-
Mobilarena
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maxxy10
addikt
válasz callmeakos #35798 üzenetére
Egy jó ideje Samsung vonalon mozgok de ha gondolod szívesen ránézek. Dobj egy üzit
Pár hónapja csináltam egy MacBook Pro kijelző cserét, nem hiszem, hogy nehezebb lenne. -
Alvin_ti4200
félisten
Ha már itt járunk, nekem ez teljesen kimaradt, hogy lesz egy új Apple Store-unk, ráadásul holnap nyílik.
-
rgqjx
aktív tag
válasz BÁ Nutrition #35790 üzenetére
Nagyra becsűlöm benned, hogy a körűlmények és egyéb hozzátartozó információk hiányában is ki tudod jelenteni, hogy köze volt-e a kegyhez, vagy sem.
És ezt miböl számolta ki ön, matematikus ön?Mindez közel 7 éve történt, már az is lehet, hogy az illető hölgy nem is ott dolgozik. Időpontot foglaltunk, több hónappal későbbre kaptunk. Mielőtt eljött a nagy nap, egy héttel előtte párom felhívta őket, hogy nyugtázza, a honlapon talált információt. Mint kiderült az csak részben jó. A telefonban az is elhangzott, hogy töltsünk ki mindent előre, mert nekik nincs idejük megvárni, ha ott töltögetjük.
Amit erősen sérelmezek, az a stílus. Sokak csak portás szindrómaként jellemzik, amikor az illető a tudtodra hozza, hogy őneki hatalmában áll neked keresztbe tenni, ha olyan kedve van. Azt a néhány papírt ott előtte is szívesen aláírtuk volna újra, próbáltunk kompromisszumra törekedni. A kis jácmázása jóval több időt elvett. Ez a fontos kitétel a telefonba is elhangozhatott volna. Nem a hivalai szabályzatával van bajom, hanem azzal, ahogy ezt a tudtunkra hozta. (meg ugye nem is biztos, hogy létező szabályról beszélünk) Számunkra egy olyan kínos szituáció volt, amire nem lehettünk felkészülve.
Csak mellékesen hozzáteszem, hogy személyesen, hasonló ügyintézésekkor mindíg maximális tisztelettel beszélek, szinte minden esetben udvariasabban, ahogy azt velem teszik. Nem vagyok asztalcsapkodós, de itt sokan azok lettek volna. (ezt csak azért írtam, hogy ne ez legyen a legújabb gumicsont)
Lépjünk túl rajta, a végeredményt tekintve sikerrel jártunk. Újszülött útlevél letudva.
-
fazr
senior tag
válasz callmeakos #35798 üzenetére
Melyik Macbookrol lenne szo pontosan es melyik gombrol?
Esetleg foto hogy nez ki?#35800Snoop-y
Apple ilyen esetben az enyemnel teljes topcase-t cserelt volna, mivel a billentyuzet szegecselve volt.Nekem eleinte 1-1 gomb tort szet, amiket csereltem. Majd megadta magat nehany erzekelo is es kenytelen voltam atomjaira szedni a gepet es szo szerint kitepni a billentyuzetet a helyerol a szegecsek miatt.
Ha egy gombcsereert hatra viszik az gyanus, de a teljes billentyuzet csere mar hosszadalmas.
-
Bubee82
őstag
válasz instantwater #35807 üzenetére
2018 vegen volt "szerencsem" dolgozni Mongoliaban. Olyan jol sikerult, hogy faszan kisiklott az eletunk miatta. Mindenesetre jo lecke volt, megtanultam amit meg kellett.
-
fazr
senior tag
válasz callmeakos #35810 üzenetére
Osszehasonlitottad a csere alkatreszt az eredetivel? Nekem volt, hogy rosszat kuldtek.
Ajanlom ezt a videot, szerintem ez alapjan sikerulnie kell. Nem mutatja a right arrow-nal a hinge beszereleset, de a left, down es right arrow-t ugyan ugy kell, csak az up arrow van forditva.
-
moleculez
veterán
válasz Bubee82 #35793 üzenetére
Hogy legyen pozitívum, az kairoi magyar nagyköv. jó tapasztalataim voltak, amíg ott éltünk. Indítóra a nagykövet megadta a személyes kontakjat, és úgy rendeztük a dolgokat, a hivatalos papírmunkát kindig megelőzte egy tegezodos, "nem tudom hol a faszomba lehet azt beszerezni" jellegű telefonálás.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
fazr
senior tag
válasz callmeakos #35816 üzenetére
Hirtelen ezek az opciok jutottak eszembe
1: Gyozodj meg rola, hogy nem left arrow-t kaptal right arrow helyett a hinge pozicioja alapjan.
2: Probald meg ugy behelyezni egyben, ahogy a videoban a hinge-et mutatja.
3 Szedd szet a key-t es a hinge-et es probald ugy a video alapjan. -
Bubee82
őstag
válasz Snoop-y #35812 üzenetére
Szakmai kihivas es elorelepes, majd 3 ev utan szabad elet. Mivel nem volt kristalygombom, ezert a hard reality-vel talalkozva gyorsan kihuztam a kezem a bilibol Akkoriban meg tul naiv voltam, azota sokszor utasitottam vissza hasonlo "remek" ajanlatokat, amivel hulyenek akartak nezni.
Ha mar emlitetted a penzt, kisse elgondolkodtam, amikor az egyik volt japan kollegamat megkerdeztem, hogy mennyiert vallalna be a mongoliai kalandot. Azon kivul, hogy azt mondta csak es kizarolag a tavaszi-nyari szezonban lenne hajlando ra, az altalam kapott osszeg 6x kerte volna. Egyebkent meg ez is csak havi 6 ezer USD korul lett volna - ha jol emlekszem.
Utana emlitettem a fonoknek, hogy ha akar utanpotlast, akkor ennyibe fog kerulni. Nos, a valasz az volt, hogy ezt sajnos nem engedhetik meg maguknak. Miutan eljottunk, valoszinuleg bedolt a vallalkozas, mert nem talaltak egy masik balekot, aki vitte volna a hatan ugy, hogy kozben feltette volna az eletet a -40 fokban a jurtaban, rohamosan kifogyoban levo tuzeloanyaggal. Plusz sokszor aram nelkul. Plusz sokszor viz nelkul. Plusz sokszor WC nelkul (voltak napok, amikor mar csak egy muanyag vodor maradt erre a celra es a betonkemennye fagyott fold).
#35814 Balinov
Es milyen jol tetted volna!
#35815 moleculez
Na az komoly
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
Szia, matematikusnak nem kell ehhez lenni. Azonban hivatalos helyeken ugyintezes kozben gyakran utkozhetsz falba azert mert ott kifejezetten agyonszabalyozott minden. Megertem a problemadat, de itt, ilyen esetben siman hiheto lehet az a keres, h az alairas ott tortenjen meg. Az ugyintezonek meg nincs jogkore felulbiralni a szabalyzatot. Kor bezarult. Az h ez okozhat kenyelmetlenseget elofordulhat. Viszont ha valami nem stimmel akkor ot huzkodjak meg. Ettol meg lehetett persze bunko, nem voltam ott h megiteljem. Nem is tisztem. A rendszer viszont ilyen
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Snoop-y
veterán
válasz Bubee82 #35820 üzenetére
Az egy dolog de ettol gyarapodni nem lehet es gondolom nem ott terveztel nyugdijba menni ugy, hogy nem hagyod el tobbe az orszagot. Szoval ez mar szoporoller volt az elejetol fogva csak keson realizaltad
Sajnalom, hogy ezt igy kellett megtapasztalnod. En is csinaltam mar sok hulyeseget ami az adott pillanatban jo otletnek tunt Ha az ember okos akkor tanul ezekbolNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Bubee82
őstag
válasz Snoop-y #35823 üzenetére
Rohogni fogsz, de a terv pontosan az lett volna Es ezert is irtam azt, hogy kisiklott az eletunk, mert az itteni egzisztenciankat feladtuk. Mindent feltettunk erre es 2 honap gyotrelem utan amikor december 31-en este visszaertunk Bristolba, csupan 2-2 db borondben volt az eletunk, nagyon keves penzzel a zsebunkben. De januar 1-en vettunk egy occso autot, es 7-en mar Wales-ben dolgoztunk Az is egy erdekes sztori volt, nem vegzodott valami rozsasan.
Nem az orszaggal es meg csak nem is feltetlenul a mongolokkal volt a gond egyebkent, hanem az ostoba paraszt amerikai-kanadai cegtulajdonossal, annak kinai felesegevel, es a francia marketingessel. Katasztrofa, amit ezek muveltek, egy amugy nagyon franko projecttel (na meg velunk). Szegyen.
#35822 moleculez
Kezmuves sajtkeszites. Az evek soran mondhatni kimuveltem magam annyira a temakorben, hogy szakertove avanzsaltam. Ez a sajt az en gyermekem, amiert egy "well done" volt a jutalom, szoval jol jart vele(m) a ceg. A mongoliai kaland elotti idokbol (2016). Mar nem dolgozom a szakmaban, max. akkor fogok ujra ha mar a sajatjaimat csinalhatom, az en szabalyaim es elgondolasaim szerint.
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Ma hajnalban repülünk Stansteadről. Mennyire kaotikus ott a helyzet? Asszony olvasta egy FB csoportban hogy a Ryanair menetrend szerint jár. Csak pár óra késés de legalább jár.
-
Apollyon
Korrektor
válasz moleculez #35828 üzenetére
1 hónapja voltunk, akkor sokan voltak. Ismerős pár napja jött vissza Londonba, 2 órát késett a gépe és épp sztrájkoltak a vasutasok, szóval vonatra nem tudott szállni, csak national express-re 5-6 órával később,
Nekünk is késett a gépünk, oda is és vissza is, nem igazán értem.Fast tracket meg már mindig veszünk, ~20 fonttal több, cserébe többé nem kell órákat sorban állni (eddig egyszer kellett egy órát, giga tömegben, elég is volt).
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
sisi22
aktív tag
A feladott poggyasszl kapcsolatban egy jo honapja hallok problemakat.
Mi volt a tapasztalatod, mennyien probaltak meg minel tobbfele kezipoggyaszt felvinni, es volt-e belole gond?
(Az ules ala teheto taskan/hatizsakon feluli dolgokra gondolok, plusz laptoptaska, noi retikul, nyakba akaszthato kisebb tasakszeruseg, stb.)Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
moleculez
veterán
jelentem Stanstead tök rendben van, sőt ilyen rövid sorokat legutóbb covid alatt láttam.
[ Szerkesztve ]
-
sisi22
aktív tag
Nem volt több/kevesebb, mint eddig bármikor.
Ugy erted, hogy csak par embernek kellett buntetest fizetnie tulmeretes csomagok miatt, vagy ugy, hogy nem volt eleg hely, igy a hatizsakok egy reszet is feladott poggyaszkent kezeltek?
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
aero.
veterán
válasz sisi22 #35839 üzenetére
Személyesen nem láttam még erre precedenst. Én mindig túlméretes csomaggal megyek, nagyon bőven túllóg a méreten, de betudom gyömöszölni a keretbe, ha akarják. Nem kérik.
Viszont lerakott bőröndöket felügyelet nélkül egy hall-ban, a közelben egy lélekkel sem, azt láttam. Úgy tippre legalább 100 darab.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
UK braces for even higher bills as Norway threatens electricity export cut
The typical annual gas and electricity bill is already expected to reach £3,615 in October, according to the consultancy Cornwall Insight. Analysts fear this could top £4,000 early next year.
Tehat £300-400/honap lesz a gaz+villany, nagyon jo, mar alig varom.
...
-
sisi22
aktív tag
válasz Devid_81 #35842 üzenetére
Azota mar magukra licitaltak.
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
Tufa_
aktív tag
Anyakonyvi kivonatot, mar anyakonyvezett embernek (sajat magadnak pl) igenyelt valaki a konzulatuson keresztul?
Masolatom van, eredetit ugy nez ki elhagytam es SOS kellene... Valoban 1 honap az eljaras?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...