- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz Ferenczi Áko #90757 üzenetére
Ez az regi ami meghalt,vagy az új?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
virradat
friss újonc
Képfissítés gyakoriságát még ma is állítani kell? Nekem csak akkor játszik le filmet a Coreelec, ha a "ki" menüt választom. Standard 1080p 60 fps van beállítva, így ad képet. Egyébként elötétül a kép, a Coreelec lejátsza a filmet némán, majd ha véget ért, akkor újra előjön a Coreelec felszíne.
S905-x3 van rákötve HDMI-vel az AVR-re, onnan megy be a jel HDMI-vel az android tévébe. Ha ez a fix 60 fps van, akkor minden szuper, ha viszont az "előírásoknak megfelelően" az "Indításkor/leállításkor"-t választom ki, akkor nem megy. A tévén nem találok megfelelő beállítási lehetőséget HDMI-re.
Megköszönném, ha tudna valaki egy jó gondolatot adni. Csak érzem, hogy valami nem helyes, és nem tudom, mikor, melyik filmnél derül ki, hogy nem jó. Ja, és nekem nincsen "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz" menüm.
Köszi -
Beni2360
félisten
válasz virradat #90760 üzenetére
Igen kell.
Húzd ki az avr-bol,direkt dugd a tv re es kapcsold be a mlt kikapcsoltal. Ha úgy megy akkor az AVR-ben keresd a hibát.
Mindenkinek megy nalam is ez a jo beállítás. (Ind/leall) A kijelzőhöz meg mar kivették a lehetőséget,mivel nem jo beállítás. A TV-n nem nagyon kell hdmi állítani ha a ki-nel működik.
A standard 1080/60 a Quira (menüre) érvényes.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz virradat #90760 üzenetére
Addig amíg többféle fps-el vannak az anyagok, mindig kelleni fog. Valamelyik eszközöd nem tudja, ezért van nálad probléma, nagy valószínűséggel az AVR, de ha leírod vagy átolvasod a készülékek kezelési könyvét akkor közelebb lennél a válaszhoz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
virradat
friss újonc
válasz Beni2360 #90761 üzenetére
Jogos! nagyon jó logika. Így működik (mint ahogy az előtt is működött, hogy beállítottam volna az AVR-t).
#90762 blakey Sokat olvastam és kerestem megoldást, eddig nem találtam. Az AVR leírása igen szűkszavú, szerintem a beállítási lehetőségei is. A 189. oldalon írja, hogy hogyan kell összekötni, nem egy bonyolult dolog, ha már ráérzett az ember a dolog ízére. [link] A 198. oldalon pedig ott vannak a jellemzői: 2160p@24/25/30Hz 4:4:4
2160p@60/50Hz 4:2:0.
De nem jövök rá, hogy mit lehet még állítani rajta, hogy frekvenciaváltáskor ne menjen el minden (kép és hang).
Lehet, hogy a másik problémám is összefügg vele: Ha a bemenetet BT-re állítom, a tévé is bekapcsol mindig, és az ARC miatt örökké átáll a HDMI (ahol az amlogic becsatlakozik) bemenetre. Elég őrjítő. -
blakey
titán
válasz virradat #90763 üzenetére
Elvileg tudja az fps-váltás, én a helyedben 422-re állítanám és úgy próbálkoznék, de ott van még a 8bit lehetőség is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz virradat #90765 üzenetére
Akkor valószínűleg a TV problémázott.
-
Beni2360
félisten
válasz virradat #90765 üzenetére
Na mire megjöttem az usziból,minden sikeredett. ui: AZ AVR-ben meg a HDMI kimenetnel atengedesre kell állítani es akkor nem nyúl bele a képbe.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #90767 üzenetére
Nincs AVR.
-
Beni2360
félisten
-
virradat
friss újonc
-
Minstrel
senior tag
Egy S905/2GB box elég lenne ahhoz, hogy RTSP-t átalakítsa RTMP-re és stream-elje YouTube-ra?
Windows alatt simán működik ffmpeg-gel. A médialejátszón hogy tudnám megoldani? Android alatt az áruházas app-al vagy jobb lenne Armbian-t feltenni?
-
lanszelot
addikt
Hello,
X96 Max CE -vel, hogy tudok Bluetooth egeret csatolni? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok van aki tudna nekem kielégítő magyarázattal szolgálni ?
Miért van az, hogy van a Kodi ami letölthető a play áruházból 19.4 de a videók minősége alul marad (miközben a TV képminősége nem sz.r) az Amlogicra telepített KODI-val szemben?
Csak úgy érdekel a magyarázat[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #90773 üzenetére
Vannak eszközök, amikre az általánosan fejlesztett Kodi nem jó, hiába telepíthető, emiatt fordul elő pl. az, hogy van Shieldre, Fire Stickre is van optimalizált Kodi, olyasmi, mint a CE+Kodi, csak CE esetében az OS és a Kodi van egymáshoz igazítva, az említett droidos eszközök esetében a Kodit igazították, finomították az eszközökhöz. Az optimalizáció jelentheti azt is, hogy jól kihasználja a GPU képességeit, jól működik minden algoritmus, stb. Sajnos az általános Kodi nem minden Kodi képes eszközön fut megfelelően.
-
Csabi1984
addikt
Ugyan azon videót (1080p-s film) a Corelec+Kodi-val mondhatni alig látom a különbséget, hogy nem 4K, míg ha Androidra letöltött Kodit használom akkor alacsonyabb a kép minősége. Lehet, hogy ahogy Blakey kolléga írta "optimalizáció"hibája
Másik: Próbáltam lejátszani egy DV filmet az Android+Kodi alatt szaggatott mint atom míg CoreElec+Kodi lejátssza csak mivel az eszköz nem DV képes csak HDR-be nyomatja de nincs laggolás.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
De jó.
Feltettem a 19.4-et, és megszűnt az X96 max plus logo utáni 10s várakozás. Így a 40s körüli boot idő megint 27s lett. Emmcről.
Ahogy anno ez jó is volt sokáig. Szuperjó. Thx -
Beni2360
félisten
válasz Csabi1984 #90776 üzenetére
CoreElec+Kodi lejátssza csak mivel az eszköz nem DV képes csak HDR-be nyomatja de nincs laggolás.
Nem a TV a ludas, nekem DV tudó TV-m van és mégis csak HDR-ben küldi ki a képet a CE.
Nem tud egyelőre DoVi-t a CE.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nfsu17
veterán
válasz nfsu17 #89117 üzenetére
Nem tűnik a matek alapján sokkal gyorsabbnak, de a stopperes 27s nem csal.
CoreELEC (official): 19.4-Matrix (Amlogic-ng.arm)
CoreELEC:~ # systemd-analyze
Startup finished in 2.796s (kernel) + 26.699s (userspace) = 29.496s
kodi.target reached after 26.699s in userspaceViszont most meg minden videó 8 bittel megy a codecinfo szerint.
Eddig 10 bit volt.
Számít ez valamit?
Fullhd tv, semmi hdr.
Szemre nem látok változást, gondolom mert amúgy is 8bitesek a filmek.
A 'limit to 8 bit' beállítás off course ki van kapcsolva...ahogy eddig is. -
Csabi1984
addikt
-
gyűrű
addikt
válasz Csabi1984 #90780 üzenetére
Jah, így már értem. ATV-s kodi kuka mind , egyik sem vált frekit. Az 1 milliós tv-n sem..
Viszont egy shielden, vagy egy firesticken futó kodi már kb. ugyanolyan jó is mint a CE-s.
Csak pl tud DV-t is, vagy a streaming addonokat is rendes 4K-ban hdr-el vagy dv-vel.. persze a box ára is más.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Csabi1984 #90780 üzenetére
Ha el olvasod a leirást ott van, hogy ha nem támogatja a DV-t akkor általában a HDR10-ben játsza le. Ha bele tették az elérését.
-
PBA
aktív tag
válasz Minstrel #90771 üzenetére
Ha nem akarod újraenkódolni, csak protokollt szeretnél vele fordítani, akkor elég ezeknek a dobozoknak a teljesítménye. Az más kérdés, hogy ezt ffmpeggel hogy tudod megoldani. Én inkább RPI-t láttam eddig ilyesmire használni, de ez nem jelent semmit. Szerintem Raspbian vonalon hamarabb lesz rá megoldás.
-
mikrofon
veterán
Most jöttem rá hogy van még egy jó kis ugoos x2 box-om amit már egy éve nem is használtam.
Mennyiért érdemes meghirdetnem? Mennyiért lehet eladni?
Most CE van rajta. Már nem emlékszem hogy a dual boot-os vagy csak a gyári sima CE. Érdemes visszaraknom az androidot vagy így CE-vel megy el jobban? -
Zsömica
aktív tag
Megérkezett az Ugoos AM6b Plus lejátszóm - Kodi Maven's build telepítve androidra; tesztelve minden flottul működik - megfelelő kijelző hiányában DoVi lejátszást egyelőre nem volt alkalmam tesztelni.., de hamarosan eljön az is..!
CoreElecet SD-ről futtatva - itt is minden a legnagyobb rendben - szóval ha DoVi is ok lesz, akkor úgy gondolom maximálisan az egyik legsokoldalúbb playert birtokolhatom..!
Köszönet a segítségekért mikrofon - tomp - és djnice szakértőknek..! -
blakey
titán
válasz Zsömica #90785 üzenetére
A Maven féle Kodi nem feltétlenül a Ugoos-hoz íródott, szóval ott azért lehetnek problémák, elsősorban Shield TV-hez és Fire TV-hez íródott.
-
mikrofon
veterán
válasz blakey #90788 üzenetére
Ennek ellenére tökéletes. A fejlesztője pont az ugoos am6 sorozat miatt adja ki a v7a változatot, hiszen a shield-hez a v8a van míg a fire stick -hez egy harmadik van az eltérő hardver miatt. Én is hónapokig használtam gond nélkül és Maven saját fórumán is ez a visszajelzés.
-
Zsömica
aktív tag
válasz blakey #90788 üzenetére
Semmilyen problémát nem tapasztaltam használat közben - kivéve DoVi-val, mint említettem - kizárólag média lejátszásra "nyúztam" meg több formátummal hálózatról és nyilván rádugott winchesterről; rendben tette a dolgát..!
Talán annyi jutott eszembe hogy CE alatt párosítva BT-on a távját, az OK gombot nem bírtam működésre bírni - de ezt az anomáliát megoldottam másik távval..! -
-
Treb
tag
Sziasztok
Olvasgattam a fórumot és látom hogy sokan használják torrentezésre is a boxokat CE alatt.
Az lenne a kérdésem hogy mennyire lenne élhető az ha x96 max plus 4/32-t szeretnék CE-vel tulajdonképpen letöltős gépnek (torrent) használni ugy hogy mellette erről mennének a filmek is? ( Usb-s külső vinyóról)
Nem gondolok semmi extra dologra csak mondjuk megy 2-4 aktiv letöltés esetenként amikor éppen filmeznék is (főleg 1080-at de akár 4k is előfordulhat)
Jelenleg egy 10 éves mac minit használok ugyanerre a célra de kiváltanám egy ilyennel vagy ha van más tipus ami erre jobban alkalmas lehetKöszi
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest