-
Mobilarena
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ck.
addikt
válasz moleculez #34053 üzenetére
Azért a futárok többsége is megéri a pénzét. Leb@ssszák a csomagot a lábtörlőre, majd csinálnak róla egy gyönyörű szelfit és kész is a kézbesítés. A múltkor 3 napig oda voltunk, a szomszéd szedte végül össze, miután a második éjszakát is az utcán töltötte a csomag. Annyira szeretném, hogy egyszer ilyenkor eltűnjön a csomag és egy oltári cirkusz legyen belőle…egy életre megtanulná az ember, hogy nem hagyunk csomagot a nyílt utcán.
[ Szerkesztve ]
-
-
moleculez
veterán
Az a baj, hogy nem hallottuk, KROK nak személyes tapasztalat mert Ő maga picker volt, nekem pedig apósom épp driver.
Így bizony. Nem beszélve arról, hogy sok ügyfél a világáról nem tud, milyen Amazon, ő nem vesz semmit, nem lehet felhívni, add oda a szomszédnak (nincs szomszéd), hagy a porchba (zárva van). A legjobb amikor intézménybe küldenek, de nyitvatartás után érsz oda, meg amikor One Time Passcode kell a vásárlótól az átvételhez, kiküldik emailben, az appon keresztül, talán textben is. Ő azt nem tudja, milyen kód?! És nem adhatod oda.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Yeffy
veterán
ezt idonkent nalam is csinaljak, kurva idegesito. konkretan otthon vagyok, vagy dolgozok, vagy csak vagyok, jon a marhaja, de be nem csongetne, aaaa. lebassza az ajtoba', oszt' cso.
szerencsere nem lopos kornyeken lakom, de akkor is. még csak be se csonget, vagy hagy papirt.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
moleculez
veterán
Igen, viszont a drivereken csattan az ostor / népharag, pedig annyi a történet, hogy rommá vannak terhelve, és ha mindent a nagykönyv szerint végeznének, sosem fejeznék be a napi melót. Az Amazonnak kellene ezt átszervezni. Az meg az ő dolguk hogyan, innováljanak, oldják meg.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Yeffy
veterán
válasz moleculez #34067 üzenetére
nekem nem kell bemutatni, a korabbi munkaim, mielott "megtalaltam a helyem", mind fast-paced labour melok voltak evekig. tudom, milyen, amikor hajtanak egesz nap, sietni kell, kvota, stb, jol szet is kurta a terdeimet. sz'al no offense, de tovabbra sem az en problemam, aki fizet a szolgaltatasert.
mondjuk, ha nem lenne olyan az Amazon ugyfelszolgalat, amilyen, es térítené meg/kuldene ujat kerdes nelkul, már reg nem hasznalnam oket. ahogy gondolom sokan masok sem.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
KROK640
nagyúr
válasz moleculez #34059 üzenetére
Igen, picker voltam (a barátnőm meg packer), de nem az amazonnál, hanem másik cégnél.
Konkrétan az amazonnál nem tudom, hogy hogyan mennek a dolgok, de szerintem a többi webáruház sem ad plusz pénzt azért, mert több a munka.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Nekem a postás csinálja ezt : nem is csenget, hanem egyből (előre megírt) értesítő, és már húzza is a csíkot, én meg majd mehetek a postára a dolgaimért. Múltkor elkaptam amint dobja be az értesítőt, még ő volt megsértődve, hogy most várhatja meg míg felmegyek meg visszajövök az ID carddal, meg aláírok.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz moleculez #34064 üzenetére
Nálam is így van, és pont így járok el.
Erre mit csinál a sok marha??? Leteszi a legkülső ajtó elé, a lépcsőre. Azegész utca látja, hogy csomagom jött, és csak az nem veszi le, aki nem akarja.Volt olyan, hogy hétfői kiszállítással rendeltem meg cuccot (alaplap + CPU + RAM + HDD), erre péntek reggel hív a futár, hogy akkor ő meghozta. Mondom az frankó, mert nem vagyok otthon, és minimum egy óra, hogy hazajussak, azért kértem hétfői kiszállítást mert akkor meg otthon vagyok, és 200 ezer ft-os (cca 470gbp) csomagot nekem ne tedd le az ajtó elé. Sikerült vele megdumálnom, hogy hétfőn hozza vissza.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Ck.
addikt
Felétek is nagy divatja van a ködlámpázásnak? Itt 24/7-ben, ha süt, ha esik, ha fúj, teljesen mindegy, állandóan megy a ködlámpa. Napi 10-12 órákat vagyok az utakon az elmúlt 6-7 évben, amit megfigyeltem, hogy a legtöbb esetben a japán, koreai, francia és olasz autók a leggyakoribb elkövetők, a vakító, identitási problémákkal küszködő 6 szemű küklopszot játszó Nissan Juke külön megér egy misét…
Ezekben az autókban, mind közös az, hogy nem a műszerfalon van egy külön gomb a ködlámpának, hanem a bajusz kapcsolón kell eltekerni a megfelelő gyűrűt. A többség szerintem nincs is tudatában annak, hogy mit csinál, mert gyakran olyan korosztálynál tapasztalom ezt, akik már a kinőttek a “menőzésből”. Létezhet, hogy ennyire nem ismerik a saját autójukat? 10 autóból több, mint a fele ködlámpával nyomatja és rohadtul tud ám vakítani némelyik. Ezt bezzeg senki nem bünteti vagy ellenőrzi.
Ti is tapasztaltok hasonlót? Magyaroszágon úgy 10-15 éve már kinőtték az emberek az effajta “menőzést”. Úgy látszik, ide csak mostanában jutott el…[ Szerkesztve ]
-
Bubee82
őstag
Confirmed. Mondjuk ez talan kisebb problema annal, hogy eletveszelyesen vezetnek, ami sajnos korosztalytol fuggetlen. Az egyik azert, mert versenypalyanak kepzeli az utakat, a masik meg azert, mert legyen az barmilyen manover, csak elorefele tud nezni. Se jobbra, se balra, se a tukrokbe. Azzal hogy a figyelmem 200% allandoan (ami eleg faraszto mar), jopar veszhelyzetet elkerultem. Volt aki siman ramhuzta a kormanyt, de ugy, hogy azt se tudta volna mi vagy miert tortenik, mivel fingja nem volt, hogy volt mellette egy masik auto. Ha nem rantom el jobbra a kormanyt, akkor kesz a baleset. Meg szerencse, hogy mellettem nem volt eppen senki, mert akkor az is ment volna a levesbe. Hello, mi Azt hiszem mar volt itt rola szo korabban, de az index is ismeretlen a legtobb f@szkalapnak. Szoval josnak is kell lenni a jo sofornek, mert tudni kell merre ohajt menni az ostoba paraszt.
[ Szerkesztve ]
-
Vaze
őstag
-
moleculez
veterán
Mi a feleségemmel itt tanultunk vezetni egy nagyon jó oktatótól. Azt mondta, a vizsgára fel tudlak készíteni 3 nap alatt hogy átmenj, de attól vezetni nem fogsz tudni. Szóval raktunk bele rendesen órát, rendesen kicopatott. Egy koccanás nem sok, annyim nem volt 4 év alatt. De tényleg mindenki helyett figyelni kell. Főleg a gyalogosok. Világukról nem tudnak... bolyonganak az úton. Autósok? Honosították az afrikai jogsit (ha volt valaha) azt 2 tonnás suv-val se nem néz se nem lát...
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
Latnatok milyenek a vezetesi szokasok Indiaban.. :) "autopalyan" az ut mindket oldalan jonnek szembe.
Jobb/bal kez, korforgalom, jelzolampa szabalyok mint olyan nem letezik. Hacsak a helyiek szabalya, hogyha a 80 mp-es visszaszamlalos piros lampabol mar csak 5-6mp van hatra, akkor igazabol nem baj ha elindulsz. Amugy meg minel nagyobb az autod, annal magasabb a prioritas hogy kinek van elsobbsege.
De azert elvezem a vezetest itt, bar aposeknak egy 7szemelyes suvja van, es a need for speedes gyerekkorban tanult manoverezes is elony :) -
KROK640
nagyúr
Már az 1999-es Driver c. játékban úgy volt, hogyha egy bizonyos sebesség alatt elkezdted a kormányt határozottan valamelyik irányba forgatni, akkor az autó magától bekapcsolta az indexet, és amikor ismét egyenesbe raktad a korménytm, akkor pedig magától kikapcsolta az indexet.
Nehen hiszem el, hogy ez a funkció egy mai autóban megvalósíthatatlan lenne.
Előnye lenne, hogy mindig lenne index, és a megfelelő irányba!Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
moleculez
veterán
válasz KROK640 #34089 üzenetére
Ha már tekere a kormányt, akkor túl késő indexelni, az irányváltási szándékot kell jelezni. Amúgy gps-sel egybe lehetne kötni, és ha épp navigál egy útvonalat, és kanyarodni kell, akkor indexel magának. Ez már régi ötletem amúgy.
-
Apollyon
Korrektor
válasz moleculez #34090 üzenetére
A legjobb talán az lenne, ha eljönne az önvezető autók reneszánsza, mert valószínűleg még egy okostelefonos csökött android is több ésszel tudna vezetni mint az átlag.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
KROK640
nagyúr
válasz moleculez #34090 üzenetére
Aha, rájöttem, hogy miért rossz az amit írtam részben :
Mert ugye abból indultam ki, hogy a sarokról kifordulok (megállok, mert stop tábla) és a kormányt már álló helyzetben fordítanom kell valamennyire ha kanyarodni akarok (mert azaz út is szűk amire ráfordulok) és így ugye még áll az autó mikor már indexel. Ebből indultam ki, de szélesebb utakon ahol esetleg lendületből kanyarodsz, vagy sáv váltásnál, ott tényleg késői lehet az index bekapcsolása, de még mindig egy késői indexelés lenne, a semmi helyett.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
d3tox1c
senior tag
Sziasztok.
Van itt közületek olyan, aki beadta a papirjait, meg persze a magyar utlevelet is az angol allampolgarsaghoz, és egy hirtelen utazas miatt vissza kellett igenyelnie az utlevelet?
Mert én most ebben a helyzetben vagyok, nagyon kéne vissza az utlevelem,ki is toltottem a form-ot hozza, amit ki kellett, azota mar a masik formot is (complain)mert nem jott meg az igert 10 munkanap alatt.
Volt kozuletek ilyen valakinek?
Elore is koszi.[ Szerkesztve ]
-
d3tox1c
senior tag
válasz instantwater #34097 üzenetére
Tudom.
Az meg lejárt márciusban, nem használom jó ideje, így nem vettem észre :(
Beszéltem a magyar konzullal, kb 5 hét mire kézbe kapnám, szóval ez nem opció.
Ideiglenes útlevelet meg nem adnak ki, csak ha turitakent vagyok itt, és közben lejárt, vagy valtoztak a beutazasi körülmények, stbstb...
De ez, hogy nincs egy szám amin valaki reagálna, vagy hogy egy nyomorult üzenet, email, hívás,valami jönne. Vicc ez az egész. 4 hete próbálkozunk a vissza szerzessel, egy rohadt emailt nem képesek küldeni.
Ahhhhhh, hihetetlen :( -
instantwater
addikt
válasz d3tox1c #34099 üzenetére
Állami ügyintézés 3-6 hónap főleg állampolgárság ügyben, covid alatt meg pláne. Ebböl nem lehet csak úgy kiugrani 24 óra alatt.
Szerintem hagyd, hadd menjen végig a folyamat, mert a végén 2 szék közül a pad alá esel, sokára lesz útleveled, és az állampolgársági kérelmet is adhatod be újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest