Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz Oldman2 #42457 üzenetére

    Nem értek veked egyet, és meg is indokolom.
    Nincs, nem használok jelszókezelő alkalmazást mert 7 fizikai helyen, (ha meg eldobnak kinnti munkára akkor MO. belterületről, az éppen ottani pc-kről) kb. 12 okoseszközről szoktam intézni a víz, gáz, villany stb bejelentéseket, az ügyfélkapumat, a PH és a másik 5 stabil technikai fóromomat, a Gugli mailokat, az Onedrive, a banki utalásaimat és még vagy 15-20 oldal ahová be vagyok regelve.
    És ezeken a fizikai környezetekbe, pc-ken hozzak létre jelszókezelő alkalmazásokat... ? Meg ha szomszédnál, fiaimnál ,haveroknál bárhol be kellene valahová sos-be lépnem akkor?
    Ezért van egy olyan, csak hozzám kötődő, másnak semmitmondó karaktersorozat amit én álmomba fejből vágok.
    DE...!!! Csak 7 karakter, és hogy rohadjon meg a nagy biztonság, már 8, sőt 12 karaktert kérnek.

    És ez mind hagyján, oké, újítottam egy 12 karakterest, erre a köcsög elmű nem fogadta el mert szerinte túl könnyű, az ügyfélkapumon már lejárt, változtatni kellett, a Gugli egyszer kidobott mert egy VPN-t próbálgattam és beléptem a mailomba, AZONNAL kitiltott!! mert szerinte Amerikából jjelentkeztem be. Az édes anyádat azt tiltsd ki, hát nem erre való pont a jelszavas belépés hogy bárhol, bármikor, bárhonnan?? Megvédte a fiókomat, ezt írta, én most nem írom le mit védjen mert nem túrne nyomdafestéket!
    És meg kellett változtatnom. és a megint eggyel több a baromságos jelszavaim halmaza.
    Csak elmondanám hogy pont az elműnél beütöttem már szarrá idegeskedve magamat hogy "atetveskurvaanyad" és mit írt ki..? A jelszó foglalt. Vagyis mások is már eljutottak eddig.
    Egy villanyóra bejelentéshez! passphrase kell, bingó, ezaz, így tovább.

    Az Ügyfélkapu, google és a többi barom, az meg KÖTELEZ hogy évente-kétévente ezt is megváltoztassam, a régit NEM fogadja el.

    Túltolom a problémát?
    Hát nem, az összes idősebb ismerősömnek a banki, stb. ÖSSZES ilyen barom megváltoztatott jelszava nálam van letárolva (256 bites AES konténerbe) mert papírcetli, igen papír, tollal felírva a számukra megjegyezhetetlen passwordok sokasága, de ezeket meg elhagyják-kidobják, na ez ám a biztonságos ugye, nem hogy megjegyezné mert akkor csak a fejébe lenne.
    Nem az a legbiztonságosabb ha csak fejben van meg a jelszó? De nem, nem lehet mert ez ellehetetlenítik ezzel az agyonlihegett biztonsággal.

    Részemről kimérgelődtem magamat, bocsi a hosszúért de ebben a véleményemet nem fogja senki megváltoztatni.

Új hozzászólás Aktív témák