- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k_petya
tag
Üdv,
milyen 1Gbit-s ethernettel rendelkező boxok vannak mostanában? Banggood-n csak 10/100-t látok.
-
hunaqua
addikt
válasz k_petya #99754 üzenetére
Ali-ról
Vontar x4
Ronda mint a bűn,de működik. 50usd körül jön.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! aki esetleg ismeri mindkettőt, melyik a jobb választás Tanix TX3 vagy a Vontar X4? Remélem az utóbbiból jót linkeltem, ha már hivatalos webshop. Nekem csak az a fontos, hogy stabilan működjön, ne melegedjen. Ha viszont még mindig jobb választás az X96Max, akkor maradok amellett. FHD-s filmeket nézek, 4K-ban saját felvételek vannak, azzal nincs probléma, csak a Youtube vacakol néha.
[ Szerkesztve ]
-
neo81
senior tag
válasz pinnacle #99758 üzenetére
Pl. a Vontar X4: S905X4-es CPU, ami még jópár évig támogatott lesz és gigabites a vezetékes hálózati csatlakozása. (Ilyen boxaim is vannak, szerintem S905X4-es gigabitesből ez a legolcsóbb megoldás jelenleg.)
A másik két említett box, Tanix TX3 és X96Max, úgy nézem, hogy S905X3-as és 100 mbit-esek.....
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Ezért is ajánlgatom ezeket.Ronda mint a sz@r, de rendben működnek 50usd áron. Viszont lehet hozzá kapni házat akár ventivel is.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
®abstract®
őstag
nekem 2 éves mult az x96m+ van de az X4 s modellek( forró levegő termelők ezek-izzadnak rendesen) annyival tudnak többet,hogy kicsit magasabb órajelen peregnek= a mali g31 mp2 pedig lóhere vagyis antutuban a gpu= 10-11e pont-az nagyon fosch 😬 meg rairjak a dobozra hogy 8K support- behugyoznak ezek a boxok a 4K tartalommal is 😎
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek! Ezt már régebben is mondták, hogy az 905X2-nél jobban melegednek az újabb boxok. Ezek szerint nincs változás. Akkor lehet maradok a X96Max mellett. X96Max+ -hoz vettem házat, ventit, de túl nagy lett.
Fent említett Homatics miben jobb CE-vel ezeknél? Nem melegszik? Gondolom CE nélkül meg azért jobb, mert tud 4K Netflixet, meg a Youtube sem akad.[ Szerkesztve ]
-
togaba
tag
Sosem gondoltatok rá, hogy indítotok egy önálló Homatics topikot? Vagyunk már páran, akik ezt a márkát vásároltuk.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz togaba #99765 üzenetére
Indítsd el, 7 éve én is indítottam zidoo topikot és azóta is él. Ha nem csatlakoznak le lehet záratni.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Tartarus
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen T95 W2 boxot kemény 6eFt-ért , ma érkezett meg. Fel is dobtam rá slimboxtv-t (11.20 ATV), és mellé kártyára Coreelec 21.0 beta NE verzióját. Eddig nagyon tetszik, leszámítva hogy wifi nem megy egyik custom rendszerben sem. Szerencsére vfd.conf-ot már találtam hozzá, de remote-ot nem. Esetleg valakinek lenne hozzá működő?
Másik kérdésem az lenne, hogy másik korábbi box-om remote-conf-ját miért nem veszi be? Gondoltam addig használnám másik távval..
Tapasztalatként arról beszámolnék, hogy egyik legjobb hűtésű olcsó dobozka ez oroszok szerint is -> [link] itt vannak képek is belsejéről. Van a procin kis borda azon thermal pad annak neki feszülve pedig a felső burkolatba szerelt fémlemez, szépen kivezetve a külvilág felé a hőt.
Tervbe van véve, hogy a héten veszek még mellé egy gigabites usb3 hálózati kártyát. -
neo81
senior tag
Tud valaki ajánlani olyan CoreELEC 20.3-as vagy 21.0-ás nightly verziót, amelyben repoból lehet telepíteni a Dockerhez a Portainer kiegészítőt?
20.2-esben benne van a CoreELEC Add-ons/Kiegészítő tárolóhely/LinuxServer.io's Docker Add-ons-ban, de ezzel a verzióval lejátszási problémáim vannak néhány fajta videóval.
-
Mikimano2
csendes tag
válasz DoItYourself #99655 üzenetére
A 9.2.8 működik rajta, de azt hiszem, ez nem lesz jó arra, amire nekem kellene. Web böngészőt akartam indítani alóla, de nem találtam. Leginkább online filmekre és youtubera akartam használni, de egyik sem működik. Az android 6 használhatatlanul
lassú volt, így feltettem egy kínai firmwaret minden mindegy alapon. Most gyorsabb lett, viszont a microsd ről nem telepítődik a CE.
Az már működik hogy brave böngészőből elindul az online film, de teljes képernyőn lefagy, (a kép visszaugrik kicsibe, a képernyő többi része pedig zöldre vált). Én arra gondolok hogy kevés az 1Gb ram. Valami ötlet...? -
xtend
senior tag
OFF
Gondolom hogy a fekete péntek miatt, de most a német Amazonon a Nokia streaming box 8010 89.90€, ha vkit esetleg érdekel -
blakey
titán
válasz togaba #99765 üzenetére
Nincs szükség rá, ugyanis nem csak Homatcs, hanem két Dune is pontosan ugyanaz. Jó itt az Amlogic topikban, ki tudja meddig lesznek a piacon, vagy, hogy milyen irányba változnak. Ha több termékük is jó lesz, akkor valószínűleg érdemes lesz új topikot nyitni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-szabi-
őstag
Ma megállapítottam, hogy a slimboxtv T95Z Plus firmware nem jó a T95Z Max dobozhoz.
Ezután a gyári firmware visszatelepítése is sikertelen volt.
Gondolom ennek a doboznak ezzel itt ért véget az élete? -
Tartarus
tag
válasz FingR86 #99770 üzenetére
Hát nem fűteni vettem
Tesztek szerint kb 15%-al gyengébb, mint s905x4, szóval nem gáz. Nekem főleg hardveres av1 miatt kellett, illetve későbbi szoftveres támogatottsága miatt (CE NE). Videókhoz bőven elég pláne, hogy nálam nincs igény 4K-ra.
Igazából gigabites net-re se kéne, ha nem lenne rákötve egy 2TB-os vinyó. -
SunMount3r
nagyúr
Ennek a Tanix-nak milyen a hűtése? Ugyan olyan gagyi, mint a többi olcsó kínainak?
-
kutga
nagyúr
Nekem jövő héten jön meg ez, akkor meg tudom mutatni.
Let the Zone take me if I am.
-
Beni2360
félisten
válasz Tartarus #99776 üzenetére
Szvsz semmi köze az 1 GB halozatnak, hogy te egy 2 TB-s lemezt rá kötsz. Nezz utána mennyi egy usb 3.0-s csatinak a sebesség átvitele, és látni fogod, hogy nincs szükséged rá. Nekem van 2 db tiszta új kipróbált de nem használtam.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hunaqua
addikt
válasz SunMount3r #99777 üzenetére
Csodák nincsenek.Viszont ezt a melegedést sem kell túl misztifikálni. A felhasználók jelentős részénél semmi problémát nem okoz. Több boxom is van,s még ebbe egyik sem pusztult bele.
-
fradi81
veterán
Hali
x96 max plus coreelec, mostanában észrevettem filmnézéskor mintha ugrálna, kiesne pár képkocka, rendszerinfóban néztem a terhelést hőfokot azok normálisak. Mi okozhatja ezt?moto g72, Ninebot d28e
-
Beni2360
félisten
válasz Tartarus #99781 üzenetére
Nem fogsz sosem 100MB/s másolni ilyen boxokra. És ott is az USB port lesz a mérvadó. Olvass utána.
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
Tapasztalt más is olyat, hogy bizonyos Disney tartalmak nem jelennek meg megfelelően a KODI-ban?
A médiatár frissítéssel nem kerülnek be olyan sorozatok, mint pl. az Ahsoka vagy a secret invasion...Az elnevezéssel, mappastruktúrával szerintem nincs gond, ugyanazzal a metodikával pl. egy Hawkeye vagy She-hulk, SW Andor megjelenik.
A fent nevezett 2 tartalmat viszont nem teszi be a sorozatok közé, nem ismeri fel őket.
Megtalálok őket a videók résznél és be tudom tallózni, de akkor meg hibaüzenettel nem indul el.
Filmekkel nincs ilyen gond és más gyártó sorozatánál sem tapasztaltam.Köszi!
-
Beni2360
félisten
Másik keresőt állítsa be arra a sorozatra. Nem minden egy tárhely re van feltőltve. Az hogy nem indul el az már más tészta.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Tartarus #99787 üzenetére
Pontosítanád, hogy miről mire másolsz. adott a laptopom 1 GB hálózaton vezetéken SSD-ről ISO fájl másolása Zidoo Z1000 pro USB 3.0-n Seagate külső 6TB-s HDD-re átlagban 65MB/s megy a másolás.
Nem hiszem, hogy a Vontarnak jobb az USB 3.0 bemenete.
USB 3.0 sebességBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hunaqua
addikt
válasz Tartarus #99768 üzenetére
Rendeltem én meg egy TANIX W2 dobozt . 8200huf.
Ahhoz is van Slimboxtv és Coreelec NE
-
-
kutga
nagyúr
Nálam ilyen akkor volt, ha nem megfelelően neveztem el őket a mappa struktúrában. Miután ez alapján megcsináltam, be is kerültek a médiatárba.
Mondjuk érdekes, hogy pl. a Nagy pénzrablás (Money Heist) 5 évadából csak 3 került be valamiért, a két utolsót nem akarta.
-
kutga
nagyúr
válasz Fastfact #99795 üzenetére
Portainert ez alapján tudod telepíteni.
-
SunMount3r
nagyúr
Ebből látott már valaki Giga LAN-osat?
-
neo81
senior tag
TV Boxon, CoreELEC alatt való jó működéséhez szerinted jó lehet a portanier telepítésekor ebben a parancssorban az elérési út?:
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latest
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz SunMount3r #99797 üzenetére
Nem
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest