-
Mobilarena
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vaze
őstag
Koszonom szepen nektek a segitseget
Tegnap irtam a Ryanairnak,biztos ami biztos alapon.
Agnes a Ryanairtol azt irta nekem,hogy vihetem fel magammal.MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
sisi22
aktív tag
Most megy a "perpatvarok perpatvara", meg a Euronews is adja, lehet mozizni, ha van hozza eleg alkohol es egyeb, ami segit fokozni az elvezetet.
[ Szerkesztve ]
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
sisi22
aktív tag
Szerintem a lenyeg az, hogy ki kell ismerni a mogottes kommunikaciot, erosen tudni kell olvasni a sorok kozott es akkor lehet latni, hogy merre erdemes menni.
Nemreg pl. nagy hangon bejelentettek, hogy a britek a vilag megmentoi es micsoda attorest ertek el fuzios energia teren, de utana kozlik, hogy a felfedezesnek harminc even belul nem varhato gyakorlati haszna, es utana olvasva talalsz egy megjegyzest, hogy az adott letesitmenyt par ev mulva bezarjak, mert addigra a korszerub EU-s letesitmeny veszi at a helyet. Ugyhogy ennek a hirnek inkabb a "britek eddig jutottak, az EU fog eljutni a gyakorlati megoldashoz" a jelentes.
Ami erdekesebb, hogy most hoztak nyilvanossagra pl. az uj osszparti jelentest a brexites hatasokrol, [link] mivel konszenzusos szoveg, erdemes bekezdesenkent, vagy akar mondatonkent ertelmezni az alig 25 oldalas szoveget. Csak az osszefoglalot futottam at eddig, ez alapjan ha van itt erintett vallalkozo, erdemes lenne megkeresnie a helyi MP-jet es sirni neki, hogy akar par alkalmazottat is fel tudna venni vallakozasa bovitesehez, ha kapna o is a tamogatasbol, mert az elozo palyazati rendszer nem volt jo, es ha sikerul ugy modositani a parametereket, es olyan az MP, hogy szeretne foglalkoztatas noveleseben eredmenyt felmutatni (akar 2-3 for erejeig), akkor lehet belole valami anyagi es PR haszon is, ha valoban jo a ceg.
-
Tufa_
aktív tag
Kismillioszor volt kerdezve, bocsi, de tudtok ajanlani valami magyar stream megoldast?
Anyum hetfon BUD-LON uton elkapta a covidot ugyhogy a 2 napos unokalatogatasbol 10 napos szobafogsag lett... -
kIsDe`
tag
A mit lehet felvinni repulore margojara:
Egyetemi eveim alatt kivancsisagbol vettunk egyik baratommal egy gaz-riaszto fegyvert, akkoriban ez teljesen legalis volt nem kellett kulonosebb papir hozza, csak az utcan toltetlen allapotban elcsomagolva lehetett vinni etc.
A lenyeg, hogy aztan eladtam, es az uj vevojenek a laptop taskamban vittem el szetszedve. Hosszu evekig el is felejtettem, hogy volt valaha nekem, majd egyszer elkezdtem kipakolni laptop taskat, mert merete miatt leakartam cserelni es a belso zsebeiben megtalaltam par toltenyt tobb evvel azelottrol, azt hiszem 3 db-ot. Ez a taska idokozben, igy toltenyekkel jarta meg velem tobbszor repulon Bp-Luton, Luton-Bp es Bp-Göteborg tavokat
Igy utolag jot mosolyogtam rajta, es szerencse hogy sehol nem szedtek darabokra miatta.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kIsDe` #34607 üzenetére
En a virgintol kaptam anno a starter kittet, amiben volt egy zacskonyi kabelrogzito. U alaku muanyag, benne egy szeg. kB 200db. Taskaba bele, majd otthon Jo lesz. El is felejtettem. Hat a repteren emlekeztettek. Volt ott minden. Robbano anyag kereso kutya, Mintavetel borondrol... Azt mondta repesznek latta. Vihettem magammal persze.
-
Apollyon
Korrektor
Ha a közeljövőben nem lesz többé az EU-ban frászbuk meg a zinsta, akkor UK-val ilyen szempontból mi történik? Remélem itt se lesz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
moleculez
veterán
Adná a Devla hogy pusztuljanak innen a szarjaikkal együtt - de nem fognak, sajna.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
sisi22
aktív tag
Ez a korabbi spanyol helyzetrol szol, ok megoldottak, hajokkal visszatoloncoltak oket.
Itt a UK helyzet harom hivatalos medium szerint:
(Aki esetleg elfelejtette volna, 2015 volt a kiindulo helyzet, Keleti pu:
Migrant crisis: The Facts - BBC News:
[link]A 2021-es helyzet a brit sajto szerint:
1. Sky witnesses migrants entering British waters cheering 'UK':
[link]2. Record number of migrants cross English Channel on a single day - BBC News
[link]
3. Telegraph: More than 800 Channel migrants arrive in UK on a single day:
[link][ Szerkesztve ]
-
sisi22
aktív tag
Hat, kivancsi vagyok, mikor fog megjelenni az elso tanulmany a Putyin sakkjatszmairol, eddig ugy tunik, honapok ota o iranyitja a dolgokat.
Tavolrol szemlelve nagyon groteszk latni, ahogy a Nato es EU folyamatosan ures frazisokat puffogtatnak, hiszen mindket szervezet alapjaiban mukodeskeptelen a jelen helyzetben. A francia elnoknek ott a sajat valasztasi kampanya es mellette az EU elnokseg meg negy honapig, a nemet kancellar meg az iroasztalanak fiokjainak vizsgalataval van elfoglalva, az amerikaiak lennenek a kulcsszereplok, de az EU es Nato nelkuleselyuk sincs semmire, raadasul a franciakkal belathato ideig nem fognak tudni megegyezni, igy a kanadai sztrajk es egyes gazdasagi kulcsszereplok hatalmi harcai miatt kialakuloban levo kereskedelmi es penzugyi valsag mellett a belpolitikai helyzet is egyre problemasabb, igy a brit miniszterelnok kapva kapott a lehetosegen, hogy marionett babukent az amerikaiak szocsove legyen, mert mar a rendorfonoket is lemondattak, lassan mar titkara se lesz, es persze az itteniek nagyon szeretnek visszacsalogatni, hogy szokasos szocsataban izekre szedjek.
Lassan mar minden szempont felmerult, csak az ukranokkal - es a krimi terulettel - nem foglalkozik senki.[ Szerkesztve ]
-
sisi22
aktív tag
Az idojarasjelentest elnezve ugy tunik, megint a Cardiff-Birmingham-Hull vonal menten kettevagjak az orszagot.
Aki azon a kornyeken el, hogy latja, mennyire letezik a valosagban ez a valasztovonal?Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
sisi22
aktív tag
-
sisi22
aktív tag
GP es korhazak kozti adatkapcsolatban van valakinek jo tapasztalata?
Nemreg beszeltem egy adatbazis szakertovel, azt mondta, a munkajuk tobbsege abbol all, hogy a korhazi kezelesre jott paciensek adatait hogyan tartjak karban, mert minden reszlegnel az utolso ottletekori adatok vannak meg, igy sose biztos, hogy mi az aktualis lakcime es telefonszama.
Ez nekem abszurdnak tunt, logikusnak tunik, hogy a GP-nel ott van mindig az aktualis adat, de azt mondtak, a korhazak nem latjak a GP-k adatait, csak leveleznek egymassal, ami meg abszurdabbnak tunik.
-
-
sisi22
aktív tag
Akkor csak en vagyok szerencses, hogy amikor a gp korhazba kuldott egy vizsgalatra, ott meg tudtak nezni, hogy a gp fele milyen problemakat jelentettem korabban, es a gp-m is latta a korhazi reszletes leleteket, amiket nekem nem mutattak meg?
(eleg furcsa erzes volt, hogy itt ver es vizeletvetel utan nem mutatjak meg, hogy miket talaltak, csak a gp-nek.)Vagy talan azert volt, mert amikor en regisztraltam anno, bepipaltam, hogy engedelyezem az adataim megosztasat?
-
Vaze
őstag
válasz sisi22 #34622 üzenetére
Bocsanat,rosszul irtam le....
Tel szam + cim ilyesmire gondoltam.En csereltem a korhazban telo szamot,de a gp fele a korhaz azt nem jelentette,nekem kellett szolnom a gp nel is az uj szam miatt...
Az hogy a korhazban vizsgalatot csinalnak,arrol termeszetesen a gp kap levelet...[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
fazr
senior tag
válasz sisi22 #34622 üzenetére
Ha a GP kér vizsgálatot elküldi nekik, hogy miért kéri és mik a panaszok. A GP pedig megkapja a vizsgálat eredményét.
Régebben volt egy vérvételem A&E-n és a GP nem látta az eredmény, csak hogy ott voltam. Kérnie kellett a kórházat, hogy küldjék el neki.
Nemrég volt MRI scanem, a GP és én is levélben kaptuk meg egy orvos véleményét, hogy ő mit lát. Ezt a levelet vinnem kellett a kórházba, hogy bescannelje a rendszerbe physiotherapist Utána ő a heti meetingen volt főorvosnál, hogy megbeszéljék az esetemet és az ortopéd főorvos kérvényezte, hogy megnézhesse az actual scant, amire egy hetet kellett várnia. Persze ő mást állapított meg, mint az első orvos...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz sisi22 #34620 üzenetére
Én ezzel foglalkozom, elsősorban pont Angliában szóval valóban igaz, amit mondasz: a demográfiai adatok korrektségét nehéz biztosítani, mert nehéz eldönteni, hogy kinél van helyes eredmény (es sajnos meg az sem igaz, hogy maga a beteg helyesen tudja). A GP és kórházi rendszerek integrációja pedig nagyon hiányos. Meg úgy általában senki nem akar adatot megosztani a betegekkel (a mi rendszerünkben is az a leggyakoribb ugyfelpanasz, hogy “nem látszik semmilyen adatom”, aztán ez persze nem rajtunk múlik, hanem a forrásoldalon).
de kérdezz, van sok infom
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
-
sisi22
aktív tag
Igazad van, elirtam, a lakcimet es tel szamot mindig ellenorzik, amikor vizitre megyek, igy ez itt nem problema.
A levellel van problema, mast kapok en es mast a gp, de o mindig tobbet tud, mint en, es nem ertette, hogy miert akarom tudni, hogy a verleletben milyen osszetevovel volt problema.
-
sisi22
aktív tag
Akkor nalad a labda, meselj.
Amiket nekem mondott a srac:
Adott korhazon belul sincs egyseges adatnyilvantartas, igy idoszakonkent ki kell nyomtatniuk (!) a paciensek adatait es osszepipalni mas reszlegek nyilvantartasaival, majd a datum szerinti utolso adatra modositani az osszeset, ha tobb van.Sok esetben kulonbozo egysegek tovabbra is csak leveleznek egymassal, igy kulon adminisztrator van csak arra, hogy a napi leveleket beszkennelje es az illetekesnek tovabbitsa.
Adategyeztetes erkezeskor tortenik, ha a korabbi adatra az illeto rabolint, ugy marad, kulonben rogton modositania kell a recepciosnak, mielott az illeto erkezeset jelenti az adott orvosnak/novernek.
Hallottam egyeb remtorteneteket is, azok alapjan olyan dolgokkal kuszkodnek itt, amit mi mar legkesobb a y2k problema soran megoldottunk (en elveztem, hogy sokat beszelhettem a nagy multik hazai kepviseloivel, volt olyan gyules, hogy szinte mind ott volt, le kellett volna fotozni az utokornak, pedig nem IT-s voltam, csak adott uzleti folyamatokban erdekelt, de ez akkor igy volt a leghatekonyabb)
Hat, nekem itt es most nagyon hianyzik mar egy ceg, ahol az a fontos, hogy mit tud valaki megoldani, es nem az, hogy milyen papirjai es szemelyes kapcsolatai vannak.
Most egy kicsit magam alatt vagyok, meg konyvelo cegekhez is elmentem, kiderult, a legfobb munkajuk az ugyfelek "numeracy skills"-e miatt van, adozasnal pedig figyelni, hogy a "cash in hands" tevekenyseg ne legyen feltuno az adohatosag szamara.Tizeneve nem ittam, de most nagyon kivanok egy legalabb 75fokos hazipalinkat.
-
sisi22
aktív tag
SOS, SOS!
Egy oraja keresem a gov uk-n a forrast, mar minden lehetseges forrast vegigneztem, de sehol sem talalom a 2022.02.10 csutortoki brit kozlemenyt, valaki megmutatna, hol van?Az MTI szerint:
A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint több mint 6,4 millió EU-állampolgár folyamodott tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért január végéig.
A statisztika a kérelmezők állampolgársági adatait egyelőre a tavalyi harmadik negyedév végéig tartalmazza: eszerint a magyarok által szeptember 30-ig benyújtott kérvények száma megközelítette a 160 ezret.Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
-
sisi22
aktív tag
Hoho, neked is ket oraba telt, mire valaszoltal.
Na igen, azonnal eljutottam a weboldalra, de a feleslegesen nagy meretu fotok alatt is csak hirek voltak es csak harom egyeb hir listaban, es nem lapoztam lejjebb, az volt a hiba. Utana pedig az, hogy a gov uk oldalan nem talaltam lehetoseget a feb 10-i kiadvanyok megjelenitesere, igy temankent mentem es a press releaseket neztem vegig.
A lenyeg, hogy megvan, koszonom, gyorsan rajottem par bakira, a 6,4 millios allampolgar szam az az MTI kamuja.
Halabol viszont itt egy gyonyoruseg, amit az oldalon talaltam, biztos, hogy a KSH-nak meg nem jutott eszebe, hogy ilyen statisztikat keszitsen, itt ugy latszik van erre igeny es kapacitas is:
Number of cooking appliance fires caused by animals, 2016 to 2021
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz sisi22 #34629 üzenetére
",,,igy idoszakonkent ki kell nyomtatniuk (!) a paciensek adatait es osszepipalni mas reszlegek nyilvantartasaival, majd a datum szerinti utolso adatra modositani az osszeset, ha tobb van."
Bazzz , ami megy nyomtatóra, az mehetne file-ba is, amit már egy excel, vagy valamilyen adatbázis kezelő beolvas és össze tud vetni ezek angolhülyék
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
válasz Mercutio_ #34634 üzenetére
Hat, azert ez nem ennyire egyszeru.
> ami megy nyomtatóra, az mehetne file-ba is, amit már egy excel, vagy valamilyen adatbázis kezelő beolvas és össze tud vetni
Oke. Ha te vagy ezert a felelos, akkor innentol a kovetkezokre kell gondolnod:
- hol tarolod azt a fajlt?
- ki gondoskodik annak a tarolonak az infrastrukturajarol?
- backup?
- SLA-k?
- ki fer hozza?
- hogy autentikalsz?
- audit log?
- dokumentacio?Es hiaba nincsenek ezek a mostani papiralapu rendszernel sem, de egy uj megoldast nem tudsz enelkul atvinni. Es akkor ott tartasz, hogy felmillio font budzse kellene, kozben meg Marika (Aunt Mary ) megcsinalja evi 22300 font brutto berert.
while (!sleep) sheep++;
-
callmeakos
veterán
Tudna esetleg valaki egy linket adni, ahol updatelni tudom az útlevelem adatait a GOV oldalán? Azt tudom hogy ha lejár, és megjön az újabb, akkor tanácsos updatelni, de valahogy az istenért se találom azt az opciót se a GOV oldalán, de még a Google se adja ki. Nem akarok nagyon kötekedést a border controlnál mikor jövök vissza UK-be hogy más útlevelet mutatok meg és más van az ő rendszerükbe.
All→M8
-
FeRkE
őstag
válasz callmeakos #34636 üzenetére
Pedig egyszeru, google elso talalat ha beirod hogy "settled status changed passport"
-
sisi22
aktív tag
válasz Mercutio_ #34634 üzenetére
Persze, mert szerinted a recepcios majd adatbaziskezelot fog hasznalni.
Megkapja a kinyomtatott listat es a kepernyojen levo adatok alapjan pipalgatja, amikor eppen nincsenek paciensek korulotte, ezzel ki van toltve a raero ideje.
Arrol meg inkabb ne ejtsunk szot, hogy milyen verzioju excel kell, vagy esetleg linuxos gepen eppen hogyan is lehet hasznalni az excel kompatibilis megoldasokat, ha "mindossze" a makrok es egyebek nem mukodnek.
-
sisi22
aktív tag
Akkor jo, kuldd az allasajanlatot, lassan mar mindegy, hogy mit csinalok, csak legyen mit csinalnom.
(Tobbek kozott az o uzleti tervuket is ellenoriznem kellett egyik vizsgadolgozatkent, tisztazo kerdeseimre kiderult, hogy az alapfogalmakkal se voltak tisztaban, irtam nekik egy 7 soros listat soronkent 2-5 szoval, hogy mik hianyoznak az alapsemabol is, azota is probalnak valaszolni, vagy meg se ertettek.)
-
Devid_81
félisten
Sziasztok,
Valamelyikotoknek volt-e mar szivasa MyHermes-el? (Herpes)
Par eve mar Ebayezek es rendszeresen hasznaltam is MyHerpest de igy ekkorat meg nem szivtam veluk soha
Paraszt modon nem vettem biztositast a csomagra, hiszen soha semmi bajom nem volt veluk eddig.
Ha lehetne utolag is vennek ra valahogy ezek utan.Jelenleg igy nez ki a helyzet:
Tracking details
16 Feb 2022
7:27amClaims code issued
16 Feb 2022
6:36amRouted to incorrect depot
15 Feb 2022
9:44amClaims code issued
15 Feb 2022
7:57amAt the national sorting hub
15 Feb 2022
7:56amAt the national sorting hub
14 Feb 2022
4:04pmEntered the Hermes network
14 Feb 2022
6:16amRouted to incorrect depot
13 Feb 2022
2:17pmAt the national sorting hub
13 Feb 2022
2:16pmAt the national sorting hub
10 Feb 2022
6:37amAt the national sorting hub
10 Feb 2022
6:36amAt the national sorting hub
9 Feb 2022
8:11pmEntered the Hermes network
9 Feb 2022
12:14pmCollected from the ParcelShop
8 Feb 2022
5:36pmDropped off at the ParcelShop
8 Feb 2022
5:20pmOrder placed
8 Feb 2022
5:20pmTracking number provided.
Telefonon nem lehet tul jutni az agyatlan phone-boton
Chaten nem lehet eljutni elo szemelyig a sz@ros chatbot az egyetlen 'segitseg'Odaig eljutottam hogy sikerult lejelentsek egy damage to property ticket-et es elkezdtek irkalni, az osszes 'Claims code issued' onnan ered.
Mondanom sem kell, hogy nagy erteku a csomag...es mar a vevo nem akarja azota a cuccot, redundot akar mert ez a csomag nem fog megerkezni, es tokre igaza van.
Bocs a hosszu hsz-ert, de barmi segitseg jol jonne ha van tapasztalat
[ Szerkesztve ]
...
-
Beaumont
aktív tag
válasz Devid_81 #34644 üzenetére
En kerulom oket, nem szeretik kezbesiteni a csomagot... Es nem egyszer megjatszottak korabban... Ilyen jellegu meg nem volt. Yodel-el mar inkabb. Par varossal odebb levo DEPO-ba kuldtek el. Aztan 2 nap mulva csak megerkezett... De ott automatikusan javitottak....
Ha esetleg eladok valamit, akkor inkabb megfizettetem a DPD-t a vevovel... Veluk soha nem volt gondom..."Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
Devid_81
félisten
válasz Beaumont #34645 üzenetére
Ezt most en is csunyan beneztem
Evek ota Hermes-ezek, nem volt veluk bajom.
Erdekes modon az eddigi legdragabb csomaggal szivattak be
Had ne mondjam, hogy konkretan sirva fakadok ha ez a csomag eltunik a rendszerben.Okos fejjel a TrustPiloton neztem rajuk anno, par negative tapasztalat volt, de tobbsegeben pozitiv.
Es miota van ez az elsz@rt csomagom "valahol" a rendszerukben azota beleastam magam mas oldalakon a review-kba...eleg sok borzalmas dolgot olvastam roluk... konkretan Szombat ota aludni alig birok oda jutottam...
Merthogy mar Penteken a cucc legkesobb ott kellett volna legyen......
-
instantwater
addikt
válasz Devid_81 #34646 üzenetére
Kemény.
Hallottunk már horror történeteket a Hermesről, de nálunk eddig szerencsére mind feladóként, mind címzettként rendben mentek a dolgok.
Remélem hamarosan megoldódik.
Esetleg Section 75-t nem lehet bejátszani?
Hiszen a futár vállalta a kézbesítést, ami nem történt meg.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz instantwater #34647 üzenetére
Az csak vevore vonatkozik, ugye?
Mert itt en az elado voltam...
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #34644 üzenetére
*update, mar az Escalation Team-el emailezek...
Szerencsejuk, hogy nincs telefonos elerhetoseguk csak a buta phone-bot, amugy mar egy paran ellettek volna kuldve a tsabaJelenlegi allapotban a csomagom:
12:53 - Wed Feb 16
Your parcel is being sorted at the senders local depotAz meg en vagyok, avagy itt van valahol?!
Irtam valaszkent adjakki a locationt es megyek erte amennyiben nincs tul messze.Vicc az egesz komolyan, majd holnap kiviszik megis a cimre, vagy bejelentik, hogy parcel lost
[ Szerkesztve ]
...
-
moleculez
veterán
válasz Devid_81 #34649 üzenetére
Hermes... a Tescoban ahol dolgozom elkezdtünk pickup-drop off pointként működni. Elvileg lehet nálunk labelt nyomtatni. Gyakorlatilag nem csatlakozik netre a nyomtató, ezt 2 hónapja jelentettük, azóta semmi. Másik: feladó bejön feladni egy csomagot, semmi label semmi, majd az okos munkatársam átvette. Aztán a driver is felszedte. Na... az hol lehet. Nagyon link banda, nekem mindig az jut eszembe róluk h nem akarnak működni csak kell. DPD, vagy DHL ha tényleg fontos.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Farming Simulator 25
- Építő/felújító topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest