- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz blakey #91950 üzenetére
A "jó" helyett szerintem inkább mondjuk úgy, hogy "prémium" box. Mert a hűtéstől eltekintve (ha egyáltalán) a többi boxnak sincs semmi gondja, az pedig kis kézügyességgel megoldható olcsón, így töredék áron lesz egy jó boxod. Feltéve persze, ha úgyis csak CE-n használnád...
Én pl. semmit nem mókoltam az X96 Max Plus-on, itt vettem HA-n egy emberkétől 7000 Ft-ért több, mint 1 éve. Igaz, csak 2GB RAM-os verzió. Illetve később (szintén több, mint 1 éve) a Tanix TX3-at is csak $41.56-ért vettem postával együtt. Az pedig szerencsére gigabites, 4/32GB-os verzió...[ Szerkesztve ]
Alex
-
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek! Akkor valami gyengébb X96Max Plust fogtam ki? Lehet PC-ről, ASUS 65P-n keresztül van valami gondja. Majd megnézem direktben. Csak az a furcsa, hogy az X96Max-al nincs gond. iPhone 11-el vettem fel.
®abstract® vettem 4-5db 4K-s TV-t. Én főleg SD, FHD filmeket nézek, azok jobban néztek ki az FHD-s TV-n, ezért nem cseréltem. 4K-s TV-k nekem csak HDR-ben voltak sokkal jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
Zsadi
őstag
válasz pinnacle #91952 üzenetére
Nem tudom mennyire bontottad meg, korábban mintha lett volna valakinek problémája a hanyagul gyárilag rárakott hővezető lapra. Nem az egész felületen illeszkedett, így nem volt jó a hőelvezetés.
De nem hiszem hogy gyengébb, mint a többi.Köszi, a telefon típust. Nekem tetszett minőségre a felvétel.
[ Szerkesztve ]
-
®abstract®
őstag
válasz pinnacle #91952 üzenetére
Ja,ertem.alapvetoen 720p vagy 1080p sorozatokat vagy filmeket nezek.erre remek a tvbox.de kihasznalom minden teren mert ugye droidon vagyok ami slimbox-most is a tvbox rol irok.de tudok olvasgatni-meg jatszani is rajta ami eleg jo dolog.
a 4K tvk eseteben a magas dinamika tartomany fincsi,meg van felkonvertalasi funkcio na az vagy jo szokott lenni vagy nem.#91954 Cof
az a gyari hanyag megoldas ahogy ossze van dobva rettenetes-ugyanilyen volt az enyem is a hatékonysága kb.semmit nem ér és még forditva is van-ostoba csikszemek
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
envagyok
veterán
Rezsicsökkentés miatt úgy érzem le kell lőnöm majd a hp microserveremet synology os-el
Van egy 4tb wd usb hdd-m azt szeretném egy Libreelec 8-as rendszerrel működő minimx-re kötve file megosztásként, filmlejátszáshoz forrásként,, és torrent kliensként használni.
Van ennek valamilyen akadálya?
Milyen torrent kliens-t ajánlotok?
Annak van valamilyen portja webes felülethez, neadjisten androidos telefonos kliense?Illetve tapasztalatok érdekelnek, mennyire fluid ez.
Letöltés mellett lehet-e nézni másik filmet, stb.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Coreelec-en lehet plex vagy emby szervert futtatni? Ha igen mennyire használható egy ilyen boxon például x96 max plus? 2.5 500 GB-os hdd lenne rádugva és azon lenne az anyag. Transmissionnal meg töltenék le néha közben azokba a mappákba ami be lenne állítva emby vagy plex szervernek (ha lehet állítani mappákat amit figyeljen ) . Jelenleg nincs coreelec-es boxom de úgy rémlik emby szervert lehetett telepíteni.
Ami még fontos lenne, ha az emby-t a többi boxról is elérjem.
Megoldható ez? Amúgy erősebb inkább beelink gt king - ben gondolkodom erre a célra. Az x96 max plus példának írtam mert az már elég erős box. -
blakey
titán
válasz Imi1981 #91957 üzenetére
Emby szerver futtatható CE alól, láttam ilyen kiegészítőt, illetve szerintem mindkettő működhet Docker alól, hogy mennyire erős hozzá a hardver azt nem tudom, hardveres transzkódolásra ne számíts.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pinnacle
nagyúr
Igen, ezt nálam is meg kell csinálni. X96Max Plust simán szét lehet szedni, köbe feszegetve vagy kell valamire ügyelni? Próbáltam direktben pendriveról, hálózaton SSD-ről, amúgy HDD-ről megy, de nincs változás, ugyanúgy 72-73°C a tesztvideó vége.
Zsadi nagyon jó az iPhone videója. 8-al is tökéletes volt, csak ott monó a hang.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz pinnacle #91961 üzenetére
Nálam is ugyan így nem volt teljes az erinkezese. Én 90 fokkal elforgattam az alját és egy helyen a valbol ki kellett reszelni mert útban volt az optikai kimenet és máris a pad felett volt a lemez. Csavak ki lett szedve a fülek megtarjak.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Imi1981
veterán
válasz blakey #91958 üzenetére
Transzkódolni nem kell mert kodi és infuse - al játszom le és gigabites nettel. Szerintem így nem kell. Egy beelink gt king - el akkor ez szerinted működne? Minél lejjebb akarom vinni a fogyasztást (most PC van plex és emby szerverre és torrentezésre) azért akarom ezt.
-
Imi1981
veterán
Qbittorrentet honnan lehet letölteni? Rákerestem itt a qbittorrent szóra de linket nem találtam. Valaki esetleg tudna a legfrisebb qbittorrentre és legfrisebb transmission-ra egy linket bearakni ide? Kösz előre is!
-
cof
veterán
válasz Imi1981 #91966 üzenetére
Vagy itt vagy Kodi topikba is meg kell legyen, én is linkeltem a Csicsóka féle TM és Qbit-et Matrix alá. Azt nem hiszem hogy friss, de egy torrentkliensnél kit izgat, feladatát ellátja, tölt.
Meg van entware alól is mindkettő.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Imi1981
veterán
Tudom hülye kérdés de nem vagyok képbe. Mi az a entware? Valami repo ahonnan több addont lehet letölteni? El vagyok maradva ezekkel a dolgokkal. Ez képlink lenne az? Ez valami ipk kiterjesztésű valami. Nincs ebből olyan amit zipből telepítek? Körül nézek a kodi fórumon is. Köszi
-
Beni2360
félisten
válasz pinnacle #91965 üzenetére
Azt már több mint 2 éve megtudtuk, hogy kétfajta záró lemezzel szereltek és ezért volt az eltolodas a pad felőtt. Másik BOX alja is passzolt oda és ami éppen kéznél volt.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz pinnacle #91972 üzenetére
Pontositok, az alja a műanyag és a benne lévő lemeztarto fülek nem egyformán helyezkednek el. Többfajta boxnal máshol van az alap lapon a CPU és az eggyik fölött pont jól van de nálam már nem volt jó. Ez a 10x10 cm-s alsó borító több házhoz passzol csak ugye nincs mindenhol pontosan jó helyen a CPU felett a lemez rögzítés.
-
kokokka
őstag
válasz pinnacle #91972 üzenetére
Én még soha nem szedtem szét de az biztos, hogy az enyém hibátlanul teszi a dolgát. Nem tudom mitől függ, de ahogy én hitetlenkedek azon, hogy mi a fenének kell cseszegetni a hűtését, mások ugyan úgy hitetlenkednek azon, hogy nekem meg nem kell. Valami különbség ezek szerint biztosan van.
-
melan
senior tag
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem. X96Max+ om van, rákötve egy Samu ue49mu6452 tvre. A hdmi cec tökéletesen ment, míg rá nem kötöttem egy hangprojektort is (Samu a550)
Egyrészt most nem megy a CEC, a Kodit nem tudom vezérelni, mert a TV "univerzális távvezérlőjében" nem tudom, milyen eszközt kell választani, rendkívül bosszantó... A másik gond, hogy a TV HDMI ARC és a soundbar HDMI ARC összekötésével sem szólal meg a hangproji...
Azt, hogy a KODI ->hangproji-> tv meg sem merem próbálni, főleg, mert a soundbar nem támogatva a 4K tartalom átengedését.Szóval a kérdésem az lenne, hogy a CEC működéséhez milyen eszközt válasszak a TV távvezérlőmenüjéből?
A X96MAx+-t közvetlenül kössem optikán a soundbarra, vagy mehet a TVről az optika, és az X96Max+ HDMIvel a TV-re?
-
nfsu17
veterán
válasz pinnacle #91940 üzenetére
Csak most tudtam megnézni. Legalább háromszor, vagy lehet négyszer végignéztem, hogy legyen ideje felmelegedni 'rendesen'. 64 fokig ment fel, de menne még feljebb is valószínű. Szobában 24-25 fok lehet.
Megnézem nexus alatt is, amire ugye azt írtam, hogy nálam melegebb olyankor. -
zsiz
őstag
Sziasztok. Milyen androidos boxot tudnátok ajánlani, ami:
- jó ár/érték arányú, mondjuk 20k HUF alatt.
- box formájú, nem stick.
- lehetőleg BT és 5GHz Wifi.
- jó lenne 3db USB (de minimum kettő).
- 4K HDR tartalmakhoz offline és online, Youtube, illetve online tv Direct Now appon keresztül.
- Netflix, HBO, stb... nem feltétel.
Ha 20k alatt nincs élet, akkor léphetünk feljebb kicsit, de első körben maradnék alatta.Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Nagyon régóta használok már x96 max+ coreelec-el filmlejátszásra úgy, hogy egy raspberry pi4-es a fileserver. Azon gondolkozom, hogy a raspberry-t kiveszem az egyenletből.
Az s905x3-as boxok képesek egyszerre letölteni pl qbittorrent-el és közben 4k filmet lejátszani? Vagy ott már túl magas a cpu terhelése? Ha ez megakasztja, akkor marad ahogy most van, de ha ez sima liba, akkor feleslegesen nem járatom a Raspberryt. -
vargalex
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
válasz syler123 #91979 üzenetére
Meg a különálló NAS-mon ha fullon megy a letöltés meg a FHD videó is megakad. 1000/200 netnél pedig nem egy nagy erőmü ez a NAS.
-
vargalex
Topikgazda
válasz vargalex #91980 üzenetére
A link lemaradt: összehasonlító videó. De itt egy Odroid C4 vs Pi4 videó is.
Alex
-
nfsu17
veterán
válasz pinnacle #91940 üzenetére
CE nexus alatt (de mondhatnék 19.5 rc1-et is) 69-ig ment fel, kb 3.5x játszottam le. Már elvesztettem a fonalat, hogy csináltál-e valamit a hűtéssel...ha nem, érdemes lenne, mert azért jó boxok ezek és csak egyszer kell rendbe tenni, aztán elmehet évekig.
syler123
Én már nem használok qbitet, de szvsz nem lehet akadálya.
Ugyan most nem tudom mi a sebesség, amit elvársz, de pl TM-el sem kivárhatatlan a letöltés ilyen 25MB/s-el. És alatta bármit csinálhatsz.
Most kipróbáltam, töltök Transmissionnel, közben megy a 4k60 tesztvideó.
De nem akarok senkire semmit rábeszélni. Ezt csak leírtam. -
-
syler123
veterán
válasz nfsu17 #91986 üzenetére
Köszönöm!
Megéri matrix-ra váltani? Van egy + x96 max+ om, amit nem használok (tartalék), de lehet azt befogom tesztelésre.
Majd meglesem azt is, hogy a Raspberry pi4-en hogyan muzsikál egy libreelec, de én úgy látom médialejátszásra jobbak az s905x3-as boxok.
Ami a Raspberry mellett szól, hogy azon egy bika heatsink van, az tényleg nem melegszik és nincs is plusz burkolat rajta. -
aldebaran
őstag
A CE-nek mikor lesz stabil update-je? Már jó régen jött a 19re.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
syler123
veterán
válasz syler123 #91987 üzenetére
Úgy néz ki rendben lesz az X96 max+ önmagában is, nem kell a raspberry pi4-es a fájlmegosztáshoz. Jelenleg csak 1 eszközön nézek filmet, arra van kötve az x96max+. Transmission közben is megy a filmlejátszás.
Matrix eddig jónak tűnik, nem látszik lassabbnak, semmi extra kiegészítőre nincs szükségem. -
pinnacle
nagyúr
válasz vargalex #91991 üzenetére
Köszi! Nem tudom, hogy számít, de körben 1/2mm-el kisebb a pad. Percenként néztem a tesztvideómat, 18 perc után érte el a 74°C-ot, tovább nem ment. Lehet valami jobb pad kellene? Korábban 3,5mm vastag, 5W/m.k, thermal padot ajánlottak. Csavar nem ér bele a pad, ezért gondolom, hogy más talán jobb lenne.
Szerintem ugyanott van, ahol volt, de most lassabban érte el a 74°C-ot. -
castiels
addikt
-
Beni2360
félisten
válasz pinnacle #91996 üzenetére
De az is gond lehet. Van egy gyors megoldás a hőfok csokkentesere, emeld meg a boxot a talpanal. Tegyél alá min 1-2 cm emelést.
-
nfsu17
veterán
Lehet a pad, de nagyon max 3-4 fokot hozhat.
Onnan tudom, hogy nekem a 'jobbik' van és nem váltja meg a világot.
Az x3-ak 'forrófejűek' (aka Home Alone), a másik boxod SoC-ja alapból hűvösebb.
Plusz mint írtam nekem a 19.3 alapból 3-4 fokkal hűvösebb terhelésen, mint az újabb buildek.19 percig teszteltem a 4k60 videódat
-
pinnacle
nagyúr
válasz Beni2360 #91997 üzenetére
Köszi Beni2360, nfsu17! MaxMeg van emelve. Melyik az a jobbik pad? Azért 3-4°C is számít. 1 órája nem használtam a boxokat, X96Max Plus 56°C, X96Max 47°C. Nekem nem volt hűvösebb a 19.3-al. Majd csak megjön a venti.
nfsu17 most látom neked a CPU 667MHz gondolom, annyi az X96Max Plus mint nekem az X96Max volt, nekem 1000MHz volt a X96Max Plus. Akkor lehet ez a 50% nagyobb 'erőlködés" a probléma.
Köszi vargalex! Igen lehet ez a gond, hogy erölködik az X96Max Plus-om. Ez mi a fenétől lehet. 667MHz, lehet nekem sem melegedne.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
A governor az nyilván nem változik, azért is írtam, hogy azt elég lejátszástól függetlenül.
Lejátszás alatt nem mennek a magok csak 1 GHz-en, mégis 75˚C-ig felmegy. Mondjuk szebb lenne, ha maradna 667MHz-en, mint az X96 Max. Ott már bizony elkezdi lekapcsolni a magokat, ezért tapasztalsz akadást. Ha van kéznél jobb thermal pad, akkor próbáld meg cserélni, hátha...Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...