-
Mobilarena
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz instantwater #34800 üzenetére
Nem szabadna, hogy eltunjon.
Hermesnel eleg nagy a baj, ideje mar keresgelek, hogy ki hogy jart veluk stb.
Itt egy video az egyik "local depot"-rol...nagyon durva ami ott megy.A forumot amit linkeltem egy BankFodder nevu tag visz a hatan, mindenkit vegigvitt/segitett a small claim court-ig.
Szinte minden esetben nyeres volt.Eleg baj, hogy igy kell visszaszerezni a penzet az embernek, de ennyi penzt nem hagyok ott senkinel
[ Szerkesztve ]
...
-
válasz Devid_81 #34798 üzenetére
Biztositas is annyit er, mint szarnak a pofon. En havernak kuldtem oculust UPS-el a gyari dobozaban, amit meg egy extra sima amazonos barna kartondobozba is beleraktam. Ugy megpufoltek/megrugdaltak, hogy mire odaert, szetb@sztak a fejpantot, meg karcos lett maga a headset oldala. Volt biztositas £1000-ig, be is nyujtottam a claimet, ultek rajta majdnem egy honapig, aztan visszadobtak, mondvan "a csomagolas nem nyujtott elegendo vedelmet, nem felelt meg a UPS packaging guideline-oknak". Erted, a gyari csomagolas+kartondoboz. Hogy akkor megis mi a picsa vedi meg, azt nem tudom, valszeg ha tankban kuldesz egy szefet, amiben a doboz van, akkor mar so-so. Szoval a biztositas/biztosito az a vilag ferge, mindegy, hogy kelet vagy nyugat, van az a szint, ahol nincs segitseg.
Mondjuk lehet legalabb az elhagyott csomagra fizettek volna, bar arra is rafoghatjak, hogy az en hibam, igazan lehetett volna benne GPS-es tracker.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
instantwater
addikt
válasz Devid_81 #34801 üzenetére
Pont a múltkor írtam, hogy eddig ide talált minden Hermes csomagunk.
Most ért ide egy csomag a H&M-től Hermessel, csak előtte 2 napon keresztül nem volt kedve kihozni, inkább bekamuzta, hogy nem találja a címet.
Mára összejött neki kb 20-30 csomag ebbe a buildingbe, így ma már megérte neki megállni...
Korábban már számtalanszor hozott csomagot ugyanez a driver, tehát a cím létezik...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Devid_81 #34801 üzenetére
Ha lenne elég időm és energiám, szívesen összegyűjteném a háromezres lakóközösség (London City Island + Goodluck Hope) zárt csoportjából az összes Hermes-szel kapcsolatos panaszt, de itt ülnék a monitor előtt egy ideig az biztos...
Bár nekem volt egy pozitív tapasztalatom (értsd: minden nagyjából úgy zajlott, ahogy normálisan kellene), a többi finoman fogalmazva is problémás volt. A kedvencem talán az volt, amikor naponta kaptam az értesítést, hogy a futár nem talált otthon vagy nem volt képes felvenni a csomagot úgy, hogy el sem hagytam a lakást, hiszen WFH-ban tolom 2020. márciusa óta. Rendszerint leb*sszák a csomagot valahova, csinálnak róla egy fotót és elhúznak, sok esetben még az épületet sem találják el annak ellenére, hogy van egy térkép a development közepén, valamint északi és déli kijáratnál is. Ezen kívül minden toronyház alján nagybetűkkel ki van írva a neve, mindegyik másik színű és hónapok óta már este világító plusz névtáblák is vannak rajtuk.
-
Bubee82
őstag
Na ezt velem is megtettek. Egy kisebb meretu grandmother clock-ot adtam el ebay-en. A vevohoz mar el sem jutott (megkerdeztem, hogy o kuldte-e vissza es azt mondta, hogy biztos nem, mert ki se vittek neki), pedig azt hazudtak, hogy az forditotta vissza. Sot a tracking rendszerben is ugy volt "lekonyvelve".
Kar, hogy nincs mar meg rola a kep, de darabokban kaptam vissza, szo szerint. Nekem is azt hazudtak, hogy a csomagolas nem volt megfelelo. Semmi kompenzaciot nem kaptam. A serulesen egyertelmuen latszott a szandekossag, nem volt kerdes.
-
moleculez
veterán
válasz instantwater #34792 üzenetére
Nyárig ne jöjjenek, esküvőnket szeretnénk tartani.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Devid_81
félisten
Sajnos a biztositas+Hermesrol en is olvasok olyanokat, hogy csak nah.
Olyan dolgokkal probaljak magukat kihuzni a fizetesi kotelezettseg elol, hogy az mar pofatlan komolyan.
Amikor jon a claim akkor elkezdik feszegetni, hogy mi volt a csomagban es lebontjak alkoto elemeire, ha valami tiltott naluk akkor mar dobjak is vissza, hogy bocsman' de nem fizetunk
Vollt akinek a parfumje eltunt utkozben, azt mondtak ra nem fedezi a biztositas, mivel ott van a tiltotlistan az alkohol...es a parfumben van alkoholGondolom rengetegen rajuk hagyjak, hogy "oke" akkor buktunk penzt...pedig nem szabad, customers right, aprobetus resz stb, ezekre lehet hivatkozni.
Az egyik tag szepen megfogalmazta ott a forumon:Thank you for your reply. It is your responsibility to deliver my parcel as per contract agreement between myself - the sender, and your Hermes delivery company. I am protected by Consumers Rights Act (Schedule 2) and will rely on this provision to protect my rights as a consumer - against your negligence. Also I will rely on Unfair Contract Terms Act 1977 section 3. The law states that your company has a certain obligation to adhere, when providing a service. Your insurance requirement is an unfair term and unenforceable. Unfortunately, as no agreement can be reached - I will be taking your company to small claims court. Please find this as notice - of a court action being taken by me, against your company.
Te fizettel egy szolgaltatasert nekik amit Ok nem tudtak teljesiteni.
Gondolj bele kihivod a mosogep szerelot de nem hogy a mosogepet nem tudja megcsinalni hanem meg szet is veri neked...kiengeded szo nelkul a lakasbol?
Biztos, hogy nemErdemes itt olvasgatni, de ha nem csak amikor delivery baj van, hanem barmi mas, lepj vissza a egy kategoriat, minden van itt
Jelenleg ott tartok, hogy szedem ossze az infot, hogy mi kell hivatalosan es mit hogy kell intezni es "szepen hivatalosan emailt irni", majd csinalok egy uj topikot ott azon a forumon es elkezdek kerdezoskodni.
Menjen el 3 honapom nem erdekel , de nem hagyom, hogy a Hermes dolgozo otthon oruljon a frissen lopott VGA-nak amit veluk probaltam meg elszallitatni A-bol B-be csak epp nem sikerult nekik csak ellopni...
...
-
válasz Devid_81 #34807 üzenetére
Nagyon jó hozzáállás, tetszik, sok sikert!
Mi azért nem pattogtunk, mert maga a headset csak karcoldódott, de tökéletesen működik, csak a fejpánt tört ketté, az meg valami £30, egyszerűen lusták vagyunk hozzá, hogy ennyi miatt hónapokig szenvedjünk, pedig amúgy kéne, mert ha mindenki szivatná őket bíróságon £1-ért is, akkor lehet mégis inkább máshogy csinálnák a dolgokat... De ez ilyen, ha nem lépi át a lélektani határt, az emberek 99%-a (engem is ideértve) inkább legyint és szarik rá.
Tegyük hozzá, £1000 felett az már bőven átlépte a határt.Drukkolok, sok sikert, cincáld őket apró darabokra!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Devid_81
félisten
válasz instantwater #34809 üzenetére
Ahogy Herpes megerositette nekem emailben, hogy a csomagot visszaforditottak hozzam, masnap reggel utaltam neki vissza a penzt.
Szoval jelenleg en vagyok minuszban, de sajnos ez igy is marad addig amig ezt a pert megnyerem (ha?!)Szerk:
Vasarlas/feladas Feb 8 volt
Feb 13-an mar latszott, hogy nem sikerult Herpesnek a moka, 14-tol mar jott a csavo, hogy neki azonnal refund kell.
Ekkorra mar bombaztam a f0sHerpest minden oldalrol hogy kapjak valaszt mi tortenik a csomaggal.
17-en volt egy bvejegyzes a trackingen, hogy re-labaled de megerositest nem kaptam toluk 20-ig (vasarnap)
Majd Hetfo reggel elso dolgom az volt, hogy sokadik elnezes keresre ment vissza neki a teljes osszeg.Minden lepesrol/email valtasrol kapta a srac a copy/paste-et, akarmilyen rosszul is jott ez ki, en megtettem mindent amit lehetett, hogy legalabb infozzam a vevot.
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz instantwater #34811 üzenetére
Majd ahogy haladok elorebb szivesen megosztom veletek, persze ha erdekel valakit.
Vagy akar a vegen majd osszefoglalva, hogy mikor mit tettem, kellett tegyek stb dobok egy hszt az egeszrol...
-
-
Devid_81
félisten
válasz moleculez #34815 üzenetére
Ahogy nezem es olvasom a storykat a consumeractiongroup.co.uk-n Telefon, XBOX, PS5, laptopok mennek a legjobban.
Szinte garantalt, hogy eltunik naluk vagy kicserelik utkozben a doboz tartalmat ha ~£500 felett van.
Ugy latom javareszt IT hardware a kelendo...100% hogy latjak a rendszerukben, hogy mi van, vagy legalabbis milyen ertek csucsul a dobozban,
Ezt onnan gondolom, hogy kis erteku csomagokkal nagyon kevessel van baj, pl nincs hozzanyulva a csomagolashoz stb.Ahogy nezem kb 2020 eleje/kozepetol indult meg a lootolas ezerrel, elotte is volt baj, de mintha kevesebb lett volna (vagy nem mentem vissza elegge meg az olvasassal?!)
Egy volt dolgozo videoja alapjan 2020 ban indult meg a lavina minden szempontbol, eloszor elkuldtek a staffot furlough-ra, majd vissza sem vettek Oket, innentol kezdve nincs telefonos elerhetoseguk, chat, emailekre nem reagalnak csak napok utan stb.
Eleg kemeny dolgok lehetnek ott
Masik video amit neztem ott az egyik doboz vallogatos depot-juk ahogy kinezett...?!
Lehet azt linkeltem is netkek, a feka csavo ott dobalja a dobozokat...ahova epp sikerul neki landolni oda megy es olyan allapotban...En mar azon is gondolkodtam csinalok valamelyik haverral egy kamu eladast Ebayen, "eladom a laptopom, VGA-m cimszoval" kozben meg valami regi torott sz@rt belerakok a dobozba nagyon jol becsomagolva + GPS nyomkovetot bele es figyelni, hogy merre megy.
[ Szerkesztve ]
...
-
Tufa_
aktív tag
válasz Devid_81 #34816 üzenetére
Lopas mindenhol elofordul sajnos.
Nekem anno 2020ben pl Amazonnal (amazonos kiszalitassal) fordult elo hogy ures csomagot kaptam a 2x32GB ram helyett. Azt gondoltam volna hogy amazonnal ilyen nem fordulhat elo, es izgultam hogy nem hiszik majd el, de nem volt gond. Masnapra kuldtek egy masik szettet, minden problema nelkul -
instantwater
addikt
Sajnos az Amazon sem szent.
Kaptunk már mi is hamis parfümöt ami sold and dispatched by Amazon volt.
Ment vissza refundért.Azóta olvastam, hogy állítólag ez azért fordulhat elő, mert cikkszám vegyesen tárolják a fulfilled by Amazon és a saját készletet, és 3rd party eladók hamisat küldenek a distribution centerbe.
Őrület.
-
kIsDe`
tag
válasz instantwater #34818 üzenetére
Nem szent, de ha gond van cserelnek/visszafizetnek mindent szo nelkul es ez a lenyeg.
Forumtars baja is most az, hogy nincs kartalanitva a Hermes altal mikozben elismertek, hogy ok veszitettek el a csomagot.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Nagyon durván működhet a Hermes... nem értem hogy nincs rajtuk fogás és szabadon megy a rablás. Ez nagyon durva.
-
FeRkE
őstag
válasz kIsDe` #34819 üzenetére
Ha mar Amazon, arra van otletetek, hogy hogyan erdemes mostanaban reklamalni? A rendes csetet emberrel megszuntettek, nekem csak bottal sikerult legalabbis, Ha visszahivast kerek a funkcio nem mukodik rendesen. Beszelt/csetelt veluk mostanaban vki? Regen tok jo volt mikor ugyintezovel lehetett csetelni, mindig megoldottak a bajom.
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #34812 üzenetére
Egy kis idohuzas, de megert egy ujabb valasz emailt, szerencsere minden kimeno csomagrol csinalok kepeket, igy atkuldtem nekik amit ker a Steve baratom
Innen ez elmehet ket iranyban, tudjak mit lopnak el, nem kell feleslegesen bontogatni dobozokat nagy erteku lomhoz, vaaaagy visszakuldik kettetorve a VGA-t mert "megtalaltak"
Response By E-mail (Stephen Ryan) (03/03/2022 08.44 AM)
Dear DavidI am so sorry that we have still not been able to deliver your parcel, I have received a response from our hub management team to advise that your parcel is within the hub & was sent to be re labelled. I would like to carry out a search of this area of the hub for your parcel.
To enable me to so please can you send me a detailed description of your item & images of the contents of the parcel also?
Yours Sincerely
Steve
Stephen Ryan Executive Office | Hermes
Capitol House | 1 Capitol Close | Morley | Leeds | LS27 0WH[ Szerkesztve ]
...
-
sisi22
aktív tag
válasz Devid_81 #34825 üzenetére
Ha mar idohuzas....A postcode alapjan esetleg rakerdezhetsz, hogy a terkep szerint a kozelben van egy Roswell nevu telepules es hallottal a roswelli UFO katasztrofarol szolo filmrol, esetleg van-e kozuk hozza, vagy a hatasa alatt vannak.
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
qqzs
őstag
462
Eladó: GTS450
-
zone
őstag
Remélem én is kapok fizetésemelést. [link]
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Devid_81
félisten
Mostanaban ugy is a csomagszallitas 'oromeirol' beszeltunk...
Bocsma' nem tudtam kihagyni
[ Szerkesztve ]
...
-
FeRkE
őstag
válasz Devid_81 #34830 üzenetére
Nyugdijkiegeszites Amazon epp most hozott egy csomagot, nem nagy ertek, 2 folyekony szappan furdoszobaba, de a mocsok lerakta a bejarati ajto ele (nyilt utcan) es huzott is el, nem is csengetett a rohadek. Meg jo hogy itthon voltam es az app alapjan figyeltem, hogy mikor jon. Mi van ha vmi ertekes lett volna es nem vagyok itthon? Kapja be.. Ezek utan csak akkor rendelek itthonra ha itthin is vagyok hogy at tudjam venni, egyebkent megy a lockerbe.
[ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
Vigyazo szemeiteket a Ft arfolyamara vessetek..
A GBP-> EUR is attorte az 1.20-as szintet ugy nez ki, az EU referendum ota most a legerosebb a font.
-
válasz Alvin_ti4200 #34832 üzenetére
Helyes, tetszik, remelem meglepik!
Mondjuk az durva, hogy dizelnel euro6 a minimum elvart szint, de oszinten szolva nem kar erte, meg lehet fulladni a sok fostol, plusz amugy sem varosba valo."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
sisi22
aktív tag
válasz Devid_81 #34828 üzenetére
En nem, szerintem a megodas az, amit mar tobbszor megirtam: Mivel ez egy narcisztikus es hasonlo hagyomanyaira buszke orszag, az egyetlen megoldas a teruleti MP-t havonta bombazni, hogy lepjen az ugyben es esetleg kiderulhet, hogy talan az o haverjai vannak a ceg mogott.
-
moleculez
veterán
Jut eszembe, 10-kor rendeltem az Eurocarparttol cuccokat, 12:40-kor már hozták is Sajnos nem voltam otthon, de ez szép teljesítmény.
-
FeRkE
őstag
Aki latni szeretne Flightradaron B52-eseket, most rapillanthat, a most tracked flightsnal a kepernyo bal oldalan a ket no callsignnal epp Romania felett boklaszik.
-
qqzs
őstag
válasz Alvin_ti4200 #34836 üzenetére
Nekem olyan 500as erzesem van naponta lepcsoben megy fel.
Eladó: GTS450
-
-
sisi22
aktív tag
Ez ukrajnai tema, Macron ma reggel jelentette be, hogy francia csapatok mennek a romanokhoz, eros a veszely, hogy hamarosan Ogyessza es a nagy kereskedelmi kikoto orosz kezre kerul es onnan is jonnek a menekulok, mar a romanokhoz.
-
őstag
Sziasztok. No majd 2.5 ev utan, gondoltam bekoszonok innen Angliabol:) Igaz csak 2 hetig vagyok itt egyelore. Jo ujra itt lenni picit
-
őstag
Parom itt van kint Jan 20.-a ota, hozza jottem:) En majd Oktoberben jovok, ha minden jol megy. Egyebkent minden rendben, 2 nap alatt volt munka neki. Nem is panaszkodhat, eleg jo oraber van Class 2 soforkent. Igaz nem a karacsony elotti orulet oraberek, de igy is £17/h. Raadasul a munkahely is nagyon jo, nem multi drop. Egyszerre 1 szallitas, vissza a telepre es varni a kov munkat. Raadasul nem, hogy be es kipakolni nem kell, hanem szigoruan tilos hozzanyulni az aruhoz Filmstudioknak szallit vilagitas stb eszkozoket. Multheten 59 oraja volt, de abbol a vezetes ossz 27 ora. Tobbi varakozas a telepen Mondjuk en biztos nem fogok ilyen jo munkat talalni, elvileg visszamegyek a kerteszetbe. Jo lesz az nekem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest