- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Megtalálta a hangfalat. Ezzel jobban szól, mint a Matrix-al, kivehető a zene, csak olyan, mint amikor régen zavarták a Szabad Európát. Sistergés, meg egyéb zajok jönnek be. Nem tudom, hogy segít, de ez az összeomlási log, ez meg a sima.
-
blakey
titán
válasz pinnacle #91453 üzenetére
Ha nem tartalmazza a chipset fw-jét akkor akármeddig lehet próbálkozni, nem fog működni.
Itt egy teszt képfájl, próbáld ki, elvileg benne van a megfelelő fw, jelezz vissza, hogy mi a szitu.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vargalex
Topikgazda
válasz pinnacle #91453 üzenetére
Abban RTL8822CS van. Annak meg is van a firmware-ja:
X96MaxPlus:~ # ls -la /lib/firmware/rtlbt/
total 0
drwxr-xr-x 2 root root 160 Jan 1 2015 .
drwxr-xr-x 23 root root 4720 Jan 1 2015 ..
lrwxrwxrwx 1 root root 64 Jan 1 2015 rtl8723b_config -> /usr/lib/kernel-overlays/base/lib/firmware/rtlbt/rtl8723b_config
lrwxrwxrwx 1 root root 60 Jan 1 2015 rtl8723b_fw -> /usr/lib/kernel-overlays/base/lib/firmware/rtlbt/rtl8723b_fw
lrwxrwxrwx 1 root root 64 Jan 1 2015 rtl8822b_config -> /usr/lib/kernel-overlays/base/lib/firmware/rtlbt/rtl8822b_config
lrwxrwxrwx 1 root root 60 Jan 1 2015 rtl8822b_fw -> /usr/lib/kernel-overlays/base/lib/firmware/rtlbt/rtl8822b_fw
lrwxrwxrwx 1 root root 65 Jan 1 2015 rtl8822cs_config -> /usr/lib/kernel-overlays/base/lib/firmware/rtlbt/rtl8822cs_config
lrwxrwxrwx 1 root root 61 Jan 1 2015 rtl8822cs_fw -> /usr/lib/kernel-overlays/base/lib/firmware/rtlbt/rtl8822cs_fw
Mondjuk az RTL8822BS firmware-ját nem látom a blakey által linkelt verzióban sem (persze lehet, hogy valamelyikkel kompatibilis):[gavarga@gavarga-5500 squashfs-root]$ ls -la lib/firmware/rtl_bt/
összesen 572
drwxr-xr-x 2 root root 4096 máj 16 20.10 .
drwxr-xr-x 82 root root 20480 máj 16 20.10 ..
-rw-r--r-- 1 root root 16868 máj 13 09.39 rtl8192ee_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 16732 máj 13 09.39 rtl8192eu_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 16228 máj 13 09.39 rtl8723a_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 19628 máj 13 09.39 rtl8723b_fw.bin.xz
lrwxrwxrwx 1 root root 32 máj 13 09.39 rtl8723bs_config-OBDA0623.bin.xz -> rtl8723bs_config-OBDA8723.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 116 máj 13 09.39 rtl8723bs_config-OBDA8723.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 29292 máj 13 09.39 rtl8723bs_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 64 máj 13 09.39 rtl8723d_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 29672 máj 13 09.39 rtl8723d_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 34888 máj 13 09.39 rtl8761a_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 80 máj 13 09.39 rtl8761b_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 27020 máj 13 09.39 rtl8761b_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 60 máj 13 09.39 rtl8761bu_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 25672 máj 13 09.39 rtl8761bu_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 17456 máj 13 09.39 rtl8812ae_fw.bin.xz
lrwxrwxrwx 1 root root 22 máj 13 09.39 rtl8821a_config.bin.xz -> rtl8821c_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 17736 máj 13 09.39 rtl8821a_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 64 máj 13 09.39 rtl8821c_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 29224 máj 13 09.39 rtl8821c_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 68 máj 13 09.39 rtl8822b_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 22968 máj 13 09.39 rtl8822b_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 60 máj 13 09.39 rtl8822cu_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 32544 máj 13 09.39 rtl8822cu_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 88 máj 13 09.39 rtl8822cs_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 34096 máj 13 09.39 rtl8822cs_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 60 máj 13 09.39 rtl8852au_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 30608 máj 13 09.39 rtl8852au_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 60 máj 13 09.39 rtl8852bu_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 30188 máj 13 09.39 rtl8852bu_fw.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 60 máj 13 09.39 rtl8852cu_config.bin.xz
-rw-r--r-- 1 root root 41524 máj 13 09.39 rtl8852cu_fw.bin.xz
[ Szerkesztve ]
Alex
-
pinnacle
nagyúr
válasz blakey #91454 üzenetére
Köszi blakey, vargalex!
Új verzióval nem működik a BT. USEC-nél van eltérés.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #91456 üzenetére
Nem lehet bekapcsolni a BT-t.
-
pruzsi
őstag
Üdv. [kép] ezt hogy lehet corelec én megszüntetni néha 2 percig csak ez megy
-
tsilver
aktív tag
androidos 922-es boxot kellene nekem OSX alól irányítani, van erre jó progi?
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
blakey
titán
válasz tsilver #91461 üzenetére
VNC, teamviewer.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Freerod
csendes tag
Érdekesség!
Vettem egy oneConcept TuneUp ST típusú internet rádiót.
Ha be van kapcsolva az összes eszközön indított KODI-t 8-10 perc alatt kiakasztja.
X96-oson 280 processzt felnyomja 600-re és kiakasztja.(K1, K2, K7, X96, A70 telefon, Raspberrypi 3B). Nem csak nálam!
Csak a KODI-t az android (az androidos készülékeken) fut tovább.
Ötlet ? Üdv.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Freerod #91464 üzenetére
Ez egy f_s. Évekkel ezelőtt volt ettől a márkától egy rádióm, az meg random restartolt. Egyetlen szoftverfrissítést nem kapott soha. Add el a f@szba, én addig ütöttem valami szutyok szervizt, amíg levásárolhattam az árát. Pfejj.
Azóta sagem-rm50 van, sajnos már nem nagyon lehet kapni, de a chromecast audio óta nem is nagyon érdekel, az is megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
sziasztok,
s905x3 boxon CE-vel működik a HDR-SDR konvertálás? köszi -
Botigta
aktív tag
Sziasztok,
Már jó régen borzoltam a hozzáértők idegeit az értetlenkedéseimmel, de nyugi, most egy más jellegű furcsa kérésem lenne:Nincs véletlenül közöttünk Kaposvár lakója, akinek X96 készüléke van, vagy más olyan, aminek kompatibilis lehet a távirányítója?
Elutaztunk ide Kaposvárra egész hétre, elhoztuk az X96 Max-ot, csak a távirányítót felejtettük otthon, és így nem tudom ráakasztani a Wifi hálózatra, és így a Yatse sem éri el...
Szóval annyira kérném kölcsön, míg kijelölném a wifi hálózatot...
Vagy bármilyen ötletet köszönök, amivel használhatóvá tudnám tenni...
(gondolom vezetékes egér az nem működik CE alat, max Androidon?)Elöre is köszönöm!
-
cof
veterán
válasz Botigta #91472 üzenetére
Persze, van. Az USB stickes légegereket is sima billenytűzet/egér beviteli eszközként ismeri fel.
De ha adsz neki LAN-t az egyből működik Yatse-val feltéve ha engedélyezve volt már a távoli vezérlés, de gondolom igen.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Ujra kellett raknom a CE Nexust.Azóta a win 10 ben a hálózati helyeknél látszik a CE de ha meg akarom nyitni akkor 0x80070035 hibával a win nem tud kapcsolatot létesiteni a CE eszközzel. x96plus doboz.Előtte nem volt ilyen gond. Valami ötlet valakinek?
üdv -
blakey
titán
válasz nagyfejü #91477 üzenetére
Ha követed a Kodi Nexus fejlődését, akkor feltűnhetett, hogy a Kodi fejlesztői módosítottak az SMB-n, ezáltal keletkezett egy olyan hiba, hogy nem működik az "általános" csatlakozás, csak úgy működik ha megadod a teljes útvonalat, azaz pl.
smb://felhasznalo:jelszo@ipcim/Update
, ezt már jeleztük a Kodi fejlesztőinek de 1,5 hónap nem volt elég a javításra, talán egyszer ez is megoldódik.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Egyébként alfa ellenére nálam 2 hónapja stabilan működik a CE20, semmi problémám nincs vele, vannak benne újdonságok, eltérések a korábbi verziókhoz képest, valamint néhol még stabilabb is, mint a 19-es. Mindez kizárólag CE-re vonatkozik, más OS-en nem próbáltam a Nexust, illetve szerettem volna, de nagyon sok kiegészítő nem működött, CE alatt minden általam használt működik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pinnacle
nagyúr
válasz blakey #91478 üzenetére
RTL8822BS Bluetooth-ról van valami hír? Utolsó frissítés után eltűnt az adapter.
[ Szerkesztve ]
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Pár hónapja kerestem távirányítót Vontar X3-hoz a gyári kattogós helyett..
-olyan kell amivel be is lehet kapcsolni a készüléket, tehát amit adtak hozzá, azt teljesen ki szeretném zárni..[link] Ezt néztem ki elsőre a média gombok miatt, és a szálcsiszolt fém hatás miatt talán nem tűnik gagyinak.. Ezzel van tapasztalata valakinek?
Nem kell rá túl sok gomb.. Második körben meg ezt néztem..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
cof
veterán
válasz Ferenczi Áko #91483 üzenetére
De, pedig ezek is gagyik. Régebbi boxokhoz szinte csak ezt a fajtát adták S905 és S905X.
Amit én használok most az is kattogós, és nem is tanítható a power kapcsolója csak rá van szitázva.
Van belőle nem kattogós verzió és tanítható power gombos de már nem tudom melyik típushoz adták anno.
Neked mindenképp olyan kell amin a power gomb is tanítható mert csak úgy tudod a gyárit kiváltani. Bár egyszerűbb nem kakapcsolni, amúgy sem fogyaszt semmit, és akkor távirányítóból is szinte végtelen lesz a választék.
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Van egy régi X96 S905X, 1/8-as masinám. Pár hónapot használtam, amíg a htpc-t gariztattam. El szeretném adni. Melyik a legfrissebb rendszer (LE/Kodi) amit rá lehet pakolni és hogyan? Egy 16GB-os SanDisk van benne. Nagyon köszönöm, ha segítetek. Rég foglalkoztam már vele, semmire sem emlékszem, hogy hogyan kellett.
[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Hol találnék egy bolondbiztos leirást arrol hogy hozzak létre NFS kapcsolatot a box és OMV szerver között illetve box és win 10 között??!!
üdv -
xtend
senior tag
Ugyan milyen lehet a droidja? Freki váltás? Gigabites lan? Stb. Bár majdnem duplája egy noname S905x3 boxnak:
Nokia Streaming Box 8000
Specifikáció: [link] -
xtend
senior tag
Megválaszolom magamnak: ahogy várni lehetett sz@r. Nincs freki váltás (Kodi alatt legalábbis, streaming appokról nincs infó), állítólag nagyon kevés beállítási lehetőségei vannak, stb (német amazon oldalán lehet review-kat olvasni). Ellenben azt írják a dedikált streaming programok (Netflix, YouTube, Disney+,stb) akadásmentesen megy 4K-ban, tehát jogtiszta widevine van rajta,. Chromecast is tökéletesen megy, iOS is tükrözhető, távirányítóját dícsérik (backlit).
Nem értem, hogy a 90€-ba (normál ár) miért nem fér bele rendesen megcsinált freki váltást tudó ATV, stb -
Skillet
addikt
Köszönöm.
Nem sikerült.
Matrix
A .gz fájlt kicsomagoltam, azon belül volt a .img
Felraktam kártyára a matrixot, aztán a megfelelő dtb fájlt kikaptam és a gyökérbe másoltam, átneveztem... Elindul, bejön a ce logo, aztán fekete képernyő, majd egy idő után villan a piros LED és újraindul a masina.
Remote.conf és vfd.conf fájlokat merre lelem a masinához? Lehet utóbbit hiányolja, azért van fekete kép?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Skillet #91492 üzenetére
gz-t nem kell kicsomagolni, kártya írásakor mindez megtörténik és úgy ahogy kell.
-
cof
veterán
válasz Skillet #91492 üzenetére
Miért csomagoltad ki? Én sehol nem írtam hogy ki kell az útmutatómban, és szerintem az öf. leírásában sincs ilyesmi.
Itt egy remote.conf: [link]
Csak másold a szöveget egy jegyzettömbbe és nevezd el remote.conf-ra.
A vfd.conf miért kell? Van rajta valami kijelző? Mert akkor nem sima X96.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz DoItYourself #91495 üzenetére
Ilyen béna program az? Mondjuk nem azt akartam beleírni az útmutatómba csak nem jutott eszembe pont akkor annak a mini programnak a neve, nem a belenaEtcher mert az indokolatlanul több mint 100 MB (és ne legyen már egy fostos kis img író program ekkora), hanem pár MB-os volt (nem a Rufus, de hasonló volt). Csak nem akartam egyet beleírni, én csak a LE USB Creatort szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
Az a win32 disk imager nem látta a fájlt, img fájlt keresett. Kicsomagoltam, megtalálta és azt hittem boldogság van. De akkor majd beszerzem a másik progit (LibreELEC USB-SD Creator) de annak meg nem működik a linkje, hiába kattintottam rá, nem történt semmi.
Nincs kijelző. Azt hittem a HDMI-n rákötött kijelző kezeléséhez kell. Akkor csak remote.conf. és magát a remote.conf fájlt hova kell rakni? Gyökér?
Köszönöm! Este megcsinálom.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Skillet #91497 üzenetére
Na bocs, nem tudtam hogy a W32DI ilyen fapados hogy csomagolni kell.
Igen az LE link külső forrásból nem megy már úgy nézem. Próbáld meg jobb egér és link mentése másként. Vagy itt az oldal: [link]
A remote.conf-ot is másolhatod oda ahova a dtb-t az mSD gyökérbe. Viszont ha telepíted belső tárhelyre a CE-t akkor mindenképpen be kell másolni a \Configfiles mappába majd.
[ Szerkesztve ]
-
beach head
senior tag
sziasztok, melyik tv boxot javasolnatok?
s905x4 ,4gb ram, 64gb rom, gigabit lan, usb3, ki -be kapcsolhato root kriteriumok mellett? (20000 ft környéke)
vontar 4x?
transpeed?
x96 x4?
vagy esetleg letezik tanixban is ilyen spec?esetleg a 905x3 is jo valasztas meg? AC-s router es giganet mellett indokolt a 1000m lan vagy nincs nagy kulonbseg ha wifin hasznalom a dobozt (leginkabb seedboxkent, filmezesre, direct now, digi online tv stream appokhoz)?
A fentiek okan ikan nem android tv-s box hanem "sima androidos" boxot valssztanek.
Koszi a segítséget elore is! -
vargalex
Topikgazda
Szerintem nem béna, csak azt csinálja, amire való. Egy lemezképet lehet vele kiírni és nem több. Pont, mint a dd linux alatt. Ezzel szerintem nincs semmi gond... Lehet, hogy nektek furcsa, de ez tisztán unix/linux filozófia: "Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. ". Ez alapján jelenleg az egyetlen funkció a lemezkép kiírása. A kitömörítés már egy másik funkció, azaz másik program.
Mi van, ha én éppen azt szeretném, hogy a gz kerüljön a diskre binárisan.Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest