kb. 5-8 ev utan kezdodnek, mert bonyolult a domain.
Mi kis ceg vagyunk, de itt is relative bonyolult a domain, szoval en mar 7 eve tolom, es meg mindig keves vagyok hozza
while (!sleep) sheep++;
-
Mercutio_
félisten
Multiknál nem akarnak olyan projektet indítani, amivel a midtime-crysis/burnout miatt pálya váltásban gondolkozóknak kínálnak egyfajta gyakornoki programot?
Ez a réteg ismeri a multis/nagyvállalati kultúrát, céges környezetben munkavégzést, nem a jobhopperkedés az élete "csak" a jelenlegi munkájában már nem lát életcélt, de a más terület nyújtotta újdonság tudná motiválni, hajtóerő lenne számáraEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bubee82
őstag
Igy kell sikeresen vezetni egy onkormanyzatot [link]
-
zone
őstag
Nálunk épp az ellenkezője, azt látom, hogy akik nyugdíjba mennek, azok 20-30 éve a cégnél voltak. Viszont a belső mozgás rémálom, már 3 hónapja várunk ketten is a HR-re, hogy véglegesítsék az új pozíciónkat. Másfél éve vásárolták fel a cégünket, azóta többen mondták, hogy kellünk nekik, de még mindig csak várunk, a beolvadás miatt a munkánk 90%-a mostanra átkerült másokhoz.
Tavaly volt egy két körös belső interjúm is egy másikra, az is kb. 3 hónapig tartott mire kaptam választ, végül egy külsőst vettek fel. Amikor rákérdeztem csak pozitív visszajelzést kaptam. Csak néztem, hogy senkinek nem volt baja velem, nem értetettem miért vettek fel mást. Újabb 3-4 hónap után tudtam csak meg, hogy azért, mert túl jónak tartottak arra és egy másik helyre képzeltek el. Ez is csak a menedzserem nyomása által derült ki, közvetlenül nekem semmit nem mondtak.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Apollyon
Korrektor
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest